ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 25.12.2019. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 25.12.2019. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 25.12.2019. године.

 Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени ао незапослено лице.

***********

**************

ЈУ ОШ "ПЕТАР ПЕТРОВИЋ ЊЕГОШ"

ИСТОЧНА ИЛИЏА

 

 расписује

 

КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

 

Опис радних мјеста

 

1.  Наставник биологије - 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме, до 31.8.2020. године;

2.  Наставник математике - 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме, до 31.8.2020. године.

 

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

 

Поред општих услова предвиђених Законом о раду ("Службени гласник Републике Српске", број: 1/16 и 66/18) кандидат треба да испуњава и услове предвиђене чланом 104. 105. и 106. Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", број: 44/17, 31/18, 84/19) као и услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Службени гласник Републике Српске", број: 77/09, 86/10, 25/14, и 76/15).

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане  овим конкурсом  и Законом о основном васпитању и образовању - чл. 104. став (6) ("Службени гласник Републике Српске", број: 44/17, 31/18, 84/19).

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", број: 44/17, 31/18, 84/19) испуњавала услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

 

Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс, потребно је доставити сљедеће документе којима се доказују општи услови које кандидат треба да испуњава:

1. Увјерење о држављанству Републике Српске или Босне и Херцеговине;

2. Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте;

3. Љекарско увјерење о радној способности - не старије од шест мјесеци (прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа);

4. Увјерење о неосуђиваности за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављана дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава (школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата прије заснивања радног односа).

5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце (школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата прије заснивања радног односа).

6. Увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и дугог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

Документација на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 115. Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", број: 44/17, 31/18, 84/19) и члана 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи ("Службени гласник Републике Српске", број: 74/18 и 26/19)  је:

1. Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

3. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;

4. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;

5. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

6. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

7. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца из којих се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла;

8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије борца.

 

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Тестирање кандидата који су доставили потпуне и благовремене пријаве обавиће се дана 15.1.2020. у 12 часова, а интервју ће се обавити 15.1.2020. године у 13.30 часова у просторијама школе.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе, а по могућности и на интернет страницу школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Уколико се не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

Пријаве доставити у затвореној коверти са назнаком "Пријава на конкурс" на адресу:

ЈУ Основна школа "Петар Петровић Његош" Источна Илиџа

Бановић Страхиње 8

71123 Источно Сарајево                                                                                 

***

ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ

"МАШИН СВИЈЕТ" ИСТОЧНО САРАЈЕВО

расписује

 

КОНКУРС

за пријем у радни однос на неодређено вријеме

 

 

1.    Дипломирани васпитач за рад у Дјечијем вртићу "Машин свијет" у Источном Сарајеву на

       неодређено вријеме.

 

Потребно је да кандидати испуњавају сљедеће услове:

 

-  завршен факултет за васпитача,

-  положен стручни испит и најмање једна година радног искуства,

-  одлично познавање енглеског језика.

 

Заинтересовани кандидати се могу јавити лично у просторије вртића или заказати термина за разговор на телефон број: 057/375-222.

 

Услови за рад и начин рада се могу добити лично код послодавца.

***

ЈУ ОШ "БОШКО БУХА"

ШТРПЦИ, УВАЦ

 расписује

 

КОНКУРС

за упражњена радна мјеста

 

 

1.  Наставник математике - 1 извршилац на 12 наставних часова са радним искуством и положеним

     стручним испитом на одређено вријеме до повратка радника са неплаћеног одсуства, а надуже до краја наставне 2019/20 године.

2.  Наставник физике - 1 извршилац на 12 наставних часова са радним искуством и положеним   стручним испитом,  на одређено вријеме до повратка радника са неплаћеног одсуства, а најдуже   до краја наставне 2019/20 године.

 

Поред општих услова прописаних Законом о раду и чланом 6. Правилника о процедури пријема,  критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи ("Службени гласник Републике Српске", број: 74/18 и 26/19) кандидат треба да испуњава  услове прописане чланом 104. Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске" број: 44/17 и 31/18), чланом  2. и 3.  Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Службени гласник Републике Српске", број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15).

Право учешћа на конкурс имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Изузетно, право учешћа на конкурс имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању.

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1) да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2) да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или  копијом личне карте,

3) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем  које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

5) да по подацима из посебног Регистра није правоснажно осуђиван за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,

6) да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерење из тачке 4) и  5) за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

Уз потписану пријаву и документацију којом  доказују испуњеност општих услова, потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање кандидата:  

1.  диплому о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у      одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних      академских студија у одговарајућој области,

2.  увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је      дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и      дидактичко-методичку групу предмета,

3.   увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,

 4.   увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио     разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

5.  додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење      високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о      просјеку оцјена,

6.  увјерење издато од  Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији  незапослених      лица која траже запослење, након стицања одговарајуће стручне спреме,

7.  увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, са подацима о дужини радног стажа, на      којим пословима је остварен радни стаж и са којом стручном спремом,

8.  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о      утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике

     Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,      увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о      утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске,      ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

10. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о       утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о       кандидату из категорије борца.

 

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласну таблу школе, три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се у просторијама школе у  петак, 10. јануара 2020. године; тестирање у 10 часова, а  интервју у 11 часова.

Кандидати се неће посебно позивати и уколико се не појаве на тестирању или интервјуу сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Пријаве доставити у затвореној коверти са назнаком "Пријава на конкурс" на адресу: ЈУ Основна школа "Бошко Буха" Штрпци, бр. 60, 73265 Увац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана