ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Требиње: Оглашава слободна радна мјеста на дан 14.08. 2019. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Требиње: Оглашава слободна радна мјеста на дан 14.08. 2019. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 14.08. 2019. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени ао незапослено лице.

***

ЈУ “ДОМ ЗА СТАРИЈА ЛИЦА КАЛИНОВИК”

КАЛИНОВИК

 

ЈАВНИ КОНКУРС

 

 

I - Директор ЈУ “Дом за старија лица Калиновик” Калиновик расписује јавни конкурс за пријем приправника, и то:

 

1. Дипломирани економиста за туризам и хотелијерство, 240 ECTS бодова - 1 (један) извршилац.

 

Приправник са високом стручном спремом је лице које након завршетка студија на високошколској установи први пут заснива радни однос у том степену школске спреме.

Приправнички стаж за лице са завршеном високом стручном спремом траје 12 мјесеци.

 

II - Општи услови:

За пријем приправника кандидати морају испуњавати сљедеће опште услове:

 

1. Да је држављанин Републике Српске, односно БиХ,

2. Да је старији од 18 година,

3. Да има општу здравствену способност (по окончању поступка пријема доставља изабрани кандидат).

 

 

III - Посебни услови

 

Као доказ о испуњавању посебних услова кандидати су дужни доставити диплому о стручној спреми и то:

1. Диплому о стеченом звању дипломирани економиста за туризам и хотелијерство, 240 ECTS бодова,

2. Увјерење да се не води кривични поступак,

3. Увјерење да се налази на евиденцији незапослених лица Завода за запошљавање.

 

IV - Потребна документа:

 

Уз пријаву на конкурс кандидати су обавезни доставити биографију и сљедеће документе (оригинал или овјерена копија):

- Диплома о завршеној школској спреми,

- Увјерење о држављанству,

- Извод из матичне књиге рођених,

- Увјерење о невођењу кривичног поступка,

- Увјерење да се кандидат налази на евиденцији незапослених лица Завода за запошљавање.

- Љекарско увјерење о општој здравственој способности (прилаже само онај кандидат који је изабран по јавном конкурсу, а прије заснивања радног односа).

 

V - Начин и рок за подношење пријава

 

Пријава за учешће на јавном конкурсу подноси се у року од 8 дана од дана објављивања истог у дневном листу “Глас Српске”.

Са свим кандидатима који испуњавају услове конкурса конкурсна комисија ће обавити интервју, који подразумијева усмени разговор са кандидатом. О времену и мјесту одржавања интервјуа кандидати ће бити обавијештени појединачно, писменим путем.

Неблаговремене и непотпуне пријаве се неће разматрати.

Пријаве на конкурс са потребном документацијом могу се доставити лично на протокол ЈУ “Дом за старија лица Калиновик” Калиновик, или поштом, на адресу: ЈУ “Дом за старија лица Калиновик” Калиновик, ул. Пера Тунгуза 12 А, 71230 Калиновик, са назнаком “Пријава на конкурс - за Комисију”.

***

ЈУ СШЦ “СВЕТОЗАР ЋОРОВИЋ”

ЉУБИЊЕ

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за избор и именовање директора

I – Опис послова

Директор школе руководи радом школе и одговоран је за законитост рада и успјешно обављање дјелатности школе. За свој рад одговара Влади, школском одбору и министру. Директор школе одговоран је и за обављање осталих послова утврђених Законом о систему јавних служби, Законом о средњем образовању и васпитању и Статутом школе.

II - Мандат

Директора школе именује Влада на приједлог министра. Мандат директора траје 4 године и почиње од дана ступања на дужност.

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

III - Услови конкурса

За директора може бити изабрано лице које испуњава сљедеће услове:

1. Општи услови прописани Законом о раду (“Службени гласник РС” бр. 1/16 и 66/18):

- да је држављанин БиХ,

- да је пунољетан,

- да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, нити је против њега покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

- да је здравствено способан за вршење послова на наведеном радном мјесту.

 

2. Посебни услови прописани чланом 129. Закона о средњем образовању и васпитању ( “Службени гласник РС” бр. 41/2018).

- да има завршен најмање први циклус студија у трајању од најмање четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент,

- да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе,

- да има предложен програм рада и истиче се својим радом и способностима за организовање образовно-васпитног рада школе,

- да испуњава услове за радно мјесто наставника и стручног сарадника у школи у којој конкурише.

 

IV - Сукоб интереса

 

1. Кандидат за избор и именовање директора школе не може обављати дужност, активност или бити на положају који доводи до сукоба интереса, како је прописано одредбама Закона о спречавању сукоба интереса у органима власти Републике Српске (“Службени гласник Републике Српске” бр. 73/08 и 52/14).

2. Да се на кандидата не односи члан IX став 1. Устава Босне и Херцеговине.

 

V - Потребна документација:

 

Процедура избора и именовања директора биће обављена у складу са одредбама члана 128. став 1. тачке 8, 9. и 10. и члана 130. став 2. Закона о средњем образовању и васпитању (“Сл. гласник Републике Српске” бр. 41/18).

 

На конкурс кандидати су дужни доставити сљедеће документе:

 

1. Извод из матичне књиге рођених;

2. Увјерење о држављанству;

3. Диплому о стеченој стручној спреми или еквиваленту;

4. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;

5. Потврду, односно увјерење којом доказује да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе;

6. Љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима (не старије од 6 мјесеци);

7. Увјерење да кандидат није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора школа ће тражити службеним путем за изабраног кандидата , а прије преузимања дужности директора, по инструкцији Министарства просвјете и културе;

8. Увјерење да се против кандидата не води кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем (не старије од 6 мјесеци);

9. Приједлог програма рада директора у наредном четворогодишњем мандату;

10. Потписану пријаву (са кратком биографијом о кретању у струци и о оствареним резултатима у образовно-васпитном раду, адресом и бројем телефона);

11. Овјерена изјава да кандидат не обавља дужност, активности и да није на положају који би довео до сукоба интереса предвиђених Законом о спречавању сукоба интереса (“Сл. гласник РС” број 73/08 и 52/14)( не старија од 6 мјесеци);

12. Овјерена изјава кандидата да није обухваћен одредбом члана IX став 1. Устава БиХ ( не старија од 6 мјесеци).

Сва документа која кандидати прилажу уз пријаву на конкурс морају бити оригинали или овјерене копије. Копије не смију бити старије од 6 мјесеци. Документи се неће враћати кандидатима.

 

VII - Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве

 

Пријаве се могу доставити лично или поштом препоручено на сљедећу адресу: ЈУ СШЦ “Светозар Ћоровић”, ул. Светосавска 22, Љубиње, са назнаком: Јавни конкурс за избор и именовање директора ( НЕ ОТВАРАТИ).

Обавезно на полеђини коверте навести име, презиме и тачну адресу становања кандидата.

 

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања конкурса у дневним новинама, путем Завода за запошљавање Републике Српске.

 

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата неће се узети у разматрање.

 

VII I – Напомене

 

Школски одбор ће размотрити пријаве свих кандидата и доставити министру документацију и списак кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора школе, у року од осам дана од дана разматрања пријава.

 

Школски одбор ће писаним путем обавијестити све учеснике конкурса о одлуци о именовању директора у року од осам дана од дана пријема одлуке од ресорног министарства.

***

ЈУ ОШ “ЈОВАН ЈОВАНОВИЋ ЗМАЈ”

ТРЕБИЊЕ

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за пријем радника у радни однос

 

1. Наставник биологије, на одређено вријеме, до 31.8.2020. године, 4 часова седмичне норме  .................................................................................... 1 извршилац

 

- На наведено радно мјесто прима се кандидат са радним искуством од годину дана и положеним стручним испитом.

- Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане овим конкурсом и Законом о основном васпитању и образовању - чл. 104. став (6) (“Службени гласник РС” бр. 44/17, 31/18).

 

Кандидати су дужни да поред општих услова предвиђених Законом о раду (“Службени гласник Републике Српске” број 1/16, 66/18) испуњавају и услове предвиђене Законом о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске” број 44/17, 31/18), Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача у основној школи (“Службени гласник Републике Српске” број 77/09, 86/10, 25/14,76/15) и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања у основној школи (“Службени гласник Републике Српске” број 74/18, 26/19).

Уз ПОТПИСАНУ ПРИЈАВУ од стране кандидата на којој ће обавезно бити назначена адреса и контакт телефон, кандидати достављају сљедећа документа:

1. Увјерење да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине,

2. Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте, којом се доказује да је кандидат пунољетан,

3. Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе, стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области (дипломе одговарајуће стручне спреме које нису издате у Босни и Херцеговини и Републици Србији или на територији бивше СФРЈ до 6. априла 1992. године морају бити признате).

 - Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

4. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

5. Овјерену фотокопију увјерења о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,

6. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

7. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

8. Увјерење о радном искуству од годину дана на пословима за које подносе пријаву.

9. Увјерење Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

10. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен.

Из увјерења треба јасно да се види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме,

11. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије погинулог борца,

12. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

13. Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђивању статуса борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије бораца.

- Љекарско увјерење не старије од шест мјесеци о психофизичкој способности за рад са ученицима доставиће кандидат који буде изабран. Прихвата се само љекарско увјерење које изда надлежна здравствена установа.

- Увјерење да није правоснажном пресудом осуђиван за кривична дјела из члана 105. став 1. Закона о основном васпитању и образовању (школа ће службеним путем тражити за кандидата који буде изабран, а прије заснивања радног односа).

▪ Кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије свих докумената и те копије неће бити враћене.

 

- ТЕСТИРАЊЕ И ИНТЕРВЈУ кандидата обавиће се у ПЕТАК, 30.8.2019. године, у просторијама школе према сљедећем распореду:

• ТЕСТИРАЊЕ - у 8 часова, ИНТЕРВЈУ - у 9 часова

 

• Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће истакнут на огласној табли школе.

• Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

• За кандидате који се не појаве на тестирању или интервјуу сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

 

Пријаве слати на адресу:

ЈУ Основна школа “Јован Јовановић Змај” Требиње, Октобарска бр. 1

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

***

ЈУ МУЗИЧКА ШКОЛА “ТРЕБИЊЕ”

ТРЕБИЊЕ

 

КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

 

1. Професор физичког васпитања - 1 извршилац - 2 наставна часа - на одређено вријеме;

2. Професор физике - 1 извршилац - 2 наставна часа - одређено радно вријеме;

3. Професор демократије и људских права - 1 извршилац - 2 наставна часа - одређено радно вријеме;

4. Професор православне вјеронауке -1 извршилац - 2 наставна часа - одређено радно вријеме;

5. Професор гитаре - 1 извршилац - пуна норма - одређено радно вријеме;

6. Професор соло пјевања - 1 извршилац - 12 часова - одређено радно вријеме.

 

I Општи услови:

- да је држављанин РС или БиХ;

- да је пунољетан;

- да има општу здравствену и психофизичку способност;

- да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, злоупотребе опојних средстава, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава (за изабраног кандидата школа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа);

- увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце (за изабраног кандидата школа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа);

- увјерење да није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;

 

II Посебни услови:

Поред општих, кандидати су дужни испунити и посебне услове у погледу стручног профила и звања:

 

1. Професор физичког васпитања, професор физичког васпитања и спорта, професор физичке културе;

2. Професор математике и физике, професор математике са физиком, професор физике, дипломирани физичар, дипломирани астрофизичар, професор физике и математике;

3. Сви који су успјешно завршили оба дијела сертификације (Савјет Европе и Цивитас БиХ);

4. Завршен теолошки факултет у четворогодишњем трајању са остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент, а који се налази на евиденцији Завода за запошљавање Републике Српске или уколико на Заводу нема у потребном броју вјероучитеља могу се ангажовати свештена лица, сходно Закључку Владе Републике Српске број 04/1-012-2-1499/18, од 7.6.2018. године.

5. Дипломирани музичар гитариста, дипломирани музички извођач или педагог са претходно завршеном средњом музичком школом образовног профила музички извођач-гитариста;

6. Дипломирани музичар-соло пјевач, професор црквене музике и појања, дипломирани музички извођач или педагог са претходно завршеном средњом музичком школом образовног профила музички извођач-соло пјевач.

 

Потребно је да кандидати имају радно искуство и положен стручни испит за рад у настави.

 

Уколико за наведена радна мјеста не буде пријављених кандидата са радним искуством и положеним стручним испитом, бодоваће се кандидати без искуства и положеног стручног испита за рад у настави.

 

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању (“Службени гласник Републике Српске” број 41/18).

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању (“Службени гласник Републике Српске” број 41/18) испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

 

Уз пријаву на конкурс кандидат је дужан доставити доказе о испуњености општих и посебних услова, као и документацију по основу које се врши бодовање:

 

1. извод из матичне књиге рођених или копија личне карте;

2. увјерење о држављанству;

3. љекарско увјерење о психофизичкој способности, које не може бити старије од 6 мјесеци (прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа);

4. увјерење о неосуђиваности (за изабраног кандидата школа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа);

5. увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце (за изабраног кандидата школа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа);

6. увјерење да није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;

7. овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент;

8. увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

9. увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;

10. увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником, којим се регулише полагање стручног испита;

11. додатак дипломи који садржи просјек оцјена током студирања или увјерење високо школске установе о просјеку оцјена, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

12. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених за незапослена лица;

13. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца;

14. увјерење општинског-градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

15. увјерење општинског-градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу из категорије борца;

16. увјерење општинског-градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу из категорије ратног војног инвалида.

 

Тестирање и интервју са кандидатима који испуњавају услове конкурса обавиће се дана 26.8.2019. године са почетком у 11 часова у просторијама школе.

Школа ће списак кандидата, који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

 

Уколико се кандидат не појави на тестирању и интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

 

Пријаве са доказима о испуњености услова конкурса доставити поштом на адресу:

 

ЈУ Музичка школа “Требиње”, ул. Степе Степановића бб, Требиње - са назнаком “Пријава на конкурс”.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневном листу “Глас Српске”.

Непотпуне и неблаговремене пријаве се неће разматрати.

***

JУ СШЦ “ПЕРО СЛИЈЕПЧЕВИЋ”

ГАЦКО

 

КОНКУРС

за пријем радника

 

1. Професор математике ...... 1 извршилац (18 часова седмично), одређено вријеме до 31.8.2020. са радним искуством у занимању траженим конкурсом 1 год. дана.

2. Професор енглеског језика...... 1 извршилац (18 часова седмично), положен стручни испит, одређено, до повратка раднице са породиљског одсуства.

 

Услови: Поред општих услова предвиђених Законом о раду (“Службени гласник Републике Српске” бр. 1/16 и 66/18), кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 104. Закона о средњем образовању и васпитању (“Службени гласник Републике Српске” бр. 41/2018); Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама (“Службени гласник Републике Српске” бр. 29/12; 80/14 и 83/16) и Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији ( “Службени гласник Републике Српске” бр. 34/15 и 83/15).

Процедура пријема наставника биће обављена у складу са одредбама Правилника о критеријумима и процедури пријема радника у радни однос у средњој школи (“Службени гласник Републике Српске” бр. 24/19).

Уз пријаву (са кратком биографијом, адресом и бројем телефона, пријава мора бити потписана) на конкурс кандидати су дужни да доставе сљедећа документа:

 

- За испуњеност општих услова:

 

1. Извод из матичне књиге рођених или копију личне карте;

2. Увјерење о држављанству;

3. Љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима,

Љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима кандидат ће доставити након што буде изабран по конкурсу, а прије заснивања радног односа. Љекарско увјерење не може бити старије од шест (6) мјесеци.

4. Увјерење да кандидат није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, злоупотребе опојних средстава, службене дужности, трговине људима, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

5. Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце.

Увјерења под тачком 4. и 5. за изабраног кандидата по конкурсу школа ће прибавити од надлежног органа службеним путем, а прије заснивања радног односа.

6. Увјерење да против кандидата - учесника конкурса није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, злоупотребе опојних средстава, службене дужности, трговине људима, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

- За испуњеност посебних услова:

 

1. Диплому о завршеном високом образовању у трајању од 4 године (240 ECTS бодова) у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент. Дипломе стечене послије 6. априла 1992. године ван БиХ и Републике Србије треба да буду нострификоване;

2. Увјерење о просјечној оцјени током студирања или додатак дипломи, које издаје високошколска установа (уколико просјек није уписан у дипломи);

3. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у образовно-васпитном раду (односи се на извршиоца за енглески језик).

4. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита;

5. Увјерење или потврду о времену проведеном на евиденцији незапослених лица (након стицања стручне спреме тражене конкурсом), коју издаје Завод за запошљавање на подручју јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен;

6. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца из којег се јасно види врста посла које је кандидат обављао, степен стручне спреме и дужина радног стажа по врстама посла, Уколико је кандидат радио са непуним радним временом, то радно вријеме прерачунати у пуно.

7. Увјерење органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

8. Увјерење органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије борца;

9. Увјерење органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

 

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању (“Службени гласник Републике Српске” бр. 41/18) испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

 

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће истакнут на огласној табли школе три дана прије заказаног термина за тестирање и интервју.

Са кандидатима који испуњавају услове конкурса, а који су доставили потпуне и благовремене пријаве, обавиће се интервју и тестирање. Интервју и тестирање обавиће се у просторијама школе дана 29.8.2019. год. са почетком у 13 часова.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју и тестирање, а уколико се не појаве у заказано вријеме, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати прилажу овјерене фотокопије докумената и исте им се неће враћати након завршене процедуре по конкурсу.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

Пријаве на конкурс са неопходним документима могу се доставити у року остављеном конкурсом лично у секретаријат школе или поштом на адресу:

ЈУ Средњошколски центар “Перо Слијепчевић” Гацко, ул. Солунских добровољаца број 24, Гацко.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

***

ЈУ ГИМНАЗИЈА “КАЛИНОВИК”

КАЛИНОВИК

 

КОНКУРС

за пријем у радни однос

 

1. Професор математике - један извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу - 16 часова седмично до 31.8.2020. године и

 2. Професор православне вјеронауке - један извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу - 2 часа седмично до 31.8.2020. године.

Кандидати треба да испуњавају опште услове предвиђене Законом о раду (“Службени гласник Републике Српске” број 1/16 и 66/18) и посебне услове у складу са чланом 104. Закона о средњем образовању и васпитању (“Службени гласник Републике Српске” број 41/18), Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији (“Службени гласник Републике Српске” број 34/15 и 83/15) и Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем (“Службени гласник Републике Српске” број 24/19).

Уз пријаву, потписану од стране кандидата на којој ће обавезно бити назначена адреса становања и контакт телефон, кандидати достављају документацију о испуњености сљедећих општих и посебних услова:

- Да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству;

- Да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;

- Да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и прилаже га само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа.

- Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава (увјерење за изабраног кандидата ће прибавити школа службеним путем, прије заснивања радног односа),

- Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце (увјерење за изабраног кандидата ће прибавити школа службеним путем, прије заснивања радног односа).

- Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

- Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент (дипломе издате у Босни и Херцеговини, као и дипломе издате у бившој СФРЈ до 6. априла 1992. године са истим степеном и врстом школске спреме која се тражи за наставнике, имају једнаку вриједност, а у складу са законским прописима о важности јавних исправа),

- Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета (доставља кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета),

- Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

- Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,

- Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу правилником којим се регулише полагање стручног испита,

- Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица;

- Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца (из увјерења треба јасно да се види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме);

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.   

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 7. Закона о средњем образовању и васпитању (“Службени гласник РС” број 41/18).

Право учешћа на конкурс имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању (“Службени гласник Републике Српске” број 41/18) испуњавала услове у погледу профила и звања наставника.

Пријем радника извршиће се у складу са Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем (“Службени гласник Републике Српске” број 24/19).

Дана 27.8.2019. године у 11 часова у просторијама школе обавиће се тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.

Након прегледа достављене документације, школа ће на огласној табли школе објавити списак кандидата који испуњавају услове конкурса.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју и њихово непојављивање ће се сматрати одустанком од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената (не старије од 6 мјесеци) и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Конкурс је отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

Пријаве са назнаком “Пријава на конкурс” слати на адресу:

ЈУ Гимназија “Калиновик” Калиновик

ул. Шумадијска бб.

71 230 Калиновик

***

ЈУ СШЦ “АЛЕКСА ШАНТИЋ”

НЕВЕСИЊЕ

 

КОНКУРС

за пријем у радни однос на одређено вријеме

 

- Професор биологије ... 1 извршилац (20 часова недјељно), потребно радно искуство и положен стручни испит, на одређено вријеме до 31.8.2020. год.

 

- Професор хемије ... 1 извршилац (6 часова недјељно), потребно радно искуство и положен стручни испит, на одређено вријеме до 31.8.2020. год.,

- Професор руског језика... 1 извршилац (6 часова недјељно), потребно радно искуство и положен стручни испит, на одређено вријеме до 31.8.2020.

год. (уколико се нико не пријави са радним искуством и положеним стручним испитом за радно мјесто професор руског језика, у разматрање ће се узети и приправници).

 

Поред општих услова предвиђених Законом о раду (“Службени гласник РС” број 1/16), кандидати треба да испуњавају и посебне услове предвиђене Законом о средњем образовању и васпитању (“Службени гласник РС” број 41/18), Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама (“Службени гласник РС” број 29/12, 80/14 и 83/16), Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији (“Службени гласник РС” број 34/15 и 83/15) и Правилником за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем (“Службени гласник РС” број 24/19).

 

Општи услови које кандидати треба да испуњавају:

 

1. да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине, што доказује увјерењем о држављанству,

2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,

3. да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

5. увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце,

6. увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

Увјерење из тачке 4. и тачке 5. за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

Уз потписану пријаву на конкурс и претходно наведену документацију кандидати су обавезни доставити и сљедећу документацију:

 

1. овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

2. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

3. увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

4. увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита,

5. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

6. увјерење о положеном стручном испиту за рад у образовању (уколико се кандидат пријављује за радно мјесто за које се тражи положен стручни испит),

7. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, уколико се кандидат пријављује на расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством,

8. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

9. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

10. Увјерење општинског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије борца.

 

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу новог Закона о средњем образовању и васпитању (“Службени гласник” РС број 41/18) испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

 

Изузетно од услова из члана 104. став 1. тачка 3) Закона о средњем образовању и васпитању (“Службени гласник РС” број 41/18), право учешћа имају и лица која су радни стаж стекла ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају и остале услове прописане законом.

Са кандидатима који испуњавају услове конкурса биће обављен интервју, као и стручно тестирање.

Интервју и стручно тестирање са кандидатима ће се обавити 29.8.2019. године у 10 часова у просторијама школе (нова зграда).

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласну таблу школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању и интервјуу, сматра се да су одустали од пријаве на конкурс.

Пријаву на конкурс и потребна документа кандидати су дужни да доставе лично или путем поште на адресу:

ЈУ Средњошколски центар “Алекса Шантић” - Невесиње, ул. Петра Самарџића бб, 88280 Невесиње, са назнаком пријава за јавни конкурс за попуну упражњеног радног мјеста (навести за које радно мјесто се кандидат пријављује).

 

Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати, већ само евидентирати и донијети закључак којим се пријава одбацује.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

 

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

***

ЈУ ОШ”РИСТО ПРОРОКОВИЋ”

НЕВЕСИЊЕ

 

КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

 

1. Наставник француског језика - 4 часа редовне наставе - са радним искуством и положеним стручним испитом - на одређено вријеме, а најдуже до 31.8. 2020. године .... 1 извршилац.

2. Наставник демократије и људских права - 8 часова редовне наставе - приправник - на одређено вријеме, а најдуже до 31.8.2020. године .... 1 извршилац.

 

Напомена: Уколико за поменуто радно мјесто из тачке 1. овог конкурса не буде пријављених кандидата са радним искуством и положеним стручним испитом, бодоваће се кандидати без радног искуства и положеног стручног испита за рад у васпитно-образовном процесу.

Уколико за поменуто радно мјесто из тачке 2. овог конкурса не буде пријављених кандидата (приправник), бодоваће се кандидати са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу.

 

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

 

Кандидати су дужни да поред општих услова предвиђених Законом о раду (“Службени гласник РС” бр. 1/16 и 66/18) испуњавају и услове предвиђене Законом о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске” број: 44/17 и 31/18), Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача (“Службени гласник РС” број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15) и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи (“Службени гласник Републике Српске” број: 74/18 и 26/19).

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став (6) Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске” број: 44/17 и 31/18)

- лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању.

Право учешћа имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог Закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

 

Уз потписану пријаву од стране кандидата, на којој ће обавезно бити назначена адреса и контакт телефон, кандидати достављају сљедећа документа:

 

1. Увјерење да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине,

2. Извод из матичне књиге рођених или овјерену фотокопију личне карте, којом се доказује да је кандидат пунољетан,

3. Да је радно способан, а то доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4. Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава (за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа);

5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела злоупотребе и искориштавања дјеце (за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа);

6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злоупотребљавања дјетета, полног и другог насиља на дјететом или малољетним лицем,

7. Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области (дипломе одговарајуће стручне спреме које нису издате у Босни и Херцеговини и Републици Србији или на територији бивше СФРЈ до 6. априла 1992. године морају бити нострификоване),

8. Додатак дипломи, који садржи податак о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

9. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење, након стицања одговарајуће стручне спреме;

10. Увјерење о положеном стручном испиту - за радно мјесто из тачке 1. овог конкурса;

11. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

12. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи -  за радно мјесто из тачке 1. овог конкурса;

13. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен:

- на радном мјесту које одговара стручној спреми и профилу који се тражи овим конкурсом

- на радном мјесту у школи на другим пословима, а који одговарају стручној спреми која се тражи овим конкурсом

- на радном мјесту ван васпитно-образовног рада, а који одговарају стручној спреми и профилу који се тражи овим конкурсом

Из увјерења треба јасно да се види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме.

14. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

15. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

16. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

 

- Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

 

- Списак кандидата који испуњавају услове конкурса, након прегледа достављене документације, Школа ће поставити на огласној табли Школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Тестирање и интервју са кандидатима који доставе потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се дана 30.8.2019. године, у просторијама школе:

- тестирање са почетком у 8 часова,

- интервју са почетком у 10 часова.

 

- Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

 

Школа ће писаним путем обавијестити све кандидате о извршеном избору кандидата по конкурсу.

 

Пријаве слати на адресу:

 

ЈУ Основна школа “Ристо Пророковић” Невесиње, ул. Обрена Ивковића бб, 88280 Невесиње, са назнаком “ЗА КОНКУРС”.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

***

ЈУ ОШ”СВЕТИ САВА”

ЉУБИЊЕ

 

ОДЛУКА

о исправци конкурса

 

У конкурсу за попуну упражњених радних мјеста за школску 2019/20, који је објављен у “Гласу Српске” у сриједу, 7. августа 2019. године, тачка 1. брише се.

***

 

ЈУ ОШ”ВУК КАРАЏИЋ”

ТРЕБИЊЕ

 

КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

 

 

1. Наставник енглеског језика - 2 часа - на одређено вријеме до 31.8.2020. године

 

- Потребно је да сви кандидати имају радно искуство и положен стручни испит за рад у васпитно-образовном процесу.

- Уколико за поменута радна мјеста не буде пријављених кандидата са радним искуством и положеним стручним испитом, бодоваће се кандидати без искуства и положеног стручног испита за рад у васпитно-образовном процесу.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном образовању и васпитању.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим да ступања на снагу Закона о основном образовању и васпитању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Кандидати су дужни да поред општих услова предвиђених Законом о раду (“Службени гласник Републике Српске” број 1/16) испуњавају и услове предвиђене Законом о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске” број 44/17), Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача у основној школи (“Службени гласник Републике Српске” број 77/09 и 86/10) и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи(“Службени гласник Републике Српске” број 74/18, 26/19).

Уз потписану пријаву од стране кандидата, на којој ће обавезно бити назначена адреса и контакт телефон, кандидати достављају сљедећа документа:

1. Увјерење да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине,

2. Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте, којом се доказује да је кандидат пунољетан,

3. Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у одређеној области и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент (дипломе одговарајуће стручне спреме које нису издате у Босни и Херцеговини и Републици Србији или на територији бивше СФРЈ до 6. априла 1992. године морају бити нострификоване),

4. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета ако кандидат у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета.

5. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу.

6. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

7. Увјерење Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

8. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен:

- на радном мјесту које одговара стручној спреми и профилу који се тражи овим конкурсом,

- на радном мјесту у школи на другим пословима, а који одговарају стручној спреми која се тражи овим конкурсом,

- на радном мјесту ван васпитно-образовног рада, а који одговарају стручној спреми и профилу који се тражи овим конкурсом.

Из увјерења треба јасно да се види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме.

 9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

11. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца,

- Љекарско увјерење (о психичкој и физичкој способности за рад са дјецом) доставиће кандидати који буду изабрани,

- Увјерење да није правоснажном пресудом осуђиван за кривична дјела из члана 105. Став 5. Закона о основном образовању и васпитању (школа ће службеним путем тражити за кандидате који буду изабрани, а прије заснивања радног односа).

- Кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије свих докумената и те копије неће бити враћене.

- Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, тестирање и интервју, обавиће се дана 30.8.2019. са почетком у 9 (тест) и 10 часова (интервју), у ЈУ ОШ “Вук Караџић” Требиње.

- Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе.

- Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појави на тестирању и интервјуу, сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

 

Пријаве слати на адресу:

 ЈУ ОШ “Вук Караџић”, Милоша Црњанског бр. 4, Требиње.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана