ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 25.05.2022. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 25.05.2022. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 15.06.2022. године.

 Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

************

************

„ПРИЈЕДОРЧАНКА”А.Д.

ПРИЈЕДОР

БРЕЗИЧАНИ ББ,

ОГЛАС

за пријем радника у радни однос

 „Приједорчанка” а.д. Приједор, расписује оглас за пријем 3 радника у радни однос на одређено вријеме, са могућношћу продужења уговора и пријема радника у радни однос на неодређено вријеме.

1.  Један радник са високом или вишом стручном спремом, економски смјер за позицију Маркетинг асистент - приправник или са радним искуством у струци.

2.  Два радника са завршеном високом  стручном спремом, технолошки факултет     приправник или са радним искуством у струци од чега:

-       Један извршилац за потребе рада у сектору производња - Дипломирани инжењер технологије, биотехнолошко прехрамбени одсјек. 

-       Један извршилац за потребе рада у служби лабораторије - Дипломирани инжењер технологије, биотехнолошко прехрамбени одсјек или хемијски одсјек.

Поред стручног образовања пожељно је да кандидати за позицију 1. Маркетинг асистент посједују и остале компетенције: одлично  познавање и кориштенје Енглеског језика, одлично познавање рада на рачунару, возачка дозвола Б категорије, одлично познавање друштвених мрежа и кориштење истих.

 Кандидати  достављају пријаве  на е-mail: [email protected]

  Комисија за пријем извршиће тестирање и обавити интервју са кандидатима.

  Конкурс остаје отворен  15  дана од дана објављивања.

***

ЈУ Центар „Сунце” Приједор

Краља Александра бр. 6

79101 Приједор

 

КОНКУРС

за пријем радника у радни однос

 

  1. Дефектолог- дипломирани професор специјалне едукације и рехабилитације у својству приправника на одређено вријеме, до повратка радника са неплаћеног одсуства, најкасније до 31.05.2023. године ................... 1 извршилац;

 

Поред општих услова који су прописани Законом о раду, кандидати треба да испуњавају и услове прописане  чланом 104.  Закона о основном васпитању и образовању . У погледу стручне спреме кандидати треба да испуњавају услове прописане Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача у основној школи.

 

Општи услови за пријем радника у радни однос :

-        да је држављанин РС или БиХ,

-        да је пунољетан,

-        да је радно способан ( увјерење прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа)

-        да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем ( увјерење прибавља послодавац по службеној дужности за изабраног кандидата)

-              да се не налази на евиденцији која се води у Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексулане злоупотребе и искориштавања деце ( увјерење прибавља послодавац по службеној дужности за изабраног кандидата)

-               да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом.

Посебни услови за пријем радника у радни однос

-        да кандидат има завршен први циклус студијског програма у трајању од четири године и остварених   најмање 240 ECTS бодова или еквивалент

Пријем радника ће се вршити у складу са  Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи, а на основу ранг листе кандидата утврђене бодовањем по критеријумима прописаним овим правилником.

Критеријуми за бодовање кандидата:

-        просјек оцјена који је кандидат остварио током студирања,

-        вријеме проведено на евиденцији незапослених лица коју води Завод за запошљавање на подручју јединице локалне самоуправе гдје је незапослени кандидат пријављен,

-        резултати остварени на интервјуу и тесту.

 

Потребна документација о испуњавању општих услова:

 

-        увјерење о држављанству,

-        извод из матичне књиге рођених или копија личне карте,

-        љекарско увјерење (прилаже само онај кандидат који буде први на листи, а прије заснивања радног односа)

-             увјерење да се не води кривични поступак

 

Уз потписану пријаву и документацију којом се доказује испуњеност општих услова, потребно је доставити и документацију којом се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање, и то:

-        овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма,

-        додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена

-        Увјерење или потврда издата од Завода за запошљавање за подручје јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен

-        Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца

-        Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида

-        Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

 

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

 

Тестирање и интервју ће се обавити у просторијама Јавне установе Центар „Сунце” Приједор, дана 28.06.2022. године са почетком у 10 : 00 часова.

 

Кандидати неће бити посебно позвани на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурсу.

 

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената не старије од 6 мјесеци и ти документи неће бити враћени кандидатима. 

 

Непотпуне и неблаговремене пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају услове конкурса неће се узети у разматрање , већ ће се евидентирати уз назнаку да пријава на јавни конкурс није достављена благовремено и/или да није потпуна , а након тога Комисија предлаже директору школе доношење закључка којим се пријава одбацује.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања  и интервјуа.

Пријаве са доказима о испуњавању општих и посебних услова доставити лично или путем поште на адресу ЈУ Центар „Сунце” Приједор, са назнаком ,,за конкурс” и напоменом ,,не отварати”.

Школа ће писменим путем обавјестити све учеснике о исходу поступка.

***

Ју Ош „Свети Сава” Козарска Дубица

Доситејева бб

79240 Козарска Дубица

 

ЈАВНИ КОНКУРС

 за избор директора ЈУ ОШ „Свети Сава” Козарска Дубица

 

I Предмет

Јавни конкурс за избор директора Ју Ош „Свети Сава” Козарска Дубица

II – Опис послова

Директор руководи радом школе и одговоран је за законитост рада и успјешно обављање дјелатности школе. Директор за свој рад одговара Влади, школском одбору и министру.Директор школе одговоран је и за обављање осталих послова утврђених Законом о систему јавних служби и Статутом школе.

III – Мандат

Директор Ју Ош „Свети Сава” Козарска Дубица се бира на период од 4  (четири) године и почиње од дана ступања на дужност.

Школски одбор министру доставља документацију и списак кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора у року од осам дана од дана разматрања пријава.На приједлог министра Влада именује за директора једног од кандидата са списка достављеног од стране школског одбора.

 

Посебни услови радног мјеста

IV – Услови за учешће на конкурсу

За директора Ју Ош „Свети Сава” Козарска Дубица може бити изабрано лице које испуњава услове утврђене Законом о раду, Законом о основном образовању и васпитању , Статутом школе и Правилником о условима и поступку  избора и разрјешења директора основне школе, и то:

Општи услови:

  1. да је држављанин РС/БиХ,
  2. да је старији од 18 година и
  3. да има општу здравствену способност за рад.

 

Посебни услови:

  1. да има завршен први циклус студија у трајању од четири године и остварених  најмање 240  ECTS бодова или еквивалент, или да испуњава услове у складу са чланом 177., став 1. и 2. Закона о основном васпитању и образовању
  2. да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе из тачке 1. овог става,
  3. да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, против којег није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

На мјесто директора школе равноправно могу конкурисати и лица из члана 177., став 1. и 2. Закона о основном васпитању и образовању

Поред општих и посебних услова за директора школе не може бити изабрано лице на које се односи  члан IX, став 1. Устава БиХ, тј. ниједно лице које служи казну изречену од Међународног суда за бившу Југославију и ниједно лице које је под оптужницом тог суда, а није се повиновало налогу да се појави пред Судом.

 

V – Потребна документација

Као доказ о испуњавању општих и посебних услова кандидати су дужни да, уз пријаву на конкурс, приложе сљедећа документа:

1. Увјерење о држављанству ( не старије од шест мјесеци),

2. Извод из матичне књиге рођених,

3. Доказ, односно диплому о стеченом степену стручне спреме,

4. Потврду којом доказује да има најмање пет година радног искуства након стицања дипломе као стручни

    сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи,

5. Љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима, које прилаже само именовани

    кандидат, а прије ступања на дужност,

6. Увјерење да није осуђиван правоснажном судском пресудом на безусловну казну затвора школа ће прибавити службеним путем за именованог кандидата, а прије ступања на дужност.

7. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем ( не старије од 6 мјесеци),

8. Приједлог програма рада директора у нарденом четворогодишњем мандату,

9. Препорука ранијег послодавца, односно наставничког вијећа школе у којој је кандидат запослен,

10. Кратку биографиу са подацима о претходним пословима и развоју каријере у струци и оствареним резултатима у раду и

11. Овјерену изјаву кандидата да није обухваћен одредбом члана IX, став 1. Устава БиХ.

Документи којима се доказује  испуњеност општих и посебних услова достављају се у оригиналу или овјереној копији и неће се враћати кандидатима.

 

VI -  Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријава

Рок за подношење пријаве је 15 ( петнаест) дана  од дана објављивања конкурса посредством завода за запошљавање у дневним новинама које излазе на подручју РС и Бих.Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Пријаве са потребном документацијом доставити путем поште на адресу: Ју Ош „Свети Сава” Козарска Дубица (са назнаком „ЈАВНИ КОНКУРС  ЗА ИЗБОР ДИРЕКТОРА ЈУ ОШ” СВЕТИ САВА” КОЗАРСКА ДУБИЦА – НЕ ОТВАРАТИ).

 

VII – Начин и рок  обавјештавања кандидата о резултатима конкурса

Школски одбор ће писменим путем обавијестити све учеснике конкурса о одлуци Владе о именовању директора у року од 8 ( осам) дана од дана пријема одлуке.

***

ЈУ Пољопривредно-прехрамбена школа

Приједор

улица Николе Пашића 2

79101 Приједор

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за избор и именовање директора ЈУ Пољопривредно-прехрамбене школе, Приједор

 

I – Предмет

Школски одбор ЈУ Пољопривредно-прехрамбена школа, Приједор расписује јавни конкурс за избор и именовање директора ЈУ Пољопривредно-прехрамбене школе, Приједор.

 

II - Опис послова

Директор школе руководи радом школе и одговоран је за законитост рада и успјешно обављање дјелатности школе у складу са позитивно-правним прописима. За свој рад одговара Влади, министру и Школском одбору.

Директор школе одговаран је и за обављање осталих послова утврђених Законом о систему јавних служби, Законом о средњем образовању и васпитању и Статутом школе.

 

III – Мандат

Мандат директора траје четири године и почиње од дана ступања на дужност.

Школски одбор разматра пријаве кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора те доставља министру документацију и списак кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора, у року од осам дана од дана разматрања пријава, На приједлог министра, Влада именује за директора једног од кандидата са списка.

 

ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

IV - Услови за учешће на конкурсу

За директора школе може бити изабрано лице које испуњава услове утврђене  Законом о раду  , Законом и Правилником и то:

 

1. Општи услови:

- да је држављанин БиХ/РС

- да је старији од 18 година и

- да има општу здравствену способност за рад.

 

2. Посебни услови:

 - Има завршен најмање први циклус студија у трајању од најмање четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент,

-  Има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе из претходне ставке,

-  Није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора нити је против њега покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

-  има предложен програм рада и истиче се својим радом и способностима за организовање васпитно-образовног рада школе,

- испуњава услове за радно мјесто наставника и стручног сарадника у школи у којој конкурише.

 Поред општих и посебних услова, за директора не може бити изабрано лице на које се односи члан IX став 1. Устава Босне и Херцеговине.

V – Сукоб интереса

Кандидати за избор и именовање директора школе не могу обављати дужност, активност или бити на положају који доводи до сукоба интереса како је прописано одредбама Закона о спречавању сукоба интереса у органима власти Републике Српске.

VI - Потребна документација

Кандидати који конкуришу за радно мјесто директора школе уз потписану пријаву  на конкурс  прилажу сљедећа документа којима доказују испуњеност општих и посебних услова:

1.  Извод из матичне књиге рођених,

2. Увјерење о држављанству,

3. Диплому о стеченој  стручној спреми или еквиваленту,

4. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,

5. Потврду  којом доказује да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи  након стицања дипломе,

6. Љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима - прилаже само именовани кандидат прије ступања на дужност,

7. Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, школа ће прибавити службеним путем за именованог кандидата, а прије ступања на дужност.

 8. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем издато од надлежног суда,

9. Приједлог програма рада директора у наредном четворогодишњем мандату,

10.  Овјерену изјаву кандидата да није обухваћен одредбом члана IX став 1. Устава БиХ,

Кандидати су дужни да уз потписану пријаву доставе документа у оригиналу или овјереној фотокопији у складу са законом.

VII – Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве

Пријаве се могу доставити у затвореној коверти, лично или поштом препоручено на  адресу школе, са назнаком “Пријава на јавни конкурс за избор и именовање директора ЈУ Пољопривредно-прехрамбене школе, Приједор” (НЕ ОТВАРАТИ).

Лично достављање се врши у школи сваким радним даном од 8,00 до 12,00 часова.

Рок за подношење пријаве је 15 дана од дана објављивања конкурса у дневном листу “Глас Српске”.

Неблаговремене и непотпуне пријаве, као и неовјерене фотокопије приложене документације, неће се узети у разматрање.

VIII – Напомена

Школски одбор ће писменим путем обавијестити све учеснике конкурса о одлуци Владе РС о избору директора  ЈУ Пољопривредно-прехрамбене школе, Приједор, у року од осам (8) дана од дана пријема одлуке.  

***

ЈУ Ош “Доситеј Обрадовић”

Пећани бб

79102 Приједор

 

К  О  Н  К  У  Р  С   

 

1. Наставник географије, 1 извршилац на 14 часова редовне наставе, на неодређено вријеме, са радним искуством и положеним стручним испитом.

 

Услови за учешће на конкурсу:

 Поред општих услова предвиђених Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи, кандидати треба да испуњавају и услове предвиђене Законом о основном васпитању и образовању и  Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача.

 

Право учешћа имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

На позиције за које се тражи лице са радним искуством могу равноправно конкурисати и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуљавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању.

 

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на конкурс јесу:

  1. да је држављанин РС или  БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству,
  2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених  или овјереном копијом личне карте,
  3. да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од 6 мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,
  4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава (увјерење о неосуђиваности школа ће прибавити службеним путем а прије заснивања радног односа),
  5. увјерење о подацима из Посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце (увјерење ће школа прибавити службеним путем а прије заснивања радног односа),
  6. увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља на дјететом или малољетним лицем (не старије од 3 мјесеца).

Уз потписану пријаву од стране кандидата на којој ће обавезно бити назначена адреса и контакт телефон и документацију којом се доказује испуњавање општих услова потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи, а она подразумијева:

  1. овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,
  2. увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  3. увјерење о положеном стручном испиту,
  4. увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,
  5. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  6. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица које траже запослење,
  7. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца,
  8. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  9. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
  10.  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије борца.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Избор кандидата врши се у складу са Законом о основном васпитању и образовању и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневном листу “Глас Српске”.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће бити узете у разматрање.

Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса обавиће се дана 27.06.2022.године са почетком у 9,00 сати у просторијама школе.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се кандидат не појави на тестирању или интервјуу сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Пријаве са потребним документима могу се доставити лично у школу у затвореној коверти или путем поште на адресу школе, са назнаком “за конкурс”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана