Бијељина: Испаљено 176 ракета са подручја 18 локалних заједница

ГС
Бијељина: Испаљено 176 ракета са подручја 18 локалних заједница

БИЈЕЉИНА - Противградне станице на територији 18 локалних управа у Републици Српској испалиле су за нешто више од четири часа укупно 176 противградних ракета.

Из "Противградне превентиве Републике Српске" саопштено је да су противградне станице дејствовале јуче од 12.49 до 17.12 часова.

До јуче је испаљено 246 ракета, а само јуче, у трећем дејствовању у сезони, 176, чиме су сви већи процеси успјешно контролисани, а веће штете избјегнуте, додаје се у саопштењу.

У Дервенти су дејствовале четири станице и испаљено је пет ракета, у Добоју са пет станица 12 ракета, у Модричи са четири станице пет ракета, а у Прњавору са шест станица 11 ракета.

На подручју Приједора са четири станице испаљено је осам ракета, у Козарској Дубици дејствовало је осам станица са 14 ракета, на подручју Српца из једне станице једна ракета, у Лакташима из двије станице двије ракете, а у Градишци из шест станица осам ракета.

У општини Станари дејствовале су три станице са испаљених шест ракета, у Лопарама из три станице четири ракете, у Угљевику из двије станице испаљене су три ракете, у Вукосављу из једне станице једна ракета.

На подручју Бијељине дејствовало је 10 станица са испаљених 25 ракета, у Брчко дистрикту 10 са 39 ракета, у Доњем Жабару двије са три ракете, у Шамцу четири са седам ракета, а Градачцу седам са 22 ракете.

У саопштењу се наводи да су током јучерашњег дана испраћени грмљавински процеси од Уне до Дрине, а лабилизација атмосфере је средином дана и у поподневним часовима захватила сјевер Републике Српске.

Стријелци су пријавили појаву суградице и ситног града у пљуску на подручјима локалних управа Градишка, Бијељина, Брчко дистрикт, Модрича, Градачац, Козарска Дубица, Прњавор и Добој.

У западном дијелу брањеног подручја радили су приземни генератори у периоду од 9.30 до 13.30 часова.

Дозвола за дејство је, наводи се у саопштењу, добијена од ФИЦ /Центар летних информација/ Бањалука у периоду од 12.18 до 18.11 часова.

Током дана постојала је забрана кориштења ваздушног простора због сигурности ваздушног саобраћаја од 15.07 до 15.42 часова.

Ово је утицало на квалитет дејства над локалним управама Градишка, Србац, Лакташи и Прњавор, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана