ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 19.02.2020. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 19.02.2020. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 19.02.2020. године.

 Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени ао незапослено лице.

******

*************

ЈУ ГИМНАЗИЈА “СВЕТИ САВА” ПРИЈЕДОР,

ПРИЈЕДОР

Николе Пашића број 6

79 101 Приједор

 

На основу члана 106. Закона о средњем образовању и васпитању, а у вези са чланом 1, 2, и 3 Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији, Обавјештења број: 121/2020 од 5.2.2020. године, Изјаве број: АД-7/20 од 10.2.2020. године, директор школе доноси:

 

 ИСПРАВКУ КОНКУРСА

за пријем радника на упражњено радно мјесто, број: 131/2020 од 10.2.2020. године

У тексту конкурса који се односи на датум тестирања и интервјуисања кандидата који су доставили потпуне и благовремене пријаве, те испуњавају услове конкурса, тако да умјесто: “дана 2.3.2020. године”, треба да стоји: “дана 24.2.2020. године”.

Остали дио текста конкурса остаје непромијењен.

***

 ЈУ ОСНОВНА ШКОЛА “БРАНКО РАДИЧЕВИЋ”

   Петрово, Приједор, Петрово б.б.

                 

На основу члана 139. Закона о основном васпитању и образовању и члана 24. Статута Јавне установе Основне школе “Бранко Радичевић”  Петрово - Приједор, а у вези са чланом 113. Закона о основном васпитању и образовању, директор школе доноси

ОДЛУКУ

о поништењу конкурса

Члан 1.

Поништава се конкурс ЈУ Основне школе “Бранко Радичевић” Петрово - Приједор објављен у дневним новинама “Глас Српске” дана 7.2.2020. године, за радно мјесто:

  1. Секретар школе - 1 извршилац, на одређено вријеме до повратка радника са функције, са положеним стручним испитом

Члан 2.

Ова одлука ступа на снагу даном доношења.

***

“БОСНАМОНТАЖА АД

ПРИЈЕДОР  

расписује

      Конкурс

      за пријем радника

1. Заваривачи

2. Бравари

3. НК радници

И сви други кандидати без обзира на школску спрему који имају жељу да се преквалификују за завариваче и браваре.

 Услови:

- да имају општу и здравствену способност, спремност рада на терену, пожељно да имају возачку дозволу Б категорије - али није услов.
  Пријаве се могу доставити на и-мејл: [email protected], путем поште или оставити на улазу у портирници “Боснамонтажа” а.д. Приједор, Рудничка б.б, 79101 Приједор.

Сви заинтересовани информације могу добити на тел: 052/232- 680 сваким радним даном од осам до 15.30 часова.

***

ЈУ ОШ “ПЕТАР МЕЋАВА” 

Костајница

У складу са чланом 139. те чланом 113. Закона о основном васпитању и образовању, директор ЈУ Основне школе “Петар Мећава” Костајница, доноси:

                                                         ОДЛУКУ

О ПОНИШТЕЊУ КОНКУРСА

ПОНИШТАВА СЕ конкурс за избор и пријем радника број: 68/20 од 7.2.2020. године, који је објављен дана 12.2.2020. године у дневним новинама “Глас Српске”, због техничке грешке у конкурсној процедури.

***

ЈУ МУЗИЧКА ШКОЛА “САВО БАЛАБАН” ПРИЈЕДОР

Бранислава Нушића бр. 9

79 101 ПРИЈЕДОР


КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

 

1. Професор кларинета и саксофона - VII степен стручне спреме - 22 часа - приправник на одређено вријеме до 31.12.2020. године до повратка радника са неплаћеног одсуства - 1 извршилац

Поред општих услова утврђених Законом о раду, кандидати треба и да испуњавају посебне услове прописане чланом 104. став 1. тачка 1. и 2. Закона о средњем образовању и васпитању, Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника и Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем.

ОПШТИ УСЛОВИ:

(1) 1) да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује                                             

увјерењем о држављанству,

2) да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,

3) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци, и прилаже га само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

5) увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце,

6) увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

   (2) Увјерење из става 1. тачка 4) и 5) за изабраног кандидата школа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа.

   (3) Уз потписану пријаву и документацију из општих услова потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање.

Документација из става 3) подразумијева:

1) овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

 

 

 

2) увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

3) додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

4) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

5) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

6) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

7) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

   (4) Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавала услове у погледу степена и врсте стручне спреме, као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању испуњавала услове у погледу профила и звања наставника.

   (5) За све кандидате који испуњавају горе наведене услове тестирање и интервју ће се одржати 5.3.2020. године са почетком у 10 часова, у просторијама школе.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса, након прегледа достављене документације, школа ће поставити на огласној табли школе, а по могућности и на интернет страницу школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидат који се не појави на тестирању и интервјуу сматраће се да је одустао од пријаве.

 

   (6) Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и исти се не враћају.

Неблаговремене и непотпуно достављене пријаве се неће разматрати.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у “Гласу Српске”.

Пријаве са потпуном документацијом доставити лично или слати на адресу школе.

***

ЈУ ОШ БРАНКО ЋОПИЋ

 ДОЊИ ДУБОВИК - КРУПА НА УНИ

КОНКУРС
за избор и именовање директора
ЈУ Основна школа “Бранко Ћопић” Доњи Дубовик, општина Крупа на Уни

I - Опис послова

Директор школе руководи радом школе и одговоран је за законитост рада и успјешно обављање дјелатности школе. За свој рад одговара Влади РС, школском одбору и министру просвјете и културе РС.


Директор школе одговоран је и за обављање осталих послова утврђених Законом о систему јавних служби и Статутом школе.

II - Мандат


Мандат директора школе траје четири године и почиње од дана ступања на дужност.

 

 

Школски одбор министру доставља документацију и списак кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора, у року од осам дана од дана разматрања пријава.


Министарство просвјете и културе доставља школском одбору одлуку Владе Републике Српске о именовању директора у року од осам дана од дана пријема одлуке.


 Школски одбор писаним путем обавјештава све учеснике конкурса о одлуци Владе о именовању директора у року од осам дана од дана пријема одлуке.

III - Статус


Директор школе заснива радни однос и своја права из рада и по основу рада остварује у складу са општим и посебним законима, колективним уговором, статутом школе, те Правилником о раду.

ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

IV - Услови за учешће на конкурсу


За директора може бити изабран наставник или стручни сарадник који испуњава опште и посебне услове.

1. Општи услови:
- Да је држављанин БиХ;
- Да је лице старије од 18 (осамнаест) година и
- Да има општу здравствену и психофизичку способност за рад са ученицима.


2. Посебни услови:

За директора школе може да буде изабран наставник или стручни сарадник који:

1) Има завршен први циклус студија у трајању од четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент или испуњава услове у складу са чланом 177. став 2. Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске” број: 44/17, 31/18 и 84/19).


2) Има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе из тачке 1).


3) Није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, против којег није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

В - Потребна документација

Кандидат који конкурише за радно мјесто директора школе уз потписану пријаву на конкурс прилаже сљедећа документа:

 


1) Диплому о завршеној стручној спреми;


2) Потврду којом доказује да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе;


3) Љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима, које прилаже само именовани кандидат прије ступања на дужност, а које не може бити старије од шест мјесеци;


4) Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, против којег није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;


5) Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;


6) Приједлог програма рада директора у наредном четворогодишњем мандату;


7) Препоруку ранијег послодавца, односно наставничког вијећа школе у којој је кандидат запослен;


8) Кратку биографију са подацима о претходним пословима и развоју каријере у струци и оствареним резултатима у раду;

 


9) Извод из матичне књиге рођених;

 

10) Увјерење о држављанству;

 

11) Овјерена изјава кандидата да није обухваћен одредбом члана IX став 1. Устава Босне и Херцеговине и

 

12. Овјерена изјава да кандидат није отпуштан из државне службе на било којем нивоу у БиХ, као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Републици Српској у периоду од три године прије објављивања упражњене позиције.

 

Увјерење из тачке 4) школа ће прибавити службеним путем за именованог кандидата, а прије ступања на дужност.


Кандидати су дужни да уз потписану пријаву доставе документа у оригиналу или овјереној копији.

VI - Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве

Пријаве се могу доставити лично или поштом на сљедећу адресу:
ЈУ Основна школа “Бранко Ћопић” Доњи Дубовик - 79227 Крупа на Уни, Трг браће Мандић 4, са назнаком: “Пријава на конкурс за избор директора школе”.

Конкурс остаје отворен 15 дана од дана објављивања.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.


Достављена документа школи по овом конкурсу неће се враћати кандидатима.

 

VII - Начин и рок обавјештења


Школски одбор писаним путем обавјештава све учеснике конкурса о одлуци Владе о именовању директора у року од 8 (осам) дана од дана пријема одлуке.      

 

ЈУ ОСНОВНА ШКОЛА “БРАНКО ЋОПИЋ”

 

Доњи Агићи 79228

 

Нови Град

КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

 

1. Рачуновођа школе - 85 % норме, завршен економски факултет, 240 ECTS бодова или еквивалент, и одговарајућа лиценца која је у складу са законом којим се уређује област рачуноводства, са искуством, на неодређено радно вријеме …………. 1 извршилац

 

Поред општих услова који су прописани Законом о раду, кандидати треба да испуњавају и услове прописане Законом о основном образовању и васпитању и Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача.

 

Општи услови које кандидат треба да испуњава су:

 

(1) Општи услови су:

1) да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2) да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,

3) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

5) увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,

6) увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

(2) Увјерење из става 1. т. 4) и 5) за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

Уз пријаву (потписану од стране кандидата) и претходно наведену документацију потребно је доставити и сљедећу документацију:

 

1) овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

2) увјерење о одговарајућој лиценци која је у складу са законом којим се уређује област рачуноводства,

3) додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

4) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, која траже запослење,

5) увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством,

6) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

7) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

8) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

 

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

 

Пријем кандидата у радни однос вршиће се на основу Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи. Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања, интервју и тестирање са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, ће се обавити 9.3.2020. године у 9,00 часова у просторијама школе. Списак кандидата који испуњавају услове за приступање тесту и интервјуу, односно услове конкурса, школа ће поставити на огласној табли школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Обавјештавамо све кандидате који испуњавају услове конкурса и чије су пријаве потпуне да неће бити појединачно позивани на тестирање и интервју те да, у случају недоласка наведеног датума на тестирање и интервју, сматраће се да је кандидат одустао од конкурса.

   Пријаве и доказе о испуњавању услова конкурса доставити поштом на адресу ЈУ Основна школа “Бранко Ћопић” Доњи Агићи б.б, Нови Град са назнаком “За конкурс за попуну упражњеног радног мјеста” или лично секретару школе.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати. 

      

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана