Актуелни проблеми - мигранти и вирус корона

Срна
Foto: Срна

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Безбједносна ситуација на подручју општине Козарска Дубица је задовољавајућа, а актуелну проблематику чине ситуација у вези са кретањем миграната и вирус корона, изјавио је предсједник општинског Форума за безбједност Душко Бодиловић.

Он је рекао да је данас одржан први састанак Форума за безбједност у овој години, на коме је приоритетна тема било кретање миграната.

"Добили смо обавјештење да се са доласком љепшег времена и опадања водостаја ријека у граничном подручју у којем се налазимо очекује појачан прилив миграната, који пролазе кроз нашу општину даље према Европи", изјавио је Бодиловић.

Према његовим ријечима, тема састанка била је и ситуација у вези са спречавањем ширења вируса корона у смислу препорука да је потребно појачати инспекцијске контроле које су у надлежности локалних заједница.

Командир Полицијске станице у Козарској Дубици Бојан Миланковић изјавио је да је стање безбједности на подручју ове општине задовољавајуће.

"Наш првенствени задатак био је данас да извршимо анализу стања око илегалних миграција, као и превенција малољетничке делинквенције и вршњачког насиља. У овој години очекујемо усложњавање проблематике када су у питању мигранти, посебно са доласком топлијег времена", рекао је Миланковић.

У изјави новинарима, он је подсјетио да је став полицијских структура у Републици Српској да се не дозволи задржавање миграната на подручју Српске.

Миланковић је навео да је у прва два мјесеца ове године евидентирано повећање броја кривичних дјела, али да је и даље висока откривеност.

"Што је најбитније, није било кривичних дјела која би битније узнемирила суграђане. По питању малољетничке делинквенције, стање је за сада добро", рекао је Миланковић.

Форум за безбједност је неформална, нестраначка и мултисекторална институација конституисана на нивоу локалне заједнице чији је циљ да полицијски органи заједно са другим институцијама и организацијама локалне заједнице раде на детектовању, рјешавању и превенцији безбједносних проблема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана