Аџић: Градишка увијек имала подршку институција Српске

Срна
Аџић: Градишка увијек имала подршку институција Српске

Градоначелник Градишке Зоран Аџић истакао је, након састанка са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, да је Градишка увијек имала подршку институција Републике Српске, што је и предуслов убрзаног развоја града.

Аџић је захвалио Додику, предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић и Влади Српске, који су препознали да локална управа у Градишци ради у интересу својих грађана и привредника.

"Задовољство је чути од господина Додика и министара да је видљиво и препознатљиво свима шта је све урађено у Градишци у протеклих четири-пет година. Град то не би могао остварити да није било подршке Владе Републике Српске и појединих министарстава. Заједно смо реализовали значајне развојне пројекте, желећи да омогућимо људима да остају на овим просторима и живе од свог рада", истакао је Аџић.

Он је навео да је уз помоћ Владе Републике Српске прије нешто више од годину дана завршена спортска дворана "Арена Градишка".

"Многи су говорили да је то прегломазан објекат, а сада се испоставило да немамо слободних термина за тренинге и утакмице спортиста", рекао је Аџић.

Он је захвалио Влади Српске за подршку приликом инфраструктурног опремања привредне зоне у Новој Тополи, наводећи да је Градишка лани први пут након 1990. године достигла број од 11.000 запослених.

"Разговарали смо о битним стварима за даљи развој Градишке. Констатовали смо да је стечајни процес у жРатарствуж завршен и да се стварају претпоставке да можемо у наредних мјесец-два да распишемо конкурс за закуп пољопривредног земљишта, гдје нам је циљ да обезбиједимо обрадиво земљиште за око 240 пољопривредних газдинстава. На тај начин бисмо омогућили младима да остају на селу и баве се пољопривредом", навео је Аџић.

Он је додао да ће, у оквиру реконструкције магистралног пута Градишка-Клашнице, бити изграђена три кружна тока, од којих је најзначајнији на улазу у град.

"На том простору направићемо велељепни споменик посвећен Републици Српској. Захвални смо и предузећу жАутопутеви Републике Српскеж, које нам је помогло приликом изградње обилазнице и кружне раскрснице у Брестовчини, а договорили смо се да завршимо овај пројекат и још неке приступне путеве ауто-путу Градишка-Бањалука и будућем новом мосту на Сави", рекао је Аџић.

Он је нагласио да је на данашњем састанку Градишка добила подршку и за друге планиране пројекте, као што је пројекат "Српска варош", који је везан за уређење простора уз Храм Покрова Пресвете Богородице, те пројекат реконструкције Соколског дома, у којем ће се моћи сагледати сва историја Градишке.

Аџић је рекао да је договорено и да се уђе у припреме увођења градишког Дома здравља у трезорски систем пословања, што је предвиђено за почетак сљедеће године, те захвалио Влади Републике Српске за средства која су уложена у Болницу Градишка.

Састанку у Градској управи присуствовали су министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић, министар саобраћаја и веза Српске Недељко Ћорић, вршилац дужности директора Фонда здравственог осигурања Дејан Кустурић, вршилац дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" Давор Кострешевић и директор Јавног предузећа "Аутопутеви Републике Српске" Душан Топић.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана