ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Зворник: Оглашава слободна радна мјеста на дан 06.01.2021. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Зворник: Оглашава слободна радна мјеста на дан 06.01.2021. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 06.01.2020. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*******************

***************************

ЈУ ОШ “ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ”, ЧЕЛОПЕК

расписује:

 

ОГЛАС

за пријем радника

   На одређено вријеме:         

1. Наставник њемачког језика, за 12 часова, до повратка радника - 1 извршилац - приправник.

 

          Кандидати треба да поред општих услова, предвиђених Законом о раду, Законом о основном васпитању и образовању и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи (“Сл. гласник РС”, бр. 74/18, 26/19), испуњавају и услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача (“Сл. гласник РС”, 77/09; 86/10; 25/14).

          Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане законом, као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу важећег Закона о основном васпитању и образовању, испуњавала услове у погледу степена и врсте стручне спреме. 

          Уз пријаву (потписану од стране кандидата) потребно је доставити сљедеће документе:

1. родни лист или копију личне карте,

2. увјерење о држављанству,

3. овјерену копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

4. као и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова, предвиђену чланом 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.  

5. Љекарско увјерење, увјерење да није осуђиван за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, као и увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце, доставиће кандидат који буде изабран на конкурсу, а прије заснивања радног односа.

          Пријаве које су неблаговремене или непотпуне неће се разматрати.

          Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене.

          Списак кандидата који испуњавају услове конкурса школа ће поставити на огласну таблу.        

          Тестирање и интервју обавиће се 2.10.2020. године у школи у Челопеку, са почетком у 9 часова и кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

          Кандидати који се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

          Оглас је отворен 8 дана од дана објављивања у “Гласу Српске”.

          Пријаве слати на адресу: ЈУ ОШ “Десанка Максимовић” Челопек бб, 75400 Зворник.

***

ЈУ СШЦ “СРЕБРЕНИЦА”

расписује:

 

КОНКУРС

за избор директора

ЈУ Средњошколски центар “Сребреница” у Сребреници

 

I – Предмет

Школски одбор ЈУ Средњошколски центар “Сребреница” у Сребреници расписује конкурс за избор директора ЈУ Средњошколски центар “Сребреница” у Сребреници.

 

II - Опис послова

Директор школе руководи радом школе и одговоран је за законитост рада и за успјешно обављање дјелатности школе у складу са Законом о средњем образовању и васпитању и Статутом школе. За свој рад одговара Влади, Школском одбору и министру.

Директор школе одговаран је и за обављање осталих послова утврђених Законом о систему јавних служби и Статутом школе.

 

III - Мандат

Мандат директора траје четири године и почиње од дана ступања на дужност.

На приједлог министра, Влада именује за директора једног од кандидата са списка из члана 128. став 1. тачка 10) Закона о средњем образовању и васпитању.

 

IV - Услови за учешће на конкурсу

За директора школе може да буде изабрано лице које осим општих услова утврђених Законом о раду, испуњава и посебне услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању и Правилником о условима и начину избора директора школе .

 

  Општи услови:

1. да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине,

2. да је старији од 18 година и

3. да има општу здравствену способност за рад.

 

  Посебни услови:

1. да има завршен најмање први циклус студија у трајању од најмање четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент,

2. да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе из тачке 1. посебних услова,

3. да није осуђивано правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, нити је против њега покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

4. да има предложен програм рада и истиче се својим радом и способностима за организовање образовно-васпитног рада школе и

5. да испуњава услове за радно мјесто наставника и стручног сарадника у школи у којој конкурише.

 

V - Потребна документација

Као доказ о испуњавању општих и посебних услова кандидати су дужни доставити сљедећу документацију (овјерене фотокопије које се неће враћати кандидатима):

1. Потписану пријаву на конкурс са контакт подацима,

2. Биографију са подацима о кретању у струци и до сада оствареним резултатима рада,

3. Увјерење о држављанству Републике Српске, односно Босне и Херцеговине,

4. Извод из матичне књиге рођених или овјерену фотокопију личне карте,

5. Љекарско увјерење о општој способности за рад, психичкој и физичкој способности за рад са ученицима (не старије од 6 мјесеци),

6. Диплому о стеченом звању и степену стручне спреме или еквиваленту,

7. Увјерење о стручном испиту за обављање васпитно-образовног рада,

8. Увјерење да кандидат није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора (ово увјерење школа ће прибавити службеним путем за именованог кандидата, а прије ступања на дужност),

9. Увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем (не старије од 6 мјесеци), 

10. Увјерење да има најмање 5 година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи,

11. Приједлог програма рада директора за мандатни период,

12. Друге доказе о потврђивању знања и способности.

 

VI – Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве

Пријаве се могу доставити лично, у затвореној коверти, на протокол школе или препорученом поштом на сљедећу адресу:

ЈУ Средњошколски центар “Сребреница”, ул. Миливоја Мићића бб, 75 430 Сребреница, са назнаком “Пријава на конкурс за избор директора”.

Конкурс остаје отворен 15 дана од дана објављивања у дневним новинама посредством Завода за запошљавање Републике Српске.

Рок за подношење пријаве је 15 дана од дана објављивања конкурса.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се разматрати.

 

VII – Напомена

Школски одбор ће писменим путем обавијестити све кандидате који су се пријавили на конкурс о одлуци о именовању директора у року од осам (8) дана од дана доношења одлуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана