Андреа Делић представљаће БиХ на финалном такмичењу у Кини

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО- Побједник овогодишњег прелиминарног дијела свјетског такмичења "Кинески мост" је Андреа Делић са Универзитета у Источном Сарајеву и она ће представљати БиХ на свјетском финалном такмичењу на којем ће учествовати 133 државе.

Друго и треће мјесто заузеле су Анђела Ковачевић и Ана Симић са Универзитета у Источном Сарајеву.

Награду за најбољи говор добила је Анђела Ристовић са Универзитета у Источном Сарајеву, а најбољи таленат на овогодишњем такмичењу представила је Катарина Јовичић са Универзитета у Бањалуци. Утјешну награду на такмичењу освојила је Нина Абазовић са Универзитета у Источном Сарајеву.

Прелиминарни дио свјетског такмичења "Кинески мост" одржан је данас у он-лајн форми, у организацији Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Шест такмичара, који су учествовали на такмичењу, кроз тачке говора и талента показали су завидно знање не само у сфери познавања кинеског језика, него и у другим аспектима кинеске културе и умјетности.

Жири су чинили представници Амбасаде Кине у БиХ, Конфуцијевих института у Сарајеву и Бањалуци, угледни стручњаци из области синологије из иностранства, представник кинеске новинске агенције у БиХ, као и професори са Катедре за синологију Универзитета у Источном Сарајеву.

Катедра за синологију Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву и ове године је успјешно организовала највећу и најзначајнију манифестацију у вези са кинеском културом и језиком, те су овим успјешним такмичењем, уз помоћ својим сарадника, Конфуцијевих института у Сарајеву и Бањалуци, још једном допринијели позитивном тренду ширења импозантне кинеске културе на овим просторима.

"Кинески мост" је највеће свјетско међународно такмичење у познавању кинеског језика, културе, историје и умјетности, а ове године је ријеч о јубиларном 20. по реду, на којем су учествовали студенти Катедре за синологију Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву и полазници Конфуцијевог института Универзитета у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана