Аџић: Чистог образа тражимо подршку бирача за наставак развоја Градишке

Срна
Аџић: Чистог образа тражимо подршку бирача за наставак развоја Градишке

ГРАДИШКА - Кандидат СНСД-а за градоначелника Градишке на предстојећим локалним изборима Зоран Аџић истакао је данас да ће ова странка водити фер и коректну предизборну кампању и да може чистог образа да изађе пред грађане Градишке да тражи подршку да и у наредном четворогодишњем мандату настави са развијем овог града.

Аџић, којег је као кандидата СНСД-а подржало још пет политичких партија, истакао је да ће током предизборне кампање говорити о реализованим пројектима у посљедње четири године и развојним плановима за град у наредном мандату.

Према његовим ријечима, Градишка се развија у уређен средњоевропски град, мјесто међунационалне и вјерске толеранције, гдје су сви добронамјерни људи и привредници добродошли и имају могућност да учествују у његовом развоју.

Он је навео да су СНСД и коалициони партнери у градској власти успјели да уз подршку Владе Републике Српске, предсједника Републике Жељке Цвијановић, српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и међународних донатора остваре веома добре резултате на плану развоја града током претходне четири године.
- Успјели смо да реализујемо 59 милиона КМ у инфраструктурно опремање цијелог подручја града и оставимо траг у свих 56 градишких мјесних заједница. И у тешким условима пандемије вируса корона наставили смо реализацију свих капиталних пројеката - нагласио је Аџић.

Он је рекао да Градишка добија обрисе развијеног града, те напоменуо да су уложена знатна средства за изградњу инфраструктуре, стварање услова за развој привреде, изградњу, реконструкцију и опремање друштвених објеката.

- У претходном мандату за развојне пројекте добили смо 59 милиона КМ од међународних донатора и Владе Рапублике Српске, од којих је 30 милиона већ утршено за изградњу путне инфраструктуре, друштвених објеката, опремање привредене зоне у Новој Тополи, а 29 милиона односи се на капитални пројекат реконтрукције и доградње канализационе мреже и пречистача, што ће у потпуности бити финасирано донаторским средствима њемачке "КфВ" банке и швајцарске развојне агенције "Секо" - истакао је Аџић.

Он је напоменуо да је актуелна градска власт у овом мандату повећала издвајања за социјално угрожено становништво и борачке категорије, те дала шансу младима који су на руководећим мјестима у градским инстутуцијама остварили значајне помаке и резултате.

Аџић, који је предсједник Градског одбора СНСД-а Градишка, навео је да ће на кандидатској листи СНСД-а за одборнике у градског паламенту, чији је носилац актуелни предсједника Скупштине града Градишка Миленко Павловић, бити много малдих који су препознатљиви у својим професијама и мјесним заједницама.

Павловић је рекао да му је част што је други пут заредом носилац листе најјаче политичке партије и што предводи тим који је састављен од младих, али и искусних људи, чија је просјечна старост до 38 година.

- На листи су вискообразовани људи, правници, економисти, инжењери, професори, студенти, честити домаћини, пољопривриденици и привредници. Увјерен сам да ће ови млади људи, уз нас искусније, преузети обавезу да носе друштвени живот у Градишци - нагласио је Павловић.

Он је рекао да су кандидати на листи одабрани на демократски начин, кандидовањем испред свих страначких мјесних одбора, те да ће они који буду изабрани за одборнике заступати интересе грађана из свих мјесних заједница Градишке.
На листи СНСД-а за одборнике у Скупштини града је максималан број од 35 кандидата.
Кандидата СНСД-а за градоначелника Градишке Зорана Аџића подржали су још Уједињена Српска, Демос, ДНС, Социјалистичка партија и Социјалистичка партија Српске, а најављена је и подршка Партије уједињених пензионера.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана