Авдаловић: Невесињска олимпијада поприма регионални карактер

Срна
Авдаловић: Невесињска олимпијада поприма регионални карактер

НЕВЕСИЊЕ - Овогодишња Невесињска олимпијада надмашила је сва очекивања и попримила је регионални карактер, рекао је начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић.

Он каже да се број туриста у Невесињу удвостручио и да се не може наћи слободан кревет.

-То ће донијети доста доброг свим становницима, а посебно људима који се баве туризмом и угоститељским услугама - рекао је Авдаловић.

Подсјећа да ове године Невесињска олимпијада траје осам дана, од 6. до 14. августа, те да су заступљене све дисциплине као и ранијих година, а уведена је и нова која је имала велики одјек - вертикално пењање на планину Вележ.

-Ово такмичење је привукло 70 планинара из БиХ, Црне Горе, Србије, Хрватске. То је једна дисциплина која у перспективи сигурно може да буде једна од најзначајнијих за Невесињску олимпијаду - рекао је Авдаловић.

Он истиче да је Невесиње протеклих дана било центар Херцеговине и да је одржано низ манифестација и турнира.

-Обухваћене су све културне, друштвене и спортске области, док су учешће узели сви узрасти, од најмлађих до најстаријих - рекао је Авдаловић.

Иако су прва такмичења већ одавно почела, свечано отварање 147. Невесињске олимпијаде по традицији се приређује вече уочи коњских трка које су више од једног вијека препознатљиво обиљежје августовске светковине у Невесињу.

Невесињску олимпијаду вечерас ће у 21 час свечано отворити министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић.

Специјални гост програма биће пјевач Душан Свилар, а, осим њега, наступиће етно групе „Свети Димитрије“ и „Симонида“, Плесни клуб „Летс денс“ и рок група „Феникс.

Централна манифестација са коњским тркама и традиционалним и витешким дисциплинама биће одржана сутра на Братачком лугу.

Организатор манифестације је општина Невесиње, а покровитељ Влада Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана