Авантура приједорских бајкера дуга готово 3.000 километара

Срна
Авантура приједорских бајкера дуга готово 3.000 километара

Приједор - Приједорски бајкери, који су 5. јула кренули на поклоничко путовање у Србију, Сјеверну Македонију и Грчку, након 2.800 пређених километара вратили су се у свој град.

Њих 18, који су у Приједор стигли ноћас, сложни су у једном - нису се покајали и опет би кренули у исту авантуру.

Један од чланова ове бајкерске експедиције Горан Врањеш каже да је утисака и лијепих успомена толико да је тешко нешто издвојити.

"Многи од нас су први пут били у манастиру Жича код Краљева о којем смо чули само из прича и читали у уџбеницима. Бити пред тим монументалним здањем, које је још у 12. вијеку подигао први српски краљ из династије Немањића - Стефан Немањић, нешто је што треба доживјети", наводи Врањеш.

Врањеш додаје да их је пут довео и до Куманова, гдје су их угостили пилоти који долазе у Приједор на спортска такмичења.

"Пут нас је даље водио до Солуна, гдје нас је дочекао отац Партенијус, иначе почасни грађанин Приједора чије гостопримство ћемо дуго памтити. Онда смо ишли до мјеста Јанесос, гдје смо чекали брод за Хиландар", прича Врањеш.

Он истиче да их је међу монасима на Хиландару дочекао и Приједорчанин Пајсије, а који на Хиландару борави већ 15 година.

"Тамо смо били два дана, а потом смо отишли на прелијепо Дојранско језеро. Ишли смо у Бугарску код жруских вуковаж на моторијаду у мјесто Ћустендил, а онда и у Петровац на Млави, гдје се, такође, одржавала моторијада", каже Врањеш.

Врањеш наводи да их је захватило и невријеме на Халкидикију.

"Нашли смо се у вртлогу невиђеног невремена. Мотори су нам били потопљени у води, остали смо без шатора гдје смо ноћили, комби само што се није преврнуо. Шта смо могли - помагали смо мјештанима да им вјетар не однесе тенде и не разбије прозоре и оштети терасе. Било је страшно", испричао је Врањеш.

Организатор овог путовања био је Мото-клуб "Отписани", а учесници ове авантуре кажу да ће детаљи бити преточени у једну путописну видео-причу коју ће радо гледати све до поласка у нову, трећу авантуру на моторима.

Приједорску бајкерску експедицију чинили су сниматељи, новинари, глумци, привредници, пилоти и музичари.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана