ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Добој: Оглашава слободна радна мјеста на дан 15.03.2023. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Добој: Оглашава слободна радна мјеста на дан 15.03.2023. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 15.03. 2023. године.

 Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*****

*****

*****

ЈУ ОШ "ШАМАЦ" ШАМАЦ

ДОСИТЕЈА ОБРАДОВИЋА 4

76 230 ШАМАЦ

 

КОНКУРС

на упражњено радно мјесто

 

  1. наставник математике, пуна норма, један извршилац, са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме, до повратка раднице са породиљског одсуства.

 

Кандидат који се пријављује на конкурс мора да испуњава сљедеће опште услове предвиђене Законом о раду и то:

  • да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине што доказује увјерењем о држављанству,
  • да је пунољетан што доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,
  • да је радно способан што доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,
  • да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава а које ће школа службеним путем прибавити за изабраног кандидата прије заснивања радног односа.

 

Уз потписану пријаву кандидат поред горе наведених докумената потребно је да достави документацију којом доказује да испуњава посебне услове у погледу стручне спреме прописане чланом 114.став (1) Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске'' број 81/22.), чланом 3. н) Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени гласник Републике Српске'' број 77/09; 86/10; 25/14 и 76/15.), чланом 5. и 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске'', број 74/18 и 26/19) и документацију на основу које се врши бодовање приликом утврђивања листе кандидата а то су:

 

  • овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области.
  • увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета.
  • увјерење о положеном стручном испиту.
  • увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи ако се то односи на кандидата.
  • додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена.
  • увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење.
  • увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством.
  • увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  • увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије борца,
  • увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

 

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената (овјера не старија од 6 мјесеци) и те копије неће бити враћене кандидатима.

Избор кандидата вршиће се у складу са Законом о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске'' број 81/22.), Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске'', број 74/18 и 26/19).

Рок за пријављивање кандидата је 8 дана од дана објављивања конкурса у средствима јавног информисања. Пријаве са документима слати на адресу школе: ЈУ Основна школа „ШАМАЦ" Шамац, Доситеја Обрадовића 4., 76 230 Шамац или лично на протокол сваког радног дана.

Непотпуне и неблаговремено приспјеле пријаве неће се узимати у разматрање, само ће бити евидентиране.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе и кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Тестирање и интервју пријављених кандидата који испуњавају услове конкурса ће се одржати дана 29.3.2023. године (сриједа) са почетком у 12,00 сати. Уколико се пријављени кандидат не појави на истом, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

          Школа ће обавијестити све кандидате пријављене на конкурс о извршеном избору кандидата по конкурсу.

***

ЈУ ОШ "ПЕТАР ПЕТРОВИЋ ЊЕГОШ" БОЉАНИЋ

БРЂАНИ ББ

74 322 БОЉАНИЋ

 

Ј А В Н И    К О Н К У Р С
за попуну упражњених радних мјеста

 

  1. Наставник музичке културе, 5 часова седмично, на одређено вријеме, до повратка радника са боловања, а најдуже до 31.8.2023. године  - 1 извршилац
  2. Наставник ликовне културе, 5 часова седмично, на одређено вријеме, до 31.8.2023. године – 1 извршилац

 

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

У радни однос за наведена радна мјеста  примају се лица са положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, у случају да се на конкурс не пријави лице са искуством разматрат ће се пријаве приправника.

 

Поред општих услова предвиђених Законом о раду (’‘Службени гласник Републике Српске’‘, број: 1/16 и 66/18) кандидат треба да испуњава и услове предвиђене чланом 113. 114. и 115. Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", број 81/22) као и услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Службени гласник Републике Српске", број: 77/09, 86/10, 25/14, и 76/15).

 

Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс, потребно је доставити сљедеће документе којима се доказују општи услови које кандидат треба да испуњава:

-Увјерење о држављанству Републике Српске или Босне и Херцеговине;
-Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте;
-Љекарско увјерење о радној способности – не старије од шест мјесеци (прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа);
-Увјерење о неосуђиваности за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављана дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава (школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата прије заснивања радног односа).

 

Документација на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", број 81/22) и члана 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи (’‘Службени гласник Републике Српске’‘, број: 74/18 и 26/19)  је:

-Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;
-Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
-Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовној установи

-Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;
-Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца из којег се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла;
-Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;
-Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
-Увјерење општинског/градског органа управе недлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије борца.

 

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

 

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж  ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане овим конкурсом  и Законом о основном васпитању и образовању - чл.114. став (5) ("Службени гласник Републике Српске" број 81/22).

 

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", број: 81/22) испуњавала услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

 

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе;

 

Тестирање кандидата који испуњавају услове обавиће се у уторак 28.3.2023. у 9:00 часова у просторијама школе, а интервју у 10 часова у просторијама школе.

Кандидати се неће посебно позивати  на тестирање и интервју.

Уколико се не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на јавни конкурс, комисија неће разматрати.
 

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана јавног објављивања.

 

Пријаве слати на адресу: Јавна установа Основна школа „Петар Петровић Његош’’ Бољанић, Брђани бб, 74322 Бољанић са назнаком "за конкурс".

***

ЈУ ОШ "ОЗРЕН" ДОЊА ПАКЛЕНИЦА

74 255 ДОЊА ПАКЛЕНИЦА

 

К  О  Н  К  У  Р С

за попуњавање упражњеног  радног   мјеста

 

  1. ПРОФЕСОР СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ ……… 1 извршилац – са радним искуством и положеним стручним испитом, 17 часова редовне наставе,  на одређено вријеме до повратка раднице са неплаћеног одсуства

Кандидати морају да испуњавају сљедеће услове:

Општи услови:

1.       да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству (датум издавања да није старији од 6 мјесеци),

2.       да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

3.       да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности које не може бити старије од 6 мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу а прије заснивања радног односа,

4.       да није осуђиван правноснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног или другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава, као и да није  уписано у посебан Регистар лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце које се доказује Увјерењима које ће за изабраног кандидата школа прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа,

5.       да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, а које се доказује увјерењем издатим од надлежног суда по мјесту пребивалишта, које кандидат доставља.

 

Уз потписану пријаву и документацију којом доказује испуњеност општих услова кандидат је дужан да достави и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за  пријема у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи, и то:

  1. овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,
  2. увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  3. увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно образовној установи,
  4. увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

5) додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

7) увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца,

8) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

9) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

10)    увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије борца.

Такође, право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању   („Службени Гласник Републике Српске" број 81/22) испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије докумената који нису старији од 6 мјесеци и  исте се неће враћати кандидатима.

Тест ће се одржати 27.03.2023. године у 10:00 часова, а интервју истог дана у 11:00 часова, у просторијама централне школе.

На огласној табли школе ће бити објављен списак кандидата који испуњавају услове конкурса.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Кандидати који се не појаве на тесту или интервју сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Рок за подношење пријаве је 8 дана од дана објављивања конкурса путем Завода за запошљавање.

Све непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Пријаве се могу доставити лично у  просторије  школе, или путем поште на адресу: ЈУ Основна школа „Озрен", Доња Пакленица, Добој, 74255 Пакленица.

***

ЈУ ОШ "ВУК СТЕФАНОВИЋ КАРАЏИЋ" ДОБОЈ

СРПСКИХ СОКОЛОВА 2

74 000 ДОБОЈ

 

ОГЛАС

за попуну упражњених радних мјеста

 

 

1.Професор /Наставник разредне наставе, пуна норма на одређено вријеме до повратка раднице са боловања                 -1 извршилац

-Са радним искуством и положеним стручним испитом

2.Професор/Наставник разредне наставе, пуна норма на одређено вријеме до повратка раднице са боловања - приправник     -1 извршилац

1. Општи услови које кандидат треба да испуњава су:

- да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству,

- да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,

- да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности које не може бити старије од 6 мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

- да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против  достојанства личности, морала, службене  дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

-Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,

-Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала,службене дужности,полног интегритета,злостављања дјетета,полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

Увјерење из става 1. тачка 4) и 5) овог члана за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

2. Уз потписану пријаву кандидата и горе наведене документе, кандидат треба доставити сљедећу документацију на основу које доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које ће се извршити бодовање:

-Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

-Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој  групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

-Увјерење о положеном стручном испиту ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом,

-Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

- Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

- Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

-Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством,

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС ,ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

- Увјерење општинског/градског органа  надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

- Увјерење општинског/градског органа  надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије борца.

У случају да се расписује конкурс за лица са радним искуством, право учешћа на конкурс имају и лица из члана 114. став 5. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске", број:81/22). Уколико се не пријави кандидат са положеним стручним испитом, биће разматране пријаве кандидата који немају положен стручни испит односно приправник.

Право учешћа на конкурс имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске", број: 81/22) испуњавала услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Оглас је отворен 8 дана од дана објављивања.

Сви кандидати пријављени на оглас дужни су доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на јавни конкурс комисија не разматра, већ их евидентира уз констатацију да пријаве на јавни конкурс нису достављене благовремено и /или нису потпуне, а након тога предлаже директору школе доношење закључка којом се пријава одбацује.

Кандидат који испуњава услове конкурса у случају да се не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је кандидат одустао.

Тест и интервју је заказан за сриједу, 29.03.2023.године са почетком у 12:00 часова, у просторијама ЈУ ОШ „Вук С. Караџић" Добој, за кандидате који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе, а по могућности и на интернет страницу школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Пријаве се могу доставити лично (ковертиране), на протокол школе или путем поште на адресу: ЈУ Основна школа "Вук Стефановић Караџић" Ул. Српских соколова бр. 2, 74000 Добој уз назнаку „ПРИЈАВА НА ОГЛАС"-навести на које радно мјесто се кандидат пријављује, у противном пријава ће се одбацити као непотпуна и неће се разматрати.

Пријем кандидата у радни однос вршиће се у складу са Правилником о процедури и критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник РС", бр.74/18., 26/19.).

***

ЈУ ОМШ "МАРКОС ПОРТУГАЛ" ДОБОЈ

ВИДОВДАНСКА ББ

74 000 ДОБОЈ

 

КОНКУРС

ЗА ПОПУНУ РАДНИХ МЈЕСТА

 

Наставник музике – Одсјек клавир – (2) извршиоца

  1. извршилац – 12 часова на одређено вријеме годину дана - приправник
  1. извршилац – 12 часова на одређено вријеме, до краја наставе у школској 2022/23

Одсјек солфеђо – (1) извршилац

        (1) извршилац – 12 часова на одређено вријеме годину дана - приправник

       

Услови:

  1. Завршена Академија (седми степен) –  дипломирани  музичар –  пијаниста,
  2. Дипломирани музички извођач или педагог са предходно завршеном средњом музичком школом, образовни профил музички извођач.

 

Сви кандидати морају испуњавати опште услове предвиђене Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" број 1/16 и 66/18), посебне услове прописане чланом  114. и 115. Закона о основном  васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број: 81/22 ) и члана 7.  Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача (Службени гласник Републике Српске" број 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15).

Пријем у радни однос вршиће се у складу са чланом 125. Закона о основном  васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број: 81/22) и Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број 74/18 и 26/19). 

Општи услови, потребна документа:

  1. Пријава  на конкурс са потписом кандидата, кратком биографијом, адресом, контакт- телефон и списак приложене документације,
  2. Увјерење о држављанству Републике Српске или Босне и Херцеговине;
  3. Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте;
  4. Љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима – не старије од шест мјесеци (прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа);
  5. Увјерење о неосуђиваности за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављана дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,
  6. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце (прибавља школа само за изабране кандидате након извршеног изора по конкурсу, а прије заснивања радног односа),
  7. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем

 

Потребна документација на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", број: 81/22) и члана 6. Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи (’‘Службени гласник Републике Српске’‘, број 74/18 и 26/19)  је:

1. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

2. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

3. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица;

4. Овјерена фотокопија увјерења о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;
5.  Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца које треба да садржи податке из којих се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла;

6. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

7. Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу РВИ Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије РВИ;

8. Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца.
 

Права учешћа на конкурсу имају и кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана  у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом.

Право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су, по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број 81/22), испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Уколико се не јаве кандидати са радним искуством и положеним стручним испитом у обзир долазе и кандидати без положеног стручног испита.

Конкурс је отворен десет (10) дана од дана објављивања.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Тестирање и интервју са кандидатима за наставника који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса обавиће се 27.03.2023. године у 10:00 часова у просторијама школе.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса, након прегледа достављене документације, школа поставља на огласној табли школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Ако се кандидат не појави на тестирању и интервјуу сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју

Пријаве доставити на адресу: ЈУ Основна музичка школа „Маркос Португал" Добој, Видовданска бб, 74 00 Добој, са назнаком „ЗА КОНКУРС".

***

 

ЈУ "ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ БРОД" БРОД

ЈОВАНА РАШКОВИЋА 6

74 450 БРОД

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста  у ЈУ „Туристичка организација општине Брод", Брод

 

I - в.д.директор ЈУ „Туристичка организација општине Брод", Брод расписује јавни конкурс за попуну упражњених радних мјеста на неодређено вријеме и то:

1) Административни радник ………………………………… 1 извршилац

2) Самостални референт одјељења за културу ………………. 1 извршилац

 

II- Опис послова

1) Административни радник

Обавља административне послове на нивоу цијеле ЈУ „ТООБ".

Води архиву службених докумената ЈУ „ТООБ".

Заприма, заводи и дистрибуира долазну и одлазну пошту.

Води персоналну документацију запослених радника, пријаву и одјаву радника у складу са законским прописима.

Прати организацију времена директора: заказује састанке, прави евиденцију обавеза, обавља телефонску коресподенцију и сл.

Набавља канцеларијски и потрошни материјал.

Обавља процедуру јавних набавки.

Води благајну ЈУ „ТООБ".

Предаје пазар и врши друге послове везане за рачуноводствену документацију.

Евидентира сатнице долазака и одлазака радника на посао.

Обавља друге послове по налогу директора.

2) Самостални референт одјељења за културу

Предлаже и договара теме и реализује их у договору са директором.

Организује и припрема разне прославе приликом значајних датума, историјских догађаја и других манифестација.

Организује и реализује манифестације културног карактера који су битни за Установу и локалну заједницу.

Организује и припрема књижевне вечери и друге облике наступа значајних стваралаца из области културе.

Координира рад са другим установама, организацијама и удружењима који се баве културом.

Друге послове по налогу директора

 

III-Општи услови за пријем у радни однос

1) да је држављанин Републике Српске, односно Босне и Херцеговине,

2) да је старији од 18 година,

3) да има општу здравствену способност,

4) да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова ЈУ „ТООБ",

5) да се против кандидата не води кривични поступак,

6) да није под оптужницом Међународног суда за ратне злочине почињене на подручју бивше Југославије у Хагу и да није одбио наредбу да се повинује пред Трибуналом- члан  IX тачка 1. Устава БиХ.

 

IV- Посебни услови

за радно мјесто из тачке I подтачка 1):

ССС-економског смјера и најмање једна година радног искуства у струци од тога 6 мјесеци рада на пословима административног радника .

Предност при конкурсу имају ратни војни инвалиди војске РС и дјеца погинулих бораца.

 

За радно мјесто из тачке I подтачка 2):

ВСС-(240 ECTS), друштвеног смјера и најмање једна година радног искуства у туризму и култури.

 

V - Потребна документација

(1)За пријаву на јавни конкурс кандидати треба да имају доказ о испуњавању општих услова, кандидат прилаже фото-копију увјерења о држављанству Републике Српске, односно Босне и Херцеговине  и фото-копију личне карте, а изјава да кандидат:

 

1) није под оптужницом Међународног суда за ратне злочине почињене на подручју бивше Југославије у Хагу и да није одбио наредбу да се повинује пред Трибуналом – члан  IX тачка 1. Устава БиХ,

2) да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у ЈУ „ТООБ" Брод.

(2) Као доказ о испуњавању посебних услова кандидат прилаже овјерене фото-копије:

1) диплома о завршеној стручној спреми,

2) исправе којом се доказује радно искуство у струци (потврда, рјешење или други акт из којег се види на којим пословима, са којом стручном спремом и у коме периоду је стечено радно искуство).

(3) Са кандидатима који буду испуњавали услове јавног конкурса, Конкурсна комисија ће обавити усмени интервју у циљу оцјене стручне оспособљености, знања и вјештина кандидата за обављање послова и задатака за радно мјесто на које је конкурисао. О мјесту и времену одржавања усменог интервјуа, кандидати ће бити благовремено обавјештени.

(4) Прворангирани кандидат, по приједлогу Комисије, дужан је да у року од седам дана од дана пријема обавјештења Комисије достави доказ о испуњености општих и посебних услова .

VI- Рок за подношење пријава

Рок за подношење пријава је 7 дана, од дана објављивања јавног конкурса. У случају да јавни конкурс не буде објављен истовремено, рок за подношење пријаве рачунаће се од  дана посљедњег објављивања.

Јавни конкурс биће објављен у дневном листу „Глас Српске", и на огласној плочи Завода за запошљавање Брод

Пријаве на јавни конкурс се могу доставити лично или путем поште на адресу ЈУ „Туристичка организација општине Брод", Брод, Улица  Јована Рашковића бр. 6 са назнаком „Пријава на јавни конкурс за попуну упражњених радних мјеста у ЈУ „Туристичка организација општине Брод", Брод.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана