ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бијељина: Оглашава слободна радна мјеста на дан 28.09.2022. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бијељина: Оглашава слободна радна мјеста на дан 28.09.2022. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 21.09.2022. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*********

*********

*********

 

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ ОШ „Стеван Немања", Драгаљевац Горњи

Град Бијељина

76 323 Драгаљевац, тел.: 055/373-362,

е-mail: [email protected]

Број:744/22

 На основу члана 125. став 1. и члана 152. став 3. Закона о основном васпитању и образовању  (       „Службени Гласник републике Српске", број 81/22), ЈУ ОШ „Стеван Немања" Драгаљевац Горњи о б ј а в љ у ј е:

К О Н К У Р С

За пријем радника у радни однос и то:

1. Наставник њемачког језика, 100% норме, на неодређено вријеме, приправник, 1 извршилац,

2. Наставник математике, 12 часова, на неодређено вријеме, положен стручни испит, 1 извршилац,

3. Наставник разредне наставе, на одређено вријеме, до повратка радника са мјеста вршиоца дужности директора, а најдуже до 31.08.2023. године, приправник, 1 извршилац.

 

ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

За наведена радна мјеста поред  општих услова утврђених  Законом којим се уређују радни односи и посебних услова прописаних у члану 114. став (1)  Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник РС" број: 81/22), кандидати треба да испуњавају услове предвиђене  Правилником о стручним профилима и звањима  наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени гласник Републике Српске", број 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15).

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник РС" број: 81/20) испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.
Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 114. став 5. Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник РС" број 81/22).

Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са чланом 127. став  (5) Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник РС" број 81/22) и одредбама Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи („Службени гласник РС", број 74/18 и 26/19) које нису у супротности са Законом о основном васпитању и образовању («Службени гласник РС" број 81/22).

 

Уз пријаву на расписани конкурс потписану од стране кандидата који се пријављује на конкурс са биографијом, потребно је да кандидати доставе и документацију на основу које се доказује испуњеност општих  услова и то:

а) да је држављанин Републике Српске или  Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,
б) да је пунољетан, што се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,
в) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа, и
г) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, злоупотребе опојних средстава, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, што се доказује увјерењем о неосуђиваности које ће школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа.

д) да није уписан у Регистар лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце што се доказује увјерењем о подацима из посебног Регистра које ће школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа и

ђ) да није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, а то се доказује увјерењем суда које не може бити старије од три мјесеца.

 

Кандидати су дужни да доставе  и документацију на основу које се  доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање  по критеријумима из члана 127. став  (6) Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник РС" број 81/22) и одредбама Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи („Службени гласник РС", број 74/18, и 26/19) које нису у супротности са  Законом о основном васпитању и образовању («Службени гласник РС" број 81/22) и то:

а) Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма укојој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

б)  додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

в) увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, које садржи податке из којих се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина радног стажа по врстама

г) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица.

д) увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу , уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица радним искуством или увјерење да се кандидат ослобађа обавеза полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником којим се регулише полагање стручног испита.

Уколико се ради о кандидату из категорије члана породице погинулог борца,  ратног војног инвалида и борца Одбрамбено- отаџбинског рата кандидат је дужан доставити и документацију за одређивање предности у случају да два или више кандидата имају једнак број бодова и то:
а) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца; 
б) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном  статусу  ратног војног инвалида  Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида; 
в) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном  статусу борца  Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Тестирање кандидата који испуњавају услове конкурса обавиће се у просторијама Централне школе у Драгаљевцу Горњем 13.10.2022. године у 9.00 часова, након теста истог дана биће обављен и интервју са кандидатима.

Кандидати се неће посебно позивати на тест и интервју, а уколико се не појаве на тестирању и  интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс, листа кандидата који испуњавају услове конкурса биће истакнута на огласној табли школе 11.10.2022.године.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Пријаве достављати лично или путем поште на адресу: ЈУ Основна школа "Стеван Немања" Драгаљевац Горњи, 129 Драгаљевац Горњи, 76323 Драгаљевац.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања .

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

 

На основу члана 48. и члана 73. став 2.  Закона о судовима Републике Српске ( Сл.гласник РС, бр.37/12, 44/15,39/16, 100/17), предсједник Окружног привредног суда у Бијељини расписује:

ЈАВНИ КОНКУРС

за пријем у радни однос на неодредјено вријеме  уз пробни рад

-        дактилограф – асистент   – 1 извршилац

Опис послова: креирање судских писмена и регистровање свих радњи по наредби судије, дактилографски послови по диктату, записничар на расправама, рочиштима и сједницама, формирање доставница за писмена, поступање по наредбама у спису предмета, преузимање и враћање списа у спремиште за предмет, попуњавање образаца рјешења о накнадама трошкова свједоцима и вјештацима, попуњавање образаца евиденције о ангажовању судских вјештака и судских тумача, регистровање поднесака, те обављање и других послова по наредби предсједника суда и судија.

Кандидат треба да испуњава сљедеће опште услове:

•да је држављанин Босне и Херцеговине

•да је пунољетан

•да се против њега не води кривични поступак

•да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у суду

•да има општу здравствену способност

Поред општих услова, кандидат треба испуњавати и посебно услове и то:

-средња стручна спрема – IV степен друштвеног смјера (завршена средња управна, пословно правна или економска шкова)

-познавање рада на рачунару

-најмање 6 мјесеци радног искуства на истим или сличним пословима

Кандидати су дужни да доставе писмену, потписану пријаву на конкурс са краћом биографијом те доказима о  испуњавању општих и посебних услова и то:

•извод из матичне књиге рођених у оригиналу или овјереној копији (не старије од шест мјесеци)

•увјерење о држављанству у оригиналу или овјереној копији (не старије од шест мјесеци)

•диплому о завршеној средњој школи у оригиналу или овјереној копији

•увјерење о неводјењу кривичног поступка (не старије од шест мјесеци)

•увјерење или потврду о радном искуству на истим или сличним пословима (доказ није радна књижица)

•увјерење или потврда о познавању рада на рачунару

•овјерену-посебну изјаву да нису осуђивани за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које их чини неподобним за обављање послова у државним органима.

Доказ о општој здравственој способности - љекарско увјерење (не старије од три мјесеца), доставиће изабрани кандидат по окончању конкурсне процедуре.

 У писменој пријави за конкурс обавезно је навести потпуну и тачну адресу пребивалишта и контакт телефон.

Рок за пријављивање кандидата је 15 дана од дана објављивања конкурса на огласној табли Завода за запошљавање-филијала Бијељина и дневним новинама „Глас Српске" .

Писмене пријаве на конкурс, заједно са доказима о испуњавању општих и посебних услова,  слати искључиво путем поште, препоручено, на адресу: Окружни привредни суд Бијељина , ул. Мајора Драгутина Гавриловића бр. 10,  са назнаком „Пријава на конкурс за пријем дактилографа-асистента".

Неблаговремене, неуредне и непотпуне  пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају услове, неће се узимати у разматрање.

Подносиоци благовремених, уредних и потпуних пријава биће позвани путем телефона на тестирање брзине куцања по диктату/препису, а кандидати који задовоље на тестирању биће позвани на интервју, након чега ће се извршити избор кандидата.

Број , 59-0-Су-22-000 450                                                                            

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА            

ЈУ Основна школа „Свети Сава''            

 Бијељина, Црњелово 76328 ,Главна улица 15

 тел.: 055/301-278,

 е-mail: о[email protected]

Број: 2092/2022

 

На основу члана 111. и  члана 114. став 1. и члана 129.став 2) Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", број 44/17,31/18, 84/19, 35/20, 63/20 и 81/2022), на основу Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи ("Службени гласник Републике Српске" , број 74/18, 26/2019) директор/ца  ЈУ Основне школе "Свети Сава" Црњелово доноси одлуку и објављује:

К О Н К У Р С

За пријем радника у радни однос и то:

 

1.Наставник/ца Хемије, приправник, 16,66% радна норма, на одређено вријеме, односно до 31.8.2023. године ______________1 извршилац,

2.Наставник/ца биологије, са радним искуством и положеним стручним испитом, 08,33% радна норма , на одређено вријеме, односно до 31.8.2023. године ____________1 извршилац.

ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

Општи услови које кандидат треба да испуњава:

1) да је држављанин Републике Српске или  Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству које не може бити старије од 6 мјесеци,
2) да је пунољетан, што се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,
3) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа, и
4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, што се доказује увјерењем о неосуђиваности.

 

Посебни услови које кандидат треба да испуњава:
 

Уз потписану пријаву, кандидат је дужан доставити и сљедећу документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 9. члана 21. члана 22. и члана 23 Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске", број 102/14, 45/16,74/18 и 26/19):

Одговарајућа стручна спрема, што се доказује овјереном копијом дипломе:

1) овјерена копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

2)  додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
3) увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

4) увјерење о положеном стручном испиту, уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом,

5) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

6) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
7) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

8) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

9) увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са искуством.

 

Дана 13.10.2022. године за конкурс под редним бројем 1. у 8.00 часова, а за конкурс под редним бројем 2.  у 10 часова у просторијама ЈУ Основне школе "Свети Сава"  Црњелово, обавиће се тест и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно, који испуњавају услове конкурса.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју, а уколико се не појаве и интервју, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.
 

Пријаве достављати лично или путем поште на адресу: ЈУ Основна школа " Свети Сава" Главна улица 15, 76328 Црњелово

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања путем Завода за запошљавање у Бијељини, односно од дана објављивања у дневном листу "Глас Српске".

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана