ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Требиње: Оглашава слободна радна мјеста на дан 10.08.2022. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Требиње: Оглашава слободна радна мјеста на дан 10.08.2022. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 10.08.2022. године

 Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

 

**********

*********

ЈЗУ Универзитетска болница Фоча

Фоча   

 

К  О  Н  К  У  Р  С

 

 

  1. Специјалиста радиолог, на неодређено вријеме........................................1 извршилац

 

            Поред општих услова утврђених законом, кандидати треба да испуњавају и посебне услове, и то:

 

1. ВСС VII-1 степен, или интегрисане студије, медицински факултет, специјализација из радиологије, 360 ECTS бодова

2.Положен стручни испит,

          3.Посједовање лиценце за обављање професионалне дјелатности доктора медицине,

          4.Радно искуство 1 година

         

 

          Уз пријаву, кандидати су дужни приложити сљедећу документацију (овјерене копије или оригинал):

 

                   1.Диплому (са додатком) или увјерење о завршеном медицинском факултету.

                   2.Лиценцу за обављање професионалне дјелатности,

                   3.Извод из матичне књиге рођених,

4.Увјерење о држављанству (не старије од шест мјесеци),

                   5.Потврда о пребивалишту (ЦИПС),

                   6.Увјерење о положеном стручном испиту (нострификација увјерења уколико је стручни испит положен у иностранству),

                   7. Увјерење о положеном специјалистичком испиту,

                   8.Потврда о радном искуству

                  

 

          Потребна документација  се доставља у оригиналу или овјереној фотокопији.

          Са свим кандидатима који испуњавају опште и посебне услове биће обављен интервју, о чему ће кандидати бити благовремено обавијештени.

          Пријаве кандидата који не испуњавају услове Конкурса, као и непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

          Рок за подношење пријава је 15 (петнаест) дана од дана објављивања.

 

          Пријаве са документима о испуњавању услова из конкурса могу се предати лично на протокол или послати на адресу: ЈЗУ  Универзитетска болница Фоча, ул. Студентска број 5, са назнаком: Пријава на Конкурс.

***

 

ЈУ ЦСШ

ТРЕБИЊЕ

 

 

КОНКУРС

ЗА ПОПУНУ УПРАЖЊЕНИХ РАДНИХ МЈЕСТА

 У ШКОЛСКОЈ 2022/2023

 

  1. Наставник медицинске групе предмета, 1 извршилац, са радним искуством у настави и  положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, 20 наставних часова недељно, на одређено вријеме до краја школске године (31.08.2023).
  2. Наставник медицинске групе предмета, 1 извршилац, са радним искуством у настави и  положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, 4 наставна часа недељно, на одређено вријеме до краја школске године (31.08.2023).
  3. Наставник медицинске групе предмета (вјежбе), 1 извршилац, са радним искуством у настави и  положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, 14 наставних часова недељно, на одређено вријеме до краја школске године (31.08.2023).

 

За наставника и стручног сарадника у средњој школи може бити изабрано лице које испуњава опште услове утврђене Законом о раду (Сл.гл. РСбр.1/16 и 66/18) и посебне услове прописане чланом 104. и чланом 105. Закона о средњем образовању и васпитању (Сл.гл. РСбр.41/18) и Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама (Сл.гл.РС, бр. 29/12, 80/14 и 83/15).

Процедура пријема радника биће обављена у складу са Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем  („Службени гласник Републике Српске", бр. 24/19).

 

Уз пријаву на Конкурс (потписану од стране кандидата на којој ће обавезно бити назначена адреса становања и контакт телефон) кандидати су обавезни да доставе сљедећа документа којима доказују испуњеност општих услова Конкурса:

  1. Увјерење о држављанству;
  1. Извод из матичне књиге рођених;
  2. Љекарско увјерење о психофизичкој способности прилаже кандидат након што буде одабран на Конкурсу, а прије заснивања радног односа;
  3. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета,полног и дургог насиља над дјететом или малољетним лицем;
  4. Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за  кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа;
  5. Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа.

 

Кандидати су обавезни да доставе и сљедећа документа којима доказују испуњеност посебних услова Конкурса:

  1. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четверогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент (уз диплому приложити рјешење о признавању високошколске исправе уколико је стечена ван Босне и Херцеговине и Републике Србије након 6. априла 1992.г.);
  1. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;
  2. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу за радно мјесто на које кандидат конкурише.

Кандидати такође достављају и документацију на основу које се врши бодовање на основу Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем:

 

  1. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
  1. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење, након стицања стручне спреме;
  2. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца из кога се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина радног стажа остварена по врстама посла. Уколико је кандидат радио са непуним радним временом, то радно вријеме неопходно је прерачунати у пуно радно вријеме.
  3. Овјерена фото-копија радне књижице;
  4. Увјерење о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико је кандидату такав статус утврђен;
  5. Увјерење о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико је кандидату такав статус утврђен;
  6. Увјерење о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико је кандидату такав статус утврђен.

Пријаву на Конкурс (са назнаком на затвореној коверти „Пријава на Конкурс за запошљавање за радно мјесто на које кандидат конкурише") и потребна документа кандидати су дужни да доставе лично или путем поште на адресу: ЈУ Центар средњих школа Требиње, Вожда Карађорђа бр.1, 89101 Требиње.

Са кандидатима који доставе потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају опште и посебне услове конкурса за пријем биће обављен интервју и стручно тестирање дана 23.08.2022. у 800 часова у просторијама ЈУ Центар средњих школа Требиње.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса Школа ће објавити на огласној табли школе 19.08.2022. те се кандидати неће посебно позивати на тестирање и интервју, односно уколико се не појаве у назначеном термину сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати имају право увида у резултате остварене путем тестирања.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима. Потврде и увјерења не смију бити старија од 6 мјесеци.

Неблаговремене пријаве и пријаве кандидата који не испуњавају опште и посебне услове Конкурса неће се разматрати.

Уколико се на конкурс не јаве кандидати који имају искуства у настави и положен стручни испит за рад у васпитно-образовном процесу, разматраће се и пријаве кандидата који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане законом.

 

Оглас остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

***

ЈУ  МУЗИЧКА ШКОЛА „ТРЕБИЊЕ"

 ТРЕБИЊЕ

К О Н  К У Р  С

  

1. Професор физичког васпитања – 1 извршилац – 2 наставна часа – на одређено вријеме (школска 2022/23 година);

2. Професор физике- 1 извршилац- 2 наставна часа– одређено радно вријеме (школска 2022/23 година);

3. Професор историје- 1 извршилац – 2 наставна часа –одређено радно вријеме (школска 2022/23 година;

4. Професор православне вјеронауке -1 извршилац - 4 наставна часа – одређено радно вријеме (школска 2022/23 година);

5. Професор историје умјетности  – 1 извршилац – 1 наставни час – на одређено вријеме (школска 2022/23 година);

 

      I    Општи услови:

 

  • да је држављанин РС или БиХ;
  • да је пунољетан;
  • да има општу здравствену и психофизичку способност;
  • да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, злоупотребе опојних средстсва,службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава (за изабраног кандидата школа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа);
  • увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце (за изабраног кандидата школа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа);
  • увјерење да није покренут кривични поступак за дјела учињана против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета,полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;

 

      II    Посебни услови :

 

Поред општих, кандидати су дужни испунити и посебне услове у погледу стручног профила и звања у складу са  Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама (Службени гласник Републике Српске број:29/12,80/14,83/15).

Потребно је да сви кандидати имају радно искуство и положен стручни испит за рад у настави. Право учешћа на конкурсу имају и лица, која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању (Службени гласник Републике Српске број:41/18)

Право учешћа на конкурсу имају и лица, која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању (Службени гласник Републике Српске број:41/18,35/20,92/20),испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

 

Уз  пријаву  на конкурс, кандидат је дужан доставити  доказе о испуњености општих и посебних услова, као и документацију по основу које се врши бодовање:

 

1.извод из матичне књиге рођених или копија личне карте;

2. увјерење о држављанству;

3. љекарско увјерење о психофизичкој способности, које не може бити старије од 6 мјесеци (прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа);

4. увјерење о неосуђиваности (за изабраног кандидата школа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа);

5. увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце (за изабраног кандидата школа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа);

5. увјерење да није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета,полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;

6. овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент;

7. увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат  за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

  1. увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;
  2. увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником, којим се регулише полагање стручног испита;
  3. додатак дипломи који садржи просјек оцјена током студирања или увјерење високо школске установе о просјеку оцјена,уколико у дипломи не постоје подаци о  просјеку оцјена;
  4. увјерење  издато од завода за запошљавање о времену проведеном на            евиденцији незапослених за незапослена лица;

5.  увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца; 

              6. увјерење општинског-градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску       заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

7. увјерење општинског-градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу из категорије борца;

16. увјерење општинског-градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу из категорије ратног војног инвалида;

.

Тестирање и интервју са кандидатима који испуњавају услове конкурса обавиће се дана 17.08.2022. године са почетком у 10,00 часова у просторијама школе.

Школа ће списак кандидата, који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

 

Уколико се кандидат не појави на тестирању и интервјуу, сматрат ће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

 

Пријаве са доказима о испуњености услова конкурса доставити поштом на адресу:

 

ЈУ Музичка школа „Требиње", ул. Степе Степановића  бб, Требиње - са назнаком „Пријава на конкурс".

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневном листу " Глас Српске".

      Непотпуне и неблаговремене пријаве се неће разматрати.

***

ЈУ СШЦ „Светозар Ћоровић"

 Љубиње

К О Н К У Р С

за пријем у радни однос на одређено вријеме до 31.8.2023. године 

 

  • Професор музичке културе  2 часа  седмично у Љубињу .......... 1 извршилац са искуством и положеним стручним испитом  ,
  • Професор српског језика 12  часова седмично у Љубињу .......... 1 извршилац са искуством и положеним стручним испитом  ,
  • Професор пословне информатике  2 часа седмично у Љубињу .......... 1 извршилац са искуством и положеним стручним испитом  ,
  • Професор статистике 2 часа седмично у Љубињу .......... 1 извршилац са искуством и положеним стручним испитом  ,
  • Професор православне вјеронауке 8 часова седмично у Љубињу .....1 извршилац са искуством и положеним стручним испитом уз прибављену сагласност надлежне цркве или вјерске заједнице ,
  • Професор пословне информатике 2 часа седмично у Берковићима .....1 извршилац са искуством и положеним стручним испитом,
  • Професор руског језика 2 часа седмично у Берковићима .....1 извршилац са искуством и положеним стручним испитом,
  • Професор демократије и људских права 2 часа седмично у Берковићима .....1 извршилац са искуством и положеним стручним испитом,
  • Професор књиговодства 10 часова седмично у Берковићима .....1 извршилац са искуством и положеним стручним испитом,
  • Професор економије 2 часа седмично у Берковићима .....1 извршилац са искуством и положеним стручним испитом,
  • Професор практичне наставе  економски техничар 6 часова седмично у Берковићима .....1 извршилац са искуством и положеним стручним испитом,
  • Професор пословне економије 4 часа седмично у Берковићима .....1 извршилац са искуством и положеним стручним испитом,
  • Професор основи економије 4 часа седмично у Берковићима .....1 извршилац са искуством и положеним стручним испитом,
  • Професор финансијске математике 2 часа седмично у Берковићима .....1 извршилац са искуством и положеним стручним испитом,
  • Професор дигиталног маркетинга 2 часа седмично у Берковићима .....1 извршилац са искуством и положеним стручним испитом,
  • Професор предузетништва и иновација у ИТ 2 часа седмично у Берковићима .....1 извршилац са искуством и положеним стручним испитом,
  • Професор православне вјеронауке 3 часа седмично у Берковићима ....1 извршилац са искуством и положеним стручним испитом уз прибављену сагласност надлежне цркве или вјерске заједнице.

 

Поред општих услова предвиђених  Законом о раду ( „Службени гласник Републике Српске", бр. 01/16, 66/18, 91/21-Одлука уставног суда Републике Српске и 119/21 ), кандидати  треба да испуњавају и посебне услове  из :

Закона о средњем образовању и васпитању  члан 104.  («Службени  гласник Републике Српске», бр.41/18, 35/20 и 92/35) , Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим  стручним  школама  („ Службени гласник Републике Српске", бр. 29/12, 80/14 и 83/15  ) и Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији („ Службени гласник Републике Српске",бр. 120/20 ) .

Кандидати су дужни доставити доказе за испуњавање  наведених  услова и то:                                                 

  • пријаву  (потписану од стране кандидата )   са кратком биографијом , адресом и контакт телефоном,
  • увјерење о држављанству,
  • извод из матичне књиге рођених ,
  • увјерење суда да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и дургог насиља над дјететом или малољетним лицем;
  • диплому о завршеном првом циклусу студијског програма у четверогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент  (  дипломе  стечене ван БиХ и  Републике Србије   пслије  6. априла 1992. године требају бити нострификоване),
  • увјерење о положеном стучном испиту за рад у настави,
  • увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита,

Право учешћа на конкурсу имају  лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању („ Службени гласник Републике Српске ", бр.41/18, 35/20 и 92/20), испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.   

Љекарско увјерење , од надлежне здравствене установе ,о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима се доставља након што кандидат буде изабран на конкурсу , а прије заснивања радног односа ( не старије од 6 мјесеци).

Увјерење , од надлежне полицијске управе да није осуђиван правоснажном пресудом за  кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава и увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце , школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа.

Пријем кандидата у радни однос вршиће се у складу са одредбама Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („ Службени гласник Републике Српске ", број 24/19 ) , те је за бодовање потребно доставити сљедеће документе.

-Додатак дипломи , који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи на постоје подаци о просјеку оцјена),

У изузетним случајевима , уколико кандидат из оправданих разлога на може прибавити документ о просјеку оцјена током студирања ,просјечна оцјена се може доказати овјереном фото-копијом индекса,

-Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица за незапослена лица која се налазе на тој евиденцији (након стицања стручне спреме тражене конкурсом),

-Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца које треба да садржи податке из којих се јасно види : врста посла , степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла ,

-Увјерење општинског органа управе надлежног  за борачко –инвалидску заштиту о  утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено –отаџбинског рата Републике Српске , ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

-Увјерење општинског органа управе надлежног  за борачко –инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено –отаџ бинског рата Републике Српске , ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида ,

-Увјерење општинског органа управе надлежног  за борачко –инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца  Одбрамбено –отаџбинског рата Републике Српске , ако се ради о кандидату из категорије борца.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије  неће бити враћене кандидатима.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса школа ће објавити три дана прије тестирања  на огласној табли школе и  до тада пријаве требају бити у школи.

Са кандидатима  који су благовремено доставили пријаве и  испуњавају  услове конкурса  обавиће се тестирање и интервју 24.8.2022. године  у  просторијама школе у  године у 9,00  сати.

Кандидати се неће посебно позивати и они који се не појаве на  тестирању у заказано вријеме сматраће се да су одустали од пријаве.

Конкурс остаје отворен осам дана од дана објављивања .

Кандидати који конкуришу на више позиција достављају једну пријаву са документацијом уз назнаку за које позиције конкуришу.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Пријаве са одговарајућом документацијом лично или путем поште доставити на адресу  Јавна установа Средњошколски центар  „Светозар Ћоровић",   Светосавска 22, Љубиње са назнаком „ Пријава на конкурс за  ( навести позицију/е)".

***

 ЈУ ОШ  „Свети Василије Острошки и Тврдошки"

 Требиње

 

К О Н К У Р С

 

 

1. Наставник математике – 12 часова у настави на одређено вријеме до истека рјешења, а најдуже до 13.03.2023. године, са најмање годину дана радног искуства и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу,

2. Наставник њемачког језика - 6 часова у настави на одређено вријеме до 31.08.2023. године, са најмање годину дана радног искуства  и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу,

3. Наставник физике – 8 часова у настави на одређено вријеме до 31.08.2023. године, са најмање годину дана радног искуства  и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу,

4. Водитељ продуженог боравка – 5 извршиоца на одређено вријеме до 30.06.2023. године, са радним искуством од најмање годину дана и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу.

 

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став (6) Закона о основном васпитању и образовању која су стекла радни стаж ван школе у трајању најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане овим законом.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим да ступања на снагу Закона о основном образовању и васпитању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Кандидати су дужни да поред општих услова предвиђених Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" број 1/16, 66/18 и 119/21) испуњавају и услове предвиђене Законом о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 и 63/20), Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача  у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15) ), Правилником о начину организовања проширеног програма („Службени гласник Републике Српске" број 37/19)  и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број 74/18 и  26/19 ).

Уз потписну пријаву од стране кандидата на којој ће обавезно бити назначена адреса и контакт телефон, кандидати достављају сљедећа документа:

1. Увјерење да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине,

2. Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте, којом се доказује да је кандидат пунољетан,

3. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области (дипломе одговарајуће стручне спреме које нису издате у Босни и Херцеговини и Републици Србији  или на територији бивше СФРЈ до 6. априла 1992. године морају бити нострификоване),

4.   Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета ако кандидат у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета.

5.  Овјерену фотокопију Увјерења о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу.

6. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи.

7. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

8. Увјерење Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

9. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен:

-  на радном мјесту који одговара стручној спреми и профилу који се тражи овим Конкурсом,

- на радном мјесту у школи на другим пословима, а који одговарају стручној спреми која се тражи овим Конкурсом,

- на радном мјесту ван васпитно-образовног рада, а који одговарају стручној спреми и профилу који се тражи овим Конкурсом.

Из увјерења треба јасно да се види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме.

10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице  погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

11. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

11. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије  борца,

12. Љекарско увјерење не страрије од шест мјесеци о психичкој и физичкој способности за рад са дјецом  доставиће кандидати који буду изабрани,

13.Увјерење да није правоснажном пресудом осуђиван за кривична дјела из члана 105. став (1) Закона о основном  васпитању и образовању (Школа ће службеним путем тражити за кандидате који буду изабрани, а прије заснивања радног односа).

14. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце (Школа ће службеним путем тражити за кандидате који буду изабрани, а прије заснивања радног односа).

15. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.
-  Кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије свих докумената и те копије неће бити враћене.

- Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, тестирање и интервју, обавиће се дана 26.08.2022. године ( петак ) по сљедећем распореду: водитељ продуженог боравка у 08:00 (тест) и 09:00 (интервју), математика у 08:00 (тест) и 09:00 (интервју), њемачки језик у 10:00 (тест) и 11:00 (интервју) и физика у 12:00 (тест) и 13:00 (интервју)  у

ЈУ ОШ „Свети Василије Острошки и Тврдошки" Требиње.

- Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе.

- Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

 

Пријаве слати на адресу:

ЈУ ОШ „Свети Василије Острошки и Тврдошки", Горичка бр. 19, 89101 Требиње.
Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање, већ ће се евидентирати уз констатацију да нису достављене благовремено или нису потпуне.
Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

***

 

ЈУ ОШ „Вук Караџић" 

Требиње

 

 

К О Н К У Р С

Водитељ у продуженом боравку –

- 5 извршилаца – са пуним радним временом (100% норме)

- 1 извршилац – са пола радног времена (50% норме)

              на одређено вријеме     ( до  30.06.2023.године )

 

-Потребно је да сви кандидати имају радно искуство и положен стручни испит за рад у васпитно-образовном процесу.

-Уколико за поменута радна мјеста не буде пријављених кандидата са радним искуством и положеним стручним испитом, бодоваће се кандидати без искуства и положеног стручног испита за рад у васпитно-образовном процесу.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном образовању и васпитању.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим да ступања на снагу Закона о основном образовању и васпитању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Кандидати су дужни да поред општих услова предвиђених Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" број 1/16) испуњавају и услове предвиђене Законом о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број 44/17), Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача  у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број 77/09 и 86/10) , Правилником о процедури пријема,критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи(„Службени гласник Републике Српске" број 74/18, 26/19 ) и Правилником о начину организовања проширеног програма (Сл.Гл.РС 37/19 ).

Уз потписну пријаву од стране кандидата на којој ће обавезно бити назначена адреса и контакт телефон, кандидати достављају сљедећа документа:

1. Увјерење да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине,

2. Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте, којом се доказује да је кандидат пунољетан,

3. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у одређеној области и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент (дипломе одговарајуће стручне спреме које нису издате у Босни и Херцеговини и Републици Србији  или на територији бивше СФРЈ до 6. априла 1992. године морају бити нострификоване),

4.   Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета ако кандидат у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета.

5.  Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу.

6. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

7. Увјерење Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

8. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен:

-  на радном мјесту који одговара стручној спреми и профилу који се тражи овим Конкурсом,

- на радном мјесту у школи на другим пословима, а који одговарају стручној спреми која се тражи овим Конкурсом,

- на радном мјесту ван васпитно-образовног рада, а који одговарају стручној спреми и профилу који се тражи овим Конкурсом.

Из увјерења треба јасно да се види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме.

 9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице  погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

11. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије  борца,

- Љекарско увјерење (о психичкој и физичкој способности за рад са дјецом)  доставиће кандидати који буду изабрани,

- Увјерење да није правоснажном пресудом осуђиван за кривична дјела из члана 105. Став 5. Закона о основном образовању и васпитању (Школа ће службеним путем тражити за кандидате који буду изабрани, а прије заснивања радног односа                        ).                 
-  Кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије свих докумената и те копије неће бити враћене.

- Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, тестирање и интервју, обавиће се дана 26.08.2022. са почетком у 08:00 – тест и 09:00 - интервју , у ЈУ ОШ „ Вук Караџић „ Требиње.

- Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе.

- Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појави на тестирању и интервјуу, сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

 

Пријаве слати на адресу:

 ЈУ ОШ „Вук Караџић", Милоша Црњанског бр. 4 Требиње.
Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.
Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања

***

 ЈУ ОШ „Вук Караџић" 

Требиње

 

К О Н К У Р С

 

 

  1. Наставник математике -  16 часова

( на одређено вријеме - до 31.08.2023. године );  

  1. Наставник физичког васпитања – 16 часова

( на одређено вријеме - до 31.08.2023. године );

  1. Наставник физике  – 6 часова

( на одређено вријеме – до 31.08.2023. године );

  1. Наставник историје – 6 часова

( на одређено вријеме – до 31.08.2023. године );

  1. Наставник географије - 12 часова

( на одређено вријеме – до 31.08.2023. године );

  1. Наставник вјеронауке – 8 часова

( на одређено вријеме – до 31.08.2023. године );

  1. Наставник српског језика - 17 часова

( на одређено вријеме – до 31.08.2023. године );

-Потребно је да сви кандидати имају радно искуство и положен стручни испит за рад у васпитно-образовном процесу.

-Уколико за поменута радна мјеста не буде пријављених кандидата са радним искуством и положеним стручним испитом, бодоваће се кандидати без искуства и положеног стручног испита за рад у васпитно-образовном процесу.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном образовању и васпитању.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим да ступања на снагу Закона о основном образовању и васпитању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Кандидати су дужни да поред општих услова предвиђених Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" број 1/16) испуњавају и услове предвиђене Законом о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број 44/17), Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача  у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број 77/09 и 86/10) , Правилником о процедури пријема,критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи(„Службени гласник Републике Српске" број 74/18, 26/19 ) и Правилником о начину организовања проширеног програма (Сл.Гл.РС 37/19 ).

Уз потписну пријаву од стране кандидата на којој ће обавезно бити назначена адреса и контакт телефон, кандидати достављају сљедећа документа:

1. Увјерење да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине,

2. Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте, којом се доказује да је кандидат пунољетан,

3. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у одређеној области и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент (дипломе одговарајуће стручне спреме које нису издате у Босни и Херцеговини и Републици Србији  или на територији бивше СФРЈ до 6. априла 1992. године морају бити нострификоване),

4.   Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета ако кандидат у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета.

5.  Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу.

6. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

7. Увјерење Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

8. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен:

-  на радном мјесту који одговара стручној спреми и профилу који се тражи овим Конкурсом,

- на радном мјесту у школи на другим пословима, а који одговарају стручној спреми која се тражи овим Конкурсом,

- на радном мјесту ван васпитно-образовног рада, а који одговарају стручној спреми и профилу који се тражи овим Конкурсом.

Из увјерења треба јасно да се види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме.

 9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице  погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

11. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије  борца,

- Љекарско увјерење (о психичкој и физичкој способности за рад са дјецом)  доставиће кандидати који буду изабрани,

- Увјерење да није правоснажном пресудом осуђиван за кривична дјела из члана 105. Став 5. Закона о основном образовању и васпитању (Школа ће службеним путем тражити за кандидате који буду изабрани, а прије заснивања радног односа).                    )
-  Кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије свих докумената и те копије неће бити враћене.

 

 

- Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, тестирање и интервју, обавиће се дана 26.08.2022. са почетком у:

 

 Математика : 08:00 – тест и 09:00 – интервју;

 Српски језик, Вјеронаука  : 10:00 – тест и 11:00 – интервју;

 Физичко васпитање, историја и географија: 11:00 – тест и 12:00 – интервју;

 Физика  : 12:00 – тест и 13:00 – интервју;

 у ЈУ ОШ „ Вук Караџић „ Требиње.

 

- Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе.

- Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појави на тестирању и интервјуу, сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

 

Пријаве слати на адресу:

 ЈУ ОШ „Вук Караџић", Милоша Црњанског бр. 4 Требиње.
Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.
Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

 

***

 ЈУ ОШ „Вук Караџић" 

Требиње

 

К О Н К У Р С

 

Наставник разредне наставе:

 - 4 извршиоца  ( на одређено вријеме до 31.08.2023. године )

  -1 извршилац  ( до повратка одсутног радника , а најдуже до 31.08.2023. године)

 

-Потребно је да сви кандидати имају радно искуство и положен стручни испит за рад у васпитно-образовном процесу.

-Уколико за поменута радна мјеста не буде пријављених кандидата са радним искуством и положеним стручним испитом, бодоваће се кандидати без искуства и положеног стручног испита за рад у васпитно-образовном процесу.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном образовању и васпитању.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим да ступања на снагу Закона о основном образовању и васпитању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Кандидати су дужни да поред општих услова предвиђених Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" број 1/16) испуњавају и услове предвиђене Законом о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број 44/17), Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача  у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број 77/09 и 86/10) , Правилником о процедури пријема,критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи(„Службени гласник Републике Српске" број 74/18, 26/19 ) и Правилником о начину организовања проширеног програма (Сл.Гл.РС 37/19 ).

Уз потписну пријаву од стране кандидата на којој ће обавезно бити назначена адреса и контакт телефон, кандидати достављају сљедећа документа:

1. Увјерење да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине,

2. Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте, којом се доказује да је кандидат пунољетан,

3. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у одређеној области и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент (дипломе одговарајуће стручне спреме које нису издате у Босни и Херцеговини и Републици Србији  или на територији бивше СФРЈ до 6. априла 1992. године морају бити нострификоване),

4.   Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета ако кандидат у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета.

5.  Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу.

6. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

7. Увјерење Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

8. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен:

-  на радном мјесту који одговара стручној спреми и профилу који се тражи овим Конкурсом,

- на радном мјесту у школи на другим пословима, а који одговарају стручној спреми која се тражи овим Конкурсом,

- на радном мјесту ван васпитно-образовног рада, а који одговарају стручној спреми и профилу који се тражи овим Конкурсом.

Из увјерења треба јасно да се види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме.

 9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице  погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

11. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије  борца,

- Љекарско увјерење (о психичкој и физичкој способности за рад са дјецом)  доставиће кандидати који буду изабрани,

- Увјерење да није правоснажном пресудом осуђиван за кривична дјела из члана 105. Став 5. Закона о основном образовању и васпитању (Школа ће службеним путем тражити за кандидате који буду изабрани, а прије заснивања радног односа).                    )
-  Кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије свих докумената и те копије неће бити враћене.

- Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, тестирање и интервју, обавиће се дана 26.08.2022. са почетком у 08:00 – тест и 09:00 - интервју , у ЈУ ОШ „ Вук Караџић „ Требиње.

- Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе.

- Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појави на тестирању и интервјуу, сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

 

Пријаве слати на адресу:

 ЈУ ОШ „Вук Караџић", Милоша Црњанског бр. 4 Требиње.
Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.
Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивањ

***

ЈУ Гимназија „Јован Дучић"

 Требиње

 

 

К О Н К У Р С

 

  1. Професор српског језика и књижевности – 4 часа – НА ОДРЕЂЕНО ВРИЈЕМЕ

– до 31. 08. 2023.

  1. Професор француског језика – 4 часа – НА ОДРЕЂЕНО ВРИЈЕМЕ – до 31. 08. 2023.
  2. Професор италијанског језика – 4 часа–НА ОДРЕЂЕНО ВРИЈЕМЕ – до 31. 08. 2023.
  3. Професор руског језика – 2 часа – НА ОДРЕЂЕНО ВРИЈЕМЕ – до 31. 08. 2023.
  4. Професор математике – 3 часа – НА ОДРЕЂЕНО ВРИЈЕМЕ – до 31. 08. 2023.
  5. Професор рачунарства и информатике – 14 часова – НА ОДРЕЂЕНО ВРИЈЕМЕ

– до 31. 08. 2023.

  1. Професор физичког васпитања – 12 часова – до повратка директора са функције

– најдуже до 31. 08. 2023.

  1. Професор ликовне културе – 8 часова – НА ОДРЕЂЕНО ВРИЈЕМЕ – до 31. 08. 2023.

 

 

-Потребно је да сви кандидати имају радно искуство и положен стручни испит за рад у васпитно-образовном процесу.

-Уколико за поменута радна мјеста не буде пријављених кандидата са радним искуством и положеним стручним испитом, бодоваће се кандидати без искуства и положеног стручног испита за рад у васпитно-образовном процесу.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим да ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

 

 

Кандидати су дужни да поред општих услова предвиђених Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" број 1/16) испуњавају и услове предвиђене Законом о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број 41/18, 35/20 и 92/20), Правилником о стручним профилима и звањима наставника и стручних сарадника у Гимназији („Службени гласник Републике Српске", број: 120/20) и Правилником о поступку  за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Службени гласник Републике Српске", број: 24/19).

 

Уз потписану пријаву од стране кандидата на којој ће обавезно бити назначена адреса, контакт телефон и тачан назив дијела конкурса на који се пријављују, кандидати достављају сљедећа документа:

1. Увјерење да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине,

2. Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте, којом се доказује да је кандидат пунољетан,

3. Увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

4. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четверогодишњем трајању, са остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент и стручно звање у одређеној области (дипломе одговарајуће стручне спреме које нису издате у Босни и Херцеговини и Републици Србији  или на територији бивше СФРЈ до 6. априла 1992. године морају бити нострификоване),

5. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

6.  Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,

7.  Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником који се регулише полагање стручног испита,

8. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

9. Увјерење Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

10. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен:

- на радном мјесту који одговара стручној спреми и профилу који се тражи овим Конкурсом,

- на радном мјесту у школи на другим пословима, а који одговарају стручној спреми која се тражи овим Конкурсом,

- на радном мјесту ван васпитно-образовног рада, а који одговарају стручној спреми и профилу који се тражи овим Конкурсом,

- као неверификовани радник на пословима у школи, у  складу са чланом 108. ст. 10. и 11. Закона о средњем образовању и васпитању.

Из свих увјерења треба јасно да се види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме.

 

 

11. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице  погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

12. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

13. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије  борца,

- Љекарско увјерење (о психичкој и физичкој способности за рад са дјецом)  доставиће кандидати који буду изабрани,

- Увјерења из члана 5. ст. 4) и 5) Правилника о поступку  за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Службени гласник Републике Српске", број: 24/19). Школа ће службеним путем тражити за кандидате који буду изабрани, а прије заснивања радног односа.

-  Кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије свих докумената и те копије неће бити враћене.

- Тестирање и интервју  са свим кандидатима обавиће се у петак, 29. 08. 2022. године у 12:30 чаова, у просторијама школе.

- Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе, а по могућности и на интернет страницу школе, и то: хттп://www.гимназијајдуциц.цом/, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

- Кандидати који испуњавају услове неће се посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању и  интервјуу сматраће се да су одустали од конкурса.

 

Пријаве слати искључиво поштом на адресу:

ЈУ Гимназија „Јован Дучић", Вожда Карађорђа 1, 89 101 Требиње

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.
Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

***

ЈУ ОШ ''Свети Сава''

Билећа

 

К О Н К У Р С

 

  1. Наставник разредне наставе – 1 извршилац, пуна норма, са радним искуством  и положеним стручним испитом, на неодређено вријеме (Матична школа),
  2. Наставник разредне наставе – 1 извршилац, пуна норма, са радним искуством  и положеним стручним испитом, на одређено вријеме до 31.08.2023. године (ПО Мека Груда),
  3. Наставник француског језика – 1 извршилац, на 2 часа  редовне наставе седмично, са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме до 31.08.2023. године,
  4. Наставник српског језика - 1 извршилац, на 5 часова  редовне наставе седмично, са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме до 31.08.2023. године,
  5. Водитељ продуженог боравка – 4 извршиоца, пуна норма, са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме до 30.06.2023. године,
  6. Водитељ јутарњег чувања  – 1 извршилац,  на 50% радног времена, са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме до повратка радника са функције, а најдаље до 30.06.2023. године (ПО Мека Груда).

Поред  општих услова прописаних Законом о раду (''Службени гласник Републике Српске'', број: 1/16, 66/18, 91/21 – одлука УС, 119/21) и чланом 5. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи (''Службени гласник Републике Српске'', број: 74/18 и 26/19), кандидати треба да испуњавају и услове прописане чланом 104. и 105.  Закона о основном васпитању и образовању (''Службени гласник Републике Српске'', број: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 и 63/20) и чланом 2. и 3. Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача (''Службени гласник Републике Српске'', број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15) или чланом 6. и 15. Правилника о начину организовања проширеног програма (''Службени гласник Републике Српске'', број: 37/19, 13/20 и 72/21).

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 6. Закона о основном васпитању и образовању (''Службени гласник Републике Српске'', број: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 и 63/20) која су стека радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане овим законом.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу  Закона  о основном васпитању и образовању (''Службени гласник РС'', број: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 и 63/20) испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

  Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на јавни конкурс су:

  1. да је држављанин Републике Српске или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству,
  1. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,
  2. да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,
  3. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична  дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,
  4. увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,
  5. увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерење  из тачке  4. и 5.  за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Уз потписану пријаву  (на којој ће обавезно бити назначена адреса и контакт телефон)  и документацију  којом доказује испуњеност општих услова, потребно је доставити и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање  кандидата и то:

  1. овјерену фото-копију  дипломе о завршеном првом  циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области (дипломе одговарајуће стручне спреме које нису стечене  у БиХ  и Републици Србији или на територији бивше СФРЈ до 06. априла 1992. године, морају бити нострификоване),
  2. увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  3. увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,
  4. увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,
  5. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  6. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење у  стручној спреми и профилу траженим конкурсом,
  7. увјерење о радном стажу/ радном искуству    издато од ранијег послодавца  код којег је кандидат био запоселен:    

 - на радном мјесту које одговара стручној спреми и профилу који се тражи овим конкурсом,

- на радном мјесту у школи на другим пословнима, а који одговарају стручној спреми која се тражи овим конкурсом,

- на радном мјесту ван васпитно-образовног рада, а који одговарају стручној спреми која се тражи овим конкурсом.

Из увјерења треба јасно да се види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме.

  1. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђивању статуса члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  2. увјерење  општинског/градског органа  надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђивању статуса ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
  3. увјерење општинског/градског органа  надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђивању статуса борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Кандидати су дужни доствити овјерене  фото-копије (не старије од 6 мјесеци) свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Пријем кандидата у радни однос извршиће се у складу са Законом о основном васпитању и образовању (''Службени гласник РС'', број: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 и 63/20)  и Правилником о процедури пријема,  критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи (''Службени гласник Републике Српске'', број: 74/18 и 26/19).

Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса обавиће се 26.08.2022. године, тестирање у 0800 часова, а интервју у 0900 часова у просторијама школе.

Напомена: Кандидати су дужни у пријави на конкурс навести на које радно мјесто конкуришу (за наставника разредне наставе, водитеља продуженог боравка или водитеља јутарњег чувања).

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса, након прегледа достављене документације, поставити на огласну таблу школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати који испуњавају услове конкурса  неће  се посебно позивати на тестирање и  интервју, а уколико се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Школа ће писаним путем обавијестити све кандидате о извршеном избору кандидата по конкурсу.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се узимати у разматрање.

Пријаве  слати на адресу: ЈУ Основна школа ''Свети Сава'''Билећа, Херцеговачких устаника бб. 89 230 Билећа.

***

ЈУ  ЗА  ПРЕДШКОЛСКО  ВАСПИТАЊЕ

И  ОБРАЗОВАЊЕ  „БУДУЋНОСТ"

БИЛЕЋА

 

                                               

 

 

К  О  Н  К  У  Р  С

ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

НА ОДРЕЂЕНО  ВРИЈЕМЕ

 

I  РАДНО  МЈЕСТО

  • Дипломирани васпитач предшколске дјеце  - 3 извршиоца на одређено  вријеме од 01.09.2022. године,а  најдуже до 31.07.2023.године, најмање година радног искуства, са положеним стручним испитом за васпитно-образовни рад у предшколском образовању.

 

ОПШТИ  И ПОСЕБНИ  УСЛОВИ  ЗА  ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

II  ОПШТИ  УСЛОВИ

Кандидати за радно мјесто васпитача треба да испуњавају сљедеће опште услова:

  1. Да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине,
  1. Да је пунољетан,
  2. Да је радно способан,
  3. Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности,морала, службене дужности,трговине људима,полног интегритета, злостављања дјетета,полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,искориштавања дјеце и малољетних лица за порнографију,производње и приказивања дјечије порнографије,одузимања малољетног лица и насиља у породици или породичној заједници и друга кривична дјела,
  4. Да се не води у посебном Регистру лица правоснажно осуђиваних за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,
  5. Да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, полног интегритета , злостављања дјетета,полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, искориштавања дјеце и малољетних лица за порнографију, производње и приказивања дјечије порнографије, одузимања малољетног лица, запуштања и злостављања малољетног лица и насиља у породици или породичној заједници и друга кривична дјела.

III  ПОСЕБНИ УСЛОВИ

  1. ВСС- Први циклус студија на студијском програму предшколског васпитања и образовања или  програму за образовање васпитача у трајању од три године и остварених најмање 180 ECTS бодова,
  1. Да има најмање једну годину радног искуства са  одговарајућим степеном образовања,
  2. Положен стручни испит

ИВ  ПОТРЕБНА  ДОКУМЕНТАЦИЈА

Кандидати уз пријаву су дужни приложити доказе о испуњености општих и посебних услова Конкурса и то:

  1. Диплому- овјерена фото-копија
  1. Увјерење о положеном стручном испиту,
  2. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена или овјерена фотокопија индекса,
  3. Увјерење издато од завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица  која  траже запослење,
  4. Овјерена фото-копија радне књижице или увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца,
  5. Увјерење о држављанству (не  старије од шест мјесеци),
  6. Извод из матичне књиге рођених,
  7. Љекарско увјерење о психофизичкој способности (не старије од шест мјесеци и прилаже га само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа),
  8. Увјерење о невођењу кривичног поступка,
  9. Увјерење општинског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбранбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца,
  10. Увјерење општинског органа надлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђивању статуса борца Одбранбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца.

          Увјерење о неосуђиваности и Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђиваних за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце  за изабраног кандидата Јавна установа за предшколско васпитање и образовање „Будућност"Билећа прибавиће службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Дана 22.08.2022. године у 10.00 часова у просторијама Јавне установе за предшколско васпитање и образовање „Будућност"Билећа, ул.Николе Пашића б.б. обавиће се интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве и који испуњавају услове Конкурса за радно мјесто васпитача.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју, а ако се не појаве на интервјуу, сматраће се  да су одустали од пријаве на Конкурс.

Јавна установа за предшколско васпитање и образовање „Будућност" Билећа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу установе, најкасније три дана прије заказаног интрвјуа.

Рок за подношење пријава са доказима је 8 дана од дана објављивања Конкурса у дневном листу „Глас Српске".

Неблаговремене и непотпуне  пријаве неће се разматрати.

Пријаве се могу доставити лично или на адресу Јавна установа за предшколско васпитање и образовање „Будућност"Билећа, ул.Николе Пашића б.б. – Комисија за пријем радника.

***

 ЈУ ОШ ''Петар II  Петровић Његош''

Билећа

 

КОНКУРС

за пријем радника у радни однос за школску 2022/23  годину

 

  1. Наставник математике – 1 извршилац  са радним искуством  и положеним стручним испитом – пуна норма, на неодређено вријеме,
  • Наставник математике – 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом  – 4 часа седнмично, на одређено вријеме до 31.08.2023. године,
  • Наставник музичке културе – 1 извршилац – приправник – пуна норма,
  • Наставник руског језика - 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом  – 2 часа седнмично, на одређено вријеме до 31.08.2023. године,
  • Наставник основи информатике - 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом  – 3 часа седнмично, на одређено вријеме до 31.08.2023. године,
  • Наставник техничког образовања - 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом  – 3 часа седнмично, на одређено вријеме до 31.08.2023. године,
  • Водитељ продуженог боравка – 4 извршиоца  са радним искуством и положеним стручним испитом  –  пуна норма  на одређено вријеме до 30.06.2023. године,
  • Водитељ продуженог боравка – 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом  –  50% норме   на одређено вријеме до 30.06.2023. године,

 

Кандидати су дужни да поред општих услова предвиђених Законом о раду (''Службени гласник Републике Српске'': бр. 1/16, 31/18, 91/21 Одлука  уставног суда РС и 119/21) испуњава и услове предвиђене Законом о основном образовању и васпитању (''Службени гласник Републике Српске''бр: 44/17 ,31/18, 84/19, 35/20, 63/20), Правилника о стручним профилима и звањима наставника , стручних сарадника и васпитача у основној школи(''Службени гласник РС'', број 77/09,  86/10,25/14 и 76/15) и Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи(''Службени гласник РС'',бр. 74/2018 и 26/2019) и члана 6. Правилника о начину организовања проширеног програма ( '' Службени гласник Републике Српске'', број 37/19 и 72/21)

Право  учешћа на конкурсу  имају и лица из члана 104. став 6. Закона о основном васпитању и образовању ( '' Службени гласник Републике Српске'', број: 44/17,31/18,84/19,35/20 и 63/20) лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законо о основном образовању и васпитању.

Право учешћа имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог Закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме

(I) Општи услови које кандидати  треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс :

1. Увјерење да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине,

2. Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте, којом се доказује да је кандидат пунољетан,

3. Да је радно способан што доказује љекарским увјерење о психофизичкој способности, који не може бити старији од шест мјесеции које прилаже само изабрани кандидат након извршеног   избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4.Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела против достојанства личности, морала, службене дужности,трговине људима , злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем , злоупотребе опојних средтава ( за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа),

5.Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених  за кривична дјела сексуалне злоупотребе  и искориштавања дјеце ( за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа),

6.Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета полног и другог насиља над дјететом или малоњетним лицем,

 (II) Уз потписану пријаву  од стране кандидата (са назначеном адресом и бројем телефона) и наведену документацију, поред општих услова који су наведени у конкурсу  потрено је доставити  документацију на основу  које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу којих се врши бодовање кандидата:

1.Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање  у одређеној области или еквивалент, односно диплома стечена  након завршених  интегрисаних  академских студија у одређеној области (дипломе  одговарајуће стручне спреме које нису стечене у БиХ и Републици Српској или на територији бивше СФРЈ до 06.04.1992.године морају бити нострификоване).

2. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

3.Увјерење о положеној педагошко –психолошкој и дидактичко – методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио  педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета.

4.Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,

5.Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела  испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи.

6.Увјерење Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, која траже запослење , након стицања одговарајуће стручне спреме,

7.Увјерење о радном стажу издато од ранијег  послодавца код кога је кандидат био запослен,

- на радном мјесту које одговара стручној спреми и профилу који се тражи овим конкурсом

- на радном мјесту у школи или другим пословима , а који одговарају стручној спреми која се тражи овим конкурсом

- на радном мјесту ван васпитно - образовног рада , а који одговарају  стручној спреми и профилу који се тражи овим конкурсом.

Из увјерења треба јасно да се види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио с непуним радним временом , то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме.

8.Увјерење општинског/градског органа управе надлежног  за борачко инвалидску заштиту о утвђеном статусу  чланац  породице  погинулог борца  Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске , ако се ради о кандидату  из категорије погинулог борца,

9. .Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу  ратног војног инвалида  Одбрамбено  - отаџбинског рата  ако се ради о кандидату из категорије ратног  војног инвалида,

10. Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу  борца Одбранжмбено отаџбинског рата  Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије борца.

(III) Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

(IV)Пријем кандидата у радни однос  извршиће се у складу са Законом о основном образовању и васпитању (''Службени гласник Републике српске'' број : 44/17, 31/18, 84/19 , 35/20 и  63/20) и Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи (''Службени гласник РС'',број,74/2018 и 26/2019).

(V)Неблаговремене и непотпуне пријаве  кандидата комисија не разматра, пријаве се одбацују.

(VI) Интервју и тестирање са кандидатима који испуњавају услове конкурса обавиће се                                     26.08.2022 године (петак)  у  сљедећим терминима:

  • Математика -  тест у 11,30 часова, интервју у 12,00 часова,
  1. Техничко образовање – тест у 11,30 часова, интервју у 12,00,
  2. Руски језик – тест у 11,30 часова, интервју у 12,00 часова,
  3. Основи информатике – тест у 12,00 часова, интервју у 12,30 часова,
  4. Музичко васпитање – тест у 8,00 часова, интервју у 9,00 часова.
  5. Водитељи продуженог боравка – тест у 8,00 часова, интервју у 9,00 часова у просторијама школе.

 Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити  на огласној табли школе  најкасније три дана прије заказаног  тестирања и интервјуа.

Кандидати који испуњавају услове конкурса неће се  посебно позивати на интервју и тестрање, а ако се не појаве сматраће се да су одустали од конкурса.

Школа ће писменим путем обавијестити све кандидате о извршеном избору кандидата по конкурсу.

Пријава слати на адресу:

ЈУ Основна школа''Петар II Петровић Његош''Билећа, Краља Александра, бр.32. Билећа.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

***

ЈУ Техничка школа

Требиње

КОНКУРС

 

1. Наставник физике..... 1 извршилац- 12 часова- неодређено-  са радним искуством ( положен стручни испит за рад у образовно-васпитном процесу);

2. Наставник грађевинске групе предмета / нацртна геометрија- 2 часа, техничко цртање- 2 часа, саобраћајнице- 2 часа, практична настава- 3 часа/................... 1 извршилац- дипл. грађевински инжењер - 9 часова- одређено (до 31.08.2023.)-  са радним искуством ( положен стручни испит за рад у образовно-васпитном процесу);

3. Наставник машинске групе предмета /технологија материјала- 2 часа, основе предузетништва- 2 часа, машински елементи- 2 часа, технологија обраде- 2 часа, конструкција алата и прибора- 2 часа/................... 1 извршилац- дипл. инж. машинства - 10 часова- одређено (до 31.08.2023.)-  са радним искуством (положен стручни испит за рад у образовно-васпитном процесу);

 

Поред општих услова за заснивање радног односа прописаних Законом о раду („Сл. гл. РС" бр. 1/16, 66/18, 91/21, 119/21) кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 104.   Закона о средњем образовању и васпитању („Сл.гл.РС" бр.41/18,35/20, 92/20),Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама („Сл.гл.РС" бр. 29/12,80/14,83/15) и Правилником о полагању стручног испита у средњој школи ( „Сл.гл.РС". бр.66/21).

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању ( „Сл.гл.РС" бр. 41/18,35/20, 92/20) испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

Увјерење да кандидат није правоснажном пресудом осуђиван за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима,злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом и малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава  и увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце послодавац ће прибавити службеним путем од надлежног органа, за изабраног кандидата.

 Љекарско увјерење кандидати достављају након што буду одабрани на конкурсу, а прије заснивања радног односа ( не може бити старије од шест мјесеци).

Уз потписану пријаву на конкурс, кандидати су дужни да, као доказ о испуњавању услова конкурса, доставе слиједећа документа (овјерене копије не старије од шест мјесеци):

  • Овјерену копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четверогодишњем трајању са најмање остварених 240 ЕСТС бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент ( за дипломе стечене послије 06.04.1992 год. ван БиХ и Републике Србије потребно приложити рјешење о признавању- нострификацији);
  • Извод из матичне књиге рођених;
  1. Увјерење о држављанству;
  • Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;
  • Краћу биографију – пријава.

Поред ових докумената потребно је доставити и увјерења тражена Правилник о поступку за пријем  у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Службени гласник Републике Српске" бр.24/19). Увјерења која кандидат прилаже су:

  • Увјерење о просјечној оцјени током студирања коју издаје високошколска установа или је додатак дипломи ( уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити наведени документ, просјечна оцјена се може доказати и овјереном фотокопијом индекса);
  1. Увјерење о положеној педагошко- психолошкој и дидактичко- методичкој групи предмета (доставља кандидат који у току студија није положио наведену групу предмета) ;
  • Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно- образовном процесу ;
  • Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита;
  • Увјерење о оствареном радном стажу издато од стране ранијег послодавца/ врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла/;
  1. Увјерење Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење, у стручној спреми и профилу траженим конкурсом,
  2. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  • Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца,
  • Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

 

Пријем у радни однос вршиће се у складу са одредбама Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начин бодовања критеријума за пријем („Службени гласник Републике Српске" бр. 24/19).

Са кандидатима који испуњавају услове конкурса биће обављен интервју као и стручно тестирање у просторијама школе и то

  • наставник физике   23.8.2022. године у 8 часова,
  1. наставник грађевинске групе предмета    23.8.2022. године у 9 часова и
  2. наставник машинске групе предмета 23.8.2022.године у 10 часова.

 

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласној табли школе три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју и тестирање, а уколико се не појаве сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Рок за подношење пријава је 8 ( осам ) дана од дана објављивања конкурса.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Уколико се на конкурс не јаве кандидати који имају положен стручни испит за рад у васпитно- образовном процесу разматраће се пријаве кандидата који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане законом.

У пријави навести контакт телефон.

Пријаве са доказима о испуњавању услова доставити путем поште на адресу : ЈУ Техничка школа Требиње, Вожда Карађорђа бр.1, 89101 Требиње са назнаком „ЗА КОНКУРС – наставник физике/ наставник грађевинске групе предмета /  наставник машинске групе предмета ".

***

 ЈУ ОШСвети Сава"

 Фоча

К  О  Н  К  У  Р  С

 

 

1. ВОДИТЕЉ У ПРОДУЖЕНОМ БОРАВКУ – 5 извршилаца на пуну радну норму у ЦШ, на одређено вријеме – од дана пријема до краја наставног процеса у школској 2022/2023. години, а најдуже до 30.6.2023. године, са радним искуством - положен стручни испит за самосталан васпитно-образовни рад и

2. ВОДИТЕЉ ЈУТАРЊЕГ ЧУВАЊА – 1 извршилац на ½ радне норме у ЦШ, на одређено вријеме – од дана пријема до краја наставног процеса у школској 2022/2023. години, а најдуже до 30.6.2023. године, са радним искуством - положен стручни испит за самосталан васпитно-образовни рад;

Пријављени кандидати треба да, осим услова утврђених Законом о раду, а у  складу са   чланом 104. Закона о основном васпитању и образовању, имају:

       а)  завршен први циклус студијског програма за слободно радно мјесто и остварених најмање 180 ЕСТС бодова у трајању од  три године или еквивалент;

       б)  положен стручни испит за рад у васпитно-образовном процесу;

       в) љекарско увјерење, од надлежне здравствене установе, о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима.

          Изузетно, право учешћа на конкурсу имају кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању.

          Право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су, по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број 44/2017, 31/2018, 84/2019, 35/2020 и 63/2020), испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

          Кандидати треба да испуњавају и услове прописане Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени гласник Републике Српске" број 77/2009, 86/2010, 25/2014 и 76/2015), односно да им је у дипломи наведен стручни профил, потребан за радно мјесто на које конкуришу.

               Кандидати који конкуришу за радно мјесто под редним бројем 1. (водитељ у продуженом боравку), треба да испуњавају и услове из члана 6. Правилника о начину организовања проширеног програма („Службени гласник Републике Српске" бр. 37/2019, 13/2020 и 72/2021), а кандидати који конкуришу на радно мјесто под редним бројем 2. (водитељ јутарњег чувања), треба да испуњавају и услове из члана 15. поменутог Правилника.

Уз пријаву на конкурс (са биографијом), потписану од стране кандидата који се пријављује, кандидати   обавезно  достављају овјерене фотокопије докумената, којима доказују испуњеност општих и посебних услова, и то:

 

 

  1. Увјерења о држављанству;
  2. Извода из МК рођених или личне карте;
  3. Дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области  (диплома мора бити призната уколико није стечена на територији СФРЈ до 6. априла 1992. године, БиХ и Републици Србији);
  4. Увјерења о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, (које је дужан доставити кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета);
  5. Увјерења о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;
  6. Увјерења да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;
  7. Љекарског увјерења о психофизичкој и здравственој способности за рад са ученицима које не може бити старије од шест (6) мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након завршеног избора  по конкурсу, а прије заснивања радног односа;
  8. Увјерење  да  против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малоњетним лицем.
  9. Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава и увјерење о  подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,  за изабраног кандидата, Школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

           У пријави на конкурс кандидати треба да наведу тачне адресе становања и бројеве контакт телефона (по могућности бројеве мобилних телефона).

           У складу са Правилником о процедури пријема, критеријумима за  пријем у радни однос и начину бодовања кандидата  у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број 74/2018 и 26/2019) биће вршено бодовање кандидата, по већ  утврђеним критеријумима.

           Кандидати треба да доставе и овјерене фотокопије документације на основу које се врши бодовање, и то:

1 . За просјечну оцјену током студирања -  документ у форми додатка дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или у форми увјерења високошколске установе о просјеку оцјена током студирања;

2.  За вријеме проведено на евиденцији незапослених лица -  документ у форми увјерења издатог од Завода за запошљавање за подручје јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен (рачуна се укупно вријеме  чекања на посао у стручној спреми и профилу  затраженим  конкурсом, закључно са даном издавања увјерења о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење);

3. За дужину радног стажа – документ  у форми увјерења о радном стажу, издатог од ранијег послодавца, које садржи податке из којих се јасно види:

              - врста посла;

              -  степен стручне спреме и

              - дужина оствареног радног стажа по врстама посла.

 

 

*** Уколико два или више кандидата, након бодовања, остваре исти број бодова, рангирање ће се извршити по прописаним приоритетима, а Школа ће од тих кандидата, уколико буде потребно, тражити и додатну документацију (прописану Правилником о процедури пријема, критеријумима за  пријем у радни однос и начину бодовања кандидата  у основној школи), и то:

  1.  Увјерење општинског-градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;
  •   Увјерење општинског-градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,  и
  •   Увјерење општинског-градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије борца.

 

*** Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласну таблу  Школе.

*** Тестирање и интервју са кандидатима, који доставе потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се у просторијама Школе, и то:

  • 25.8.2022. године, тестирање са почетком у 09.00 часова,
  1. 26.8.2022. године,  интервју са почетком у 09.00 часова.

                   

*** Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, па ако се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

 

*** Конкурс  остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

 Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

           Документација послата уз пријаву на конкурс се не враћа.

                              Пријаве на конкурс доставити на адресу Школе, Немањина, бб 73300 Фоча, препоручено или директно у школу.

***

ЈУ СШЦ „Алекса Шантић"

НЕВЕСИЊЕ

 

КОНКУРС

 

- Професор хемије  ... 1 извршилац (12 часова недељно) до 31.08.2023. године,  потребан положен стручни испит, на одређено вријеме

- Професор француског језика .. 1 извршилац ( 10 часова недељно) приправник, до 31.08.2023. године, одређено вријеме

- Професор латинског језика .. 1 извршилац ( 8 часова недељно) до 31.08.2023. године, потребан положен стручни испит, на одређено вријеме

Професор руског језика .. 1 извршилац (10 часова недељно) потребан положен стручни испит, на неодређено вријеме

- Биологија ... 1 извршилац (12 часова недељно) потребан положен стручни испит, на одређено вријеме, најкасније до 01.02.2023. године

- Психологија ... 1 извршилав (6 часова недељно) до 31.08.2023. године, потребан попложен стручни испит, на одређено вријеме

- Математика ... 1 извршилац (12 часова недељно) до 31. 08.2023. године, потребан положен стручни испит, на одређено вријеме

- Физика ... 1 извршилац (6 часова недељно) до 31.08.2023. године, потрбан положен стручни испит, на одређено вријеме

- Економска група предмета... 1 извршилац (10 часова недељно) потребан положен стручни испит, на неодређено вријеме

- Професор машинске групе предмета ... 1 извршилац ( 14 часова недељно) приправник, до 31.08.2023. године, на одређено вријеме

- Професор вјеронауке ... 1 извршилац (12 часова недељно), потребан положен стручни испит, на одређено вријеме

 

Поред општих услова предвиђених Законом о раду („Службени гласник РС", број 1/16) кандидати треба да испуњавају и посебне услове предвиђене Законом о средњем образовању и васпитању („Службени гласник РС" број 41/18, 35/20 и 92/20), Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника усредњим техничким и средњим стручним школама („Службени гласник РС" број 29/12, 80/14 и 83/16), Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији („Службени гласник РС" број 34/15 и 83/15) и Правилника за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Службени гласник РС", број 24/19).

 

Општи услови које кандидати треба да испуњавају:

 

1. да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине, што доказује увјерењем о држављанству,

2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,

3. да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које  прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

5. увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјкеце,

6. увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

Увјерење  из тачке 4. и тачке 5. за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

 

Уз потписану пријаву на конкурс и претходно наведену документацију кандидати су обавезни доставити и сљедећу документацију:

 

1.  овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова,  у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

  1. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  2. увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  3. увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита, 
  4. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,
  5. увјерење о положеном стручном испиту за рад у образовању (уколико се кандидат пријављује за радно мјесто за које се тражи положен стручни испит),
  6. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, уколико се кандидат пријављује на расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством,
  7. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  8. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата  Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
  9. Увјерење општинског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије борца.

 

 

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим  до ступања на снагу новог Закона о средњем образовању и васпирању („Службени гласник" РС број 41/18, 35/20 и 92/20) испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

 

Изузетно од услова из члана 104. став 1. тачка 3) Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник РС" број 41/18, 35/20 и 92/20), право учешћа имају и лица која су радни стаж стекла ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају и остале услове прописане законом.

Са кандидатима који испуњавају услове Конкурса биће обављен интервју као и стручно тестирање.

Интервју и стручно тестирање са кандидатима ће се обавити 23.08.2023. године у 10:00 часова  у простријама школе (нова зграда) за машинску групу предмета, економску групу предмета, физику, хемију и латински језик, а 24.08.2023. године у 10:00 часова у просторијама школе (нова зграда) за руски језик, француски језик, биологија, психологија, математика, вјеронаука.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласну плочу школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању и интервјуу, сматра се да су одустали од пријаве на конкурс.

Пријаву на Конкурс и потребна документа кандидати су дужни да доставе лично или путем поште на адресу: ЈУ Средњошколски центар „Алекса Шантић" – Невесиње, ул. Петра Самарџића бб, 88280 Невесиње, са назнаком пријава за јавни конкурс за попуну упражњеног радног мјеста (навести за које радно мјесто се кандидат пријављује).

 

Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати, већ само евидентирати и донијети закључак којим се пријава одбацује.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

 

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

 

***

ЈУ СШЦ  ФОЧА

ФОЧА

 

К О Н К У Р С

                                      

  1. Професор српског језика, пуна норма на одређено вријеме до 31.08.2023.године, са искуством и положеним стручним испитом за рад у настави ......................................................... 1 извршилац
  2. Професор српског језика 10 –часова на одређено вријеме до 14.06.2023.године ,са искуством и положеним стручним испитом за рад у настави...........................................................1 извршилац
  3. Професор  француског језика 2 часа, на одређено вријеме до 14.06.2023.године, са искуством и положеним стручним испитом за рад у настави ......................................................... 1 извршилац
  4. Дипломирани правник- 4 часа, на одређено вријеме до 14.06.2023.године, са искуством и положеним стручним испитом за рад у настави ...........................................................1 извршилац
  5. Професор биологије,- 6 часова, на одређено вријеме до 14.06.2023. године, са искуством и положеним стручним испитом за рад у настави ......................................................... 1 извршилац
  6. Професор  филозофије и социологије  за демократију и људска права, 6-часова, на одређено вријеме до 14.06.2023. године, са искуством и положеним стручним испитом за рад у настави ................................1 извршилац
  • Професор физике, 8- часова, на одређено вријеме до 31.08.2023. године, са искуством и положеним стручним испитом за рад у настави ..........................................................1 извршилац
  1. Професор  практичне наставе машинске групе предмета, 6- часова, на одређено вријеме до 31.08.2023.године, са искуством и положеним стручним испитом за рад у настави..1 извршилац
  • Дипломирани шумарски инжињер, пуна норма  на одређено вријеме до 31.08.2023.године,са искуством и положеним стручним испитом за рад у настави ....................................... 1извршилац 
  1. Дипломирани шумарски инжињер,професор  практичне наставе 16 часова, на одређено вријеме до14.06.2023.године,са искуством и положеним стручним испитом за рад у настави  ...................................................................................................................... 1 извршилац
  2. Доктор медицине за предмете здравствене струке, 20 часова, на одређено вријеме до 31.08.2023. године,са искуством и положеним стручним испитом за рад у настави .............. .... 1 извршилац
  3.  Доктор медицине за предмете здравствене струке, 18 часова, на одређено вријеме до 14.06.2023. године, са искуством и положеним стручним испитом за рад у настави, .................  1 извршилац
  4. Професор здравствене његе, 20 часова на неодређено радно вријеме са искуством и положеним стручним испитом за рад у настави ............................................................................... 1 извршилац

      14.Професор,филозофије и  социологије, 20 часова на одређено радно вријеме до 31.08 2023. ,са

           искуством и  положеним  стручним испитом за рад у настави   ....................................  1извршилац

      15.Професор  рачунарства информатике, 6 -часова на одређено радно вријеме, са искуством и

             положеним стручним испитом до  14.06 2023.   ............................................................1 извршилац

       16. Дипломирани теолог, професор вјеронауке- 25 часова на одређено радно вријеме до

               31.08.2023.године  са положеним  стручним испитом за рад у настави ........................1 извршилац

       17. Професор  географије- 6 часова  на одређено радно вријеме   до 14.06.2023.године са искуством и

            положеним стручним испитом .............................................................................................1 извршилац

       18. Професор   психологије 8- часова на одређено радно вријеме  до 31.08.2023.године  са искуством

            и положеним стручним испитом ......................................................................................1 извршилац

Поред општих услова предвиђених Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" број: 01/16,66/18, и 91/21 и 119/21), кандидати треба да испуњавају и посебне услове у складу са чланом 104., Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске", број: 41/18,35/20,92/20), Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији („Службени гласник Републике Српске" број: 120/20) и Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама („Службени гласник Републике Српске", број: 29/12., 80/14. и 83/15.).

Пријем кандидата у радни однос вршиће се на основу Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у средњој школи („Службени гласник Републике Српске", број: 24/19). 

Потребна документација:

Уз обавезну потписану пријаву и краћу биографију кандидати треба да доставе оригинале или овјерене фотокопије (овјерена фотокопија не смије бити старија од шест мјесеци) следећих докумената којима се доказује испуњавање општих и посебних услова.

Општи услови које кандидат треба да испуњава се доказују следећом документацијом:

  1. Да је држављанин РС или БиХ - увјерењем о држављанству;
  2. Да је пунољетан - изводом из матичне књиге рођених или овјереном фотокопијом личне карте;
  3. Да је радно способан - љекарским увјерењем, које не може бити старије од шест мјесеци (прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа);
  4. Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем (Увјерење о неосуђиваности за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа).

            Посебни услови се доказују документацијом прописаном Законом о средњем образовању и

            васпитању, као и Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос

            у средњој школи, а на основу којих ће се извршити бодовање и рангирање пријављених

           кандидата:

   -Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент;

   -Увјерење издато од високошколске установе или додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена, а у изузетним случајевима, уколико кандидат из оправданих разлога не може прибавити претходно наведена документа о просјеку оцјена током студирања, просјечна оцјена се може доказати овјереном фотокопијом индекса;

  -Увјерење издато од Завода за запошљавање на подручју јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен о времену проведеном на евиденцији незапослених лица;

  -Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца (увјерење треба да садржи податке из којих се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла) и овјерену фотокопију радне књижице;

  -Увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави;

  -Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца;

  -Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

  -Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије бораца;

   -Право учешћа на конкурс имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу  Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске", број: 41/18.) испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

 

            - Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају

           услове Конкурса, Комисија за избор ће обавити тестирање и интервју дана 22.08.2022. године

           у 11,00  часова у просторијама Школе.

            Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању

           и/или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на Конкурс.

            Кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије свих докумената који се не враћају.

           Непотпуне и неблаговремене пријаве се неће узети у разматрање.

           Рок за достављање пријава је осам (8) дана од дана објављивања Конкурса.

           Пријаве слати, са назнаком: „ЗА КОНКУРС - НЕ ОТВАРАЈ", на адресу:

            ЈУ Средњошколски центар Фоча, Цара Душана 73., 73 300 Фоча.

 

***

ЈУ ОШ" Ристо Пророковић"

Невесиње  

 

К  О  Н  К  У  Р  С

Наставник енглеског језика – 10 часова редовне наставе – са радним искуством и положеним стручним испитом , на одређено вријеме, до повратка раднице са породиљског боловања …. 1 извршилац

  • Наставник руског језика – 12 часова редовне наставе – са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме, а најдуже до 31.8.2023.године… 1 извршилац
  • Наставник географије – 16 часова редовне наставе – са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме, а најдуже до 31.8.2023.године … 1 извршилац
  • Наставник физичког васпитања – 16 часова редовне наставе – са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме, а најдуже до 31.8.2023.године … 1 извршилац;
  • Наставник разредне наставе – пуно радно вријеме – са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме, до повратка директора са  функције, а најдуже до 31.8.2023.године… 1 извршилац;
  • Водитељ продуженог боравка – пуно радно вријеме – са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме, до краја наставног процеса у школској 2022/2023. години, а најдуже до 23.6.2023.године… 5 извршилаца;
  • Водитељ јутарњег чувања – са непуним радним временом, односно 50% радног времена – са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме, до краја наставног процеса у школској 2022/2023. години а најдуже до 23.6.2023.године…. 3 извршиоца.

НАПОМЕНА: Уколико за поменута радна мјеста не буде пријављених кандидата са радним искуством и положеним стручним  испитом, бодоваће се кандидати без радног искуства и положеног стручног испита за рад у васпитно-образовном процесу.

 

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

 

Кандидати  су  дужни  да  поред општих услова предвиђених Законом о раду  ("Службени гласник Републике Српске'' број: 1/16 и 66/18) испуњавају и услове предвиђене  Законом о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске" број: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 и 63/20), Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача (’‘Службени гласник Републике Српске'' број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15) и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске, број: 74/18 и 26/19).

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став (6) Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", број: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 и 63/20) – лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању.

Право учешћа имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог Закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.                                              

 

Уз потписану пријаву од стране кандидата на којој ће обавезно бити назначена адреса и контакт телефон кандидати достављају сљедећа документа:

 

1. Увјерење да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине,

2. Извод из матичне књиге рођених или овјерену фото-копију личне карте, којом се доказује да је кандидат пунољетан,

3. Да је радно способан, а то доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које  прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу ,а прије заснивања радног односа,

4. Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава ( за изабраног кандидата Школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа);

5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела злоупотребе и искориштавања дјеце ( за изабраног кандидата Школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа);

6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злоупотребљавања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

7. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области (дипломе одговарајуће стручне спреме које нису издате у Босни и Херцеговини и Републици Србији или на територији бивше СФРЈ до 6. априла 1992. године морају бити нострификоване),

8. Додатак дипломи, који садржи податак о просјеку оцјена током студирања  или увјерење високо школске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

9. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену  проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење, након стицања одговарајуће стручне спреме;

10. Увјерење о положеном стручном испиту;

11. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан  да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

12. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;

13. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен:

-  на радном мјесту које одговара стручној спреми и профилу који се тражи овим Конкурсом

- на радном мјесту у школи на другим пословима, а који одговарају стручној спреми која се тражи овим Конкурсом

- на радном мјесту ван васпитно-образовног рада, а који одговарају стручној спреми и профилу који се тражи овим Конкурсом

Из увјерења треба јасно да се види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме.

14. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

15. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

16. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.


-  Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

 

- Списак кандидата који испуњавају услове конкурса, након прегледа достављене документације, Школа ће поставити на огласној табли Школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Тестирање и интервју са кандидатима који  доставе потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се дана 26.8.2022. године у просторијама Школе:

-  тестирање са почетком у 08:00 часова,

- интервју са почетком у 09:00 часова.

 

- Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и  интервју, а уколико се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

 

Школа ће писаним путем обавијестити све кандидате о извршеном избору кандидата по конкурсу.

 

Пријаве слати на адресу:

 

ЈУ Основна школа „Ристо Пророковић" Невесиње, Ул. Обрена Ивковића бб, 88280 Невесиње, са назнаком „ЗА КОНКУРС".

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.
Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

***

 

ЈУ ОСНОВНА МУЗИЧКА ШКОЛА

Ф 0 Ч А

 

      

 

                                                           

К О Н К У Р С

За  радна мјеста за  школску 2022/23. годину

 

 

          1.Наставник гитаре, на одређено вријеме, завршена музичка академија и звање дипломирани музичар- гитариста  1(један) извршилац – 24 часа;

   2.Наставник гитаре, на одређено вријеме, завршена музичка академија и звање дипломирани музичар- гитариста  1(један) извршилац – 20 часова;

   3.Наставник теоретских предмета, на одређено вријеме, професор музике са завршеним теоретским одсјеком,дипломирани музички педагог, дипломирани професор солфеђа и музичке културе,дипломирани црквени музичар или професор црквене музике и појања , дипломирани теоретичар умјетности- смјер музичка теорија и педагогија 1(један) извршилац -24 часа.

  

   Пријављени кандидати треба да, осим услова утврђеним Законом о раду, испуњавају и услове прописане у члану 105. Закона о основном образовању и васпитању:

   -  имају ниво образовања – завршен први циклус студијског програма  и стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно високу стручну спрему;

   -  имају љекарско увјерење, од надлежне здравствене  установе, о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима;

    - да нису осуђивани правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства      личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;

     - увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;

   Уз пријаву на расписани конкурс (са биографијом), кандидати достављају сљедећа документа или овјерене фотокопије:

    1.Диплому о завршеном образовању;

    2.Родни лист;

    3.Увјерење о држављанству;

   4.Увјерење о положеном стручном испиту;

   5.Љекарско увјерење о психофизичкој и здравственој способности за рад са ученицима – доставиће само изабрани кандидат по конкурсу , а прије заснивања радног односа;

 

У складу са Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи (''Службени гласник Републике Српске'' број 102/14, 45/16 и 26/19 ), биће вршено бодовање кандидата, по утврђеним критеријумима.

      Уколико испуњава опште услове, у радни однос биће примљен кандидат који оствари највећи број бодова по критеријима  утврђеним поменутим Правилником.

 

   

  Кандидати, уз потписану пријаву и  документацију, треба да доставе и:

   -   Доказ о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, у форми увјерења или      потврде, издате од завода за запошљавање на подручју јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен;

  1. Доказ о просјечној оцјени током студирања, у форми увјерења издатог од стране високошколске установе или додатком на дипломи о завршеном образовању;
  2. Доказ о оствареном  радном стажу (уколико има радног стажа), у форми увјерења издатог од стране васпитно- образовне установе или увјерење о стажу из кога се јасно види:
  3.  Врста посла,
  4. Степен стручне спреме и
  5. Дужина оствареног радног стажа по врстама посла.
  • Увјерење о статусу ратног војног инвалида, уколико се ради о кандидату из те категорије;
  • Увјерење о статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из те категорије;

      Кандидат доставља и овјерену фотокопију радне књижице.

      Увјерење о неосуђиваности, од надлежног центра јавне безбједности, затражиће Школа, након што кандидат буде изабран, а прије заснивања радног односа.

  • Достављена документација не може бити старија од 6 мјесеци;
  • Уговор о раду почиње тећи од датума пријема;
  • Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања;
  • Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање;
  • Списак кандидата који испуњавају услове биће објављен на огласној табли школе, најкасније три дана прије прије заказаног интрвјуа и тестирања;
  • Кандидати се неће посебно позивати на тестирање;
  • Документација послата уз пријаву на конкурс се не враћа.
  • Тестирање кандидата и интервју, обавиће се 25.08.2022. године у 10,00 часова у школи.

      

 

                          Пријаве на конкурс доставити на адресу: ЈУ Основна музичка школа      Фоча, ул.Немањина бб, 73 300 Фоча.

***

ЈУ ОШ „Веселин Маслеша"

Фоча                     

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

К  О  Н  К  У  Р  С

 

 

  1. ВОДИТЕЉ  ПРОДУЖЕНОГ БОРАВКА – 4  извршиоца  на пуно радно  вријеме и 1 извршилац на непуно радно вријеме (50% радног времена), на одређено вријеме – од дана пријема до краја наставног процеса у школској 2022/2023. години, а најдуже до 30.6.2023. године,  са радним искуством - положен стручни испит за самосталан васпитно-образовни рад.

Поред општих услова прописаних  Законом о раду и чланом 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за  пријем у радни однос и начину бодовања кандидата  у основној школи („Службени гласник Републике Српске",  број 74/18 и 26/19) кандидат треба да испуњава  услове прописане чланом 104. Закона о основном васпитању и образовању  („Службени гласник Републике Српске", број 44/17,31/18, 84/19,35/20 и 63/20), услове прописане  Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени гласник Републике Српске", број 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15), односно да  је у дипломи наведен стручни профил потребан за радно мјесто на које конкурише и услове прописане чланом  6. Правилника о начину организовања проширеног програма  („Службени гласник Републике Српске", број 37/19, 13/20 и 72/21).

 Право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број 44/17,  31/18, 84/19, 35/20 и 63/20) испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.   

Изузетно, право учешћа на конкурсу имају  и кандидати  који  су  стекли  радни стаж ван школе у трајању од

најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању.

 

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су :

  1. да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем  о држављанству,
  1. да је пунољетан, а то се доказује изводом  из матичне књиге  рођених или копијом личне карте,
  2. да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој  способности за рад са ученицима  које не може бити старије од шест (6) мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након завршеног избора  по конкурсу, а прије заснивања радног односа,
  3. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,
  4. да по  подацима из  посебног Регистра није правоснажно осуђиван за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,
  5. да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерење из тачке 4) и 5) за изабраног кандидата Школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

          Уз потписану пријаву и документацију којом доказују испуњеност општих услова, потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање кандидата:

  1. Диплому о завршеном  првом  циклусу  студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области  или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,
  1. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  2. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,
  1. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,
  1. Додатак  дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  2. Увјерење  издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење, након стицања одговарајуће стручне спреме,
  3. Увјерење  о радном стажу издато од ранијег послодавца, са подацима о дужини радног стажа, на којим пословима је остварен радни стаж и са којом стручном спремом,
  4. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  5. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
  6. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије  борца.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласну таблу  Школе.

У пријави на конкурс кандидати обавезно треба да наведу тачне адресе становања и бројеве контакт телефона (по могућности бројеве мобилних телефона)      

Тестирање и интервју са кандидатима,   који   доставе   потпуне и благовремене  пријаве, односно који  испуњавају услове конкурса, обавиће се у просторијама Школе, и то:

  1. 25.08.2022. године, тестирање са почетком у 09.00 часова,
  2.    26.08.2022. године,  интервју са почетком у   09.00 часова.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, па ако се не појаве на истим, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

 

Конкурс  остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневним новинама „Глас Српске".

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Пријаве доставити у затвореној коверти са назнаком  „Пријава на конкурс" на адресу: ЈУ Основна школа „Веселин Маслеша" Фоча , Карађорђева 68а, 73300 Фоча, препоручено или директно у школу.

***

ЈУ за предшколско васпитање и образовање дјеце „Наша радост"

Требиње

 

 

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за пријем приправника са високом стручном спремом

 

 

I – ПОЗИЦИЈА

Приправник по Програму подршке запошљавања младих са ВСС у статусу  приправника у 2022.години, у сљедећем занимању:

 

  1. Дипломирани васпитач предшколске дјеце  – 1 извршилац.

 

Радни однос за наведену позицију заснива се на одређено вријеме на период од дванаест мјесеци, закључивањем уговора о раду  са приправником.

 

II ОПШТИ УСЛОВИ

Кандидат за радно мјесто дипломираног психолога треба да испуњава слиједеће опште услове:

  1. да су  држављани Републике Српске и Босне и Херцеговине,
  2. да су старији од 18 година,
  3. да  имају општу здравствену способност,
  4. да се против њих не води кривични поступак,
  5. да нису осуђивани за кривично дјело на безусловну казну затвора у трајању дужем  од шест мјесеци или за  кривично дјело које их  чини  неподобним  за рад у предшколској установи.

 

III ПОСЕБНИ УСЛОВИ

  1. ВСС - дипломирани  васпитач предшколске дјеце без радног искуства,
  1. да су пријављени на евиденцији незапослених лица код ЈУ Завода за запошљавање РС,
  2. добре комуникацијске способности,
  3. познавање рада на рачунару.

 

IV  ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

За доказивање чињеница из тачака II И  III кандидат је дужан уз благовремену пријаву на Јавни конкурс са адресом пребивалишта и бројем телефона, да приложи у оригиналу или овјереној копији:

  1. Диплому о завршеном школовању са просјеком оцјена (овјерена копија),
  2. Увјерење о држављанству не старије од 6 мјесеци (оригинал или овјерена копија),
  3. Овјерену копију личне карте,
  4. Увјерење којим се потврђује да се кандидат води на евиденцији за активно тражење посла које се прибавља код надлежног бироа ЈУ Завода за запошљавање РС,
  5. Овјерена копија радне књижице (стране 1, 2, 3, 3, 5, 6),
  6. Биографију,
  7. Увјерење да се против њих не води кривични поступак (не старије од 6 мјесеци) доставиће изабрани кандидат  по завршетку конкурсне процедуре,
  8. Увјерење да нису осуђивани за кривично дјело на безусловну казну затвора у трајању дужем од шест мјесеци или за кривично дјело које их чини  неподобним за рад  у предшколској установи – доставиће изабрани кандидат по завршетку конкурсне процедуре,
  9. Доказ о општој здравственој способности – љекарско увјерење доставиће изабрани кандидат по завршетку конкурсне процедуре.

 

V АДРЕСА ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ

Пријаве на конкурс  заједно са доказима о испуњавању општих и посебних услова, достављају се у затвореној коверти, лично на протокол Јавне установе за предшколско васпитање и образовање дјеце „Наша радост" Требиње, Светосавска број 5, уз назнаку „Пријава на Јавни конкурс".

Јавни конкурс ће се објавити путем ЈУ Завода за запошљавање РС у дневном листу „Глас Српске".

Непотпуне и неблаговремене пријаве се неће узети у разматрање.

Са свим кандидатима који испуњавају опште и посебне услове, Комисија за провођење  Јавног конкурса ће обавити интервју, о чему ће кандидати бити благовремено обавјештени.

Документа приложена уз пријаву  неће се враћати кандидатима.

Јавни конкурс остаје отворен осам дана од дана објављивања у дневном листу „Глас Српске".

***

 

ЈУ СШЦ „Голуб Куреш" 

Билећа .

 

Ј А В Н И   К О Н К У Р С

 

Опис радног мјеста:

          Наставник математике ( 8 часова редовне наставе) – 1 извршилац – са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави – на одређено вријеме до 31.08.2023.године;          

              Наставник музичке културе (2 часа редовне наставе)1 извршилац – без радног искуства (приправник)  –  на одређно вријеме до 31.08.2023.године;

Наставник куварства у пољопривредној струци ( 2 часа редовне наставе) -  1 извршилац, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави -  на одређено вријеме до 31.08.2023.године;

Општи и посебни услови за пријем у радни однос:

За наставника у средњој школи може бити изабрано лице које испуњава опште услове утврђене Законом о раду („Службени гласник РС", број: 1/16, 66/18) и посебне услове прописане чланом 104. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник РС", број: 41/18, 35/20, 92720), Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама („Службени гласник РС", број: 29/12, 80/14 и 83/15) и Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији („Службени гласник РС", број: 120/20).

Уз потписану пријаву  од стране кандидата, на којој ће обавезно бити назначена адреса становања и контакт телефон, кандидати су дужни доставити документацију на основу које се доказује испуњеност општих и посебних услова, као и документацију на основу које се врши бодовање, и то:

  • Увјерење о држављанству,
  • Извод из матичне књиге рођених,
  • Љекарско увјерење о радној способности које не може бити старије од шест мјесеци доставља кандидат након што буде одабран на Конкурсу, а прије заснивања радног односа,
  • Увјерење о неосуђиваности (којим се потврђује да кандидат није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем), ово увјерење ће прибавити школа службеним путем за изабраног кандидата, прије заснивања радног односа,
  • Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце (увјерење ће прибавити школа службеним путем за изабраног кандидата, прије заснивања радног односа),
  • Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,
  • Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент (уз диплому приложити рјешење о признавању високошколске исправе уколико је стечена ван Босне и Херцеговине и Републике Српске након 6. априла 1992.год.),
  • Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета које доставља кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  • Увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави,
  • Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита,
  • Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  • Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,
  • Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца из кога се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина радног стажа остварена по врстама посла. Уколико је кандидтат радио са непуним радним временом, то радно вријеме је неопходно прерачунати у пуно радно вријеме.
  • Увјерење општинског / градског органа управе надлажног за борачко –инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  • Увјерење општинског / градског органа управе надлажног за борачко –инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
  • Увјерење општинског / градског органа управе надлажног за борачко –инвалидску заштиту о утврђеном статусу  борца Одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске,уколико се ради о кандидату из категорије борца.

 

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања конкурса у дневном листу „Глас Српске".

Пријаву на Конкурс и потребна документа кандидати су дужни доставити лично или путем поште на адресу: Владимира Гаћиновића бр. 1, 89 230 Билећа са назнаком „за конкурс за попуну упражњеног радног мјеста (навести радно мјесто за које конкурше)."

Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове прописане овим конкурсом поставити на огласну таблу школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати који испуњавају услове утврђене овим конкурсом, дужни су приступити тестирању и интервјуу, који ће са кандидатима обавити Комисија за пријем радника. Тестирање и интервју са кандидатима обавиће се 23.08.2022.године у 10.00 часова, у просторијама ЈУ Средњошколски центар „Голуб Куреш" у Билећи.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, односно уколико се не појаве у назначеном термину сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената, копије неће бити враћене кандидатима.

Уколико се на конкурс не јаве кандидати који имају положен стручни испит за рад у настави, разматраће се и пријаве кандидата који немају положен стручни испит, уколико испуњавају остале услове прописане законом. Уколико се на конкурс не јаве кандидати са радним искуством  у настави, разматраће се и пријаве кандидата који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане законом.

Уколико се на конкурс не јаве кандидати са искуством разматраће се молбе кандидата без искуства, уколико испуњавају остале услове прописане законом.

***

ЈУ ОШ "СВЕТИ САВА"

ГАЦКО

 

 

 

К  О  Н  К  У  Р  С

за попуну упражњеног радног мјеста у школској

2022/2023

 

1. Наставник биологије, са радним искуством и положеним стручним испитом-   на одређено вријеме од дана пријема до 31.08.2023. године  за 8 часова .... 1 извршилац

2. Наставник хемије, са радним искуством и положеним стручним испитом-   на одређено вријеме од дана пријема до 31.08.2023. године за 16 часова.... 1 извршилац

3. Наставник историје, са радним искуством и положеним стручним испитом-   на одређено вријеме од дана пријема до 31.08.2023. године за 10 часова... 1 извршилац

4. Водитељ продуженог боравка – на одређено вријеме од дана пријема  до 30.06.2023. године.... 4 извршиоца

  1. Професор разредне наставе, са радним искуством и положеним стручним испитом-  на одређено вријеме од дана пријема  до 31.08.2023. године.... 3 извршиоца
  2. Професор разредне наставе , са радним искуством и положеним стручним испитом -   на одређено вријеме  до повратка радника са боловања( а најдаље до 15.05.2023. године) ....  1 извршилац
  3. Професор разредне наставе , са радним искуством и положеним стручним испитом -   на одређено вријеме  до повратка радника са боловања( а најдаље до 01.11.2022. године) ....  1 извршилац

 

  1. Професор енглеског језика, са радним искуством и положеним стручним испитом-на одређено вријеме од дана пријема  до 31.08.2023. године за 12 часова... 1 извршилац
  2. Наставник географије, са радним искуством и положеним стручним испитом-на одређено вријеме од дана пријема  до 31.08.2023. године за 22 часа... 1 извршилац
  3. Наставник физичког васпитања, са радним искуством и положеним стручним испитом- на одређено вријеме од дана пријема  до 31.08.2023. године за 4 часа... 1 извршилац

 

НАПОМЕНА: Уколико за поменуто радно мјесто не буде пријављених кандидата са радним искуство и положеним стручними 1 испитом, бодова ће се кандидати без радног искуства и положеног стручног испита за рад у васпитно-образовном процесу.

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

Кандидати  су  дужни  да  поред општих услова предвиђених Законом о раду (’‘Службени гласник РС’‘ бр. 1/16 и 66/18) испуњавају и услове предвиђене  Законом о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске" број: 44/17 и 31/18, 84/19, 35/20, 63/20), Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача(’‘Службени глсник РС’‘ број:77/09, 86/10, 25/14 и 76/15) и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске, број 74/18 и 26/19).

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став (6) Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", број 44/17и 31/18, 84/19, 35/20, 63/20)

– лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању.

Право учешћа имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог Закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.                                             

 

Уз потписану пријаву од стране кандидата на којој ће обавезно бити назначена адреса и контак телефон кандидати достављају сљедећа документа:

 

1. Увјерење да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине,

2. Извод из матичне књиге рођених или овјерену фото-копију личне карте, којом се доказује да је кандидат пунољетан,

3. Да је радно способан, а то доказује љекарским увјерењем о психичкој способности,које не може бити старије од шест мјесеци и које  прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу ,а прије заснивања радног односа,

4. Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета,полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

5. Увјерење о податцима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела злоупотребе и искориштавања дјеце,

6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учуњена против достојанства личности,морала,службене дужности,полног интегритета,злоупотребљавања дјетета,полног и другог насиља на дјететом или малољетним лицем,

7. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области (дипломе одговарајуће стручне спреме које нису издате у Босни и Херцеговини и Републици Србији или на територији бивше СФРЈ до 6. априла 1992. године морају бити нострификоване),

8. Додатак дипломи,који садржи податак о просјеку оцјена током студирања  или увјерење високо школске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

9. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену  проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење, након стицања одговарајуће стручне спреме;

10. Увјерење о положеном стручном испиту;

11.Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета,које је дужан  да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

12. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;

13. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен:

-  на радном мјесту који одговара стручној спреми и профилу који се тражи овим Конкурсом

- на радном мјесту у школи на другим пословима, а који одговарају стручној спреми која се тражи овим Конкурсом

- на радном мјесту ван васпитно-образовног рада, а који одговарају стручној спреми и профилу који се тражи овим Конкурсом

Из увјерења треба јасно да се види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме.

14. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

15. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

16. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца,
-  Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

 - кандидати који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса за професора разредне наставе, водитеља продуженог боравка  тестирање ће се обавити 26.08.2022. год у 8 сати а интервју у 9 сати истог дана у просторијама ЈУ ОШ „Свети Сава" Гацко.

-кандидати који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса за наставника биологије, наставника хемије, наставника историје,  професора енглеског језика, наставника физичког васпитања, и наставника географије   тестирање ће се обавити 26.08.2022. год у 8 сати а интервју у 9 сати истог дана у просторијама ЈУ ОШ „Свети Сава" Гацко

 

- кандидати који учествују на конкурсу неће бити посебно позивани на тестирање и интервју,

-ако се кандидат не појави на тестирању и интервју, сматраће се да  је одустао од пријаве на конкурс,

-списак кандидата који испуњавају услове конкурса након прегледа достављене документације, школа ће поставити на огласној табли школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања интервјуа.

Пријаве слати на адресу:

ЈУ Основна школа „Свети Сава" Гацко,Видовданска 29. са назнаком „ЗА КОНКУРС".

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.
Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

***

ЈУ ОСНОВНА МУЗИЧКА ШКОЛА „СВЕТИ РОМАН МЕЛОД"

НЕВЕСИЊЕ

 

КОНКУРС

за попуну радних мјеста

 

  1. Наставник клавира и корепетиције ...................................... 1 извршилац,  24  часа седмично, на одређено вријеме – до повратка раднице са породиљског боловања), радно искуство, положен стручни испит, рад у ЦШ Невесиње.

 

  1. Наставник клавира и корепетиције...................................... 1 извршилац,  24  часа седмично, на неодређено вријеме), радно искуство, положен стручни испит, рад у ЦШ Невесиње.

 

  1. Наставник клавира и корепетиције...................................... 1 извршилац,  24  часа седмично, на одређено вријеме ), радно искуство, положен стручни испит, рад Подручном одјељењу Гацко.

 

  • Наставник клавира и корепетиције...................................... 1 извршилац,  12  часова седмично, на одређено вријеме ), радно искуство, положен стручни испит, рад Подручном одјељењу Гацко.

 

 

  1. Наставник кларинета ...................................... 1 извршилац,  4 часа седмично, на одређено вријеме),  радно искуство, положен стручни испит, рад у  ПО Гацко.

 

  1. Наставник флауте ....................... 1 извршилац, 8 часова седмично, на одређено вријеме), радно искуство, положен стручни испит, рад у Подручном одјељењу Гацко.

 

  1. Наставник гитаре ....................... 1 извршилац, 20 часова седмично, на одређено вријеме), радно искуство, положен стручни испит, рад у централној школи Невесиње.

 

  1. Наставник гитаре ....................... 1 извршилац, 12 часова седмично, на одређено вријеме),  радно искуство, положен стручни испит, рад у ПО Гацко.

 

  1. Наставник виолине ....................... 1 извршилац, 8 часова седмично, на одређено вријеме),  радно искуство, положен стручни испит, рад у централној школи Невесиње.

 

  1. Наставник солфеђа ....................... 1 извршилац, 24 часова седмично, на одређено вријеме),  радно искуство, положен стручни испит, рад у централној школи Невесиње.

 

 

За све кандидате обавезан је рад у петодневној радној седмици.

 

ОПШТИ УСЛОВИ:

  • да је држављанин РС или БиХ
  • да је старији од 18 година;
  • да је радно способан,
  • увјерење да  није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета,злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;
  • да није правоснажном пресудом осуђиван за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, злоупотребе опојних средстава, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом и малољетним лицем.

 

 

ПОСЕБНИ УСЛОВИ:

1, 2, 3.и 4. дипломирани музичар – пијаниста, дипломирани музички извођач или педагог, са претходно завршеном средњом музичком школом, образовни профил: музички извођач – пијаниста.

 

5. дипломирани музичар – кларинетиста, дипломирани музички извођач или педагог, са претходно завршеном средњом музичком школом, образовни профил: музички извођач – кларинетиста.

 

6. дипломирани музичар – флаутиста, дипломирани музички извођач или педагог, са претходно завршеном средњом музичком школом, образовни профил: музички извођач – флаутиста,

 

7. и 8.  дипломирани музичар – гитариста, дипломирани музички извођач или педагог, са претходно завршеном средњом музичком школом, образовни профил: музички извођач – гитариста,

 

9. дипломирани музичар – виолиниста, дипломирани музички извођач или педагог, са претходно завршеном средњом музичком школом, образовни профил: музички извођач – виолиниста,

 

10.  професор музике са завршеним теоретским одсјеком, дипломирани музички педагог, дипломирани професор солфеђа и музичке културе, дипломирани црквени музичар или професор црквене музике и појања, дипломирани теоретичар умјетности – смјер музичка теорија и педагогија.

 

Уз пријаву на конкурс кандидати су дужни доставити доказе о испуњавању општих и посебних услова и то:

  • извод из матичне књиге рођених или фотокопија личне карте,
  • увјерење о држављанству БиХ или РС
  • љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима које не може бити старије од 6 мјесеци (прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу а прије заснивања радног односа),
  • увјерење од суда да  није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета,злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;
  • увјерење о неосуђиваности (за изабраног кандидата школа прибавља службеним путем а прије заснивања радног односа)
  •  овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма и оствареним најмање 180 ECTS бодова у трајању од три године, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,
  • додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања, или увјерење висикошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  • увјерење о положеној педагошко – психолошкој и дидактичко – методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко – психолошку и дадактичко – методичку групу предмета;
  • увјерење о оствареном радном стажу издато од ранијег послодавца,
  • увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно – образовном процесу,
  • увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;
  • потврду од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених  уколико је кандидат незапослен,
  • увјерење општинског/ градског органа управе надлежног за борачко – инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено – отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;
  • увјерење општинског /градског органа управе надлежног за борачко – инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено – отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
  • увјерење општинског/ градског органа управе надлежног за борачко – инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено – отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

 

Уколико се на конкурс не пријави лице са потребним радним искуством и положеним стручним испитом, комисија ће разматрати пријаве лица без радног искуства.

Право учешћа на конкурсу имају лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање од годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане законом о основном образовању.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су до ступања на снагу Закона о основном образовању и васпитању („Сл. гласник РС" број 44/17 и 31/18) испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

 

Дана 23.08.2022. године са почетком у 1100 часова у просторијама школе на адреси Трг Слободе  бб са свим кандидатима који су доставили благовремене и потпуне пријаве  обавиће се тестирање и интервју. Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа. Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју те уколико се не појаве на тестирањи у интервјуу, сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије свих докумената и те фотокопије неће бити враћене кандидатима.

Пријаве са потребним документима могу се предати непосредно или послати поштом на наведену адресу.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Конкурс остаје отворен осам дана од дана објављивања.

 

 

***

ЈУ  ОШ „Његош" Берковићи

  

К  О  Н  К  У  Р  С

за попуну упражњеног  радног мјеста

  1. Наставник српског језика, 17 часова седмично, са радним искуством (најмање једна година) и положеним стручним испитом , на одређено вријеме до 31.08.2023. године, 
  2. Наставник историје, 8 часова седмично, са радним искуством (најмање једна година) и положеним стручним испитом , на одређено вријеме до 31.08.2023. године, 
  3. Наставник географије, 8 часова седмично, са радним искуством (најмање једна година) и положеним стручним испитом , на одређено вријеме до 31.08.2023. године, 
  4. Наставник  техничког образовања,  4  часа  седмично, са радним искуством (најмање једна година) и положеним стручним испитом , на одређено вријеме до 31.08.2023. године, 
  5. Професор разредне наставе, 1 извршилац, наставна норма,у  ПО-у Дабрица,  са радним искуством (најмање једна година) и положеним стручним испитом , на одређено вријеме, до повратка радника са функицје, а најдаље  до 31.08.2023. године. 
  1. Општи и посебни услови за пријем у радни однос
  2. Кандидати  су  дужни  да  поред општих услова предвиђених Законом о раду (’‘Службени гласник Републике Српске’‘, број1/16 и 66/18) испуњавају и услове предвиђене  Законом о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", број  44/17, 31/18, 84/19,35/20  и 63/20), Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача у основној школи (’‘Службени глсник Републике Српске’‘, број 77/09,  86/10, 25/14 и 76/15 ) и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем  у радни однос  и начину бодовања кандидата у основној школи (’‘Службени гласник Републие Српске’‘број 74/18 и 26/19). Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 6.  Закона о основном  васпитању и образовању    ("Службени гласник Републике Српске", број  44/17, 31/18, 84/19  и 63/20).  Право учешћа имају и лица која су по прописима  важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.                                                                                                                                                                                                                                                  
  3. Уз потписану пријаву од стране кандидата на којој ће обавезно бити назначена  адреса и контакт телефон кандидати достављају сљедећа документа:
  1. Увјерење да је држављанин Републике Српске  и Босне и Херцеговине,
  2. Извод из матичне књиге рођених , којом се доказује да је кандидат пунољетан,
  3. Овјерена фото- копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области, (дипломе одговарајуће стручне спреме  које нису  издате у БиХ и Републици Србији или на територији бивше СФРЈ до 6.априла  1992 . године морају бити нострификоване),
  4. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу    ( за пријем у радни однос  лица са искуством),
  5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, те увјерење да није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности,морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа,
  1. Уз горе обавезну документацију потребно је доставити документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним Правилником.
  1. Додатак дипломи , који садржи податке  о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена , 
  2. Увјерење издато од  Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,
  3. Увјерење о радном стажу издато од  ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен.
  1. Из увјерења треба јасно да се види врста посла ,степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је  кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме,
  1. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана  породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
    9.Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  2. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца  Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије  породице погинулог борца,
  3. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
  4. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.                                                   
  1.  -Љекарско увјерење које не може бити старије од шест мјесеци (о психофизичкој способноси за рад са ученицима) доставиће кандидат који буде изабран, а прије заснивања радног односа.
  2. - Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.
    - Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса обавиће се:
  3.         -     26.08.2022. године, тестирање  у 11:00 часова, а интервју у  12:00 часова у просторијама ЈУ  
  4.                Основне школе „Његош" Берковићи, за наставника  српског  језика,
  • 26.08.2022. године, тестирање  у 08:00 часова, а интервју у  09:00 часова у просторијама ЈУ Основне  школе „Његош" Берковићи, за наставника  историје,
  • 26.08.2022. године, тестирање  у 08:00 часова, а интервју у  09:00 часова у просторијама ЈУ Основне  школе „Његош" Берковићи, за наставника географије,
  • 26.08.2022. године,  тестирање  у 08:00 часова, а интервју у  09:00 часова у просторијама ЈУ Основне  школе „Његош" Берковићи, за наставника техничког образовања,
  • 26.08.2022. године,  тестирање  у 08:00 часова, а интервју у  09:00 часова у просторијама ЈУ Основне  школе „Његош" Берковићи, за професора  разредне наставе,
  1. - Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе,
    - Кандидати који испуњавају услове  неће се посебно позивати на  тестирање и интервју,                          - Кандидати  ако се не појаве на тестирању и  интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на     конкурс.                                                                                                    
  2.  -У случају да се не пријаве кандидати са радним искуством, разматраће се и пријаве кандидата без радног искуства.

Пријаве слати на адресу : Јавна установа  Основна Школа  „Његош" Берковићи , Берковићи бб,               88363 Берковићи                                                                                                           

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.
Конкурс  остаје  отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.                             

***

  ЈУ  ОШ „Свети Сава " Љубиње   

 

К  О  Н  К  У  Р  С

За попуну упражњених радних мјеста

За школску  2022/2023 годину

1. Наставник физике- 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом, на неодређено вријеме  - 12 часова

2. Наставник математике - 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме до 31.08.2023. године – 12 часова,

3. Наставник техничког образовања - 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме до 31.08.2023. године – 8 часова,

4. Наставник основа информатике - 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме до 31.08.2023. године - 8  часова,

5. Наставник биологије- 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме до  31.08.2023. године – 2 часа,

6. Наставник разредне наставе - 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме до 31.08.2023. године,

7. Водитељ продуженог боравка – 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме до 30.06.2023. године,

8 . Наставник музичке културе - 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме до 31.08.2023. године - 16 часова,

9.  Наставник српског језика и књижевности – 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме до 31.08.2023. године – 10 часова

10. Наставник италијанског језика – 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме до 31.08.2023. године – 6 часова

Општи и посебни услови за пријем у радни однос 

  • Кандидати  су  дужни  да  поред општих услова предвиђених Законом о раду (’‘Службени гласник Републике Српске’‘, број 1/16 , 66/18, 91/21 и 119/21) испуњавају и услове предвиђене  Законом о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", број 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 и 63/20), Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача у основној школи (’‘Службени глсник Републике Српске’‘, број 77/09,  86/10, 25/14 и 76/15 ) и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем  у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи (’‘Службени гласник Републике Српске’‘, број 74/18 и 26/19). Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 6.  Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", број  44/17, 31/18, 84/19,35/20 и 63/20). 
  • Право учешћа имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске", број 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 и 63/20) испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Уз пријаву потписану од стране кандидата на којој ће обавезно бити назначена  адреса и контакт телефон кандидати достављају сљедећа документа:                                                                           

1.Увјерење да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине,                                                     

2. Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте, којом се доказује да је кандидат пунољетан,                                                                                                                                               3.Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.                                                                                                                                              

4. Овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области (дипломе одговарајуће стручне спреме  које нису  издате у БиХ и Републици Србији или на територији бивше СФРЈ до 6. априла  1992 . године морају бити нострификоване),                                                                                                                             

5. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,                                                                                                                                        

6. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,                                    

7. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о пологању стручног испита у школи,                                             

8. Додатак дипломи, који садржи податке  о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена ,                                                                                                     
9.  Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,
10.Увјерење о радном стажу издато од  ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен:                                                                                                                              

- на радном мјесту у васпитно-образовној установи које одговара стручној спреми и профилу који се тражи овим конкурсом                                                                                                                                           

 -на радном мјесту у школи на другим пословима, а који одговарају стручној спреми која се тражи овим конкурсом                                                                                                                                                                 

-на радном мјесту ван васпитно-образовне установе, а који одговарају стручној спреми и профилу који се тражи овим конкурсом                                                                                                                                   

 Из увјерења треба јасно да се види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је  кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме,
11.Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана  породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
12.Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,                                                                                                                           

13. Увјерење општинског/градског органа  надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

14. - Љекарско увјерење о психофизичкој способноси за рад са ученицима, које не може бити старије од шест мјесеци доставиће кандидат који буде изабран, а прије заснивања радног односа.

15-Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом  за кривична дјела из члана 105.став 1. Закона о основном васпитању и образовању и увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, школа ће службеним путем тражити за кандидата који буде изабран, а прије заснивања радног односа.   

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се  26.08.2022. године у просторијама школе, и то:

  1. за наставника разредне наставе, водитеља продуженог боравка и наставника физике тестирање ће се обавити у 08,00 часова, а  интервју у 09,00 часова,
  2. за настзавнике математике, српског језика и књижевности, италијанског језика, биологије и музичке културе тестирање ће се обавити у 09,00 часова, а интервју у 10,00 часова,
  3. за наставника техничког образовања  тестирање ће се обавиту 10,00 часова, а интервју у 11,00 часова и
  • за наставника основа информатике тестирање ће се обавити  у 12,00 часова, а интервју у 13,00 часова

-Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе, три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.
-Кандидати који испуњавају услове  неће се посебно позивати на тестирање и  интервју, а уколико  се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.                           

У случају да се на конкурс не пријаве лица са радним искуством и положеним стручним испитом, разматраће се пријаве кандидата без радног искуства и положеног стручног испита.                                                                            

Пријаве слати поштом на адресу :                                                                                                                             

Јавна установа  Основна школа  „Свети Сава" Љубиње
Улица Светосавска број 23                                                                                                                                  

88 380 Љубиње                                                                                                                                            

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.
Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.                             

 

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ Основна школа  „ Јован Јовановић Змај "

Т  Р  Е  Б  И Њ Е

 

Ј  А  В  Н  И    К  О  Н  К  У  Р  С

за пријем радника у радни однос

 

  1. Наставник физичког васпитања, пуна норма, са положеним стручним испитом, на одређено вријеме до 31.8.2023. године, 1 извршилац;
  2. Наставник физичког васпитања, 6 часова у настави, са положеним стручним испитом, на одређено вријеме до 31.8.2023. године, 1 извршилац;
  3. Наставник биологије, 6 часова у настави, са положеним стручним испитом, на одређено вријеме, до 31.8.2023. године, 1 извршилац;
  4. Наставник музичке културе 6 часова у настави, са положеним стручним испитом, на одређено вријеме, до 31.8.2023. године, 1 извршилац;
  5. Наставник енглеског језика,  6 часова, са положеним стручним испитом, на одређено вријеме, до 31.8.2023. године, 1 извршилац;
  6. Наставник математике 16 часова, са положеним стручним испитом, на одређено вријеме, до повратка радника са боловања, а најдуже до 31.8.2023. године, 1 извршилац;
  7. Наставник српског језика, 19 часова,  са положеним стручним испитом, на одређено вријеме, 1 извршилац
  8. Водитељ продуженог боравка, са положеним стручним испитом, на одређено вријеме до 30.06.2023. године, 5 извршилаца
  9. Наставник разредне наставе, са положеним стручним испитом, на одређено вријеме до 31.8.2023. 1 извршилац
  1. Наставник разредне наставе до повратка радника са функције, са положеним стручним испитом, а најдуже до 31.8.2023. године, 1 извршилац

■ На    сва радна мјеста  примају   се  кандидати са радним искуством од годину дана  и положеним стручним испитом.

■ Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж  ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане  овим конкурсом  и Законом о основном васпитању и образовању - чл. 104. став (6) („Службени гласник РС" бр. 44/17, 31/18, 84/19,35/20,63/20).

 

Кандидати су дужни да поред општих услова предвиђених Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" број 1/16, 66/18) испуњавају и услове предвиђене Законом о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број 44/17,31/18, 84/19,35/20,63/20), Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача  у основној школи  („Службени гласник Републике Српске" број 77/09, 86/10, 25/14,76/15), и Правилником о процедури пријема, критеријумима за  пријем  у радни однос и начину бодовања у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број  74/18, 26/19).

Уз ПОТПИСАНУ ПРИЈАВУ од стране кандидата на којој ће ОБАВЕЗНО  навести на које радно мјесто конкурише,   адресу и контакт телефон, кандидати достављају сљедећа документа:

1. Увјерење да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине,

2. Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте, којом се доказује да је кандидат пунољетан,

3. Овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно  дипломе, стечене након завршених интегрисаних академских студија  у одговарајућој области (дипломе одговарајуће стручне спреме које нису  издате у Босни и Херцеговини и Републици Србији  или на територији бивше СФРЈ до 6. априла 1992. године морају бити признате),

 ■ Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању  испуњавала услове у погледу степена и  врсте стручне спреме.

4.Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан  да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

5. Овјерену фотокопију Увјерења о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,

6. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

7. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

8. Увјерење о радном искуству  од годину дана на пословима за које подносе пријаву,

9. Увјерење Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

10 . Увјерење о радном стажу   издато од ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен. Из увјерења треба јасно да се види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме,

11. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије погинулог борца,

12. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу   ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије  ратног војног инвалида,

13.Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђивању статуса борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије бораца.

- Љекарско увјерење не старије од шест мјесеци о психофизичкој способности за рад са ученицима доставиће кандидат који буде изабран. Прихвата се само љекарско увјерење које изда надлежна здравствена установа.

- Увјерење да није правоснажном пресудом осуђиван за кривична дјела из члана 105. став 1. Закона о основном  васпитању и образовању (Школа ће службеним путем тражити за кандидата који буде изабран, а прије заснивања радног односа).

▪ Кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије свих докумената и те копије неће бити враћене.

ТЕСТИРАЊЕ И ИНТЕРВЈУ кандидатата обавиће се у Петак, 26.8.2022.године,по сљедећем распореду:

  • Наставник физичког васпитања, пуна норма: Тест у 11  часова, Интервју 12 часова;
  • Наставник физичког васпитања, 6 часова: Тест у 11 часова, Интервју 12  часова;
  • Наставник биологије: Тест у 8 часова, Интервју 9 часова;
  • Наставник музичке културе: Тест у 10 часова. Интервју 11 часова;
  • Наставник енглеског језика: Тест у 10 часова, Интервју 11  часова;
  • Наставник математике: Тест у 8 часова, Интервју 9 часова;
  • Наставник српског језика: Тест у 10 часова, Интервју 11 часова;
  • Водитељ продуженог боравка: Тест у 8 часова, Интервју 9 часова.
  • Наставник разредне наставе: Тест у 8 часова, Интервју у 9 часова.
  1. Наставник разредне наставе до повратка радника: Тест у 8 часова, Интервју у 9 часова.          

                                                                  

■  Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће истакнут на огласној табли Школе.

•  Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

•  За кандидате који се не појаве на тестирању  или интервјуу сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Пријаве слати на адресу:

ЈУ Основна школа „ Јован Јовановић Змај " Требиње, Октобарска бр.1
Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати  у разматрање.
Конкурс остаје отворен  8 (осам) дана од дана објављивања.

Процедура пријема:

Пријем радника биће обављен у складу са Правилником о процедури пријема,  критеријумима за  пријем   у радни однос  и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број 74/18,26/19 ).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана