За запошљавање 155 лица издвојено 740.000 КМ у Рогатици

Срна
За запошљавање 155 лица издвојено 740.000 КМ у Рогатици

РОГАТИЦА- У Рогатици су данас потписани уговори између Завода за запошљавање Републике Српске и 31 послодавца о запошљавању 155 незапослених лица, за шта је издвојено 740.000 КМ.

Ријеч је о 13 одсто од укупног броја незапослених евидентираних на подручју ове општине.

Директор овог завода Мирослав Вујичић рекао је новинарима да је нађен заједнички интерес са овдашњим послодавцима и привредницима јер је Заводу циљ да буде смањен број незапослених, а послодавцима да дођу до квалитетне радне снаге.

Напоменувши да је вирус корона утицао на пословање рогатичких привредних субјеката, Вујичић је нагласио да се заједнички смогло снаге да буду обезбијеђена средства за смањење незапослености.

Према његовим ријечима, за посљедње три године издвојено је око два милиона КМ и запослено око 440 лица.

Вујичић је најавио да ће се у сарадњи са Владом Републике Српске радити на запошљавању демобилисних бораца, те позвао послодавце да испрате овај пројекат.

Начелник ове општине Милорад Јагодић изјавио је да је ово мала средина, али да помно прати све могућности када је ријеч о Заводу за запошљавање и оном што може пружити и помоћи локалној заједници, истакавши данашње потписивање уговора са послодавцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана