Арлов: Општина Власеница први пут у пројекту за дјецу са КиМ

Срна
Арлов: Општина Власеница први пут у пројекту за дјецу са КиМ

ШАМАЦ - Општина Власеница пријавила се први пут за учешће у пројекту “Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске” коју ове године 11. пут организује Одбор за помоћ Космету, рекао је Срни предсједник Одбора Милорад Арлов.

Он је навео да се за учешће у овогодишњем пројекту до сада пријавило 11 локалних заједница, те да је рок за пријаву 15. фебруар.

Арлов је захвалио општини Власеница као и локалним заједницама које су до сада потврдиле учешће у овогодишњем пројекту, а ријеч је о Градишци, Приједору, Бијељини, Требињу, Бањалуци, Петрову, Теслићу, Прњавору, Станарима, Шамцу, Сокоцу.

-Посљедњи рок за пријаву је 15. фебруар. Позивамо градове и општине, посебно оне које већ низ година учествују у овом пројекту, да прихвате и подрже ове године овај велики хумани пројекат - рекао је Арлов.

Арлов је најавио да ће 9. фебруара посјетити Невесиње и Мостар, гдје ће покушати договорити да општина Невесиње, уз помоћ српске заједнице, Српске православне цркве и Генералног конзулата Србије у Мостару ове године први пут учествују у овом пројекту Одбора.

Пројекат “Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске” биће реализован од 24. јуна до 1. јула ове године из разлога што школска година и завршни испити у Србији, па тако и на Косову и Метохији завршавају у петак, 23. јуна.

-Овим пројектом као дуги низ година биће обухваћена дјеца и млади са потешкоћама у развоју из Удружења родитеља “Подржи ме” Косовска Митровице и први пут око 40 српске дјеце из Западне Славоније - рекао је Арлов.

Он је захвалио свима који подржавају овај хумани пројекат који је спојио хиљаде породица, братимио десетине основних школа, градова и општина са Косова и Метохије и Републике Српске.

Арлов је навео да је са Космета у 37 локалних заједница Републике Српске у протеклих 10 пројеката боравило више од 6.000 српске дјеце у пратњи више од 550 просвјетних радника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана