ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 26.02.2020. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 26.02.2020. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 26.02.2020. године.

 Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени ао незапослено лице.

***

ЈУ СРЕДЊА ШКОЛА "28. ЈУНИ"

ИСТОЧНО САРАЈЕВО

 расписује                    

                 

 

                                                                       КОНКУРС

                                                   о пријему радника са радним искуством

 

1. Професор  географије - 12  часова, непуна норма – до повратка раднице са породиљског  боловања, један извршилац

2. Професор  математике  - 18 часова  пуна норма – до повратка радника са боловања,  један извршилац

3. Професор француског језика - 4 часа , на одређено вријеме до 30.6.2020. године, један извршилац.

4. Професор стручних  предмета  у струци саобраћај, занимање – техничар друмског саобраћаја, за предмете:

Основе саобраћаја, транспорта, терет и интегрални транспорт, саобраћајна инфраструктура, организација превоза, практична настава IV степен (12 часова теорије и 6 часова праксе) – на одређено вријеме до повратка  са породиљског боловања, један извршилац.

5.   Професор стручних предмета  у струци  електротехника, за занимање техничар рачунарства и  IТ техничар за  предмете:   Електроенергетика (4 часа); програмирање и програмски језици (6 часова) програмирање (4 часа); аутоматика (6 часова) - заснивање радног односа на неодређено радно вријеме,  један извршилац

 

Услови конкурса:

- утврђених Законом о раду -  ("Службени гласник РС", број: 1/16.), кандидат треба да испуњава и услове у складу са чл. 104, 106.  Законом о средњем образовању и  васпитању ("Сл. гласник РС", број: 41/18)  Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама ("Сл. гласник РС" 29/12.) Правилник о поступку за пријем у радни односу средњој школи и начину бодовања и критеријума за пријем ("Службени гласник Републике Српске", број: 24/19).

 

Уз потписану  пријаву за наведени конкурс кандидати су дужни приложити:

1.  увјерење о држављанству;

2.  извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте;

3. овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент ;

- Лице које има завршен други циклус студија обавезно мора имати завршен први циклус студија из исте научне области, изузетно од претходног става 3. послове наставника практичне наставе могу изводити лица са другим степеном стручне спреме у складу са правилником којим се дефинишу стручни профили наставника и стручних сарадника.

4. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

5.  увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца;

6. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење.

7.  увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;

8. увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита.

9. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

10. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

11. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Законом о средњем образовању и  васпитању ("Сл. гласник РС", број: 41/18)  испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

 

Процедура пријема у радни однос кандидата регулисана је Правилником о поступку за пријем у радни односу средњој школи и начину бодовања и критеријума за пријем ("Службени гласник Републике Српске", број: 24/19).

 

Увјерење да лице није осуђивано правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем (увјерење о неосуђиваности) - школа ће прибавити службеним путем за кандидата који буде изабран, а прије заснивања радног односа.

 

Кандидат који буде изабран на конкурсу, прије заснивања радног односа, дужан је доставити љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима, не старије од шест мјесеци.

Рок за достављање пријава је 8 дана од дана објављивања. Тестирање и интервју са  кандидатима који испуњавају услове тражене конкурсом, биће обављен у ЈУ Средњој школи "28. јуни" 9.3.2020. год. у 12 часова /са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве/ односно који испуњавају услове конкурса .

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса, након прегледа достављене документације, школа ће ставити на огласну таблу школе три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

 

Уколико на расписани конкурс не буде пријављених кандидата који имају увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно- образовном процесу; извршиће се пријем кандидата без увјерења о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном раду, осим под тачком 5. конкурса.

 

Све копије докумената треба да буду овјерене /не старије од 6 мјесеци/. Достављена документација се неће враћати кандидатима. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирање или интервју, сматраће се да су одустали од  пријаве на конкурс.

Пријаве слати на адресу: ЈУ Средња школа "28. јуни"

Улица Стефана Немање бр.10, 71 123  Источно  Сарајево/са назнаком за конкурс.

***

ПУ ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ "МАЦА"

ИСТОЧНО САРАЈЕВО

расписао је

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за пријем васпитача у радни однос на одређено вријеме

 

I - Основни подаци

- Расписује  се јавни  конкурс  за  пријем  дипломираног  васпитача у радни однос на одређено вријеме

 

II - Услови за кандидате

1.  Поред   услова   предвиђеним   члановима   од 26. до 31. Закона о раду ("Сл. гласник  РС" бр 1/16), а који се тичу година живота и опште здравствене способности за рад, кандидати морају да  испуњавају посебне услове и то:

-  Најмање први циклус студијског програма или еквиваленти стечено високо образовање на студијском програм предшколског васпитања и образовања, или програму за образовање васпитача.

-   Да није лице правоснажно осуђено за кривично дјело које га чини недостојним за обављање послова и задатака  предшколског  васпитања  и образовања, а односи се на дјела учињена против: достојанства личности,  морала,  службене дужности,  трговине људима, полног интегритета, злостављање дјетета, полног или  другог насиља над дјететом или малољетним лицем,  искоришћавање дјеце  и малољетних лица  за  порнографију,  производње и приказивања дјечије порнографија, одузимања малољетног лица, запуштања и злостављања

  малољетног лица и насиља у породици или породичној заједници и друга кривична дјела, а што ће установа провјерити службеним путем за изабраног кандидата прије ступања  на рад.

 

-   Да има  најмање  двије  године дана  радног  искуства и  положен стручни  испит.

 

III - Документи потребни  за  пријаву  на  конкурс

 

Кандидати  су обавезни  доставити  сљедеће:

-  Пријаву на јавни конкурс (слободна форма која поред основних података по кандидату садржи и кратку  биографију)

-   Извод из матичне књиге рођених (оригинал или овјерена фотокопија обрасца без ограничења трајања)

-   Увјерење о држављанству (оригинал не старији  од шест мјесеци или овјерена фотокопија)

-   Диплома (оригинал или овјерена  фотокопија)

-   Докуменат у форми додатка диплома који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или у форми увјерење високо школске установе о просјеку оцјена током студирања

-  Докуменат у форми увјерења о укупном времену чекања на посао у стручној спреми траженој конкурсом издат од Завода за запошљавање са подручја јединице локалне самоуправе гдје је  кандидат пријављен.

 

IV – Рок за подношења пријаве

 

Рок за достављање пријаве је 8 дана од дана објаве конкурса  у дневним новинама "Глас Српске".

 

V – Начин достављања

Пријаве  се могу доставити  лично на протокол установе или путем поште на адресу установе.

 

VI – Интервју

 

Интервју за кандидате који доставе потпуне и благовремене пријаве одржаће се у просторијама  установе дана 18.3.2020. године у 10 часова, те се кандидати неће посебно позивати.

 

Уколико се кандидат не појави на интервју, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс. Документација која се прилаже не враћа  се  кандидатима.

 

VII – Начин  објављивања

 

Јавни  конкурс ће  бити објављен на страници Завода  за  запошљавање  РС и дневном листу "Независне новине".

***                                                                                              

ЈУ СШЦ "ИСТОЧНА ИЛИЏА"

ИСТОЧНА ИЛИЏА

 расписује

 

КОНКУРС

за пријем радника на упражњена радна мјеста

 

 

1.  Професор флауте - 11 часова, на одређено вријеме - до повратка радника са боловања, са радним искуством и положеним стручним испитом;

 

Право учешћа на конкурсу имају кандидати који осим услова утврђених Законом о раду  ("Службени гласник РС", број 01/16 и 66/18), испуњавају и посебне услове прописане чланом 104. став 1. Закона о средњем образовању и васпитању ("Службени гласник РС", број 41/18), Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама ("Службени гласник РС" 29/12, 80/14 и 83/15) и Правилником о врсти стручне спреме наставника и сарадника у гимназији ("Службени гласник РС" 34/15 и 83/15).

Уз потписану пријаву за наведени конкурс кандидати су дужни приложити:

2. увјерење о држављанству;

3. извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте;

4. љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад, које не може бити старије од шест мјесеци, и прилаже га само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

5. увјерење да против кандидата  није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;

6. овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент;

7. увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

8. увјерење о положеном стручном испиту;

9. увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита;

10. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

11. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење. За кандидате који се пријављују на конкурс рачуна се укупно вријеме чекања на посао у стручној спреми и профилу траженом конкурсом, закључно са даном издавања увјерења о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

12. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, које треба да садржи податке о врсти посла, степену стручне спреме и дужини оствареног радног стажа по врстама посла (уколико је кандидат радио с непуним радним временом , то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме);

13. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

14. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српска, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

15. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

 

Увјерење да кандидат није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних дрога и увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно  осуђених за кривична дјела сексуално злоупотребе и искоришћавања дјеце - за изабраног кандидата школа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

Процедура пријема у радни однос кандидата регулисана је Законом о средњем образовању и васпитању ("Службени гласник Републике Српске" број 41/18) и Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем ("Службени гласник Републике Српске" број 24/19).

 

Право учешћа на конкурс имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове. Наведено лице је дужно да положи стручни испит у року од десет мјесеци од дана заснивања радног односа у школи. Ово лице нема статус приправника, а стручни испит полаже под истим условима предвиђеним за приправника.

Право учешћа на конкурс имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу  Закона о средњем образовању и васпитању ("Службени гласник Републике Српске" број 41/18) испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

 

Рок за достављање пријава је 8 дана од дана објављивања конкурса.

 

Све копије докумената треба да буду овјерене. Достављена документација се неће враћати кандидатима. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

 

Тестирање  кандидата који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове тражене конкурсом, биће обављено 12.3.2020. године у 9 часова, а интервју исти дан у 10 часова у просторијама школе.

 

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса, након прегледа достављене документације, биће постављен на огласној табли, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа. Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

 

Пријаве слати на адресу: ЈУ Средњошколски центар "Источна Илиџа"

улица Стефана Немање број 10 

71123 Источно Сарајево, са назнаком "За конкурс – позиција број ___

Контакт телефон: 057/342-735                          

***

ЈУ СШЦ "ПАЛЕ"

ПАЛЕ                                                                                    

 расписује

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за избор  директора ЈУ Средњошколски центар Пале

 

 

За директора школе може да буде изабрано лице које поред општих услова предвиђених Законом о раду  ("Службени гласник Републике Српске" број 01/16 и 66/18) испуњава и посебне услове прописане чланом 129. Закона о средњем образовању и васпитању ("Службени  гласник Републике Српске" број 41/18) и то:

 

- Да има завршен најмање први циклус студија у трајању од најмање четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент;

- Да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе;

- Да није осуђивано правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, нити је против њега покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;

- Да има предложен програм рада и истиче се својим радом и способностима за организовање васпитно-образовног рада школе;

-  Да испуњава услове за радно мјесто наставника и стручног сарадника у школи у којој конкурише.

Поред општих и посебних услова, за директора не може бити изабрано лице на које се односи члан IX став 1. Устава Босне и Херцеговине.

 

Уз пријаву на конкурс кандидати су дужни приложити (оригинална или овјерене фотокопије) сљедеће документе:

 

1. Кратку биографију са подацима о кретању у струци и о оствареним резултатима у васпитно-образовном раду;

2. Увјерење о држављанству (не старије од шест мјесеци);

3. Извод из матичне књиге рођених или овјерену фотокопију личне карте;

4. Диплому о завршеном првом циклусу студијског програма стеченог након четири  године студија или еквивалент;

5. Потврду којом се доказује да кандидат има најмање 5 година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе;

6. Увјерење о положеном стручном испиту за обављање васпитно-образовног рада;

7.  Програм рада у наредном четворогодишњем мандату;

8. Увјерење да лице није осуђивано правоснажном пресудом на безусловну казну затвора (не старије од шест мјесеци);

9.  Увјерење да се против њега не води кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем (не старије од шест мјесеци) ;

10. Љекарско увјерење о општој психичкој и физичкој способности (не старије од шест мјесеци);

11.  Овјерену изјаву да кандидат није обухваћен чланом IX став 1. Устава Босне и Херцеговине;

12. Друге доказе о потврђивању знања и способности кандидата.

 

Рок за подношење пријаве на конкурс је 15 дана од дана објављивања.

Директор школе се именује на период од четири године.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити разматране.

Пријаве доставити лично или слати поштом са назнаком "Пријава на конкурс за избор директора школе" на адресу: ЈУ Средњошколски центар Пале, Његошева број 7, 71420 Пале.

***

УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

 

 објављује

 

ПОНИШТЕЊЕ КОНКУРСА

Поништава се конкурс објављен у дневном листу "Глас Српске" дана 12.6.2019. године у дијелу који се односи на избор сарадника у звање асистента за ужу научну област  "Сточарство", на Пољопривредном факултету Источно Сарајево Универзитета у Источном Сарајеву.

***

ЈУ ОШ "СОКОЛАЦ

СОКОЛАЦ

расписује

 

КОНКУРС

за избор и именовање директора ЈУ Основне школе "Соколац" Соколац

 

I    Предмет

     Школски одбор Јавне установе Основна школа "Соколац" Соколац расписује јавни конкурс за избор и именовање директора Јавне установе Основна школа "Соколац" Соколац.

II   Опис послова

      Директор руководи радом школе, одговоран је за законитост рада и успјешно обављање дјелатности школе у складу са позитивноправним прописима. Директор за свој рад одговара Влади, школском одбору и министру.

III  Мандат

     Мандат директора траје четири године и почиње од дана ступања на дужност.

IV  Услови које кандидат мора да испуњава

 

1. Општи услови:

- да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине;

- да је пунољетан;

- да има општу здравствену способност за рад.

 

2. Посебни услови:

- да има завршен први циклус студија у трајању од четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент. На мјесто директора школе могу конкурисати и лица из члана 177. став 1. и 2. Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске" број 44/17 и 31/18);

- да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе из тачке 1. овог става;

- да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора и против којег није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

V Потребна документација

 

    Кандидат који конкурише за радно мјесто директора школе уз потписану пријаву на конкурс прилаже сљедећа документа:

1. Извод из матичне књиге рођених;

2. Увјерење о држављанству;

3. Диплому о завршеној стручној спреми;

4. Потврду којом доказује да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе;

5. Љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима које прилаже само именовани кандидат прије ступања на дужност;

6. Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора. Ово увјерење ће школа прибавити службеним путем за именованог кандидата, а прије ступања на дужност;

7. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;

8. Приједлог програма рада директора у наредном четворогодишњем мандату;

9. Препоруку ранијег послодавца, односно наставничког вијећа школе у којој је кандидат запослен;

10. Кратку биографију са подацима о претходним пословима и развоју каријере у струци и оствареним резултатима у раду.

 

     Сва потребна документа се достављају у оригиналу или као овјерене копије и они неће бити враћени кандидатима.

 

VI Рок и начин подношења пријава

 

     Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања. Пријаве се могу доставити лично или поштом на адресу ЈУ Основна школа "Соколац" Соколац, Ул. Омладинска 2. 71350 Соколац, у затвореној коверти са назнаком "Пријава на конкурс за избор и именовање директора". 

    Напомена: Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

          

VII Начин и рок обавјештавања кандидата о резултатима конкурса

      Школски одбор писаним путем обавјештава све учеснике конкурса о одлуци Владе о именовању директора у року од осам дана од дана пријема одлуке.      

VIII Напомене

       На мјесто директора школе могу конкурисати и лица из члана 177. став 1. и 2. Закона о основном васпитању и образовању.

***

ЈУ ОШ "СОКОЛАЦ"

СОКОЛАЦ

 

 расписује

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за упражњена радна мјеста

 

1. Наставник физике - један извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом, непуна норма – 4 часа редовне наставе седмично, на одређено вријеме, до краја школске 2019/2020. године;

 

2. Наставник географије - један извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом, непуна норма – 10 часова редовне наставе седмично, на одређено вријеме, до повратка радника са јавне функције;

 

3.  Наставник хемије - један извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом, непуна норма – 16 часова редовне наставе седмично, на неодређено вријеме.

 

       Поред општих услова прописаних Законом о раду ("Службени гласник Републике Српске" број 1/16 и 66/18) и чланом 5. Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи ("Службени гласник Републике Српске" број 74/18 и 26/19) кандидат треба да испуњава услове прописане чланом 104. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број 44/17, 31/18 и 84/19) и у складу са Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Службени гласник Републике Српске", број: 77/09 и 86/10, 25//14, 76/15).

       

          Општи услови које кандидат мора да испуњава су:

Да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству;

Да је пунољетан а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте;

Да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава. Увјерење о неосуђиваности за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем прије заснивања радног односа;

Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце. Увјерење ће за изабраног кандидата школа  прибавити службеним путем прије заснивања радног односа.

Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

        Поред општих услова предвиђених Законом кандидати треба да испуњавају и посебне услове у складу са Законом о основном васпитању и образовању. Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске" број 44/17, 31/18 и 84/19) испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме. Изузетно право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању.

       Уз потписану пријаву и документацију о испуњености општих услова потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање:

Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области, а у складу са Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Службени гласник Републике Српске" број 77/09 и 86/10, 25//14, 76/15) и Законом о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", број 44/17, 31/18 и 84/19);

Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

Увјерење о положеном стручном испиту;

Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;

Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца које треба да садржи податке о врсти посла, степену стручне спреме и дужини оствареног радног стажа по врстама посла;

Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца.

 Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије борца.

 

      Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената лично или путем поште у затвореној коверти са назнаком "Пријава на конкурс – (навести радно мјесто за које кандидат конкурише)" на адресу ул. Омладинска бр. 2, 71350 Соколац и те копије неће бити враћене кандидатима.

      Конкурс остаје отворен осам дана од дана објављивања у дневном листу "Глас Српске".

       Тестирање кандидата који испуњавају услове конкурса и који су доставили потпуне и благовремене пријаве обавиће се дана 13.3.2020. године са почетком у 10 часова, а интервју ће се обавити истог дана, односно 13.3.2020. године са почетком у 11 часова (за сва радна мјеста по овом конкурсу). Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а кандидат који се не појави на тестирању или интервјуу сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс. Тестирање и интервју ће се обавити у просторијама школе.

        Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе.

       Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити узете у разматрање.

 

***

ЈУ ОШ "БОШКО БУХА"

ШТРПЦИ - УВАЦ

 расписује

 

КОНКУРС

за упражњено радно мјесто

 

1.   Педагог - 1 извршилац, пуна норма, приправник, на одређено вријеме, до повратка радника са боловања, а најдуже годину дана од дана заснивања радног односа.

 

Поред општих услова прописаних Законом о раду и чланом 6. Правилника о процедури пријема,  критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи ("Службени гласник Републике Српске" број: 74/18 и 26/19) кандидат треба да испуњава  услове прописане чланом 104. Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске" број: 44/17 и 31/18), чланом  2. и 3.  Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Службени гласник Републике Српске" број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15).

Право учешћа на конкурс имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1) да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2) да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или  копијом личне карте,

3) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем  које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

5) да по подацима из посебног Регистра није правоснажно осуђиван за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце,

6) да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерење из тачке 4) и  5) за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Уз потписану пријаву  и документацију којом  доказују испуњеност општих услова, потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање кандидата:  

диплому о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања  или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања,  ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

увјерење издато од  Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији  незапослених лица која траже запослење, након стицања одговарајуће стручне спреме,

увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласну таблу школе, три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се у просторијама школе у  петак, 13. марта 2020. године: тестирање у 13 часова, а  интервју у 14 часова.

Кандидати се неће посебно позивати и уколико се не појаве на тестирању или интервјуу сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Пријаве доставити у затвореној коверти са назнаком "Пријава на конкурс" на адресу: ЈУ Основна школа "Бошко Буха" Штрпци, бр. 60, 73265 Увац.

***

ЈУ ОШ "ЈОВАН ДУЧИЋ"

КАСИНДО - ИСТОЧНА ИЛИЏА

 расписује

 

КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

 

1.  Водитељ продуженог боравака (наставник разредне наставе, дипломирани педагог), пуна норма - један (1) извршилац са радним искуством, положен стручни испит, на одређено вријеме, до краја наставне 2019/20. године;

 

2.   Наставник математике, 12 часова норме - један (1) извршилац са радним искуством положен  стручни испит, на одређено вријеме, до повратка радника са боловања;

 

3. Наставник физике, 10 часова норме - један (1) извршилац са радним искуством, положен  стручни испит, на одређено вријеме, до повратка радника са боловања;

 

4.  Наставник њемачког језика, 10 часова норме - један (1) извршилац са радним искуством, положен стручни испит, на одређено вријеме, до повратка радника са боловања.

 

Општи и посебни услови за пријем у радни однос прописани су Законом о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске" број: 44/17,31/18, 84/19), Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Службени гласник Републике Српске" број: 77/09, 86/10, 25/14, 76/15) и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи ("Службени гласник Републике Српске" број: 74/18, 26/19).

А) Општи услови, које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања:

        1) да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине,

        2) да је пунољетан,

        3) да је радно способан (љекарско увјерење се доставља по  пријему у радни однос),

       4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног или другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотреба опојних средстава,

        5) да се не налази у посебном Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце.

         6) да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

       Увјерење из тачке 4) и 5) за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

       Б) Посебни услови, које кандидати треба да испуњавају:

1)  да има одговарајући ниво образовања - завршен први циклус студијског програма у одређеној области и остварених најмање 180 ECTS бодова у трајању од три године или еквивалент, у складу са Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Службени гласник Републике Српске" број: 77/09, 86/10, 25/14, 76/15), Уредба о педагошким стандардима и нормативима за основно образовање и васпитање ("Службени гласник Републике Српске" број: 51/11, 19/12, 77/12) и Законом о основном образовању и васпитању ("Службени гласник Републике Српске" број: 44/17, 31/18, 84/19).

Право учешћа имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме као и лица прописана члан 104. Став 6. Закона о основном образовању и васпитању ("Службени гласник Републике Српске", број: 44/17, 31/18, 84/19).

 

2) да има положен стручни испит за рад у васпитно-образовном процесу.

 

Г) Потребна документација

1.  Уз пријаву (својеручно потписану од стране кандидата, са краћом биографијом, адресом и контакт телефоном) потребно је да кандидати доставе:

Документацију којом доказују испуњавање општих услова:

2.  Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте,

3.  Увјерење о држављанству; 

4) Увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

    б) Документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање:

4. Диплому о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у   области траженој конкурсом или еквивалент,

5. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

7. Увјерење о положеном стручном испиту за самосталан васпитно-образовни рад,

8. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у школи,

9. Увјерење о радном стажу, код ранијег послодавца, коју издаје васпитно-образовна установа,

10. Увјерење  издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,  која траже запослење,

11. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

12. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу  ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

13. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу  борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије  борца.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Пријем наставника у радни однос, вршиће се у складу са Правилником о процедури пријема, критеријима пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи ("Службени гласник РС" број 74/18, 26/19).

Непотпуне и неблаговремене, као  и пријаве кандидата који не испуњавају услове неће се разматрати.

Тестирање кандидата ће се обавити 12.3.2020. године. Тестирање за водитеља продуженог боравка, математику и њемачки језик  у  11 сати, а за физику у 12 сати. Интервју кандидата ће се обавити 12.3.2020. године, у 13 сати.

 

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе. Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Ако се не појаве на заказаном тестирању и интервју сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Конкурс  остаје отворен осам (8) дана, од дана објављивања.

Примљени кандидати почињу са радом након завршене конкурсне процедуре.

Пријаве са потребним документима доставити у затвореној коверти  са назнаком „пријава на конкурс, не отварати", на адресу школе:

ЈУ ОШ "Јован Дучић" Касиндо

Младичка бр 3                                                                                      

71 213 Источна Илиџа                                                                                              

***

ЈУ НАРОДНА БИБЛИОТЕКА "ПРОСВЈЕТА"

Рудо

 расписује

 

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за пријем радника у радни однос

 

 

1. Библиотекар, један извршилац, на неодређено вријеме

 

Поред општих услова предвиђених Законом о раду РС, кандидат треба да испуњава и посебне услове прописане правилником о врсти стручних послова у библиотечко-информационој дјелатности.

 

I Општи услови:

 

1. Да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине;

2. Да је пунољетан;

3. Да има општу здравствену способност;

4. Да није осуђиван на безусловну казну затвора од најмање 6 мјесеци за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у народној библиотеци;

5. Да се против њега не води кривични поступак.

 

II Посебни услови:

 

1. Одговарајући ниво образовања – висока стручна спрема – завршен први циклус студија;

2. Положен стручни испит за библиотекара.

 

III Потребна документација:

 

Уз пријаву на конкурс (потписану од стране кандидата), која треба да садржи адресу, кратку биографију и списак документације која се прилаже, кандидати су дужни приложити сљедеће доказе о испуњавању општих и посебних услова конкурса:

 

1. Увјерење о држављанству;

2. Извод из матичне књиге рођених;

3. Увјерење да није осуђиван;

4. Увјерење да се против њега не води кривични поступак (не старије од 3 мјесеца)

5. Диплома о завршеном образовању и

6. Увјерење о положеном стручном испиту за библиотекара.

 

Сва предвиђена документација мора бити достављена у оригиналу или овјереним фотокопијама.

 

Уколико се на конкурс не пријави лице са положеним стручним испитом, у радни однос може бити примљено и лице које нема положен стручни испит, с тим да је дужно испит положити у року од годину дана од дана заснивања радног односа.

 

Кандидат који буде примљен дужан је доставити увјерење о општој здравственој способности.

 

Са свим кандидатима који испуњавају услове конкурса, комисија ће обавити разговор – интервју, о чему ће кандидати бити благовремено обавијештени.

 

IV Рок за подношење пријаве:

 

Рок за подношење пријаве на конкурс је осам (8) дана од дана објављивања конкурса у дневном листу "Глас Српске".

 

Непотпуне и неблаговремене пријаве се неће узети у разматрање.

 

Пријаве се могу доставити лично или поштом препоручено на адресу:

 

ЈУ Народна библиотека "Просвјета"

Трг слободе број 1

73260 Рудо

 

са назнаком "пријава на конкурс".

 

        

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана