Бијељина: Болници”Свети Врачеви” два сертификата ИСО 9001

ГС
Бијељина: Болници”Свети Врачеви” два сертификата ИСО 9001

БИЈЕЉИНА - Бијељинској Болници “Свети врачеви” данас су уручена два сертификата ИСО 9001:2015, што значи да су медицинске процедуре које се изводе у овој установи стандардизоване и уједначене са истим или сличним процедурама у развијеним земљама. 

Вршилац дужности директора бијељинске Болнице Златко Максимовић изјавио је да се у овој здравственој установи у посљедње вријеме много улаже у квалитет јер су, у тешким временима попут садашњег, импровизације погубне.  “Импровизације у кризним временима су погубне, а у здравственим установама су најпогубније.

Ми смо се, управо због тога, за овај сценарио припремали и много тога смо урадили у посљедње вријеме”, рекао је Максимовић новинарима.  Он је нагласио да бијељинска болница једина у Републици Српској има сертификат ИСО 9001 - систем менаџмента квалитета, који јој је данас уручен. 

“Добили смо га од најстарије сертификационе куће из Београда, али и један из швајцарске сертификационе куће, што ће нам много значити у наредном периоду”, рекао је Максимовић.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана