Бициклисти промовисали здрав начин живота и еколошку одговорност

Срна
Бициклисти промовисали здрав начин живота и еколошку одговорност

БИЈЕЉИНА - Више од 150 бијељинских бициклиста учествовало је данас у вожњи дугој 10 километара од канала Дашница до Еко-визитор центра “Језера” и тиме се придружило обиљежавању Европске седмице урбане мобилности.

Бијељина је по други пут дио Европске седмице урбане мобилности током које се промовишу здрав начин живота и култура коришћења економичнијих и еколошки прихватљивијих начина кретања и транспорта у односу на аутомобилски саобраћај, али и инсистира на укључивању свих дијелова друштва у живот заједнице.

“Према анкетама које смо спроводили, више од 4.500 суграђана је рекло да жели више да користи бицикл као начин превоза и то Градску управу обавезује да радимо на изградњи бициклистичке инфраструктуре, што и јесте наше стратешко опредјељење”, рекао је савјетник градоначелника Миле Пејчић.

Бициклисте је на старту поздравио и градоначелник Бијељине Мићо Мићић који је рекао да се локална управа труди да повећа број бициклистичких стаза у Бијељини, саопштено је из Градске управе.

Он је најавио да ће стаза која је уређена поред канала у граду бити продужена до Аутобуске станице у изградњи и планиране нове улице и спојена са стазом према насељу Дворови.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана