ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бијељина: Оглашава слободна радна мјеста на дан 1.09.2021. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бијељина: Оглашава слободна радна мјеста на дан 1.09.2021. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 1.09.2021. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

****

*****

ДОО "M - OPTIC" БИЈЕЉИНА

На основу Одлуке директора предузећа расписује се

КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

1. Оптичар (радник у продаји) у "Моја оптика Станковић" Бањалука.... 1 извршилац

(стални радни однос, пуно радно вријеме уз обавезан пробни рад у трајању 3 (три) мјесеца)

Мјесто рада: Бањалука

- ССС, оптичар (ако се не пријаве оптичари, у обзир долазе и др. занимања);

- рад на MS Office пакету;

- да кандидат није осуђиван и да се против њега не води истражни поступак;

- изражене организационе способности и спремност за тимски рад;

- потребно радно искуство на пословима продаје;

- предност имају оптичари.

Пријаве са биографијом пошаљите на адресу предузећа или на е-mail: конкурсиЖмојаоптика.цом најкасније до 5.9.2021. год.

Само кандидати одабрани у ужи избор биће обавијештени и позвани на разговор.

***

ЈУ ТЕХНИЧКА ШКОЛА “МИХАЈЛО ПУПИН”

 БИЈЕЉИНА

расписује

КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

1. Наставник филозофије и социологије, 8 часова, приправник, на одређено вријеме до 31.8.2022. године, 1 извршилац

2. Наставник саобраћајне групе предмета, пуна норма, приправник, на одређено вријеме до повратка директора са функције, 1 извршилац,

3. Наставник саобраћајне групе предмета, пуна норма, приправник, на одређено вријеме до повратка раднице са породиљског боловања, 1 извршилац

Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује на конкурс за пријем у радни однос са кратком биографијом и контакт телефоном, кандидат доставља документацију на основу које се доказује испуњеност општих  услова и то:

1) да је држављанин Републике Српске или  Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2) да је пунољетан, доказује се  изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

3) да је радно способан, а то се доказује  љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и прилаже га само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена

5) увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце,

6) увјерење да против њега није покренут кривични  поступак за дјела учињена

Увјерења под бројем 4. и 5. за изабраног кандидата школа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

 Кандидат доставља и документацију којом доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање:

1. овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ЕСТЅ бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

2. увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студирања није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

3. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања,

4. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

5. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

6. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида и

7. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном  статусу  борца  Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Тестирање и интервју за кандидате који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса обавиће се дана 16.9.2021. године за радно мјесто под тачком 1. у 11 часова, за радно мјесто под тачком 2. у 12 часова, за радно мјесто под тачком 3. у 13 часова, у просторијама ЈУ Техничке школе “Михајло Пупин” Бијељина, ул. Рачанска бб.

Школа ће истакнути на огласној табли списак кандидата који испуњавају услове конкурса.

 Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на тестирању или интервју, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене.

Неблаговремене  и непотпуне пријаве неће се разматрати.

   Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

Пријаве са потребним документима слати на адресу ЈУ Техничка школа “Михајло Пупин” Бијељина, Рачанска бб, са назнаком “Пријава на конкурс”  (Навести радно мјесто за које кандидат конкурише).  

***

ГРАДА БИЈЕЉИНА

Градоначелник града Бијељина

Расписује

ЈАВНИ КОНКУРС

за пријем приправника ВСС - дјеце погинулих бораца ВРС у Градску управу града Бијељина

Градоначелник града Бијељина расписује јавни конкурс за пријем приправника  високе стручне спреме из категорије дјеце погинулих бораца ВРС у радни однос на одређено вријеме и то :

- дипломирани економиста ........................... 2 приправника

- дипломирани информатичар ...................... 1 приправник

- професор физичке културе ......................... 1 приправник

Приправници ће стицати радно искуство у свом стручном звању кроз рад у Градској управи града Бијељина у трајању до дванаест мјесеци односно до стицања услова за полагање приправничког испита.

Општи услови

1. да је држављанин Републике Српске, односно Босне и Херцеговине,

2. да је старији од 18 година,

3. да има општу здравствену способност,

4. да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у градској управи јединице локалне самоуправе,

5. да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере, на било којем нивоу власти у БиХ, три године прије објављивања конкурса,

6. да није под оптужницом Међународног суда за ратне злочине почињене на подручју бивше Југославије у Хагу и да није одбио наредбу да се повинује пред Трибуналом – члан IX став 1. Устава БиХ,

7. да није у сукобу интереса, односно да не обавља дужност која је неспојива са дужношћу службеника, односно намјештеника у градској управи, у складу са чланом 44. и 45. Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе (“Службени гласник Републике Српске”, број 97/16).

Посебни услови

Приправник мора испуњавати сљедеће посебне услове:

1. завршен факултет одговарајућег смјера (висока стручна спрема, VII степен или завршен први циклус студија који се вреднује са најмање 180 или 240 ECTS бодова ) и стечено звање дипломирани економиста, дипломирани информатичар,  професор физичке културе.

2. да нема радног искуства у свом – траженом занимању

3. да се налази на евиденцији ЈУ Завода за запошљавање РС

4. да има статус дјетета погинулог борца Војске Републике Српске

 Потребна документа

Пријава на конкурс доставља се на прописаном обрасцу за пријаву који је на интернет страници Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, као и на интернет страници Града Бијељина, а може се преузети и у Градској управи града Бијељина (пријемна канцеларија).

На прописаном обрасцу пријаве на јавни конкурс кандидати су обавезни навести тачне податке о позицији и објављеном јавном конкурсу, личне податке, податке о образовању, као и посебне изјаве, а тачност ових података кандидат потврђује својим потписом – уз напомену да је чланом 141. став 1. тачка 13. Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе (“Службени гласник Републике Српске”, број 97/16), прецизирано да службенику престаје радни однос, поред осталог, и у случају ако је приликом заснивања радног односа прећутао или дао нетачне податке који су били од значаја за заснивање радног односа.

Уз читко попуњену и потписану пријаву на конкурс, кандидати су дужни приложити копије сљедећих докумената и то:

1)      увјерење о држављанству Републике Српске, односно Босне и Херцеговине,

2)      диплому о завршеној школској спреми,

3)      изјава да кандидат нема радног искуства у свом – траженом занимању,

4)      увјерење/потврда ЈУ Завода за запошљавање РС да се кандидат налази на евиденцији Завода

5)      доказ да је кандидат из категорије дјеце погинулих бораца ВРС (увјерење надлежног Одјељења за борачко-инвалидску и цивилну заштиту).

Кандидати који су стекли диплому у иностранству имају обавезу да доставе нострификоване дипломе. Кандидати који су стекли диплому у бившој СФРЈ прије 6.4.1992. године као и они који  су диплому стекли у Републици Србији немају обавезу нострификовања дипломе.

Докази – копије документа уз пријаву се достављају на једном од језика који су у службеној употреби у Републици Српској.

Неблаговремене, недопуштене, неразумљиве или непотпуне пријаве , као и пријаве кандидата који не испуњавају опште и посебне услове из јавног конкурса, на приједлог конкурсне комисије, биће одбачене закључком.

Усмени интервју

Са свим кандидатима који буду испуњавали услове конкурса, Комисија за спровођење јавног конкурса обавиће усмени интервју, о чему ће кандидати бити благовремено обавијештени писменим путем.

Улазни интервју подразумијева појединачни разговор са кандидатима на основу којег се утврђују способности кандидата и познавање начина функционисања и организације јединице локалне самоуправе.

Избор кандидата

Прворангирани кандидат, по приједлогу Конкурсне комисије, дужан је да у року од седам дана од дана пријема обавјештења Конкурсне комисије достави доказе о испуњавању општих и посебних услова у оригиналу или у овјереној фотокопији, овјерене изјаве из поглавља III – Општи услови за заснивање радног односа, тачка 4), 5), 6) и 7) овог конкурса, као и увјерење о здравственој способности.

Ако прворангирани кандидат не достави доказе у одређеном року или ако на основу достављених доказа Комисија утврди да кандидат не испуњава опште или посебне услове, позваће сљедећег кандидата, по броју освојених бодова са листе успјешних кандидата, да достави тражене доказе.

Рок, мјесто, начин подношења пријаве и друге информације релевантне  за јавни конкурс:

Рок за подношење пријаве је 15 (петнаест) дана од дана објављивања јавног конкурса. Пријаве се могу подносити непосредно у пријемној канцеларији Градске управе града Бијељина сваким радним даном од 7 до 15 часова или путем поште на адресу: Трг краља Петра И Карађорђевића бр. 1, 76 300 Бијељина (са назнаком: Пријава на Јавни конкурс за пријем приправника).

Особа задужена за давање додатних обавјештења о јавном конкурсу је Јелена Алексић, шеф Одсјека за управљање људским ресурсима, контакт телефон: 055/233-151.                                                                                                                            

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана