ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Добој: Оглашава слободна радна мјеста на дан 08.06.2022. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Добој: Оглашава слободна радна мјеста на дан 08.06.2022. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 08.06.2022. године.

 Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*********

***********

**************

 

ОПШТИНА МОДРИЧА

ВИДОВДАНСКА 1

74 480 МОДРИЧА

 

Ј А В Н И    К О Н К У Р С

за попуну упражњеног радног мјеста на неодређено вријеме у Општинској управи Модрича

 

I Конкурс се расписује за попуну упражњеног радног мјеста у Општинској управи

  Модрича, на неодређено вријеме.  

 

1. Самостални стручни сарадник за буџет .................................... 1 (један) извршилац,

 

II Опис послова радних мјеста:

Запослени на радном мјесту из тачке I има статус службеника и обавља послове утврђене Правилником о организацији и систематизацији радних мјеста Општинске управе Модрича („Службени гласник општине Модрича", број: 12/21, 20/21 и 5/22). 

 

III Општи услови за пријем у радни однос:

1. да је држављанин Републике Српске, односно Босне и Херцеговине,

2. да је старији од 18. година,

3. да има општу здравствену способност,

4. да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у општинској управи, 

5. да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем   нивоу власти у БиХ три године прије објављивања конкурса,

6. да није под оптужницом Међународног суда за ратне злочине почињене на подручју  бивше Југославије у Хагу и да није одбио наредбу да се повинује пред Трибуналом - члан IX став 1. Устава БиХ,

7. да не постоји неспојивост и сукоб интереса у складу са чланом  43. до  47. Закона о службеницима и намјештеницима у јединицама локалне самоуправе („Службени  гласник Републике Српске", број: 97/16).

     IV  Посебни услови :

-висока стручна спрема, економског смијера - економиста или први циклус студија са најмање 240 ECTS бодова, 

-најмање три године радног искуства у траженом степену образовања,

-положен стручни испит за рад у органу управе,

-познавање рада на рачунару,

 

V   Потребна документа и поступак  избора:

(1)Пријава за учешће на јавном конкурсу подноси се на прописаном обрасцу„Пријава на јавни конкурс"(образац број 1.),који је доступан на интернет страници општине Модрича или интернет страници Министарства управе и локалне самоуправе, а исти се може преузети и лично у шалтер сали Општинске управе Модрича.

 (2)Уз наведени образац, као доказ о испуњавању општих услова, кандидат прилаже фотокопију увјерења о држављанству РС, односно БиХ и изјаву кандидата,

1.да није под оптужницом Међународног суда за ратне злочине почињене на подручју  бивше Југославије у Хагу и да није одбио наредбу да се повинује пред  Трибуналом – члан ИЏ тачка 1. Устава БиХ,

2.да није осуђен за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање 6 (шест) мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у  општинској управи,

3.да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем  нивоу власти у БиХ три године прије објављивања конкурса и

4.да није у сукобу интереса, односно да не обавља дужност која је неспојива са  дужношћу службеника у општинској управи, у складу са чланом 43. до 47. Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе, која је саставни дио пријаве на јавни конкурс.

 

(3) Као доказ о испуњавању посебних услова кандидат прилаже:

1.фотокопију дипломе о завршеном факултету (кандидат који је високо образовање стекао по Болоњском систему студирања уз диплому доставља и додатак дипломи. Ако високошколска установа додатак дипломи није уопште издавала, кандидат је дужан да уз диплому о стеченом образовању достави увјерење високошколске установе да додатак дипломи није издаван, односно да се не издаје),

2.увјерење о положеном стручном испиту за рад у органу управе или изјава којом се кандидат обавезује да ће у року од 6 мјесеци од дана запослења положити стручни  испит,

3.исправа којом се доказује радно искуство у траженом степену образовања (потврда, увјерење или други акт послодавца из којег се види на којим пословима, са којом стручном спремом и у ком периоду је стечено радно искуство) и

4.исправу-доказ да познаје рад на рачунару (ако кандидат нема доказ  о познавању рада на рачунару врши се провјера од стране стручне комисије општинске управе, прије обављеног интервјуа).

  (4) Са кандидатима који буду испуњавали опште и посебне услове конкурса, Конкурсна комисија обавиће интервју, о чему ће кандидати бити благовремено обавијештени.

(5) Прворангирани кандидат дужан је да у року од седам дана од дана пријема обавјештења комисије, достави доказе о испуњавању општих и посебних услова у оригиналу или овјереној фотокопији  из тачке В став 2. подтачка 2., и овјерену изјаву за подтачке 1, 3 и 4. Јавног конкурса, као и увјерење о здравственој способности.

Ако прворангирани кандидат у прописаном року не достави напријед наведене доказе   или ако на основу достављених доказа Комисија утврди да кандидат не испуњава опште и посебне услове, позваће сљедећег кандидата по броју освојених бодова са листе успјешних кандидата да достави горе наведене доказе о испуњавању општих и посебних услова и одговарајуће овјерене изјаве.

 

VI Рок за подношење пријаве

Рок за подношење пријаве је 15 дана од дана објављивања јавног конкурса.

Јавни конкурс ће бити објављен у „Службеном гласнику Републике Српске" и дневном листу „Глас Српске". Ако конкурс не буде објављен истовремено, рок ће се рачунати од дана посљедњег објављивања.

 

Пријаве се могу  доставити лично или путем поште, на адресу:

Општина Модрича, улица Видовданска 1. са назнаком „Пријава на конкурс за попуну упражњеног радног мјеста у општинској управи Модрича."

 

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

За давање додатних обавјештења о јавном конкурсу задужен је службеник Наташа Алаџић Стевановић, контакт телефон: 053/810-511 локал 181.

***

ЈКП КОМВОД а.д. Брод

Ул. Николе Тесле бр. 22

74450 Брод

 

 

На основу члана 10. Закона о јавним предузећима („Сл. гласник РС", број: 75/04 и 78/11), чланова 39. Закона о раду („Сл. гласник РС", број: 1/16, 66/18, 91/2021 и 119/2021), члана 14. Правилника о раду за запослене ЈКП „Комвод" а.д. Брод, број: 02-2677/21 од 01.06.2021. год., члана 25. Статута ЈКП „Комвод" а.д. Брод, број: 01-218/19 од 22.05.2019. године и члана 1. Одлуке о расписивању конкурса о пријему радника у радни однос на одређено вријеме, број: 03/1-2180/22 од 31.05.2022. године, Управа ЈКП „Комвод" а.д. Брод, расписује

 

ЈАВНИ КОНКУРС

  за пријем радника у радни однос на одређено вријеме

 

I. ЈКП „Комвод" а.д. Брод расписује Јавни конкурс за пријем радника у радни однос на одређено вријеме, на радно мјесто:

 

„Радник на пумпама" 1 извршилац, ССС ……………..…… на период од 12 мјесеци

 

II. Општи услови за пријем у радни однос:

1. да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине,

2. да је старији од 18 година,

3. да има општу здравствену способност,

4. да није кажњаван и да се против њега не води кривични поступак.

 

III. Посебни услови за пријем у радни однос:

1. средња стручна спрема

 

IV. Потребна документација за пријаву на конкурс:

          Уз пријаву на конкурс, кандидати су дужни да приложе доказе о испуњавању општих и посебних услова  и то:

1. овјерена фотокопија личне карте,

2. увјерење о држављанству,

3. извод из матичне књиге рођених,

4. овјерена фотокопија дипломе о стеченом образовању,

5.  увјерење о некажњавању,

6. увјерење надлежног суда да се против њега не води кривични поступак,

7. љекарско увјерење о општој здравственој способности које доставља само изабрани кандидат, прије заснивања радног односа.

 

VI. Објављивање конкурса и подношење пријаве:

Јавни конкурс ће бити објављен на огласној табли ЈКП „Комвод" а.д. Брод и огласној табли ЈУ Завода за запошљавање РС-Пале, филијала Добој, Биро Брод и новинама „Глас Српске".

 

VII. Рок за подношење пријава

Рок за подношење пријава је 8 дана од дана посљедњег објављивања.

Пријаве се могу поднијети лично у просторијама ЈКП „Комвод" а.д. Брод или путем поште на адресу: ЈКП „Комвод" а.д. Брод, Ул. Николе Тесле бр. 22, 74 450 Брод, са назнаком „Пријава на јавни конкурс  за пријем радника у радни однос на одређено вријеме".

Непотпуне и неблаговремене пријаве се неће разматрати.

***

ЈПУ РАДОСТ Шамац

Обилићев вијенац бб

76 238 Шамац

 

К О Н К У Р С

за пријем у радни однос

НА  НЕОДРЕЂЕНО ВРИЈЕМЕ У ЈПУ „РАДОСТ" ШАМАЦ

  

ОПИС РАДНОГ МЈЕСТА

1. Дипломирани васпитач предшколске дјеце – 1 извршиоц 

   најмање година дана радног искуства и положен стручни испит   

  

ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС   

      Поред општих услова предвиђених Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" бр. 1/16 и 66/18),кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 60. и 62. и 68. Закона о предшколском васпитању и образовању („Сл.гл.РС" бр.79/15 и 63/20),и чланом 2.став 1. и 2.  Правилника о врсти стручне спреме запослених у предшколским установама („Сл гл. РС" број 36/16).

 

      Посебни услови које кандидати треба да испуњавају:

  • да имају одговарајући ниво образовања – завршен први циклуис студијског програма или еквивалент и да су стекли високо образовање на студијском програму предшколског васпитања и образовања или програму за образовање васпитача.
  • да има најмање годину дана радног искуства на пословима        васпитача
  • да има положен стручни испит за васпитно-образовни рад, да има љекарско увјерење о психичкој и физичкој здравственој способности за рад са дјецом (прилажу увјерење само изабрани кандидат приликом заснивања радног односа).

 Уз пријаву за Конкурс ( потписано од стране кандидата који се пријављује на конкурс) и документацију којом се доказује испуњавање општих и посебних услова  потребно је доставити и сљедећу документацију која је прописана чланом 62. став 9. 1. и тачка2. закона о предшколском васпитању и образовању ( „Сл.гл.РС" број 79/15 и 63/20):

         1.Овјерена копија дипломе и додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење  Високо школске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

        2. Увјерење издато од Завода за запошљавање Републике Српске о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, након стицања одговарајуће стручне спреме.

       3. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен,(увјерење треба да садржи податке из којих се јасно види врста посла,степен стручне спреме и дужина оствареног радног искуства – стажа по врстама посла).

 

 ОПШТИ УСЛОВИ КОЈИ  КАНДИДАТ ТРЕБА ДА ИСПУЊАВА

  • да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине,а то се доказује увјерењем о држављанству,
  • да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,
  • да је радно способан,а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу,а прије заснивања радног односа и
  • да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности,морала,службене дужности,трговине људима,злостављања дјетета,полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем .

Кандидат је дужан доставити овјерену копију свих докумената будући да исти неће бити враћени кандидату.

Конкурс остаје отворен 8 (осам ) дана од дана објављивања у дневном листу"Глас Српске".

Напомена:

Пријаве са потребним документима доставити путем поште на адресу вртића: ЈПУ „Радост" Шамац,Обилићев вијенац бб Шамац.

Пријаву доставити у затвореној коверти са назнаком „ЗА КОНКУРС".

Кандидат који испуњава услове конкурса,а пријава му је потпуна и благовремена, биће подвргнут интервјуу, а исти ће бити обављен у просторијама предшколске установе у Шамцу, дана  16.06.2022.године. од 10.00 часова , стога кандидати неће бити појединачно обавјештени о термину истог.

Документа која нису трајног карактера (увјерење о држвљанству ), не могу бити старија од 6 (шест) мјесеци.

Кандидати који се не појаве на интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на Конкурс.

Неблаговремено и непотпуне пријаве неће бити узете у разматрање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана