Александар Спасојевић побједник богојављенског пливања за Часни крст

СРНА
Foto: srna

ВИШЕГРАД- Александар Спасојевић из Рудог побједник је богојављенског пливања за Часни крст, које је одржано крај ћуприје на Дрини у Вишеграду. Спасојевић је рекао новинарима да ову побједу посвећује својој кћерки Ангелини, коју је добио након шест година.

"Ово је осма манифестација на којој учествујем, 2013. године први сам стигао до крста и данас сам други пут побједник", истакао је Спасојевић. Протојереј Драган Вукотић рекао је да је пливање традиционално и да се 12. пут одржало у Вишеграду.

"Имали смо више од 20 такмичара из Републике Српске и Србије, а наш митрополит дабробосански Хризостом/ је изашао и благословио је освећеном водом учеснике и све то нас подсјећа на величину празника и на нашу хришћанску традицију", истакао је Вукотић. Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић истакао је да је хришћански празник Богојављење прослављен уз присуство Његовог високопреосвештенства митрополита дабробосанског Хризостома.

"Захваљујем свима који су помогли и дали свој допринос за ову манифестацију, а Вишеград је показао да и на овај начин има добре услове за промоцију вјерског туризма. Не смијемо заборавити нашу традицију, културу и језик“, истакао је Ђуревић. Организатори манифестације су Српска православна црквена општина Андрићградска и општина Вишеград.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана