Сребреница: Општина и Завод обезбиједили 130.000 КМ за запошљавање

Срна
Сребреница: Општина и Завод обезбиједили 130.000 КМ за запошљавање

СРЕБРЕНИЦА- Општина Сребреница у буџету је обезбиједила 70.000 КМ, а Завод за запошљавање Републике Српске 60.000 КМ за запошљавање на 12 мјесеци особа из категорија које тешко долазе до запослења са подручја ове локалне заједнице.

Намјера је да се запосли извјестан број демобилисаних бораца и дјеце погинулих бораца и ратних војних инвалида, самохране мајке и лица са инвалидитетом и друге особе из осјетљивих и угрожених група, речено је Срни у Одјељењу за привреду ове општине.

Начелник овог одјељења Цвијетин Максимовић рекао је да је обезбијеђен појединачни подстицај од 4.500 КМ за запошљавање жена, а по 4.000 КМ за запошљавање мушкараца.

Он је истакао да је ово један од начина на који општина настоји подстицати запошљавање и самозапошљавање на свом подручју те да у току године буде више различитих подстицајних конкурса за запошљавање приправника и других категорија становништва, као и за отварање нових радних мјеста у привреди с циљем стварања услова за смањење броја незапослених и побољшање стандарда становништва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана