ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 18.11.2020. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 18.11.2020. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 18.11.2020. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице

***************

*************

ЈУ “СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР ПАЛЕ”

ПАЛЕ

расписује:

КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

1.   Професор машинске групе предмета, (машински елементи, компјутерска графика, механика), 1   извршилац, 9 часова,  на одређено вријеме до 31.8.2021. године, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави;

Општи и посебни услови за пријем у радни однос:

Право учешћа на конкурсу имају кандидати који осим услова утврђених Законом о раду (“Службени гласник Републике Српске” број 01/16 и 66/18), испуњавају и посебне услове прописане чланом 104. Закона о средњем образовању и васпитању (“Службени гласник Републике Српске” број 41/18 , 35/2020 и 92/2020), и Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама (“Службени гласник Републике Српске” број 29/12, 86/2013, 80/14 и 83/15).

 

Уз  пријаву потписану од стране кандидата за наведени конкурс кандидати су дужни приложити:

 

1.   Увјерење о држављанству;

2.   Извод из матичне књиге рођених или овјерена фотокопија личне карте;

3.   Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент и стручно звање у одређеној области;

4.  Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

5. Увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима које издаје надлежна здравствена установа и које не може бити старије од шест мјесеци а које је дужан доставити изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

6.   Увјерење  о положеном стручном испиту за рад у настави;

7.   Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица;

8.   Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца у коме је јасно назначена врста посла, степен стручне спреме и дужина радног стажа.

9.   Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

10.  Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

11.  Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије борца;

12. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

13. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

Увјерење да лице није правоснажном пресудом осуђивано за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, злоупотребе опојних средстава, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем (увјерење о неосуђиваности) за изабраног кандидата школа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

Процедура пријема у радни однос кандидата регулисана је Законом о средњем образовању и васпитању (“Службени гласник Републике Српске” број 41/18 и 35/2020) и Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем (“Службени гласник Републике Српске”, бр. 24/19).

 

Право учешћа на конкурс имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове. Наведено лице је дужно да положи стручни испит у року од десет мјесеци од дана заснивања радног односа у школи. Ово лице нема статус приправника, а стручни испит полаже под истим условима предвиђеним за приправника.

 

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу  Закона о средњем образовању и васпитању (“Службени гласник Републике Српске” број: 41/18 и 35/2020) испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

 

Рок за достављање пријава је 8 (осам) дана од дана објављивања конкурса. Тестирање кандидата који испуњавају услове тражене конкурсом биће обављено у просторијама школе, дана 2.12.2020. године, у 10 часова, а интервју ће бити обављен у просторијама школе истог дана у 11 часова.

 

Све копије тражених докумената треба да буду овјерене. Достављена документација се неће враћати кандидатима. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити узете у разматрање и биће одбачене.

 

Кандидати неће бити посебно позивани на тестирање и интервју, а уколико се не појаве сматраће се да су одустали од пријаве на јавни конкурс.

 

Пријаве, са назнаком “За конкурс” доставити поштом или непосредно на адресу: ЈУ “Средњошколски центар Пале” Пале, ул. Његошева бр. 7, 71 420 Пале.

***

ЈУ ОШ “ПЕТАР ПЕТРОВИЋ ЊЕГОШ”

ИСТОЧНА ИЛИЏА

расписује:

 

КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

 

Опис радних мјеста:

 

1. Водитељ продуженог боравка, пуна норма, 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме до повратка раднице са породиљског боловања, а најдаље до 30.6.2021. године.

 

Општи и посебни услови за пријем у радни однос:

 

Поред општих услова предвиђених Законом о раду (“Службени гласник Републике Српске”‘, број: 1/16 и 66/18) кандидати треба да испуњавају и услове предвиђене чланом 104. Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске”, број: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20, 63/20), као и услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача (“Службени гласник Републике Српске”, број: 77/09, 86/10, 25/14, и 76/15).

 

За радно мјесто водитеља продуженог боравка потребно је да кандидати испуњавају услове из члана 6. Правилника о начину организовања проширеног програма (“Службени гласник Републике Српске број: 37/19, 13/20).

 

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж  ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане  овим конкурсом  и Законом о основном васпитању и образовању - чл. 104. став (6) (“Службени гласник Републике Српске” број: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20, 63/20).

 

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске”, број: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20, 63/20) испуњавала услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

 

Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс, потребно је доставити сљедеће документе којима се доказују општи услови које кандидат треба да испуњава:

1. Увјерење о држављанству Републике Српске или Босне и Херцеговине;

2. Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте;

3. Љекарско увјерење о радној способности – не старије од шест мјесеци (прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа);

4. Увјерење о неосуђиваности за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава (школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата прије заснивања радног односа).

5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце (школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата прије заснивања радног односа).

6. Увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и дугог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

Документација на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 115. Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске”, број: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20, 63/20) и члана 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи (“Службени гласник Републике Српске”, број: 74/18 и 26/19) је:

 

1. Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

3. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;

4. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;

5. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

6. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

7. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца из којих се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла;

8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије борца.

 

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Тестирање кандидата који су доставили потпуне и благовремене пријаве обавиће се дана 3.12.2020. у 11 часова, а интервју ће се обавити истог дана у 12.30 часова у просторијама школе.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе, а по могућности и на интернет страницу школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Уколико се не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

 

Пријаве доставити у затвореној коверти са назнаком “Пријава на конкурс” на адресу:

ЈУ Основна школа „Петар Петровић Његош” Источна Илиџа

Бановић Страхиње 8, 71123 Источно Сарајево                               

***

ОКРУЖНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО

У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

 

објављује:

 

ЈАВНИ ОГЛАС

о попуни радног мјеста у

Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву

 

I – Назив и позиција радног мјеста

1. Стручни сарадник за јавне набавке – ВСС .……………………… број извршилаца један (1)

- Радни однос се заснива на неодређено вријеме уз пробни период од три (3) мјесеца

 

II – Опис послова

Позиција I-1 – Стручни сарадник за јавне набавке: врши послове у вези са примјеном Закона о јавним набавкама Босне и Херцеговине, пратећим прописима и посебним процедурама међународних донаторских организација, прати законе и друге прописе из области јавних набавки и стара се о њиховој досљедној примјени, израђује нацрт плана јавних набавки, учествује и иницира његове измјене, прати и контролира извршење плана и реализацију закључених уговора, пружа стручну помоћ у раду Комисија за јавне набавке, припрема тендерску документацију, уговоре и осталу пратећу документацију, израђује извјештаје о проведеним поступцима јавних набавки и обавља и друге послове по налогу непосредног руководиоца.

 

III – Општи услови

1. Да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине,

2. Да је старији од 18 година,

3. Да има општу здравствену способност,

4. Да се против њега не води кривични поступак и

5. Да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора у трајању дужем од шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у тужилаштву.

 

IV – Посебни услови

1. ВСС правног или економског смјера

2. двије (2) године радног искуства на истим или сличним пословима

3. познавање рада на рачунару

 

V – Доказ о испуњавању услова (потребна документација)

За испуњавање општих и посебних услова, кандидати морају сљедеће документе приложити у оригиналу или овјереној копији:

- увјерење о држављанству;

- увјерење да се не води кривични поступак (доставиће само изабрани кандидат по завршетку конкурсне процедуре);

- за испуњавање општег услова из тачке III - 5 доставља се овјерена писмена изјава кандидата;

- диплому о завршеном факултету (овјерена копија дипломе или увјерење о завршеном факултету);

- увјерење или потврда о радном искуству (оригинал или овјерена копија);

- доказ о познавању рада на рачунару (оригинал или овјерена копија);

- доказ о општој здравственој способности - љекарско увјерење (доставиће само изабрани кандидат по завршетку конкурсне процедуре).

 

Напомена за све кандидате: Уколико кандидат поднесе лажне документе приликом пријављивања на конкурс, са истим ће бити прекинут уговор.

 

VI – Адреса за подношење пријаве и рок за пријаву на оглас

Пријаве са доказима о испуњавању општих и посебних услова се могу доставити лично или путем поште на адресу: Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву, ул. Карађорђева бр. 5, 71123 Источно Сарајево, са назнаком “Пријава на конкурс за стручног сарадника за јавне набавке”.

 

Рок за подношење пријава кандидата је осам (8) дана од дана објављивања јавног огласа у дневном листу “Глас Српске”.

 

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

 

О времену и мјесту интервјуа кандидати ће бити обавијештени накнадно телефонским путем или писменим путем, те је потребно у пријави обавезно навести и контакт телефон.

***

УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

ИСТОЧНО САРАЈЕВО

 расписује:

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за избор финансијског директора

Универзитета у Источном Сарајеву

I

Расписује се јавни конкурс за избор финансијског директора Универзитета у Источном Сарајеву.

 

II

Кандидати за избор на функцију финансијског директора Универзитета морају задовољити опште и посебне услове.

 

а) Општи услови за избор финансијског директора су:

- да је старији од осамнаест година;

- да је кандидат држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине;

- да има општу здравствену способност:

- да кандидат није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова на Универзитету;

- да се против кандидата не води кривични поступак:

- да кандидат није отпуштен из органа јавне у праве или јавне установе као резултат дисциплинске мјере.

 

б) Посебни услови за избор финансијског директора, прописани Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста на Универзитету у Источном Цапајеву, су:

- Мр/ВСС (VIII степен образовања или други циклус студија 300 ECTS бодова; VII степен образовања или први циклус студија 240 ECTS бодова, завршен економски факултет);

- пет година радног искуства на руководећем радном мјесту у струци од чега најмање три године на руководећим пословима у области високог образовања;

- доказане организационе способности и постигнути резултати рада;

- посједовање лиценце сертификованог рачуновође.

 

III

Кандидати су обавезни да уз пријаву на јавни конкурс за избор финансијског директора приложе доказе о испуњености општих и посебних услова и то:

- оригинал или овјерену копију извода из матичне књиге рођених;

- оригинал или овјерену копију увјерења о држављанству Републике Српске и Босне и Херцеговине које не смије бити старије од шест мјесеци;

- оригинал или овјерену копију љекарског увјерења о здравственој способности;

- оригинал или овјерену копију увјерења да кандидат није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова на Универзитету;

- оригинал или овјерену копију увјерења издатог од стране надлежног суда да се

против кандидата не води кривични поступак;

- овјерену изјаву да кандидат није отпуштен из органа управе или јавне установе као резултат дисциплинске мјере;

- оригинал или овјерену копију дипломе;

- доказ о радном искуству на руководећем радном мјесту у струци у трајању од пет година од чега најмање три на руководећим пословима у области високог образовања;

- доказ о посједовању лиценце сертификованог рачуновође;

- биографија са подацима о кретању у служби;

- друге доказе којима се потврђују организационе способности и постигнути резултати рада.

 

IV

Финансијски директор Универзитета обавља послове прописане Законом о високом образовању, Статутом Универзитета у Источном Сарајеву и Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста на Универзитету у Источном Сарајеву.

Финансијског директора Универзитета бира Управни одбор Универзитета, на приједлог ректора Универзитета.

Финансијски директор Универзитета се бира на период од 4 године са могућношћу

поновног избора.

За свој рад финансијски директор Универзитета одговара Управном одбору и

ректору Универзитета.

 

V

Овај конкурс ће се објавити у дневном листу “Глас Српске” и на интернет страници

Универзитета у Источном Сарајеву.

Пријаве на конкурс, са потребном документацијом, кандидати могу доставити лично на протокол или путем поште на адресу Универзитет у Источном Сарајеву, ул. Вука Караџића бр. 30, 71 123 Источно Сарајево, са назнаком “за Комисију за провођење конкурсне процедуре избора финансијског директора Универзитета”.

Јавни конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневном листу

“Глас Српске”.

Непотпуне и неблаговремене пријаве се неће разматрати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана