ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Зворник: Оглашава слободна радна мјеста на дан 25.12.2019. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Зворник: Оглашава слободна радна мјеста на дан 25.12.2019. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 25.12.2019. године.

 Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени ао незапослено лице.

********

******************

Директор ЈУ СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР "СРЕБРЕНИЦА",

расписује,

КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

 

          Наставник стручних предмета, 1 извршилац, лице са искуством, на неодређено вријеме - 20 часова редовне наставе у струци Хемија, неметали и графичарство и Остале дјелатности за наставне предмете:

          Аналитичка хемија - изборни предмет - 2 часа;

          Органска технологија (вјежбе) - 4 часа;

          Аутоматска контрола процеса - 2 часа;

          Физичка хемија - 6 часова;

          Неорганска технологија - 2 часа;

          Познавање материјала - 2 часа и

          Технологија занимања - 2 часа

 

          Наставник стручних предмета, 1 извршилац, приправник, на одређено вријеме, до 31.8.2020. године - 5 часова редовне наставе у струци Здравство за наставне предмете:

          Анатомија и физиологија - 3 часа и

          Физиологија  - 2 часа

 

          Наставник стручних предмета, 1 извршилац, лице са искуством, на одређено вријеме, до 31.8.2020. године - 14 часова редовне наставе у струци Здравство (у занимању фармацеутски техничар) за наставне предмете:

          Фармацеутска технологија (теорија)  -  4 часа;

          Фармацеутска технологија (вјежбе)  -  5 часова;

          Фармакогнозија  - 2 часа и

          Фармакологија - 3 часа

 

          Наставник стручног предмета, 1 извршилац, лице са искуством,  на одређено вријеме до повратка радника са јавне функције - 4 часа редовне наставе у струци Здравство за наставни предмет

          Микробиологија - 4 часа

 

 

I  Услови конкурса:

Кандидати поред општих услова утврђених Законом о раду, треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 104. Закона о средњем образовању и васпитању ("Службени гласник Републике Српске", број, 41/18), Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем  ("Службени гласник Републике Српске", бр.24/19) и Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим стручним и средњим техничким школама ("Службени гласник Републике Српске", бр. 29/12, 80/14 и 83/15).

 

Општи услови:

          да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине;

          да је пунољетан;

          да је радно способан;

          да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава;

          да није правоснажно осуђиван за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце;

          да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

Посебни услови:

          Да има одговарајући ниво образовања – завршен најмање први циклус студијског програма у четворогодишњем трајању, са остварених најмање 240 ECTS  бодова или еквивалент и стручно звање у одређеној области како је дефинисано Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим стручним и средњим техничким школама ("Службени гласник Републике Српске", бр. 29/12, 80/14 и 83/15.;

Кандидат који има завршен други циклус студија, обавезно мора имати завршен први циклус студија из исте научне области.

          најмање једна година радног искуства, осим за радно мјесто из тачке 2. конкурса;

          положен стручни испит за рад у настави, осим за радно мјесто из тачке 2. конкурса.

 

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 7. као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању ("Службени гласник Републике Српске", број, 41/18),  испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

 

II       Потребна документација:

          својеручно потписана пријава на конкурс са кратком биографијом (навести адресу пребивалишта, маил  и број телефона);

          увјерење о држављанству;

          извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте;

          овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено потребно стручно звање или еквивалент;

          увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета  који је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку  и дидактичко-методичку групу предмета, осим за радно мјесто из тачке 2. конкурса;

          увјерење о стручном испиту за рад у настави, осим за радно мјесто из тачке 2. конкурса);

          увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита (уколико је кандидат положио стручни испит у оквиру друге струке истог нивоа образовања или кандидату који је положио стручни испит у другим установама/институцијама по програму који није исти као програм из члана 8. став 1. Правилника о полагању стручног испита у средњој школи ("Сл. гл. РС", број 93/15 ), осим за радно мјесто из тачке 2. конкурса;

          додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

          увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

          увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца у коме је наведена врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла, осим за радно мјесто из тачке 2. конкурса;

          увјерење из тачке 6. општих услова конкурса;

          увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца, Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

          увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида, Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

          увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца, Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

 

Изабрани кандидат, након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа, прилаже љекарско увјерење надлежне здравствене установе о општој способности за рад, психичкој и физичкој способности за рад са ученицима, не старије од 6 мјесеци.

 

Увјерење из тачке 4. и 5. општих услова конкурса за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

Тестирање које се односи на познавање струке и послова прописаних за радно на које је кандидат конкурисао је 8.1.2020. године у 11.30 часова. Интервју са циљем процјене професионалних карактеристика, исказаних способности и компетенција кандидата је 8.1.2020. године, након тестирања. Тестирање и интервју се врше у просторијама школе са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса. Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће објављен на огласној табли школе 3.1.2020. године до 14 часова.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Кандидати достављају овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуна, неблаговремена  и неовјерна документација неће бити разматрана.

Пријаве на конкурс са потребном документацијом слати поштом на адресу ЈУ Средњошколски центар "Сребреница", Ул. Миливоја Мићића бб. 75 430 Сребреница са назнаком "Пријава на конкурс" и назив радног мјеста на које кандидат конкурише.

Конкурс остаје отворен осам дана од дана објављивања.

***

ЈУ ОШ "ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ", ЧЕЛОПЕК

       директор школе доноси одлуку да се распише

 

ОГЛАС

за пријем радника

 

На одређено вријеме:

1. Наставник разредне наставе, пуна норма, до повратка радника - 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом.

2. Наставник енглеског језика, за 6 часова, до повратка радника - 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом.

         

Кандидати треба да поред општих услова, предвиђених Законом о раду, Законом о основном  васпитању и образовању и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи ("Сл. гласник РС" бр. 74/18, 26/19), испуњавају и услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Сл. гласник РС", 77/09; 86/10; 25/14).

          Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане законом, као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу важећег Закона о основном васпитању и образовању, испуњавала услове у погледу степена и врсте стручне спреме. 

          Уз пријаву (потписану од стране кандидата) потребно је доставити сљедеће документе:

- родни лист или копију личне карте,

- увјерење о држављанству,

- овјерену копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

- као и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова, предвиђену чланом 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.       

- Љекарско увјерење, увјерење да није осуђиван за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, као и увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце, доставиће кандидат који буде изабран на конкурсу, а прије заснивања радног односа.

          Пријаве које су неблаговремене или непотпуне неће се разматрати.

          Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене.

          Списак кандидата који испуњавају услове конкурса школа ће поставити на огласну таблу.        

          Тестирање и интервју обавиће се 10.1.2020. године у школи у Челопеку, са почетком у 9 часова и кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

          Кандидати који се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

          Оглас је отворен 8 дана од дана објављивања у "Гласу Српске".

          Пријаве слати на адресу: ЈУ ОШ "Десанка Максимовић" Челопек бб, 75400 Зворник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана