Алан Хусеин остварење снова пронашао у Бањалуци

Јована Ивановић
Алан Хусеин остварење снова пронашао у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Иако је могао да бира у којој од европских престоница ће остварити студентске снове Алан Хусеин из Загреба, чији коријени вуку из Сирије, изабрао је бањалучку Академију умјетности.

- Студент сам четврте године на бањалучком Универзитету, смјер труба, а у град на Врбасу дошао сасвим случајно, на приједлог професора. Нисам се покајао што сам изабрао да студирам у Бањалуци, иако је било непланирано. Град је мали, али веома занимљив јер је све надохват руке - казао је Алан.

Захваљујући труду и вјери у себе, овај двадесетчетворогодишњак члан је и Полицијског оркестра Министарства унутрашњих послова Републике Српске. На концерту поводом крсне славе МУП-а, Аранђеловдана, овај виртуоз одушевио је публику соло изведбом познате композиције “La vie en Rose.” Његов таленат награђен је похвалом главног диригента али и громогласним аплаузом присутних у Банском двору.

- На концерту полицијског оркестра са својим колегама показао сам да снови постају стварност - казао је Алан.

Младић који се, обишавши свијет, скрасио у граду на Врбасу не крије одушевљење градом и квалитетом образовања на бањалучкој Академији умјетности, истакавши да се ова установа може сврстати раме уз раме с високо рангираним европским образовним институцијама.

- Квалитет који пружа Академија умјетности је на високом нивоу, те се надам да ће и у будућности отварати своја врата за студенте из свих крајева свијета. Приликом избора факултета, тражио сам квалитет и знање које је студенту и младом човјеку након дипломе потребно, а то сам овдје пронашао - рекао је Алан.

Како додаје, његова инспирација је породица, која се музиком професионално бави више од пола вијека.

- Мотивацију да увијек идем даље пронашао сам код дједа који свира дуже од 80 година. Његове стопе су мој путоказ за будућности. Велику улогу у животу има и чукундјед који је основао пухачки оркестар који је и данас активан, а ја сам најмлађи насљедник те традиције - казао је Алан.

Достигнућа

Алан Хусеин каже да награде које је остварио на међународним такмичењима за њега су највећи бисери у каријери.

Додаје да с еланом учествује на бројним музичким догађајима, а најдражи су му они одакле долазе његови преци.

- Сарађујем са неколико оркестара у Хрватској као што су “Лимена глазба Розга”, “Света Ана”, Пухачки оркестар “Зета” из Загреба и многи други - рекао је Алан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана