Бардача домаћин првог блобинга у Српској

Д. Ј.
Бардача домаћин првог блобинга у Српској

Србац - Спортско-рекреациони центар у Бардачи биће домаћин првог такмичења у скоковима са ваздушног јастука, такозваног блобинга, које ће бити одржано 24. августа под покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић.

Блобинг је врло атрактиван у свијету, а Бардача и Србац имају привилегију да буду први организатори оваквог догађаја у Српској који се на територији БиХ одржава још само у Бихаћу. Организатор манифестације је Омладински савјет Србац који је припремио богат цјелодневни програм.

- Већ од јутра планирамо такмичење у пецању рибе удицом на пловак за узраст до 14 година, а потом трку на душецима за старије од 14 година. Након тога је предвиђена дјечија штафета, у којој ће моћи учествовати екипа са четири учесника, чији збир година не смије прећи 40 - рекао је предсједник Омладинског савјета Бранко Граховац. Централни дио је такмичење екипа у атрактивним скоковима и одбацивању у ваздух.

- Учествовати могу само пунољетни који ће формирати екипе од три члана. Један од њих ће сједити на ваздушном јастуку, а друга двојица ће га одбацити у воду скоком са платформе. Скакаће се у два круга, а најатрактивнији скокови биће награђени - рекао је Граховац.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана