ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Требиње: Оглашава слободна радна мјеста на дан 17.07. 2019. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Требиње: Оглашава слободна радна мјеста на дан 17.07. 2019. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 17.07. 2019. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени ао незапослено лице.

***********

*********

 ЈУ ОШ “СВЕТИ САВА”

 ФОЧА         

 

КОНКУРС

за избор и именовање директора

 

I - Опис послова

Директор школе руководи радом школе и одговоран је за законитост рада и успјешно обављање дјелатности школе. За свој рад одговара Школском одбору и министру просвјете и културе Републике Српске.

Директор школе одговаран је и за обављање осталих послова утврђених Законом о систему јавних служби и Статутом школе.

II - Мандат

Директор школе се бира на период од 4 (четири) године.

III – Статус

Директор школе заснива радни односи и своја права из рада и по основу рада остварује у складу са општим и посебним законима, колективним уговорима, Статутом Јавне установе Основне школе “Свети Сава” Фоча те Правилником о раду.

IV - Услови за учешће на конкурсу

За директора  може бити изабран наставник или стручни сарадник који испуњава опште и посебне услове.

1.  Општи услови

-  да је држављанин БиХ,

- да је пунољетан и

- да је здравствено способан.

2. Посебни услови:

-  да има завршен први циклус студија у трајању од четири године и најмање 240 ECTS бодова или еквивалент, односно да испуњава услове из члана 177. тачка 2. Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске”, број 44/17 и 31/18),

- да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи, након стицања дипломе из тачке 1.,

- да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, против којег није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

            Кандидати који конкуришу за директора школе уз пријаву  на конкурс достављају сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност општих и посебних услова:

- извод из матичне књиге рођених,

- увјерење о држављанству,

- љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима (прилаже само именовани кандидат, а прије ступања на дужност),

- диплому о стеченој стручној спреми,

- увјерење којим доказује да има пет година радног искуства на пословима из тачке 2. Посебних услова,

- увјерење да се против њега не води кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

- програм рада директора у наредном мандату,

- препоруку претходног послодавца, односно наставничког вијећа школе у којој је кандидат запослен,

- увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора (Школа ће службеним путем прибавити само за именованог кандидата, а прије ступања на дужност),

- кратку биографију са подацима о претходним пословима и развоју каријере у струци те оствареним резултатима у раду.

             Конкурс остаје отворен 15 дана од дана објављивања.

            Сва документа која кандидат прилаже морају бити оригинали или овјерене фотокопије, не старије од 6 мјесеци.          

            Достављена документација се не враћа кандидатима.

            Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

            Школски одбор ЈУ Основна школа “Свети Сава” Фоча ће, након разматрања приспјелих пријава кандидата, доставити министру просвјете и културе Републике Српске документацију и списак кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора школе.

           Школски одбор ће, писаним путем, обавијестити све учеснике конкурса о одлуци Владе о именовању директора школе, а у року од 8 дана од дана пријема одлуке.

           Пријаве са потребном документацијом доставити лично или путем поште на адресу: Јавна установа Основна школа “Свети Сава” Фоча,  ул. Немањина, бб 73300 Фоча,  са назнаком “Пријава за избор директора школе.”                                                                                                            

********************

 

ЈУ СШЦ “ПЕРО СЛИЈЕПЧЕВИЋ”

 ГАЦКО

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за избор и именовање директора

 

I   Опис послова

Директор руководи радом школе  и одговоран је за законитост рада и успјешно обављање дјелатности школе. За свој рад одговара Влади, школском одбору и министру. Директор школе одговоран је и за обављање осталих послова утврђених Законом о систему јавних служби, Законом о средњем образовању и васпитању и Статутом школе.

           

II  Мандат

Директор школе бира се на период од четири (4) године.

Мандат директора тече од момента ступања на дужност.

 

III  Услови:

Поред општих услова предвиђених Законом о раду (“Сл. гл. РС”, бр: 1/16 и  66/18)    

-  да је држављанин Републике Српске, односно БиХ,

-  да је старији од 18 година,

-  да је здравствено способан за обављање послова на наведем радном мјесту,

- да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора , нити је против њега покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

 кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 129. Закона о

 средњем образовању и васпитању (“Сл. гл. РС”, бр: 41/2018).

- да има завршен најмање први циклус студија у трајању од најмање четири године и остварених 240 ECTS бодова или еквивалент,

- да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе,

- да има предложен програм рада и истиче се својим радом и способностима за организовање образовно-васпитног рада у школи,

- да испуњава услове за радно мјесто наставника и стручног сарадника у школи,

 

Процедура избора и именовања директора биће обављена у складу са одредбама члана 128. став 1. тачке 8. 9 и 10. и члана 130. став 2. Закона о средњем образовању и васпитању (“Сл. гласник Републике Српске”, бр: 41/18).

 

Уз пријаву  (са кратком биографијом о кретању у струци и о оствареним резултатима у образовно-васпитном раду, адресом и бројем телефона, пријава мора бити потписана) на конкурс кандидати су дужни да доставе сљедећа документа:

 

- За испуњеност општих услова:

1. Извод из матичне књиге рођених;

2. Увјерење о држављанству;

3. Љекарско увјерење о психофизичкој способности,

- Љекарско увјерење кандидат ће доставити након што буде изабран по конкурсу, а прије преузимања дужности директора. Љекарско увјерење не може бити старије од шест (6) мјесеци.

4. Увјерење да кандидат није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, нити је против њега покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

- Увјерење да кандидат није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора и да се против кандидата не води кривични поступак затражиће школа од надлежног органа за кандидата који буде изабран по конкурсу,  а прије преузимања дужности директора. Увјерење не може бити старије од шест (6) мјесеци.

 

-  За испуњеност посебних услова:

1. Диплому о завршеном високом образовању,

2. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у образовно-васпитном раду,

3. Потврду о радном искуству  од најмање пет (5) година као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе,

4. Предложен програм рада за наредни четворогодишњи мандат.

 

За директора не може бити изабрано лице на које се односи члан  IX

Став 1. Устава  БиХ.

 

IV  Сукоб интереса:

       Кандидати за избор и именовање директора школе не могу обављати

дужност, активност или бити на положају који доводи до сукоба интереса како је прописано одредбама Закона о спречавању сукоба интереса у органима власти Републике Српске (“Службени гласник Републике Српске”, бр:  73/08 и 52/14).

 

Да се на кандидата не односи члан IX  став 1. Устава БиХ и да не подлијеже сукобу интереса кандидат треба да достави овјерене изјаве.

Кандидати прилажу оригинале или  овјерене копије докумената , а  исте им се неће враћати након завршене процедуре по конкурсу.

Конкурс остаје отворен петнаест (15) дана од дана објављивања .

Пријаве на конкурс са неопходном документацијом могу се доставити у року остављеном конкурсом лично у секретаријат школе или поштом на адресу:

ЈУ  Средњошколски центар “Перо Слијепчевић”, Гацко, ул. Солунских добровољаца број 24.  Гацко.  Са назнаком: “Пријава на конкурс за избор директора”.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Школски одбор ће писмено обавијестити пријављене кандидате на конкурс о одлуци у вези именовања директора у року од осам (8) дана од дана пријема одлуке од надлежног министарства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана