Африканка се удала у Рудо: Свиђају ми се људи, ћевапи, кајмак и ракија VIDEO

БХРТ
Африканка се удала у Рудо: Свиђају ми се људи, ћевапи, кајмак и ракија VIDEO

Несвакидашња свадба овог викенда у општини Рудо догодила се између младе Африканке Пенине Муриаси и момка Новака Јаковљевића, који живи у овом мјесту.

Свадба је приређена по народним обичајима овог краја уз кума и народну игру и пјесму. Изазвала је велику пажњу становника из Рудог и сусједних градова.

“С обзиром да је у почетку била мало необична, изразила је жељу да научи српски језик. Био сам њен гост у Кенији мјесец дана, ја сам се вратио прије десет дана, а она је дошла прије три дана. Биће сада ту, ући ћемо у процедуру стварања породице како би добила наше држављанство, мада је ријеткост у њеној земљи да се црнкиње удају за бијелце. Наироби је град од шест милиона становника и ту је изузетна ријеткост видјети овакав случај. Ми смо дошли да бришемо те културолошке разлике, гастрономске и националне, да пружимо позитиван примјер БиХ како може да се формира суживот између различитих раса и различитих нација”, рекао је младожења Новак Јаковљевић. 

“Била сам пет пута до сада овдје, невјероватно је, разликује се од Кеније, различитост култура је прелијепа по мени. Свиђају ми се људи, кајмак, ћевапи, ракија и друго. Кенија је другачија земља, тамо имамо много животиња, дивљину, усјеве и много невјероватних атлетичара. Једноставно, морате да дођете да би то доживјели, буквално можете да додирнете мајмуне, храните крокодиле. Тренутно размишљамо да покренемо сопствени бизнис, али у другој земљи”, додаје млада Пенина Муриаси.

За све госте, али и за кума прича о свадби дјеловала је нестварно, све до дана вјенчања када је млада из Кеније стигла на свадбу.

“Прије пар мјесеци, када ми је кум рекао да ће да буде свадба, дјеловало ми је помало нереално све то и необично. Данас је то доказ да љубав може да побиједи све границе, видимо једну несвакидашњу свадбу овдје код нас”, додао је кум Младен Новаковић. 

Кажу да љубав не познаје границе, боју коже и да побјеђује баш све. 

Она права, искрена емоција умије да сруши и најтврђе зидове, а једна таква се догодила на овим просторима у Рудом. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана