У Козарској Дубици потписани уговори са десет приправника

Срна
Foto: Срна

КОЗАРСКА ДУБИЦА- У Општинској управи Козарска Дубица данас су потписани уговори са 10 приправника у оквиру Програма подршке запошљавању приправника Завода за запошљавање Републике Српске.

Замјеник начелника општине Козарска Дубица Душан Дрљић прецизирао је да ће у општини Козарска Дубица приправнички стаж вршити осам лица са високом стручном спремом и двоје са средњом стручном спремом, из категорија породица погинулих бораца.

"Ово је прилика да млади људи започну свој радни вијек, да се оспособе, усаврше и да буду конкурентни на тржишту рада. У име начелника општине пожељели смо им сву срећу. Надам се да ћемо ових дана добити још два приправника, а о томе ће одлучити Управни одбор Завода за запошљавање", изјавио је Дрљић.

Приправник Мирјана Гога сматра да је то вриједна прилика да млади људи добију први посао и прилика да се стечено знање примијени у пракси.

Бојана Вучен приправнички стаж провешће у некој од школских установа у Козарској Дубици.

"Похвално је што општина омогућава приправнички стаж јер ћемо сви добити шансу да стекнемо радно искуство, могућност да полажемо приправнички испит, а можда и добијемо посао", изјавила је Вученова.

Нето плате приправника високу стручну спрему финансира Завод за запошљавање Републике Српске, а порезе и доприносе општина Козарска Дубица. За приправнике из категорије породица погинулих бораца, цјелокупан износ финансира Завод за запошљавање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана