Бањалучанин Миленко Чудић упецао сома од 26 килограма

Д. М.
Бањалучанин Миленко Чудић упецао сома од 26 килограма

Бањалука - Миленко Чудић (70) из Бањалуке који је члан Спортско-риболовног друштва “Стублаја” из Српца на истоименом језеру упецао је сома тешког 26 килограма што је највећи трофеј у његовој петнестогодишњој риболовачкој каријери.

Чудић уз честитке за јубиларни 15.000. број “Гласа Српске” прво истиче да је дугогодишњи читалац нашег листа и каже да је сома упецао на кедер пред само свитање.

- Само што је почело да свиће кад се један штап затресао и савио до саме воде. Одмах сам знао да је ријеч о капиталцу, али нисам се надао оваквом улову. Више од сат времена сам се борио са грдосијом, али сам успио да га извучем на обалу - каже Чудић.

Он додаје да су радници у његовој механичкој радионици научили да их изненади својим уловом, јер је често знао са Стублаје да донесе шарана или амура тешког неколико килограма, али каже да су и они били изненађени када им је показао сома грдосију.

Ипак, посебан куриозитет везан за овај риболовачки успјех је то што је истога дана и његов син Саша остварио риболовачки подвиг, али на другом мјесту. Саша који је потпредсједник бањалучке скупштине готово у исто вријеме када и његов отац на Стублаји на ријеци Уни код Новог Града уловио је сома тешког пет килограма. Он каже да му је то највећи риболовачки успјех на овој ријеци и признаје да је пожурио да се похвали пред оцем.

- Послао сам му фотографију да се похвалим, кад је умјесто честитке од њега стигла фотографија сома грдосије. Наравно да то није нимало покварило моју радост. Напротив, поносан сам на оца који је показао да још и те како имам шта да научим од њега о риболову - каже Чудић јуниор.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана