Бијељина: Додатно осигурање здравствених радника

ГС
Бијељина: Додатно осигурање здравствених радника

БИЈЕЉИНА - Болница “Свети врачеви” у Бијељини додатно је осигурала 350 здравствених радника од посљедица ковида 19, рекао је вршилац дужности директора ове здравствене установе Златко Максимовић.

Он је рекао новинарима да се Болница “Свети врачеви” појачава и кадровски, те да ће 15 дана у мјесецу у овој болници радити радиолог Синиша Ристић, професор на Медицинском факултету у Фочи.

“Често ме питају имамо ли довољан број респиратора, а мој одговор је да је право питање да ли има довољно људи који знају радити са респираторима”, истакао је Максимовић и навео да је бијељинска болница послала седам доктора да уче да раде на респираторима у Универзитетском клиничком центру у Бањалуци и у Србију.

Када је ријеч о зарази међу медицинским особљем, Максимовић је рекао да заражених медицинара има и у болници, али да то није значајан број.

“Добру сарадњу имамо са другим здравственим установама, одличну са Домом здравља Бијељина и зворничком регијом, а има и један дом здравља на нашој регији са којим немамо добру сарадњу и даћемо све до себе да се и то поправи”, навео је Максимовић.

Не прецизирајући о којој је општини ријеч, он је истакао да се терет тешке ситуације због вируса корона мора подносити заједнички.

“Стање у бијељинској болници јесте тешко, али држимо ситуацију под контролом и даћемо све до себе да тако и остане”, рекао је Максимовић.

Према његовим ријечима, у бијељинским ковид болницама је 110 пацијената, од којих су двије трећине са тешком клиничком сликом, 22 пацијента су на респираторима, више од 30 пацијената је животно угрожено.

Максимовић је навео да је јуче у бијељинским ковид болницама било 20 пријема и да расте број млађих и пацијената средње доби, а у посљедња 24 часа евидентирана су 72 нова случаја позитивних на вирус корона, од 160 тестираних.

Нажалост, како је навео, за посљедња 24 часа била су три смртна случаја људи старије доби, два из Бијељине и један из Угљевика.

“Најчешће се не умире од короне него са короном, која подстакне остала хронична обољења”, додао је Максимовић.

Директор бијељинске болнице навео је да покривају потребе пацијената из 11 општина у Републици Српској, те истакао да здравствени радници дају све од себе у борби против вируса корона и да је морал запослених добар.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана