Афрички зет из Рудог: Пријатељство је прерасло у љубав

Avaz.ba
Афрички зет из Рудог: Пријатељство је прерасло у љубав

Након што су се прошлог викенда у Рудом вјенчали Пенина Муриаси из Африке и Новак Јаковљевић из Рудог, а о чему су писали сви медији, јавио се младожења и испричао своју љубавну причу.

“Све је почело с њеним првим доласком у Рудо. Упознао нас је заједнички пријатељ који ради у Дубаију”, рекао је Новак Јаковљевић.

Пенина је у Дубаију шест година радила као стјуардеса у “Аир Кенџа”, а потом у једном ексклузивном хотелу као менаџер.

“Упознао сам је код себе кући и одатле и почиње наше прво познанство које је почело да прераста у искрено пријатељство”, прича младожења.

Пенини се свидјела БиХ, па је, како је рекао, изразила жељу да је посјети и зими.

“Дошла је и први пут доживјела зиму и снијег. Увијек је послије сваког доласка инсистирала да будем њен гост у Кенији и Дубаију. Нудила ми је да пријеђем у Дубаи да радим као физиотерапеут, жељела је да ми помогне. Мало-помало, то пријатељство је прерастало у љубав”, искрено прича младожења.

Озбиљније су почели да причају о љубави и заједничкој будућности у априлу ове године, па се Новак одлучио на судбоносни корак, предложио је брак.

“Почело је у априлу ове године с њеним предзадњим доласком и одлучили смо се на тај корак, одлучили смо да оснујемо породицу. Њена одлука да све напусти и дође да живи у Рудо била му је само доказ несебичне и безусловне љубави”, каже Новак и истиче да су њих двоје и њихова љубав позитиван примјер уједињености и толеранције.

“ Био сам у Кенији мјесец, упознао људе, културу, начин живота. Невјероватна је то земља”.

Какао је Новак Јаковљевић испричао за Аваз, Пенини је већ добила неке пословне понуде у БиХ, па постоји и та могућност да остану живјети у Рудом. Али, тренутно о томе пуно и не размишљању, како је рекао Новак, уживају у заједничком животу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана