ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 17.08.2022. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 17.08.2022. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 17.08.2022. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*******

*******

ЈУ Угоститељско-економска школа Приједор

Ул. Вука Караџића бр.16

Приједор

 

ЈАВНИ КОНКУРС

ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

 

  1. Наставника биологије и екологије и заштите животне средине, 4 часа, на одређено вријеме, до 31.8.2023. године, положен стручни испит ..............................1 извршилац.
  2. Наставника физичког васпитања, 12 часова, на одређено вријеме, до  повратка радника са функције, положен стручни испит  ...............................................  1 извршилац.
  3. Наставника физичког васпитања, 2 часа, на одређено вријеме, до 31.8.2023. године, положен стручни испит ........................................................ 1 извршилац.
  4. Наставника  католичке вјеронауке, 4 часа, на одређено вријеме, до 31.8.2023. године,

положен стручни испит ................................................ 1 извршилац.

  1. Наставника  исламске вјеронауке, 4 часа, на одређено вријеме, до 31.8.2023. године, положен стручни испит ...............................................................1 извршилац.
  2. Наставника православне вјеронауке,17 часова, на неодређено вријеме, приправник ............................................................................... 1 извршилац.
  3. Наставника стручних предмета у струци: угоститељство и туризам (услуживање, основе услуживања и практична настава за кулинарске техничаре) 20 часова, на неодређено вријеме, приправник  .......................................................... 1 извршилац.
  4. Наставника стручних предмета у струци: економија право и трговина, 14 часова, на одређено вријеме, до 31.8.2023. године, приправник ............................... 1 извршилац.
  5. Наставника српског језика, 13 часова, на одређено вријеме, до повратка раднице са породиљског одсуства, положен стручни испит ..................................... 1 извршилац.

10. Школског  психолога,  на одређено вријеме, до повратка радника са функције, положен стручни испит  ...........................................................1 извршилац.

 

Кандидати треба да испуњавају опште услове предвиђене Законом о раду, као и услове из члана 104. Закона о средњем образовању и васпитању и Правилником  о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним чколама.

Пријем кандидата у радни однос вршиће се на основу Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем.

ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Уз обавезно потписану пријаву и краћу биографију, кандидати требају доставити оригинале или овјерене фотокопије (овјера не смије бити старија од 6 мјесеци) сљедећих докумената, којима се доказује испуњавање општих и посебних услова.

 I Општи услови се доказују сљедећом документацијом:

  1. Да је држављанин РС- БиХ - увјерењем о држављанству,
  2. Да је пунољетан – изводом из матичне књиге рођених,
  3. Да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психичкој, физичкој и здравственој способности (не старијим од 6 мјесеци) издатим од надлежне установе, које ће доставити кандидат који буде одабран по конкурсу, а прије заснивања радног односа, 
  4. Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава Увјерење о неосуђиваности за изабраног кандидата школа ће затражити службеним путем, а прије заснивања радног односа.
  5. Увјерење да није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем. Наведено увјерење доставља кандидат.
  6. Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце. Наведено увјерење школа ће затражити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

I Посебни услови се доказују документацијом прописаном Законом о средњем образовању и васпитању као и Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем, а на основу којих ће се извршити бодовање и рангирање пријављених кандидата:

    1. Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 EC­TS бодова и стручно звање у одређеној области или еквивалент,
    2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника  који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидатичко-методичку групу предмета,
    3. Увјерење издато од Завода за запошљавање на подручју јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, а након стицања стручне спреме тражене конкурсом,
    4. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен на радном мјесту које одговара стручној спреми која се тражи овим конкурсом у коме је назначено: врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног стажа по врстама посла.
    5. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у образовно-васпитном процесу, (није потребно за радно мјесто 6 ,7 и 8),
    6. Додатак дипломи о просјечној оцјени током студирања или увјерење издато од високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена.
    7. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску  заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца. (није потребно за радно мјесто 4 и 5),
    8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску  заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико  се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида. (није потребно за радно мјесто 4 и 5),
    9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску  заштиту о утврђеном статусу  борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС,  уколико се ради о кандидату из категорије борца (није потребно за радно мјесто 4 и 5).

 

         Право учешћа на конкурс имају лица из члана 104. став 7. и члана 106. став 9. Закона о средњем образовању и васпитању.

Достављена документација и други докази ће се бодовати од стране Комисије на начин и у складу са одредбама Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем.

 

  1.  Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве

Пријаве се могу доставити поштом или лично на сљедећу адресу школе, са назнаком „за конкурс” и напоменом „не отварати”.

Рок за подношење пријаве је 8 (осам) дана од дана објављивања конкурса посредством Завода за запошљавање Републике Српске.

Неблаговремене и непотпуне пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају услове конкурса неће се узети у разматрање, већ ће се евидентирати, уз назнаку да пријава на јавни конкурс није достављена благовремено и/или да није потпуна, а након тога комисија предлаже директору школе доношење закључка којим се пријава одбацује.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу и то најкасније три дана прије заказаног  теститања и интервјуа.

Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове утврђене овим Конкурсом, комисија за избор обавиће тестирање кандидата дана 29.08.2022. године са почетком у 09:00 часова, у просторијама Школе.

Интервју са кандидатима ће се обавити дана 29.08.2022. године са почетком у 10:30 часова, у просторијама Школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тест и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу у заказаним терминима, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Достављена документација школи по овом конкурсу се неће враћати кандидатима.

 Школа ће писменим путем обавијестити све учеснике о исходу конкурса.

***

ЈУ СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР КОСТАЈНИЦА

КОСТАЈНИЦА

 

К О Н К У Р С

 

I – ОПИС РАДНОГ МЈЕСТА

 

    1. Професор српског језика, 6 часова, са положеним стручним испитом на одређено вријеме – од 01.09.2022. до 31.08.2023. године
    2. Професор биологије, 4 часа, са положеним стручним испитом на одређено вријеме– од 01.09.2022. до 31.08.2023. године
    3. Професор православне вјеронауке, 8 часова, са положеним стручним испитом на одређено вријеме – од 01.09.2022. до 31.08.2023. године
    4. Професор исламске вјеронауке, 3 часа, са положеним стручним испитом на одређено вријеме – од 01.09.2022. до 31.08.2023. године
    5. Професор фармацеутске групе предмета (мр фармације), 9 часова, са положеним стручним испитом на одређено вријеме – од 01.09.2022. до 31.08.2023. године
    6. Професор психологије, 2 часа, са положеним стручним испитом на одређено вријеме – од 01.09.2022. до 31.08.2023. године
    7. Професор практичне наставе за занимање лабораторијско-санитарни техничар (виши лабораторијски техничар), 6 часова, са положеним стручним испитом на одређено вријеме – од 01.09.2022. до 31.08.2023. године
    8. Професор стоматолошке групе предмета (др стоматологије), 7 часова, са положеним стручним испитом на одређено вријеме – од 01.09.2022. до 31.08.2023. године
    9. Професор здравствене групе предмета (др медицине), 13 часова, са положеним стручним испитом на одређено вријеме – од 01.09.2022. до 31.08.2023. године
    10. Професор здравствене групе предмета (дипл.медицинска сестра), 8 часова, са положеним стручним испитом на одређено вријеме – од 01.09.2022. до 31.08.2023. године
    11. Професор информатике, 22 часа (18 часова теорије и 4 часа практичне наставе), без радног искуства, приправник, на одређено вријеме – од 01.09.2022. до 31.08.2023. године
    12. Професор електро групе предмета (дипл.инг.електротехнике), 19 часова (15 часова теорије и 4 часа практичне наставе), са положеним стручним испитом на одређено вријеме – од 01.09.2022. до 31.08.2023. године
    13. Професор физике, 6 часова, са положеним стручним испитом на одређено вријеме – од 01.09.2022. до 31.08.2023. године

 

I I – ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

Сви кандидати треба да испуњавају опште услове предвиђене Законом о раду  као и услове из члана 104. Закона о средњем образовању и васпитању, чланова 1,2,9, 14. и 17. Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим стручним и техничким школама.

 

Уз потписану пријаву на расписан конкурс, кандидати треба да доставе сљедеће документе о испуњености општих и посебних услова.

1. Општи услови:

          а) да је држављанин РС или БиХ, то доказује увјерењем о држављанству

          б) да је пунољетан, то доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте

в) да је радно способан, то доказује љекарском увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци (прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа)

г) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, искориштавања дјеце и малољетних лица за порнографију, производње и приказивања дјечије порнографије, одузимања малољетног лица, запуштања и злостављања малољетног лица и насиља у породици или породичној заједници и друга кривична дјела

д) увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце

ђ) увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављена дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

(Увјерење из тачке г) и д) школа ће тражити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа)

Уз пријаву и документацију за опште услове које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на јавни конкурс, кандидати треба да доставе документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима, и то:         
а) овјерену фото-копију дипломе у којој је наведено стручно звање или еквивалент за потребан кадар, према члану 104. Закона о средњем образовању и васпитању и Правилнику о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама,

б) додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена

в) доказ о положеном стручном испиту за рад у образовању, за радна мјеста за која се тражи наведено

г) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица за незапослена лица која се налазе на тој евиденцији

д) увјерење о радном стажу од ранијег/их  послодаваца, за радна мјеста за која се тражи радно искуство

ђ) увјерење општинског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца

е) увјерење општинског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида

ж) увјерење општинског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије бораца

Право учешћа имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.
За све кандидате који испуњавају горе наведене услове интервју и тестирање биће одржани дана 29.08.2022. (понедјељак) у 9.00 часова у просторијама ове Школе. Списак кандидата који испуњавају услове конкурса школа ће поставити на огласну плочу школе.
Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.
Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.
Пријаве на конкурс слати на адресу: ЈУ Средњошколски центар Костајница, Ташли бунар 13, 79 224 Костајница или доставити лично у просторијама школе.

На коверти обавезно назначити ПРИЈАВА НА КОНКУРС (НАВЕСТИ РАДНО МЈЕСТО ЗА КОЈЕ КАНДИДАТ КОНКУРИШЕ).

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања. 
Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

***

ЈУ Основна школа „Бранко Радичевић” Петрово-Приједор

Петрово бб,

Тел/Факс: 052/370-024,

е-ma­il: os070@sko­lers.org

 

  КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

 

1.Секретар– 1 извршилац, приправник, на одређено радно вријеме, до повратка радника са породиљског одсуства, најкасније до 31.05.2023. године, 50 % норме;

2.Професор математике - 1 извршилац,  лице са искуством, на одређено радно вријеме, до повратка радника са породиљског одсуства, најкасније до 31.05.2023,  8 часова седмично;

3.Професор разредне наставе за рад у јутарњем чувању - 1 изршилац, лице са искуством, на одређено вријеме, најкасније до 30.06.2023. године, пуна норма.

 

Услови за учешће на конкурсу:

Поред општих услова предвиђених Законом о раду, кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 104. и 105. Закона о основном   васпитању и образовању  и Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача.

 

Уз пријаву на конкурс потребно је доставити доказе о испуњавању општих услова и то:

1. Увјерење о држављанству,

2. Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте,

3.Љекарско увјерење не старије од 6 мјесеци које прилаже само изабрани кандидат, а прије заснивања радног односа,

4.Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава

5.Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјетета.

6.Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерења из тачака 4. и 5. школа је прибавити службеним путем прије заснивања радног односа.

 

Поред доказа о испуњавању општих услова потребно је доставити доказе о

испуњавању посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање кандидата и то:

  1.  Диплому о завршеном првом циклусу студијског програма и остварених најмање 180 EC­TS у трајању од три године или еквавилент;
  2. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високо школске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
  3.  Уверење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица за незапослена лица (закључно са даном издавања увјерења);
  4. Увјерење о радном стажу  издату од ранијег послодавца;
  5. Увјерење градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;
  6. Увјерење градског органа управе надлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца;
  7. Увјерење градског органа управе надлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

 

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на јавни конкурс неће се разматрати.

Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који  испуњавају услове конкурса обавиће се тестирање у просторијама школе,

  • уторак, 30.08. 2022. године у 10 часова, а интервју са кандидатима ће бити обављен у 11 часова.

 

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на  истом, сматраће се да су одустали од конкурса.

 

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

Пријаве са потребном документацијом могу се доставити лично или слати на адресу:

ЈУ Основна школа „Бранко Радичевић”, Петрово

Петрово бб, 79 101 Приједор, са назнаком „за конкурс”.

***

ЈУ Основна школа „Бранко Ћопић”

Приједор, Рудничка 13

тел.: 052/242-930,

е-ma­il: os062@sko­lers.org

 

К  О  Н  К  У  Р  С

за попуну следећих радних мјеста

 

1) Наставник хемије, 4 часа - на одређено вријеме, до 31.08.2023. године, са искуством – положен стручни испит;

 

2) Наставник математике, 4 часа - на одређено вријеме, до 30.06.2023. године, са искуством – положен стручни испит;

 

3) Наставник физике – 2 часа, на одређено вријеме, до 30.06.2023.године, са искуством – положен стручни испит;

 

4) Водитељ продуженог боравка – пуно радно вријеме, на одређено вријеме, до 30.06.2022. године, са искуством – положен стручни испит, и

 

5) Водитељ продуженог боравка – пола радног времена, на одређено вријеме, до 30.06.2022. године, са искуством – положен стручни испит.

 

Послове наставника, стручног сарадника и водитеља продуженог боравка могу обављати лица која осим услова утврђених законом којим се уређују радни односи испуњавају и услове прописане чланом 104. Закона о основном васпитању и образовању  и  чланом 3. и 5. Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача, а то су:

  • да имају завршен први циклус студијског програма у одређеној области и остварених најмање 180 EC­TS бодова у трајању од три године или еквивалент (за позиције под редним бројем 1, 2 и 3), 
  • да имају одговарајућу стручну спрему прописану чланом 6. Правилника о начину организовања  проширеног програма (за позиције под редним бројем 4 и 5), 
  • да имају положен стручни испит за рад у васпитно-образовном процесу, и
  • да имају љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима.

 

Рад у школи не може обављати лице које је правоснажном пресудом осуђивано за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, злоупотребе опојних средстава, службене дужности, полног интегритета,  злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Кандидати уз потписану пријаву на конкурс требају доставити документацију којом доказују испуњеност услова конкурса и то:

  • увјерење о држављанству РС или БиХ,
  • извод из матичне књиге рођених  или копију личне карте,
  • увјерење о невођењу кривичног поступка, тј. увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем (не старије од 3 мјесеца).
  • овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одређеној области, или увјерење о стеченом академском звању (уколико није издата диплома) – не старије од годину дана,  
  • увјерење о положеној педагошко-психолошкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  • увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,
  • увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи.

Уз потписану пријаву на конкурс и документацију којом се доказује испуњеност услова конкурса, потребно је доставити и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним Правилником о процедури пријема,  критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи која подразумијева:

1)  додатак дипломи,  који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

 

2)  увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, а исто треба да садржи податке из којих се јасно види: - врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног стажа по врстама посла, а уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме,

 

3)  увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

 

4)  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

 

5)  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

 

6)  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије борца.

 

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије кандидатима неће бити враћене.

 

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу важећег Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

 

На позиције за које се тражи лице са искуством могу равноправно конкурисати и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању.  

 

Пријем у радни однос вршиће се у складу са одредбама Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи  (“Службени гласник  Републике Српске”  број 74/18 и 26/19), а на основу ранг листе кандидата утврђене бодовањем по критеријима прописаним наведеним правилником.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневном листу “Глас Српске”.

Напомена:

Пријаве са потребним документима могу се доставити лично у школу или путем поште на адресу школе, са назнаком “за конкурс”.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће бити узете у разматрање.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласној табли школе.

Кандидати који испуњавају услове конкурса, а пријаве су им потпуне  и благовремене, биће подвргнути тестирању и интервјуисању који ће бити обављени у просторијама школе дана 29.08.2022. године (понедјељак) у 08.00 часова, те из тих разлога кандидати неће бити појединачно обавјештавани о термину одржавања истог.

Кандидати који се не појаве на тесту или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати који буду изабрани по конкурсу дужни су доставити љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима прије заснивања радног односа, а исто не може бити старије од 6 мјесеци.

 

За кандидате који буду изабрани школа ће службеним путем прибавити:

 

-увјерење да није правоснажном пресудом осуђиван за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, злоупотребе опојних средстава, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, као и

-увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђиваних за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце.

***

ЈУ Основна школа “Десанка Максимовић”

Ул.Бранислава Нушића 7

Град Приједор

 

 

 

К  О  Н  К  У  Р  С

за попуну  упражњеног радног мјеста 

 

1.за наставни предмет биологија –   за 4 часа непосредног васпитно-образовног рада, до 31.08.2023. године, 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом,

2.за наставни предмет њемачки језик – за 10 часова непосредног васпитно-образовног рада, до 31.08.2023. године, 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом,

3.водитељ у продуженом боравку, пуна норма, до 30.06.2023. године, са радним искуством и положеним стручним испитом.

 

Услови за учешће на конкурсу:

 

 Поред општих услова предвиђених Законом о раду, кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 104.  Закона о основном васпитању и образовању,  и члана 3. тачка њ) и тачка ж) Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача .

За радно мјесто водитеља у продуженом боравку, потребно је да кандидати испуњавају услове из члана 6. Правилника о начину организовања проширеног програма.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању, испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

На радно мјесто за које се тражи лице са радним искуством, могу равноправно конкурисати и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању.

Пријем у радни однос извршиће се у складу са чланом 115. став (5). Закона о основном васпитању и образовању и одредбама Правилника о  процедури пријема и критеријумима за пријема  у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

 

Општи услови које  кандидат треба  испуњава приликом пријављивања на конкурс јесу:

 

  •  да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству,
  •  да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених  или овјереном копијом личне карте,
  • да је радно способан, а то се доказује  љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат , а прије заснивања радног односа,
  •  да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава (увјерење  за изабраног кандидата,школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа).
  • да није правоснажно осуђиван за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, што доказује увјерењем из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштравања дјеце

(увјерење  за изабраног кандидата,школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа).

  •  да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Поред доказа о испуњавању општих услова, уз потписану пријаву кандидата,  потребно је доставити доказе о испуњавању посебних услова  и документацију на основу које се врши бодовање  кандидата и то:

- овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области.

- увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

- увјерење о положеном стручном испиту,

- увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

- додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

 

- увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица и

 

- увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца,

 

Уколико се ради о кандидату из категорије члана породице  погинулог борца, ратног војног инвалида и борца Одбрамбено-отаџбинског рата, кандидат је дужан доставити:

 

- увјерење градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

- увјерење градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

- увјерење градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца.

 

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на јавни конкурс, неће бити узете у разматрање.

За кандидате који доставе потпуне и благовремене пријаве,  тестирање и интервју ће се обавити дана 29.08.2022. год. у 10,00  часова у просторијама школе.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима, осим на лични захтјев.

Избор кандидата врши се у складу са Законом о основном васпитању и образовању и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и итервју а уколико се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневном листу “Глас Српске”.

Пријаве са потребном документацијом могу се доставити лично у школу у затвореној коверти или путем поште на адресу школе са назнаком „за конкурс”.

***

 ЈУ Средњошколски центар „Ђуро Радмановић”, Нови Град

 Доситеја Обрадовића 4, Нови Град

Тел/факс: +387 (0) 52/752-125; +387 (0) 52/751-230;

е-ma­il: ss36@sko­lers.org

 

 

Ј А В Н И   К О Н К У Р С

за попуну упражњених радних мјеста

 

1.   НА НЕОДРЕЂЕНО ВРИЈЕМЕ

1.1.наставник практичне наставе кувар (ВКВ кувар),1 извршилац, 20 часова непосредног рада са ученицима;

1.2. наставник практичне наставе конобар (ВКВ конобар), 1 извршилац, 10 часова непосредног рада са ученицима;

1.3.наставник саобраћајне групе предмета-теоријска и практична настава (дипломирани инжењер друмског саобраћаја), 1 извршилац, 22 часа непосредног рада са ученицима, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у образовању.

2.    НА ОДРЕЂЕНО ВРИЈЕМЕ:

2.1.наставник предмета енглески језик ( професор енглеског језика) ,1 извршилац, 6 часова непосредног рада са ученицима, до 31.08.2023.године;

2.2. наставник предмета њемачки језик ( професор њемачког језика) ,1 извршилац, 6 часова непосредног рада са ученицима, до 31.08.2023.године;

2.3. наставник предмета математика ( професор математике) ,1 извршилац, 15 часова непосредног рада са ученицима, до 31.08.2023.године;

2.4. наставник групе предмета здравствене струке-теоријска настава (доктор медицине) ,1 извршилац, 16 часова непосредног рада са ученицима, до 31.08.2023.године;

2.5.наставник групе предмета здравствене струке- вјежбе (виши физиотерапеут) ,1 извршилац, 13 часова непосредног рада са ученицима, до 31.08.2023.године;

2.6.наставник предмета куварство (висока угоститељска школа) ,1 извршилац, 6 часова непосредног рада са ученицима, до 31.08.2023.године;

2.7. наставник економске групе предмета-теоријска настава (дипломирани економиста) ,1 извршилац, 10 часова непосредног рада са ученицима, до 31.08.2023.године;

2.8. наставник саобраћајне групе предмета- практична настава (дипломирани инжењер друмског саобраћаја), 1 извршилац, 17 часова непосредног рада са ученицима;.

2.9. наставник електро групе предмета-теоријска настава (дипломирани инжењер електротехнике), 1 извршилац, 13 часова непосредног рада са ученицима и

2.10. наставник практичне наставе-електричар електроинсталатер  (ВКВ електричар), 1 извршилац, 10 часова непосредног рада са ученицима.

 

 

Сви кандидати морају испуњавати опште услове предвиђене Законом о раду, као и услове из члана 104. Закона о средњем образовању и васпитању  те чланова 1.,3., 10., 14., 15., 16. и 17.  Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама.

Уз потписану пријаву на расписани конкурс кандидати треба да доставе сљедеће документе о испуњености општих и посебних услова:

Општи услови:

1) да је држављанин РС - БиХ, а то доказује увјерењем о држављанству,

2) да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

3) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лице, злоупотребе опојних средстава,

5) увјерење о подацима из посебног регистра  лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце,

6) увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности,морала,службене дужности,полног интегритета,злостављања дјетета,полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерења под тачком 4) и 5) за изабраног кандидата школа прибавља службеним путем,а прије заснивања радног односа.

Уз пријаву и документацију за опште услове које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на јавни конкурс, кандидати треба да доставе документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима, и то:

              1) овјерену фото-копију дипломе  о завршеном првом циклусу студијског програма у четверогодишњем трајању са најмање остварених 240 EC­TS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, за радна мјеста под редним бројем 1.1.; 1.2  и 2.10.диплому о  стручној спреми петог степена, а за радно мјесто под редним бројем 2.5. диплому о завршеном шестом степену стручне спреме;

2) увјерење о положеној педагошкој-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, који је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

3) увјерење о положеном стручном испиту за рад у образовању за радно мјесто под редним бројем 1.3.;

4) увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита;

5) додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

              6) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

              7) увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, за  радно мјесто под редним бројем 1.3.;

              8) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС,уколико се ради о кандидату из категорије погинулог борца;

             9) увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида  Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

             10) увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца .

Уколико два или више кандидата имају једнак број бодова, предност има кандидат који остварује права у складу са законом којим се уређују питања права бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе, у трајању од најмање годину дана у струци.

За све кандидате који испуњавају горе наведене услове интервју и тестирање биће одржани дана 30.08.2022. године (уторак) у 1000 часова у просторијама ове Школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс. Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласној табли школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

      Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Пријаве на конкурс слати на адресу: ЈУ Средњошколски центар „Ђуро Радмановић” Нови Град, улица Доситеја Обрадовића бр. 4. На коверти обавезно назначити ПРИЈАВА НА КОНКУРС (НАВЕСТИ РАДНО МЈЕСТО ЗА КОЈЕ КАНДИДАТ КОНКУРИШЕ) , а додатне информације могу се добити на број телефона: 052-751-230.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

***

ЈУ Основна школа “Доситеј Обрадовић”

Приједор, Пећани бб

тел: 052/231-201,

е-ma­il: os065@sko­lers.org

 

 

К  О  Н  К  У  Р  С  

 

1.Наставник разредне наставе, 1 извршилац, на одређено вријеме до повратка раднице са породиљског боловања, са радним искуством и положеним стручним испитом;

2.Наставник разредне наставе, 1 извршилац, на одређено вријеме до повратка раднице са боловања, са радним искуством и положеним стручним испитом;

3.Водитељ продуженог боравка, 1 извршилац, на одређено вријеме до 30.06.2023.године, са радним искуством и положеним стручним испитом;

4.Наставник математике, 1 извршилац, 5 часова седмично, на одређено вријеме до 31.08.2023.године, са радним искуством и положеним стручним испитом;

5.Наставник физичког и здравственог васпитања, 1 извршилац, 5 часова седмично на одређено вријеме до 31.08.2023.године, са радним искуством и положеним стручним испитом;

6.Наставник историје, 1 извршилац, 8 часова седмично на одређено вријеме до 31.08.2023.године, са радним искуством;

 

Посебни услови радног мјеста:

 Послове наставника, стручног сарадника и водитеља продуженог боравка могу обављати лица која осим услова утврђених законом којим се уређују радни односи испуњавају и услове прописане чланом 104. Закона о основном васпитању и образовању и чланом 3. и 5. Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача, а то су:

-да имају завршен први циклус студијског програма у одређеној области и остварених најмање 180 EC­TS бодова у трајању од три године или еквивалент (за позиције под бројем 1,2,4,5,6)

-да имају одговарајућу стручну спрему прописану чланом 6. Правилника о начину организовања проширеног програма (за позицију под бројем 3)

-да имају положен стручни испит за рад у васпитно-образовном процесу (за позиције под редним бројем 1,2,3,4,5)

-да имају љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима.

 

Право учешћа имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

На позиције за које се тражи лице са радним искуством могу равноправно конкурисати и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуљавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању.

 

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на конкурс јесу:

-да је држављанин РС или  БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству,

-да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених  или овјереном копијом личне карте,

-да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од 6 мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

-да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава (увјерење о неосуђиваности школа ће прибавити службеним путем а прије заснивања радног односа),

-увјерење о подацима из Посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце (увјерење ће школа прибавити службеним путем а прије заснивања радног односа),

-увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља на дјететом или малољетним лицем (не старије од 3 мјесеца).

Уз потписану пријаву од стране кандидата на којој ће обавезно бити назначена адреса и контакт телефон и документацију којом се доказује испуњавање општих услова потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи, а она подразумијева:

  • овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,
  • увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  • увјерење о положеном стручном испиту (кандидати под тачкама 1,2,3,4,5),
  • увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,
  • додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  • увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица које траже запослење,
  • увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца,
  • увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  • увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
  •  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Избор кандидата врши се у складу са Законом о основном васпитању и образовању и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневном листу “Глас Српске”.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће бити узете у разматрање.

Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса обавиће се дана 30.08.2022.године са почетком у 9,00 сати у просторијама школе.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се кандидат не појави на тестирању или интервјуу сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Пријаве са потребним документима могу се доставити лично у школу у затвореној коверти или путем поште на адресу школе, са назнаком “за конкурс”.

***

ЈУ Основна школа „Јован Дучић”

Ламовита, Ламовита бб,79 204

тел.: 052/355-122,

е-ma­il: os071@sko­lers.org

 

КОНКУРС

ЗА ПОПУНУ СЛОБОДНИХ  РАДНИХ МЈЕСТА

 

    1.Наставник разредне наставе, на одређено радно вријеме, до краја школске 2022/2023. године, пуно радно вријеме, 1 извршилац, са положеним стручним испитом;

   2.Наставник физике, 2 часа седмично, 1 извршилац, на одређено радно вријеме до 31.08.2023. године, са положеним стручним исапитом;

   3.Водитељ продужениог боравка, 1 извршилац, пуно радно вријеме, на одређено радно вријеме до 30.06.2023. године са положеним стручним испитом;

 

Поред услова пропиосаних Законом о раду, кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 104.  Закона о основном вапситању и образовању (Службени гласник РС”, бр.44/18, 31/18), 84/19, 35/20 и 63/20) .

 

Пријем у радни однос извршиће се у складу са Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос и начину бодовња кандидата  у основној школи („Службени гласник РС”, бр.74/18 и 26/19)

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс су:

- Да је држављаним РС или БиХ , што доказује увјерењем о држављанству,

- Да је пунољетан, што доказује изводом из матичне кљиге рођенијх или овјереном копијом личне карте,

- Да је радно способан, што доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од 6 мјесеци, (прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу а прије заснивања радног односа),

- да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена пртив достојанства личности, морала, службене дужености, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,злоупотреба опојених средстава

- да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личости , морала , службене дужности, полног инегритета, злостављаа дјетета, полног и другог насиља над дјететом и млољетним лицем

- Увјерење о неосуђиваности и увјерење о подцима из посебног  Регистра лица правоснажно осуђиваних за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце за изабрног кандидата ( школа ће прибавити службеним путема прије заснивања радног односа).

- Увјерење о подацима из посебног Регистра лица првоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштаваадјеце (школа прибавља слућбеним путем за изабраног кандидата прије засниваа радног односа).

 

Уз потписану пријаву на конкурс (са кратком биографијом и контакт телефоном) и документацијом којом се доказује испуњеност општих услова, потребно је доставити:

1. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу стидјског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговрајућој области;

2. Увјерење о положеном стручном испиту

3. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у основној школи  („СЛ.гласник РС”, бр.89/18);

4. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење издато од стране високошколске установе о просјеку оцјена које је кандидат остварио током студирањаако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

5. Увјерење или потврду од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

6. Увјерење о радном стажу издато од стране ранијег послодавца, које треба да садржи податке из којих се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареном радног стажа по врстама посла;

7. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рада РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

8.  Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рада РС, ако се ради о кандидату из категорије  борца;

9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рада РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

 

Право учешћа на конкурс  имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају услове прописане Законом, као и лица која су по прописима важећим до ступања Закона на снагу, испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Тестирање и интервју за радно мјесто  под редним бројем 1.наставник разредне наставе и под редним бројем 2, наставник физике ће се обавити у школи у Ламовитој дана 30.08.2022. године са почетком у 9,30 часова, а тестирање и интервју за радно мјесто под редним бројем 3. обавит ће се у школи у Ламовитој 30.08.2022. године са почетком у 11,30 часов са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе .

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервују.

Кандидати који  се не појаве на  тестирању и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневном листу „Глас Српске”. Пријаве и доказе о испуњавању услова конкурса доставити поштом на адресу школе, са назнакон „За конкурс” или лично секретару школе.

***

ЈУ Основна школа „Младен Стојановић”

Љубија-Приједор, Драге Лукића бб

тел.: 052/360-014,

е-ma­il: os072@sko­lers.org

 

О Г Л А С

за упражњена радна мјеста

 

1.Наставник хемије – 8 часова, на одређено вријеме, до 31.08.2023. године, за лице са искуством и положеним стручним испитом - 1 извршилац,

2.Наставник техничког образовања – 6 часова, на одређено вријеме, до 31.08.2023. године, за лице са искуством и положеним стручним испитом - 1 извршилац,

3.Наставник математике – 4 часа, на одређено вријеме, до 31.08.2023. године, приправник – 1 извршилац

4.Наставник историје – 4 часа, на одређено вријеме, до 31.08.2023. године, за лице са искуством и положеним стручним испитом - 1 извршилац и

5.Наставник српског језика – 5 часова, на одређено вријеме, до 31.08.2023. године, за лице са искуством и положеним стручним испитом - 1 извршилац.

 

ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

Поред општих услова предвиђених Законом о раду – пречишћен текст, (“Службени гласник  Републике Српске” број 1/16 и 66/18), кандидати требају да испуњавају и посебне услове прописане чланом 104. Закона о основном спитању и образовању рс, и  Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача.

Општи услови које кандидат треба да испуњава:
- да је држављанин РС и БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству,
- да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених  или овјереном копијом личне карте,
- да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од 6 мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа и
- да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средствава. Наведено увјерење за изабраног кандидата прибавиће школа службеним путем, а прије заснивања радног односа.

-Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злобупотребе и искоришћавања дјеце. Наведено увјерење за изабраног кандидата прибавиће школа службеним путем, а прије заснивања радног односа.

-увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Посебни услови које кандидат треба да испуњава:

-да има завршен први циклус студијског програма у одређеној области и остварених најмање 180 EC­TS бодова у трајању од три године или еквивалент и

-да има положен стручни испит за рад у васпитно-образовном процесу, осим за радно мјесто под редним бројем 3 .

 

Напомена: Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. сав (6) Закона. Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

 

Уз потписану пријаву и документацију којом се доказује испуњавање општих услова, потребно је доставити и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник РС”, број 74/18 26/19, у даљем тексту: Правилник), која подразумијева:
1) овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,
2)  додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

3)  увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица (бодује се вријеме чекања на посао у стручној спреми траженој конкурсом),

4)  увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, а исто треба да садржи податке из којих се јасно види: - врста посла; - степен стручне спреме, и – дужина оствареног стажа по врстама посла, као и напомену уколико је кандидат радио са непуним радним временом
5)  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије борца,
6)  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида и

7) Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу, (осим за радно мјесто под редним бројем 3.)

8) Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета.

Кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије свих докумената будући да исти неће бити враћени кандидатима.

Пријем у радни однос вршиће се у складу са одредбама Правилника који нису у супротности са Законом.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневном листу “Глас Српске”. Изабрани кандидат дужан је доставити  љекарско увјерење о здравственој и радној способности ( не старије од 6 мјесеци) прије заснивања радног односа.

Пријаве са потребним документима могу се доставити лично у школу или путем поште на адресу школе, са назнаком “за конкурс”. Интервју и тестирање кандидата који испуњавају услове конкурса, а пријаве су им потпуне и благовремене, обавиће се дана 30.08.2022. године у 10,00 часова у посторијама школе, те стога кандидати неће бити појединачно обавјештавани о термину истога. Школа ће списак кандидата који испуњавају услове објавити на огласној табли школе. Кандидати који се не појаве на интервјуу и тестирању, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.
               Неблаговремене и непотпуне пријаве, као и неовјерене фотокопије приложене документације, неће бити узете у разматрање.

***

ЈУ Средњошколски центар”Никола  Тесла”

 КОЗАРСКА  ДУБИЦА  

 

Доситејева  бб , 79240  Козарска  Дубица,

тел. ++387 52 416-306  факс: ++387 52 424-370, 

Е-ma­il: ss34@sko­lers.org

 

ЈАВНИ  КОНКУРС

ЗА  ПОПУНУ УПРАЖЊЕНИХ РАДНИХ МЈЕСТА

 

1.Наставник католичке  вјеронауке,1 час , на одређено вријеме, до 31.08.2023.са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави .............................. 1 извршилац,

2.Наставник исламске вјеронауке,5 часа, на одређено вријеме до 31.08.2023.године, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави, ..............1 извршилац

3.Наставник стручних предмета у струци машинство и обрада метала ,5 часова, на одређено вријеме до 31.08.2023.године, приправник ..............1 извршилац

4.Наставник за предмет услуживање,конобар 2 часова , на одређено вријеме до 31.08.2023.године,са радним  искустваом  ........................1 извршилац

5.Наставник физике и техничке физике са електротехником, 9 часова,на одређено вријеме  до 31.08.2023.године,са радним искуством и положеним стручним испитом .............1 извршилац

6.Наставник теорије и праксе за занимање козметички техничар,16 часова( 10 теорије , 6 практичне наставе),на одређено вријеме до 31.08.2023.године, са радним искуством .....1 извршилац

 

Сви кандидати  морају испуњавати опште   услове предвиђене Законом  о  раду  ,као и услове из члана 104.Закона  о средњем  образовању и васпитању, Правилника   о врсти стручне спреме наставника и сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама, Правилника о стручним профилима и звањима наставника и стручних сарадника у гимназији.

Пријем кандидата у радни однос вршиће се на основу Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Сл.гласник РС”број 24/19).

ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

   Уз обавезну потписану пријаву и краћу биографију кандидати требају доставити оригинале или  овјерене фотокопије (овјера не смије бити старија од 6 мјесеци)  слиједећих докумената, којима се доказује испуњавање општих и посебних услова.

      I   Општи услови  се доказују слиједећом документацијом

      1.Да је држављанин РС или БиХ – увјерењем о држављанству,

      2.Да је пунољетан – изводом из матичне књиге рођених или овјереном  фотокопијом личне  карте,

 3)  Да је радно способан ,а то се доказује љекарским увјерењем  о психофизичкој   способности које не може бити старије од шест мјесеци и прилаже га само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу,  а прије заснивања радног односа;  
4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дијела против  достојанства личности ,морала ,службене дужности ,трговине људима ,злостављања дјетета ,полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем . 

5) увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоуптребе и искориштавања дјеце.

6) увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности ,морала, службене дужности , полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

Увјерења под бројем 4.и 5.за изабраног кандидата школа прибавља службеним путем ,а прије заснивања радног односа, а увјерење под бројем 6. обавезно доставља кандидат  који се јавља на конкурс.

  

II     Посебни услови се доказују документацијом прописаном Законом о средњем образовању и васпитању као и документацијом  на основу које се врши бодовање по критерјумима прописаним Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем.

 

1.  Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 EC­TS бодова и стручно звање у одређеној области или еквивалент .односно

 звање и степен стручне спреме утврђен Правилником о врсти стручне спреме наставника и сарадника у средњим стручним и средњим техничком школама.

 

2. Увјерење издато од Завода за запошљавање на подручју јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, а након стицања стручне спреме тражене конкурсом;


3.Увјерење о радном стажу издато од ранијег/их послодаваца код  којег/их  је кандидат био запослен на радном мјесту које одговара стручној спреми која се тражи овим конкурсом у коме је назначено:врста посла,степен стручне спреме и дужина оствареног стажа по врстама посла – за радна мјеста за које се тражи радно исуство.

Уколико је радник радио са непуним радним временом, потребно га  је прерачунати  у пуно радно вријеме.

 

4.Увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом.

 

5. Увјерење издато од  високошколске установе или додатак дипломи о просјечној оцјени током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена , а у изузетним случајевима , уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити предходно наведна документе , просјечна оцјена се може доказати и овјереном фотокопијом индекса;


6. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко –инвалидску  заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;


7. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко –инвалидску  заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;


8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко –инвалидску  заштиту о утврђеном статусу  борца Одбрамбено отаџбинског рата РС  ако се ради о кандидату из категорије борца.

 

 Право учешћа на конкурсу на основу члана 104.став 7. Закона о средњем образовању и васпитању имају  и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању.

Право учешћа на конкурсу на основу члана 106.став 9. Закона о средњем образовању и васпитању имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу профила и звања наставника

 

Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве

Пријаве се могу доставити   поштом или лично  на следећу адресу школе, са назнаком „за конкурс” и навести радно мјесто на које се конкурише и напомену „не отварати”.

Рок за подношење пријаве је 8 (осам) дана од дана објављивања конкурса посредством Завода за запошљавање РС.

Неблаговремене и непотпуне пријаве , као и пријаве кандидата који не испуњавају услове конкурса  неће се узети у разматрање, већ ће се евидентирати ,уз констатацију да пријаве на јавни конкурс нису достављене благовремено и/или да нису потпуне, а након тога Комисија предлаже директору школе доношење закључка којим се пријава одбацује.

Са кандидатима  који су доставили потпуне и благовремене пријаве,односно који испуњавају услове утврђене овим конкурсом, Комисија за пријем радника  ће 30.08.2022.године  обавити тестирање са почетком у 09:00 часова, а  интервју са кандидатима са почетком у  10.00 часова.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе ,најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа,те се кандидати  неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Достављена документација школи по овом конкурсу се неће враћати кандидатима.

 Школа ће писменим путем обавјестити све учеснике о исходу конкурса .

***

ЈУ ОШ „Петар Кочић”, Приједор

Петог корпуса бб,

тел.: 052/237-759,

е-ma­il: os063@sko­lers.org

 

К  О  Н  К  У  Р  С

За пријем радника у радни однос

 

-Водитељ продуженог боравка са положеним стручним испитом на одређено вријеме до 30.06.2023. године .................................................... 3 извршиоца

-Наставник физичког и здравственог васпитања, 5 часова седмично, са положеним стручним испитом на одређено вријеме до 31.08.2023. године .............................. 1 извршилац

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

     Поред општих услова предвиђених Законом о раду, кандидати треба да испуњавају и услове предвиђене Законом о основном васпитању и образовању и Правилником о начину организовања проширеног програма  – за радна мјеста под редним бројем 1.


     Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став (6) Закона о основном васпитању и образовању.


     Право учешћа имају и лица која су до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.


     Општи услови које кандидат треба да испуњава:

 

1. Да је држављанин РС или  БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству,
2. Да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених  или овјереном копијом личне карте,
3. Да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од 6 мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа и
4. Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава (увјерење за изабраног кандидата, школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа).

5. Да није правоснажно осуђиван за кривична дјела сексуалне злоупотребе искориштавања дјеце, што доказује увјерењем из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце ( увјерење за изабраног кандидата, школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа).

6. Да против њега  није покренут кривични поступак против достојанства личности,морала,службене дужности,полног интегритета,злостављања дјеце,полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, што се доказује увјерењем да се не води кривични поступак.

 

     Посебни услови:

 

  1. Да има одговарајући ниво образовања – завршен први циклус студијског програма у одређеној области или еквивалент и остварених најмање 180 EC­TS бодова
  2. Да има положен стручни испит за рад у васпитно – образовном процесу  
  3. Да има љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима.


     Уз потписану пријаву од стране кандидата на којој ће обавезно бити назначена адреса и контакт телефон, кандидати требају доставити документацију којом се доказује испуњавање општих и посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи, а она подразумијева:

 

а) увјерење о држављанству

б) извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте

в) увјерење да се не води кривични поступак
г) овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у одређеној области и остварених најмање 180 EC­TS бодова у трајању од три године или еквивалент

д)  додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
ђ)  увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

е) увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, из којег  се јасно види:  врста посла,степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио са непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прераучунати у пуно радно вријеме.
ж) увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно образовном процесу

з) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбеног отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца.

и)  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца,
ј)  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

 

     Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената ( не старије од 6 мјесеци)  и те копије неће бити враћене кандидатима.
Пријем кандидата у радни однос  вршиће се у складу са чланом 115. Закона о основном васпитању и образовању и Правилником  о процедури  пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи, а на основу листе кандидата утврђене бодовањем по критеријима прописаним овим правилником.


     Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневном листу “Глас Српске”. Пријаве са потребним документима могу се доставити лично у школу или путем поште на адресу школе, са назнаком “за конкурс”.


Интервју и тестирање кандидата  који испуњавају услове конкурса, а пријаве су им потпуне  и благовремене, обавиће  се  29.08.2022. године у 10,00 часова у просторији школе,  те стога кандидати неће бити појединачно обавјештавани о термину истога.

      Школа ће списак кандидата који испуњавају услове  објавити  на огласној  табли школе.
Кандидати који се не појаве на интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.
Неблаговремене и непотпуне пријаве неће бити узете у разматрање.

***

ЈУ Основна школа  „Петар Шкундрић”, Будимлић Јапра

Будимлић Јапра број 131, општина Оштра Лука

тел.: 052/483-019,

е-ma­il: ос100@sko­lers.org

 

 

КОНКУРС

ЗА ПОПУНУ УПРАЖЊЕНИХ  РАДНИХ МЈЕСТА

 

1. Наставник њемачког језика, 8 часова на одређено вријеме до 31.8.2023. године, 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом.                    

        2. Наставвник хемије, 4 часа на одређено вријеме до 31.08.2023. године, 1 извршилац са радним искуством.

 

Поред услова прописаних Законом о раду, кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 104.  Закона о основном вапситању и образовању.

Пријем у радни однос извршиће се у складу са Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос и начину бодовња кандидата  у основној школи.

 

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс су:

 

1) да је држављанин РС или БиХ , што доказује увјерењем о држављанству,

2) да је пунољетан, што доказује изводом из матичне кљиге рођених или овјереном копијом личне карте,

3) да је радно способан, што доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од 6 мјесеци, (прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу а прије заснивања радног односа),

4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена пртив достојанства личности, морала, службене дужености, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава.

Увјерење под бројем  4 за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

Уз потписану пријаву на конкурс (са кратком биографијом и контакт телефоном) и документацијом којом се доказује испуњеност општих услова, потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање:

1) овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговрајућој области,

  • увјерење о положеном стручном испиту, за кандидата под редним бројем 1.

3) увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у основној школи,

4) додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење издато од стране високошколске установе о просјеку оцјена које је кандидат остварио током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

5) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

6) увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца,

7) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

8)  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рада РС, ако се ради о кандидату из категорије  борца,

9) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рада РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају услове прописане Законом, као и лица која су по прописима важећим до ступања Закона на снагу, испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

За кандидате који доставе потпуне и благовремене пријаве тестирање и интервју ће се обавити у школи у Будимлић Јапри, дана 30.08.2022. године  са почетком у  9  часова.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју. Кандидати који  се не појаве на  тестирању и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневном листу „Глас Српске”. Пријаве и доказе о испуњавању услова конкурса доставити поштом на адресу: ЈУ Основна школа „Петар Шкундрић”, 79228 Доњи Агићи, са назнаком „За конкурс”.

***

ЈАВНА УСТАНОВА ОСНОВНА ШКОЛА „ВУК КАРАЏИЋ”

ОМАРСКА

 

К  О  Н  К  У  Р  С

за слободно радно мјесто

 

1.Професора разредне наставе – 1 извршилац – 100 % радног времена,  на одређено радно вријеме до повратка радника с боловања   31.01.2023 године у ПО Средња Ламовита.

2.Професора енглеског језика – 1 извршилац -33,33 % радног времена на одређено радно вријеме до 31.08.2023. године.

 

На конкурс се могу пријавити лица која испуњавају следеће услове:

-да имају одговарајући ниво образовања, односно одговарајућу стручну спрему

-да је држављанин РС и БиХ

-да је пунољетан

-да је радно способан

-да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела

Сви кандидати који су испуњавали услове за наведена радна мјеста прије ступања на снагу новог Закона о основном васпитању  и образовању имају право пријаве на конкурс као и кандидати који испуњавају посебне  услове прописане чланом 104. Закона о основном васпитању  и образовању.  

Уз потписану пријаву кандидати су дужни доставити следећу документацију:

1. Овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом  циклусу студијског програма у         

 којој је наведено стручно звање у одређеној области;

2. Увјерење о држављанству ,

3. Родни лист или овјерену фото-копију личне карте,,

4.Доатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања;

5.Увјерење о радном искуству или положеним стручним испитом;

6.Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица.

7.Љекарско увјерење које не може бити старије од 6 мјесеци доставља само изабране кандидате, а  прије заснивања радног односа.

8.Увјерење о неосуђиваности за изабраног кандидата прибавља школа по службеној дужности.

9.Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца.

10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рада РС, ако се ради о кандидату из категорије  борца;

11. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рада РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

12. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рада РС, ако се ради о кандидату из категорије борца.

Право на учешће на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Пријаве на конкурс могу доставити сви кандидати који испуњавају услове Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача.

Тестирање кандидата  обавиће се  29.08.2022. године тестирање у 8;00 часова,  за оба радна мјеста, за радно мјесто под редним бројем 1. интервију је 9;00 часова, за радно мјесто под редним бројем 2. интервију је у 10 часова, само за кандидате који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.

Кандидати се неће посебно позивати на  тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању и интервју, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије се неће враћати кандидатима.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневним новинама '' Глас Српске''.Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће објављено на огласној табли школе.

Пријаве на конкурс можете доставити лично у школу или послати на адресу школе:

Јавна установа Основна школа „Вук Караџић”  ул.Вука Караџића бб 79203 Омарска.

***

ЈУ ОШ „Петар Петровић Његош”, Буснови - Приједор

Буснови бб,

 тел: 052/347-113 ,

е-ma­il: os069@sko­lers.org 

О Г Л А С
          за избор и пријем наставника

 

1. Наставник  њемачког језика, 1 извршилац  на 8 часова редовне наставе , на одређено вријеме до 31.08.2023. године, са радним искуством и положеним стручним испитом.

 

  1. ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

Поред општих услова предвиђених Законом о раду, кандидати требају да испуњавају и посебне услове прописане чланом 104. Закона о основном васпитању и образовању, и  Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Пријем у радни однос вршиће се у складу са чланом 115. став (5) Закона о основном васпитању и образовању и одредбама Правилника о о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

Уз потписану пријаву потребно је доставити доказе о испуњавању општих услова и то:

1 Увјерење о држављанству,

2. Извод из матичне књиге рођених  или овјереном копијом личне карте,

3. Љекарско увјерење (прилаже само изабрани кандидат, а прије заснивања радног односа),

4. Увјерење да нису осуђивани правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављање дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава.

(Увјерење о неосуђиваности за изабраног кандидата школа  ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа).

Поред доказа о испуњавању општих услова потребно је доставити доказе  о испуњавању посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање кандидата и то:

1) Овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

2) Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

3) Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу.
4) Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

5)  Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6)  Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица (бодује се вријеме чекања на посао у стручној спреми траженој конкурсом),
7)  Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, а исто треба да садржи податке из којих се јасно види: - врста посла; - степен стручне спреме, и – дужина оствареног стажа по врстама посла, као и напомену уколико је кандидат радио са непуним радним временом;

8) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца
9)  Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца,

10)  Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида .

 

 Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.
Пријем у радни однос вршиће се у складу са одредбама Правилника који нису у супротности са Законом.
Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневном листу “Глас Српске”. Изабрани кандидат дужан је доставити  љекарско увјерење о здравственој и радној способности ( не старије од 6 мјесеци) прије заснивања радног односа.

 Пријаве са потребним документима могу се доставити лично у школу или путем поште на адресу школе, са назнаком “за конкурс”. Интервју и тестирање кандидата који испуњавају услове конкурса, а пријаве су им потпуне и благовремене, обавиће се дана 29.08.2022. године у 09,00 часова у посторијама школе, те стога кандидати неће бити појединачно обавјештавани о термину истога. Школа ће списак кандидата који испуњавају услове објавити на огласној табли школе. Кандидати који се не појаве на интервјуу и тестирању, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.         
Неблаговремене и непотпуне пријаве, као и неовјерене фотокопије приложене документације, неће бити узете у разматрање.

***

ЈУ Основна школа”БРАНКО ЋОПИЋ”

Адреса: Доњи Агићи 79228,

тел.052/225-225,

Е-ma­il os042@sko­lers.org ;

                                                         

КОНКУРС

за попуну упражњеног радног  мјеста 

 

       1.Наставник њемачког језика – 4 часова, са радним искуством, положен стручни испит, на одређено радно вријеме, до краја  школске 2022/23 године, односно до  31.08.2023.године ………….. 1 извршилац,

        2.Наставник физике – 2 часа, са искуством, са положеним стручним испитом, на одређено радно вријеме до краја школске 2022/23 године, односно до 31.08.2023. године ....... 1 извршилац.

        3.Наставник енглеског језика – 6 часова, са искуством, са положеним стручним испитом, на одређено радно вријеме до краја школске 2022/23 године, односно до 31.08.2023. године ………........... 1 извршилац.

         

Поред општих услова који су прописани Законом о раду, кандидати треба да испуњавају и услове прописане Законом о основном образовању и васпитању и Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача.

 

Општи услови које кандидат треба да испуњава су :

 

(1) Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1) да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2) да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом  личне карте,

3) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

5) увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,

6) увјерење да против њега  није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

(2) Увјерење  из става 1. т. 4) и 5) за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

Уз пријаву (потписану од стране кандидата) и претходно наведену документацију потребно је доставити и сљедећу документацију :

 

1) овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

2) увјерење о положеном стручном  испиту ако је расписан конкурс за пријем  радника у радни однос лица са радним  искуством  и положеним стручним  испитом,

3) додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

4) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, која траже запослење,

5) увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством

6) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

7) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

8) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца,

 

      Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

 

      Пријем кандидата у радни однос вршиће се на основу Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у Основној школи .  Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања преко Завода за запошљавање Републике Српске у дневном листу „Глас Српске, интервју и тестирање са  кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса,  ће се обавити 30.08.2022. године у 09,00 часова у просторијама школе.

Обавјештавамо  све кандидате који испуњавају услове конкурса и чије су пријаве потпуне да неће бити појединачно позивани на тестирање и интервју те да у случају недоласка наведеног датума на тестирање и интервју сматраће се да је кандидат одустао од конкурса.

      Пријаве и доказе о испуњавању услова конкурса доставити поштом на адресу школе са назнаком „За конкурс за попуну упражњеног радног мјеста” или лично Секретару школе.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.  

***

ЈУ Основна школа „Јован Цвијић”

Брезичани бб, 79208 Брезичани

тел.: 052/339-605,

е-ma­il: os068@sko­lers.org

 

КОНКУРС
за попуну упражњених радних мјеста

1. Наставник хемије - 1 извршилац на одређено вријеме до 31.08.2023. године ( 2 часа ) са радним искуством и положеним стручним испитом,

2. Професор разредне наставе - 1 извршилац  на одређено вријеме, до повратка радника са неплаћеног одсуства, а најкасније до почетка децембра са радним искуством и положеним стручним испитом,

3. Професор разредне наставе – 1 извршилац  на одређено вријеме, до 31.08.2023. године са радним искуством и положеним стручним испитом,

4. Професор разредне наставе – 1 извршилац на одређено вријеме, до повратка радника са породиљског одсуства са радним искуством и положеним стручним испитом.

ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

Поред општих услова предвиђених Законом о раду, кандидати треба да испуњавају посебне услове предвиђене Законом о основном васпитању и образовању, Правилником о стручним профилима и звањима наставника,стручних сарадника и васпитача и Правилником о процедури ,критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.
Изузетно од услова право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 6.,Закона о основном васпитању и образовању, као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

 

Општи услови:

1. Да је држављанин БиХ или РС, а то се доказује увјерењем о држављанству

2. Да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених,

3. Да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од 6 мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа

4. Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета,полног или другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава

5. Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична  дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце.

6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерења из тачака 4 и 5 за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем а прије заснивања радног односа.

 

Уз потписану пријаву и наведену документацију за испуњавање општих услова  кандидати треба да  доставе  и документацију којом се доказује испуњеност посебних услова  и документацију предвиђену Правилником о процедури ,критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник РС”  број:  74/18 и 26/19 ) на основу којег ће се извршити бодовање и рангирање пријављених кандидата, која подразумијева:
1.овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

2. додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања,уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,


3.увјерење о положеној педагошко – психолошкој и дидактичко – методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко – психолошку и дидактичко – методичку групу предмета
4. увјерење о положеном стручном испиту
5. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца
6. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица за незапослена лица која се налазе на тој евиденцији(закључно са даном издавања увјерења)
7.увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
8. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије бораца
9.увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС,ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца.

Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса Комисија за избор обавиће тестирање и интервју.
Интервју  и тестирање ће се одржати дана  29.08.2022. године у 10:00 часова у просторијама школе.
Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју. За кандидате који се не појаве на тестирању  или  интервјуу сматраће се да су одустали од пријаве на Конкурс.
Пријем кандидата у радни однос вршиће се на основу Правилника о процедури ,критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени Гласник РС”, број 74/18 и 26/19)
Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања преко Завода за запошљавање Републике Српске у дневном листу „ Глас Српске”.
Пријаве са потребном документацијом са назнаком „ за конкурс”, доставити путем поште на адресу: ЈУ Основна школа”Јован Цвијић” Брезичани, 79208 Брезичани       
Приложени документи уз пријаву неће се враћати кандидатима у складу са чланом 6. Правилника о процедури критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.
Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање, већ их комисија  евидентира, уз констатацију да пријаве на јавни конкурс нису достављене благовремено и/или да нису потпуне, а након тога предлаже директору школе доношење закључка којим се пријава одбацује.

***

ЈУ Основна школаКозарац

Маршала Тита бб

79202 Козарац

Тел/fax: 052/346-042

К О Н К У Р С

за упражњена радна мјеста

1.Наставник енглеског језика,1 извршилац, 8 часова редовне наставе, на одређено радно вријеме до 31.08.2023.године

2.Наставник хемије,1 извршилац, 8 часова редовне наставе, на одређено радно вријеме до 31.08.2023.године

3.Наставник информатике,1 извршилац, 8 часова редовне наставе, на одређено радно вријеме до 31.08.2023.године

4.Наставник физике,1 извршилац, 4 часа редовне наставе, на одређено радно вријеме до 31.08.2023.године

5.Наставник географије,1 извршилац, 2 часа редовне наставе, на одређено радно вријеме до 31.08.2023.године

6.Наставник разредне наставе,1 извршилац, на одређено радно вријеме до повратка радника са функције

7.Водитељ продуженог боравка, 1 извршилац, на одређено вријеме,до краја наставног процеса школске 2022/2023 године

8.Наставник босанског језика/језика бошњачког народа,1 извршилац,12 часова, на неодређено радно вријеме

9.Вјероучитељ исламске вјеронауке,1 извршилац, 1 час, на одређено вријеме до 31.08.2023.године

10.Вјероучитељ украјинске вјеронауке,1 извршилац, 2 часа, на одређено вријеме до краја наставног процеса школске 2022/2023 године

 

  Поред општих услова предвиђених Законом о раду, кандидати треба да испуњавају посебне услове предвиђене Законом о основном васпитању и образовању, Правилником о стручним профилима и звањима наставника,стручних сарадника и васпитача и Правилником о процедури, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

Општи услови:

1. да је држављанин РС и БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству

2.да је пунољетан,а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте

3. да је радно способан, што се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности(не старије од 6 мјесеци),  које  прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по  конкурсу а прије заснивања радног односа,

4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности,морала,службене дужности,трговине људима,злостављања дјетета,полног или другог насиља над дјететом или малољетним лицем,злоупотребе опојних средстава

5. увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце

6. увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерења из тачака 5 и 6 за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем а прије заснивања радног односа.

Уз потписану пријаву и наведену документацију за испуњавање општих услова  кандидати треба да  доставе  и документацију којом се доказује испуњеност посебних услова  и документацију предвиђену Правилником о процедури ,критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи             

 ( „Службени гласник Републике Српске” број 74/18 и 26/19 ) на основу којег ће се извршити бодовање и рангирање пријављених кандидата, која подразумијева:

1.овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

2. увјерење о положеној педагошко – психолошкој и дидактичко – методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко – психолошку и дидактичко – методичку групу предмета

3. увјерење о положеном стручном испиту за сва радна мјеста

4. увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи

5. додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања,уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца,

7. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица за незапослена лица која се налазе на тој евиденцији(закључно са даном издавања увјерења)

8. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске,ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

9.увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске,ако се ради о кандидату из категорије бораца

10. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске,ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца.

Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса Комисија за избор обавиће тестирање и интервју .Интервју  и тестирање ће се одржати дана  30.08.2022.године (уторак ) у 09.00 сати у просторијама школе.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну плочу школе,најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју. За кандидате који се не појаве на тестирању  или  интервјуу сматраће се да су одустали од пријаве на Конкурс.

Пријем кандидата у радни однос вршиће се на основу Правилника о процедури ,критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени Гласник Републике Српске”број 74/18 и 26/19)

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања преко Завода за запошљавање Републике Српске у дневном листу „ Глас Српске”.

Пријаве са потребном документацијом са назнаком „ за конкурс”, доставити лично у школу или путем поште на адресу: ЈУ Основна школа”Козарац” Улица Маршала Тита бб, 79 202 Козарац                     

Приложени документи уз пријаву неће се враћати кандидатима у складу са чланом 6. Правилника о процедури ,критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање, већ их комисија  евидентира, уз констатацију да пријаве на јавни конкурс нису достављене благовремено и/или да нису потпуне, а након тога предлаже директору школе доношење закључка којим се пријава одбацује.

***

ЈУ Основна школа „Мајка Кнежопољка”

Кнежица, Видовданска бб

Тел.: 052/436-461,

е-ma­il: os033@sko­lers.org

 

К О Н К У Р С

за попуну упражњених радних мјеста

 

1.НАСТАВНИК РАЗРЕДНЕ НАСТАВЕ (пуна норма) -  1 ИЗВРШИЛАЦ, на одређено вријеме, до 14.02.2023. године (до повратка раднице са породиљског одсуства) - са радним искуством и положеним стручним испитом;

2.НАСТАВНИК ЗА НАСТАВНИ ПРЕДМЕТ МАТЕМАТИКА (12 часова) - 1 ИЗВРШИЛАЦ, на одређено вријеме, до повратка радника са функције - без радног искуства (приправник);

3.НАСТАВНИК ЗА НАСТАВНИ ПРЕДМЕТ ОСНОВИ ИНФОРМАТИКЕ (8 часова) - 1 ИЗВРШИЛАЦ, на одређено вријеме, до повратка радника са функције - са радним искуством и положеним стручним испитом.

Услови конкурса:

         Поред општих услова предвиђених Законом о раду, кандидати морају испуњавати и посебне услове предвиђене Законом о основном васпитању и образовању, Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

         Општи услови које кандидати треба да испуњавају су:

-да је држављанин РС или БиХ, а то доказује увјерењем о држављанству,

-да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,

-да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

-да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања  дјетета, полног и другог насиља  над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава. Ово увјерење ће за изабраног кандидата школа прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.,

-увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце. Ово увјерење ће за изабраног кандидата школа прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.,

-увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.  

         Уз потписану пријаву од стране кандидата и документацију везану за опште услове, потребно је доставити и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање кандидата, и то:      

1.овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

2.увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, доставља само онај кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

3.увјерење о положеном стручном испиту (само за радна мјеста под редним бројем 1 и 3),

4.увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

5.додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6.увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

7.увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, из којег се јасно види: врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла (само за радна мјеста под редним бројем 1 и 3),

8.увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску  заштиту  о  утврђеном   статусу  члана  породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

9.увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

10.увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца

         У складу са чланом 104. став 6. и чланом 113. став 4. и 5. Закона о основном васпитању и образовању право учешћа на овом конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане овим законом, као и да право учешћа имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

         Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се у уторак 30.08.2022. године, у 10:00 часова у централној школи у Кнежици. Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса, након прегледа достављене документације, поставити на огласну таблу школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа. Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

         Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.                              

         Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневним новинама „Глас Српске”. Пријаве и доказе о испуњавању услова конкурса слати искључиво поштом на адресу, са назнаком „КОНКУРС”, Видовданска бб, 79 246 Кнежица.       

         Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана