Авдаловић: Средства Србије за привредне и инфраструктурне пројекте, те помоћ буџету

Срна
Авдаловић: Средства Србије за привредне и инфраструктурне пројекте, те помоћ буџету

НЕВЕСИЊЕ - Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић захвалио је предсједнику Србије Александру Вучићу на најављеној помоћи овој општини, наводећи да ће средства Србије бити усмјерена у привредне и инфраструктурне пројекте и помоћ буџету.

Авдаловић је рекао Срни да је на данашњем састанку у Козарској Дубици са званичницима Републике Српске и Србије предочио привредне и инфраструктурне проблеме са којима се суочава општина Невесиње.

Он је најавио да ће у Београду ускоро бити одржан нови састанак на којем ће детаљније бити представљени пројекти које би финансирала Влада Србије.

Према његовим ријечима, финансијска подршка Србије биће исплаћена у три фазе, а прва транша би могла бити реализована већ до краја маја.

Авдаловић је навео да ће Невесиње током љета посјетити предсједник Србије Александар Вучић и српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.

“Вучић је први предсједник који јавно, систематски и организовано упућује помоћ из Србије у ове крајеве”, рекао је Авдаловић.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће Србија издвојити од 10 до 12 милиона евра помоћи за општине Невесиње, Козарска Дубица, Костајница и Дрвар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана