ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Требиње: Оглашава слободна радна мјеста на дан 17.08.2022. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Требиње: Оглашава слободна радна мјеста на дан 17.08.2022. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 17.08.2022. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*******

*******

ЈУ ЦСШ

ТРЕБИЊЕ

 

КОНКУРС

 

  1. Наставник физичког васпитања, 1 извршилац, са радним искуством у настави и  положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, пуна норма недељно, на одређено вријеме, до краја школске године (31.08.2023.).
  2. Наставник информатике, 1 извршилац, са радним искуством у настави и  положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, 12 наставних часова недељно, на неодређено вријеме.
  3. Наставник математике, 1 извршилац, са радним искуством у настави и  положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, 8 наставних часова недељно, на одређено вријеме, до краја школске године (31.08.2023.).
  4. Наставник физике, 1 извршилац, са радним искуством у настави и  положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, 4 наставна часа недељно, на одређено вријеме, до краја школске године (31.08.2023.).
  5. Наставник њемачког језика, 1 извршилац, са радним искуством у настави и  положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, 8 наставних часова недељно, на одређено вријеме, до краја школске године (31.08.2023.).
  6. Наставник француског језика, 1 извршилац, са радним искуством у настави и  положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, 2 наставна часа недељно, на одређено вријеме, до краја школске године (31.08.2023.).
  7. Наставник италијанског језика, 1 извршилац, са радним искуством у настави и  положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, 6 наставних часова недељно, на одређено вријеме, до краја школске године (31.08.2023.).
  8. Наставник ликовне културе, 1 извршилац, са радним искуством у настави и  положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, 5 наставних часова недељно, на одређено вријеме, до краја школске године (31.08.2023.).
  9. Наставник услуживања, 1 извршилац, са радним искуством у настави и  положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, 4 наставна часа недељно, на одређено вријеме, до краја школске године (31.08.2023.).
  10. Наставник практичне наставе за занимање конобар, 1 извршилац, са радним искуством у настави и  положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, ½ норме недељно, на неодређено вријеме.
  11. Наставник практичне наставе за занимање посластичар, 1 извршилац, са радним искуством у настави и  положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, ½ норме недељно, на неодређено вријеме.

За наставника и стручног сарадника у средњој школи може бити изабрано лице које испуњава опште услове утврђене Законом о раду (Сл.гл. РСбр.1/16 и 66/18) и посебне услове прописане чланом 104. и чланом 105. Закона о средњем образовању и васпитању (Сл.гл. РСбр.41/18) и Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама (Сл.гл.РС, бр. 29/12, 80/14 и 83/15).

Процедура пријема радника биће обављена у складу са Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем  („Службени гласник Републике Српске”, бр. 24/19).

 

Уз пријаву на Конкурс (потписану од стране кандидата на којој ће обавезно бити назначена адреса становања и контакт телефон) кандидати су обавезни да доставе сљедећа документа којима доказују испуњеност општих услова Конкурса:

  1. Увјерење о држављанству;
  2. Извод из матичне књиге рођених;
  3. Љекарско увјерење о психофизичкој способности прилаже кандидат након што буде одабран на Конкурсу, а прије заснивања радног односа;
  4. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета,полног и дургог насиља над дјететом или малољетним лицем;
  5. Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за  кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа;
  6. Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа.

 

Кандидати су обавезни да доставе и сљедећа документа којима доказују испуњеност посебних услова Конкурса:

  1. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четверогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент (уз диплому приложити рјешење о признавању високошколске исправе уколико је стечена ван Босне и Херцеговине и Републике Србије након 6. априла 1992.г.);
  2. За радно мјесто наставника практичне наставе за занимање конобар потребно је доставити овјерену фото-копију дипломе конобар-специјалиста-пети степен или угоститељско-кулуинарски техничар-специјалиста-пети степен;
  3. За радно мјесто наставника практичне наставе за занимање посластичар потребно је доставити овјерену фото-копију дипломе посластичар-специјалиста, пети степен (завршена виша хотелијерска школа) или менаџер хотелијерства-гастроном;
  4. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;
  5. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу за радно мјесто на које кандидат конкурише.

Кандидати такође достављају и документацију на основу које се врши бодовање на основу Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем:

 

  1. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
  2. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење, након стицања стручне спреме;
  3. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца из кога се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина радног стажа остварена по врстама посла. Уколико је кандидат радио са непуним радним временом, то радно вријеме неопходно је прерачунати у пуно радно вријеме.
  4. Увјерење о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико је кандидату такав статус утврђен;
  5. Увјерење о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико је кандидату такав статус утврђен;
  6. Увјерење о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико је кандидату такав статус утврђен.

Пријаву на Конкурс (са назнаком на затвореној коверти „Пријава на Конкурс за запошљавање за радно мјесто на које кандидат конкурише”) и потребна документа кандидати су дужни да доставе лично или путем поште на адресу: ЈУ Центар средњих школа Требиње, Вожда Карађорђа бр.1, 89101 Требиње.

Са кандидатима који доставе потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају опште и посебне услове конкурса за пријем биће обављен интервју и стручно тестирање дана 29.08.2022. у 1000 часова у просторијама ЈУ Центар средњих школа Требиње.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса Школа ће објавити на огласној табли школе 26.08.2022. те се кандидати неће посебно позивати на тестирање и интервју, односно уколико се не појаве у назначеном термину сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати имају право увида у резултате остварене путем тестирања.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Неблаговремене пријаве и пријаве кандидата који не испуњавају опште и посебне услове Конкурса неће се разматрати.

Уколико се на конкурс не јаве кандидати који имају искуства у настави и положен стручни испит за рад у васпитно-образовном процесу, разматраће се и пријаве кандидата који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане законом.

 

Оглас остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

***

КПЗ  ФОЧА

 

      На основу члана 27. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Казнено-поправног завода Фоча („Службени гласник Републике Српске” број: 98/18,44/19,109/19,61/20,20/21 и 32/22), на приједлог Конкурсне комисије Казнено-поправног завода, директор Завода д о н о с и

 

ПОНИШТЕЊЕ ДИЈЕЛА ЈАВНОГ КОНКУРСА

 

      1. Поништава се дио  јавног конкурса  за пријем у радни однос број: 01-527/22 од 12.07.2022. године, који је објављен  у дневном листу „Глас Српске” дана 20.07.2022. године за радно мјесто под редним бројем:

      „2. Полицајац-приправник .................................... 2 извршиоца.”

 

      2. Остали дио јавног конкурса број: 01-527/22 од 12.07.2022. године остаје непромијењен.

 

      3. Поништење ће се објавити у дневном листу „Глас Српске”.

***

 

ЈУ Техничка школа

Требиње

КОНКУРС

за пријем радника у радни однос

 

Наставник српског језика ................... 1 извршилац- 2 часа- одређено (до 31.08.2023.)-  са радним искуством ( положен стручни испит за рад у образовно-васпитном процесу).

 

Поред општих услова за заснивање радног односа прописаних Законом о раду („Сл. гл. РС” бр. 1/16, 66/18, 91/21, 119/21) кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 104.   Закона о средњем образовању и васпитању („Сл.гл.РС” бр.41/18,35/20, 92/20),Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама („Сл.гл.РС” бр. 29/12,80/14,83/15) и Правилником о полагању стручног испита у средњој школи ( „Сл.гл.РС”. бр.66/21).

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању ( „Сл.гл.РС” бр. 41/18,35/20, 92/20) испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

Увјерење да кандидат није правоснажном пресудом осуђиван за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима,злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом и малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава  и увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце послодавац ће прибавити службеним путем од надлежног органа, за изабраног кандидата.

 Љекарско увјерење кандидати достављају након што буду одабрани на конкурсу, а прије заснивања радног односа ( не може бити старије од шест мјесеци).

Уз потписану пријаву на конкурс, кандидати су дужни да, као доказ о испуњавању услова конкурса, доставе слиједећа документа (овјерене копије не старије од шест мјесеци):

  • Овјерену копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четверогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент ( за дипломе стечене послије 06.04.1992 год. ван БиХ и Републике Србије потребно приложити рјешење о признавању- нострификацији);
  • Извод из матичне књиге рођених;
  • Увјерење о држављанству;
  • Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;
  • Краћу биографију – пријава.

Поред ових докумената потребно је доставити и увјерења тражена Правилник о поступку за пријем  у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Службени гласник Републике Српске” бр.24/19). Увјерења која кандидат прилаже су:

  • Увјерење о просјечној оцјени током студирања коју издаје високошколска установа или је додатак дипломи ( уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити наведени документ, просјечна оцјена се може доказати и овјереном фотокопијом индекса);
  • Увјерење о положеној педагошко- психолошкој и дидактичко- методичкој групи предмета (доставља кандидат који у току студија није положио наведену групу предмета) ;
  • Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно- образовном процесу ;
  • Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита;
  • Увјерење о оствареном радном стажу издато од стране ранијег послодавца/ врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла/;
  • Увјерење Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење, у стручној спреми и профилу траженим конкурсом,
  • Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  • Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца,
  • Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

 

Пријем у радни однос вршиће се у складу са одредбама Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начин бодовања критеријума за пријем („Службени гласник Републике Српске” бр. 24/19).

Са кандидатима који испуњавају услове конкурса биће обављен интервју као и стручно тестирање у просторијама школе и то  30.8.2022. године у 8 часова.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласној табли школе три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју и тестирање, а уколико се не појаве сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Рок за подношење пријава је 8 ( осам ) дана од дана објављивања конкурса.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Уколико се на конкурс не јаве кандидати који имају положен стручни испит за рад у васпитно- образовном процесу разматраће се пријаве кандидата који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане законом.

У пријави навести контакт телефон.

Пријаве са доказима о испуњавању услова доставити путем поште на адресу : ЈУ Техничка школа Требиње, Вожда Карађорђа бр.1, 89101 Требиње са назнаком „ЗА КОНКУРС – наставник српског језика “

***

ЈУ СШЦ   „ПЕРО СЛИЈЕПЧЕВИЋ”

 ГАЦКО 

                                                 

К О Н К У Р С

   Професор математике ..........................................1 извршилац

(18 часова седмично), лице са искуством у настави са положеним стручним испитом за рад у настави, на одређено вријеме до повратка радника.

  1. Професор математике ............................................1 извршилац

(12 часова седмично), лице са искуством у настави са положеним стручним испитом за рад у настави,  на одређено вријеме до повратка радника.

  1. Професор хемије ...............................................1 извршилац

(16 часова седмично), лице са искуством у настави са положеним стручним испитом за рад у настави,  на одређено вријеме до 31.08.2023.године.

Услови: Поред општих услова предвиђених Законом о раду ( „Службени гласник Ррпублике Српске” бр: 1/16, 66/18, 91/21-одлука УС и 119/21) кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 104. Закона о средњем образовању и васпитању( „Службени гласник Републике Српске” бр: 41/2018, 35/2020 и 92/2021); Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама („Службени гласник Републике Српске”  бр: 29/12; 80/14 и 83/16) и Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији ( „Службени гласник Републике Српске „ бр: 34/15, 83/15 и 120/20).

Процедура пријема наставника биће обављена у складу са одредбама Правилника о  критеријумима и процедури пријема радника у радни однос у средњој школи („Службени гласник Републике Српске” бр: 24/19 ).

Уз пријаву  (са кратком биографијом, адресом и бројем телефона, пријава мора бити потписана)  на конкурс кандидати су дужни да доставе сљедећа документа:

 

- За испуњеност општих услова:

 

  1. Извод из матичне књиге рођених или копију личне карте;
  2. Увјерење о држављанству;
  3. Љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима,

Љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима кандидат ће доставити након што буде изабран по конкурсу, а прије заснивања радног односа.  Љекарско увјерење не може бити старије од шест (6) мјесеци.

  1. Увјерење да кандидат није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, злоупотребе опојних средстава, службене дужности, трговине људима, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.
  2. Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце.

Увјерења под тачком 4. и 5. за изабраног кандидата по конкурсу школа ће прибавити од надлежног органа  службеним путем , а прије заснивања радног односа.

  1. Увјерење да против кандидата –учесника конкурса није покренут кривични поступак  за дјела учињена против достојанства личности, морала,злоупотребе опојних средстава, службене дужности, трговине људима,полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

  -  За испуњеност посебних услова:

 

  1. Диплому о завршеном високом образовању у трајању од 4 године (240 ECTS бодова) у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент. Дипломе стечене послије 06. априла1992. године ван БиХ и Републике Србије требају бити нострификоване;
  2. Увјерење о просјечној оцјени током студирања или додатак дипломи, које издаје високошколска установа ( уколико просјек није уписан у дипломи);
  3. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у образовно-васпитном процесу ;
  4. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита  или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита;
  5. Увјерење или потврду о времену проведеном на евиденцији незапослених лица (након стицања стручне спреме тражене конкурсом), коју издаје Завод за запошљавање на подручју јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен;
  6. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца из којег се јасно види врста посла које је кандидат обављао, степен стручне спреме и дужина  радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат  радио са непуним  радним временом то радно вријеме   прерачунати у пуно.
  7. Увјерење органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Отаџбинско-одбрамбеног рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;
  8. Увјерење органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије борца;
  9. Увјерење органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
  10. Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању ( „Службени гласник

Републике Српске” бр: 41/18, 35/2020 и 92/2021) испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће истакнут на огласној табли школе три дана прије заказаног термина за тестирање и интервју.

Са кандидатима који испуњавају услове конкурса, а који су доставили потпуне и благовремене пријаве, обавит ће се интервју и тестирање. Интервју и тестирање обавит ће се у просторијама школе дана 29.08.2022. год. са почетком у 11,00 часова.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју и тестирање, а уколико се не појаве у заказано вријеме сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати прилажу овјерене фотокопије докумената и  исте им се неће враћати након завршене процедуре по конкурсу.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања .

Пријаве на конкурс са неопходним документима могу се доставити у року остављеном конкурсом лично у секретаријат школе или поштом на адресу:

ЈУ  Средњошколски центар „Перо Слијепчевић„ Гацко, ул. Солунских добровољаца број 24.  Гацко.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

***

ЈУ Гимназија „Јован Дучић”

Требиње

ИСПРАВКА КОНКУРСА

за избор наставника

 

            У Конкурсу за избор наставника, објављеном у Гласу Српске од 10.08.2022. године, врши се исправка на сљедећи начин:

 

            -У реченици: „Тестирање и интервју са свим кандидатима обавиће се у петак, 29.08.2022. године у 12:30 часова, у просторијама школе.”; ријеч „петак”, замјењује се ријечју „понедјељак”.

***

ЈУ ОСНОВНА МУЗИЧКА ШКОЛА

ФOЧА

 

К О Н К У Р С

За  радно мјесто за  школску 2022/23. годину

 

          1.Наставник хармонике, на одређено вријеме, завршена музичка академија и звање дипломирани музичар- акордеониста;дипломирани музички извођач или педагог са предходно завршеном средњом музичком школом, образовни профил музички извођач:хармоникаш   1(један) извршилац – 16 часова;

   Пријављени кандидати треба да, осим услова утврђеним Законом о раду, испуњавају и услове прописане у члану 105. Закона о основном образовању и васпитању:

   -  имају ниво образовања – завршен први циклус студијског програма  и стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно високу стручну спрему;

   -  имају љекарско увјерење, од надлежне здравствене  установе, о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима;

    - да нису осуђивани правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства      личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;

     - увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;

   Уз пријаву на расписани конкурс (са биографијом), кандидати достављају сљедећа документа или овјерене фотокопије:

    1.Диплому о завршеном образовању;

    2.Родни лист;

    3.Увјерење о држављанству;

   4.Увјерење о положеном стручном испиту;

   5.Љекарско увјерење о психофизичкој и здравственој способности за рад са ученицима – доставиће само изабрани кандидат по конкурсу , а прије заснивања радног односа;

 

      У складу са Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи (''Службени гласник Републике Српске'' број 102/14, 45/16 и 26/19 ), биће вршено бодовање кандидата, по утврђеним критеријумима.

      Уколико испуњава опште услове, у радни однос биће примљен кандидат који оствари највећи број бодова по критеријима  утврђеним поменутим Правилником.

 

  Кандидати, уз потписану пријаву и  документацију, треба да доставе и:

 

   -   Доказ о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, у форми увјерења или      потврде, издате од завода за запошљавање на подручју јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен;

  • Доказ о просјечној оцјени током студирања, у форми увјерења издатог од стране високошколске установе или додатком на дипломи о завршеном образовању;
  • Доказ о оствареном  радном стажу (уколико има радног стажа), у форми увјерења издатог од стране васпитно- образовне установе или увјерење о стажу из кога се јасно види:
  1.  Врста посла,
  2. Степен стручне спреме и
  3. Дужина оствареног радног стажа по врстама посла.
  • Увјерење о статусу ратног војног инвалида, уколико се ради о кандидату из те категорије;
  • Увјерење о статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из те категорије;

      Кандидат доставља и овјерену фотокопију радне књижице.

      Увјерење о неосуђиваности, од надлежног центра јавне безбједности, затражиће Школа, након што кандидат буде изабран, а прије заснивања радног односа.

  • Достављена документација не може бити старија од 6 мјесеци;
  • Уговор о раду почиње тећи од датума пријема;
  • Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања;
  • Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање;
  • Списак кандидата који испуњавају услове биће објављен на огласној табли школе, најкасније три дана прије прије заказаног интрвјуа и тестирања;
  • Кандидати се неће посебно позивати на тестирање;
  • Документација послата уз пријаву на конкурс се не враћа.
  • Тестирање кандидата и интервју, обавиће се 29.08.2022. године у 10,00 часова у школи.

        Пријаве на конкурс доставити на адресу: ЈУ Основна музичка школа      Фоча, ул.Немањина бб, 73 300 Фоча.

***

ЈУ СШЦ  ФОЧА

ФОЧА

                  

 

ИСПРАВКА КОНКУРСА

КОЈИ ЈЕ ОБЈАВЉЕН  10.08.2022.ГОДИНЕ,

ПОД ТАЧКОМ  16. ТРЕБА  ДА СТОЈИ:

 

       1. Дипломирани теолог, професор вјеронауке- 20 часова на одређено радно вријеме до  31.08.2023.године  са положеним  стручним испитом за рад у настави ....................1 извршилац

       2.  Дипломирани теолог, професор  вјеронауке 5- часова    на одређено радно вријеме  са искуством положеним стручним испитом  .................................................................... 1 извршилац

Поред општих услова предвиђених Законом о раду („Службени гласник Републике Српске” број: 01/16,66/18, и 91/21 и 119/21), кандидати треба да испуњавају и посебне услове у складу са чланом 104., Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске”, број: 41/18,35/20,92/20), Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији („Службени гласник Републике Српске” број: 120/20) и Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама („Службени гласник Републике Српске”, број: 29/12., 80/14. и 83/15.).

Пријем кандидата у радни однос вршиће се на основу Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у средњој школи („Службени гласник Републике Српске”, број: 24/19). 

Потребна документација:

Уз обавезну потписану пријаву и краћу биографију кандидати треба да доставе оригинале или овјерене фотокопије (овјерена фотокопија не смије бити старија од шест мјесеци) следећих докумената којима се доказује испуњавање општих и посебних услова.

Општи услови које кандидат треба да испуњава се доказују следећом документацијом:

  • Да је држављанин РС или БиХ - увјерењем о држављанству;
  • Да је пунољетан - изводом из матичне књиге рођених или овјереном фотокопијом личне карте;
  • Да је радно способан - љекарским увјерењем, које не може бити старије од шест мјесеци (прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа);
  • Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем (Увјерење о неосуђиваности за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа).

            Посебни услови се доказују документацијом прописаном Законом о средњем образовању и

            васпитању, као и Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос

            у средњој школи, а на основу којих ће се извршити бодовање и рангирање пријављених

           кандидата:

   -Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент;

   -Увјерење издато од високошколске установе или додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена, а у изузетним случајевима, уколико кандидат из оправданих разлога не може прибавити претходно наведена документа о просјеку оцјена током студирања, просјечна оцјена се може доказати овјереном фотокопијом индекса;

  -Увјерење издато од Завода за запошљавање на подручју јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен о времену проведеном на евиденцији незапослених лица;

  -Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца (увјерење треба да садржи податке из којих се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла) и овјерену фотокопију радне књижице;

  -Увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави;

  -Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца;

  -Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

  -Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије бораца;

   -Право учешћа на конкурс имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу  Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске”, број: 41/18.) испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

 

            - Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају

           услове Конкурса, Комисија за избор ће обавити тестирање и интервју дана 25.08.2022. године

           у 9,00  часова у просторијама Школе.

            Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању

           и/или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на Конкурс.

            Кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије свих докумената који се не враћају.

           Непотпуне и неблаговремене пријаве се неће узети у разматрање.

            Рок за достављање пријава је осам (8) дана од дана објављивања Конкурса.

          Пријаве слати, са назнаком: „ЗА КОНКУРС - НЕ ОТВАРАЈ”, на адресу: ЈУ Средњошколски центар Фоча, Цара Душана 73., 73 300 Фоча.

***

ЈУ СШЦ  ФОЧА

ФОЧА

 

КОНКУРС

 

1.Професор физичког васпитања, -10 часова редовне наставе на одређено вријеме   са искуством и

      положеним стручним испитом за рад у настави  ............................................. 1 извршилац

       2. Професор математике и информатике – 8 часова математике и 12 информатике и рачунарства  до

           повратка  раднице  са трудничког боловања ......................................................... 1 извршилац

Поред општих услова предвиђених Законом о раду („Службени гласник Републике Српске” број: 01/16,66/18, и 91/21 и 119/21), кандидати треба да испуњавају и посебне услове у складу са чланом 104., Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске”, број: 41/18,35/20,92/20), Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији („Службени гласник Републике Српске” број: 120/20) и Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама („Службени гласник Републике Српске”, број: 29/12., 80/14. и 83/15.).

Пријем кандидата у радни однос вршиће се на основу Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у средњој школи („Службени гласник Републике Српске”, број: 24/19). 

Потребна документација:

Уз обавезну потписану пријаву и краћу биографију кандидати треба да доставе оригинале или овјерене фотокопије (овјерена фотокопија не смије бити старија од шест мјесеци) следећих докумената којима се доказује испуњавање општих и посебних услова.

Општи услови које кандидат треба да испуњава се доказују следећом документацијом:

  • Да је држављанин РС или БиХ - увјерењем о држављанству;
  • Да је пунољетан - изводом из матичне књиге рођених или овјереном фотокопијом личне карте;
  • Да је радно способан - љекарским увјерењем, које не може бити старије од шест мјесеци (прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа);
  • Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем (Увјерење о неосуђиваности за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа).

            Посебни услови се доказују документацијом прописаном Законом о средњем образовању и

            васпитању, као и Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос

            у средњој школи, а на основу којих ће се извршити бодовање и рангирање пријављених

           кандидата:

   -Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент;

   -Увјерење издато од високошколске установе или додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена, а у изузетним случајевима, уколико кандидат из оправданих разлога не може прибавити претходно наведена документа о просјеку оцјена током студирања, просјечна оцјена се може доказати овјереном фотокопијом индекса;

  -Увјерење издато од Завода за запошљавање на подручју јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен о времену проведеном на евиденцији незапослених лица;

  -Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца (увјерење треба да садржи податке из којих се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла) и овјерену фотокопију радне књижице;

  -Увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави;

  -Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца;

  -Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

  -Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије бораца;

   -Право учешћа на конкурс имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу  Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске”, број: 41/18.) испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

 

            - Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове Конкурса, Комисија за избор ће обавити тестирање и интервју дана 25.08.2022. године у 9,00  часова у просторијама Школе.

            Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању и/или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на Конкурс.

            Кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије свих докумената који се не враћају.

           Непотпуне и неблаговремене пријаве се неће узети у разматрање.

            Рок за достављање пријава је осам (8) дана од дана објављивања Конкурса.

          Пријаве слати, са назнаком: „ЗА КОНКУРС - НЕ ОТВАРАЈ”, на адресу:

         ЈУ Средњошколски центар Фоча, Цара Душана 73., 73 300 Фоча.

 

                                                                    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана