ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бањалука: Оглашава слободна радна мјеста на дан 28.10.2020. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бањалука: Оглашава слободна радна мјеста на дан 28.10.2020. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 28.10.2020. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице

*************

*****************

РЕПУБЛИКА СРПСКА 

ЈУ ЦЕНТАР “ЗАШТИТИ МЕ” БАЊАЛУКА

Пољоканов парк бб

тел.: 051/201-708,

е-mail: [email protected]

директор ЈУ Центар “Заштити ме” Бањалука расписује 

 

КОНКУРС

за пријем приправника у радни однос на одређено вријеме

I    Расписује се конкурс за пријем приправника у радни однос на одређено вријеме како слиједи:

1. Наставник у основној школи - дефектолог, са пуним радним временом, 2 извршиоца, лица без радног искуства - приправници, на одређено вријеме ради извршења тачно одређеног посла.

II    Општи и посебни услови:

Право учешћа на конкурсу имају кандидати који осим општих услова утврђених Законом о раду, испуњавају и услове прописане чланом 104. став 1. тач. 1) и 3) Закона о основном васпитању и образовању, Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

Пријем радника ће се вршити у складу са Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

 

Критеријуми за бодовање кандидата:

1. просјек оцјена који је кандидат остварио током студирања,

2. вријеме проведено на евиденцији незапослених лица коју води Завод за запошљавање за подручје јединице локалне самоуправе гдје је незапослени кандидат пријављен, након стицања одговарајуће стручне спреме,

3. резултати остварени на тесту и

4. резултати остварени на интервјуу.

 

  Кандидати су дужни уз потписану пријаву на конкурс у којој се обавезно мора навести контакт телефон и адреса приложити сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност услова и документацију на основу које се врши бодовање:

1. овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у трајању од три године са најмање остварених 180 ECTS бодова или еквивалент, у којој је наведено једно од сљедећих стручних звања: дипломирани дефектолог - олигофренолог (ВСС) или еквивалент - професор специјалне едукације и рехабилитације – смјер развојни поремећаји (ВСС); дипломирани едукатор и рехабилитатор (ВСС); специјални едукатор и рехабилитатор (ВСС);

2. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

3. увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

4. извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте;

5. увјерење о држављанству;

6. увјерење издато од Завода за запошљавање за подручје јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење, у стручној спреми траженој конкурсом;

7. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

8. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије борца;

9. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

10. увјерење надлежног суда да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Кандидат који буде изабран по конкурсу, прије заснивања радног односа ће доставити:

- љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима које не може бити старије од шест мјесеци.

Увјерење о неосуђиваности и увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце ЈУ Центар “Заштити ме” Бањалука ће затражити од надлежних органа након што кандидат буде изабран путем конкурса, а прије заснивања радног односа.

 

III   Тестирање и интервју са кандидатима који испуњавају услове конкурса и који уз пријаву на конкурс доставе сву тражену документацију обавиће се дана 10.11.2020. године у просторијама ЈУ Центар “Заштити ме” Бањалука, на адреси Пољоканов парк бб, Бањалука, са почетком у 11 часова. Центар ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе. Кандидати се неће посебно позивати на обављање тестирања и интервјуа, а у случају да се кандидати не појаве на тестирању и интервјуу у напријед наведеном времену, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.  

IV    Рок за подношење пријава кандидата је осам (8) дана од дана објављивања.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих тражених докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Пријаве са документацијом предају се у ЈУ Центар “Заштити ме” Бањалука, Пољоканов парк бб, Бањалука, лично на протокол или поштом на наведену адресу, са назнаком “За конкурс”.

***

ЕЛНОС БЛ БАЊАЛУКА

Елнос Група је интернационална компанија у области електроенергетике. Послујемо у 11 европских земаља и једна смо од водећих компанија за објекте до 400 кВ. Са циљем да професионално одговоримо изазову пораста обима посла на иностраном тржишту, Елнос БЛ Бањалука пружа изврсну могућност запослења у сектору инжењеринга, на позицији електромонтера на пословима у области далековода.

ЕЛНОС БЛ Бањалука објављује

КОНКУРС

за радно мјесто:

- Електромонтер - тим за далеководе - 5 извршилаца

 

Позивамо Вас да постанете дио нашег успјешног тима. Нудимо Вам стимулативну зараду (изнад овдашњег просјека), могућност стицања нових знања и напредовања, динамично радно окружење у нашим најискуснијим тимовима, те прилику за лични и професионални развој.

Општи услови:

- диплома средње школе: техничар електроенергетике, електричар или монтер

- 3 године радног искуства на овим и сличним пословима

 

Специфични услови који ће се посебно бодовати:

- Возачка дозвола “Б” категорије

- Познавање рада на рачунару (MS Office)

- Познавање енглеског језика (предност, не и обавезан услов)

- Познавање осталих страних језика

Оглас остаје отворен до 16.11.2020. године.

Пријаве и биографије доставити на е-mail: [email protected]

***

ЕЛНОС БЛ БАЊАЛУКА

Са циљем да професионално одговоримо изазову пораста захтјева домаћих и иностраних тржишта, Елнос БЛ Бањалука пружа изврсну могућност запослења у сектору инжењеринга за позицију машинског инжењера на пословима изградње хидроенергетских постројења.

ЕЛНОС БЛ Бањалука објављује

КОНКУРС

за радно мјесто:

 

- Дипломирани машински инжењер - одсјек хидроенергетика, на пословима изградње

хидроенергетских постројења

 

Општи услови:

- Занимање: дипломирани машински инжењер (ECTS 180 и више)

- Минимално 3 године искуства на пословима пројектовања или изградње хидроенергетских система

- Познавање енглеског језика (обавезан услов)

- Возачка дозвола “Б” категорије

 

Специфични услови који ће се посебно бодовати:

- Посједовање лиценци за израду техничке документације и извођење радова

- Радно искуство на пословима пројектовања или изградње хидроенергетских система

- Познавање осталих страних језика

Оглас остаје отворен до 16.11.2020. године.

 

Пријаве и биографије доставити на е-mail: [email protected]

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ МУЗИЧКА ШКОЛА “ВЛАДО МИЛОШЕВИЋ”

БАЊАЛУКА

Јована Дучића 23,

тел.: 051/214-786,

е-mail: [email protected]

 

ПОНИШТЕЊЕ ДИЈЕЛА КОНКУРСА

                Поништава се  дио конкурса за пријем радника у радни однос под тачком “2. кућни мајстор – 1 извршилац на неодређено вријеме”  у Јавној установи Музичка школа “Владо Милошевић” Бањалука, а који је објављен дана 16. септембра 2020. године у дневном  листу “Глас Српске”.

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ ОШ “ПЕТАР ПЕТРОВИЋ ЊЕГОШ” БАЊАЛУКА

Булевар војводе Степе Степановића 28

Тел. 051/465-188

директор Јавне установе Основна школа “Петар Петровић Његош” Бањалука  расписује:

КОНКУРС

за попуну  радног мјеста

1. Професор/наставник информатике, на одређено вријеме, до повратка раднице са боловања, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, пуна норма.... 1 извршилац.

Поред општих услова прописаних Законом о раду кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 104. Закона о основном васпитању и образовању и Правилника о стручним профилима и звањима наставника , стручних сарадника и васпитача. Пријем у радни однос извршиће се у складу са  Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи.

Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању.

Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању, испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме у складу са чланом 177. Закона.

 

Општи услови које кандидат треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс су:

1. да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,

3. да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности који не може бити старији од шест мјесеци и који прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4.  да није осуђен правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава (школа ће за изабраног кандидата прибавити увјерење службеним путем, а прије заснивања радног односа)

5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце (школа ће за изабраног кандидата прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа)

6.  Увјерење да против њега није покренут поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 Уз потписану пријаву (са кратком биографијом, адресом и контакт телефоном) потребно је доставити  документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документације на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 115. Закона о основном васпитању и образовању  и Правилника о процедури и критеријумима  за пријем у радни односи начину бодовања кандидата у основној школи:

- овјерену  фотокопију  дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одређеној области,

- увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

- увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

- додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје оцјене о просјеку оцјена,

- увјерење о држављанству,

- извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте,

- увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

- увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, које треба да садржи  врсту посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла,

- увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,

- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида ,

- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије  борца.

 

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати.

 

За радно мјесто професор/наставник информатике, тестирање ће се обавити 9.11.2020. године у 11 часова, а интервју у 12 часова, у просторијама школе са кандидатима који су доставили потпуне  и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.

Списак кандидата који испуњавају услове школа ће поставити на огласну таблу школе  најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања у дневном листу “Глас Српске”.

Пријаве са потребном документацијом достављају се лично или поштом на  адресу школе: Јавна установа Основна школа “Петар Петровић Његош” Бањалука, Булевар војводе Степе Степановића бр. 28, 78000 Бањалука, са назнаком “ЗА КОНКУРС” .

***

“FRATELLO TRADE” АД БАЊАЛУКА

Рамићи бб

е-mail: [email protected]  

 телефон 051/394-180.

 

На основу “Програма подршке запошљавању младих са ВСС и ССС у статусу приправника у 2020. години и Одлуке Управног одбора Завода за запошљавање Републике Српске, предузеће “FRATELLO TRADE” АД, Рамићи бб Бања Лука, оглашава

ОГЛАС

за пријем приправника са ССС – дјеца погинулих бораца ВРС

 

1. Компонента II Програма, 1(једно) лице из категорије дјеце погинулих бораца ВРС са ССС.

2 . Општи услови које кандидат мора испуњавати:

- Лице са ССС на евиденцији Завода за запошљавање, из наведене категорије,

- ССС – административног, економског или правног смјера,

 

3. Оглас остаје отворен до пријема приправника са ССС из наведене категорије. Заинтересовани кандидати могу доставити кратку биографију и контакт податке путем е-mailа: [email protected]   или контактирати на телефон 051/394-180.

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ ОШ “ПЕТАР КОЧИЋ”

Нова Топола, Градишка

директор школе расписује

КОНКУРС

за попуну сљедећих упражњених радних мјеста

1.  Наставник/професор српског језика – непуна норма (9 наставних часова) на одређено вријеме до 30.6.2021, 1 извршилац са радним искуством;

2. Наставник/професор разредне наставе – пуна норма  на неодређено вријеме, 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом,  за рад у централној школи;

3. Наставник/професор разредне наставе – пуна норма  на одређено вријеме до 31.12.2020. са радним искуством и положеним стручним испитом,  за рад у ПО Кочићево;

 

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

Поред општих услова који су прописани Законом о раду, кандидати треба да испуњавају и услове прописане Законом о основном васпитању и образовању и Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача.

Општи  услови које кандидати треба да испуњавају  приликом пријављивања на конкурс су:

- да је држављанин РС или Босне и Херцеговине што доказује увјерењем о држављанству;

- да је пунољетан што доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте;

- да је радно способан што доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од 6 мјесеци, и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

- да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела  учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над  дјететом и малољетним лицем;

- да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над  дјететом и малољетним лицем.

Увјерење о неосуђиваности и увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем (ако је кандидат рођен у Републици Српској), а прије заснивања радног односа.

Права учешћа на конкурс имају и кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом (чл. 104. став (6) Закона  о основном васпитању и образовању.

Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су, по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању, испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс и списак документације која се доставља, поред документације којом се доказује испуњеност општих услова за заснивање радног односа, потребно је доставити и сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 115. Закона о основном васпитању и образовању и члана 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем  у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи:

1. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

3. Увјерење о положеном стручном испиту, за она радна мјеста за која се тражи положен стручни испит;

4. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење издато од стране високошколске установе о просјеку оцјена које је кандидат остварио током студирања уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

5. Увјерење од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

6. Увјерење о радном стажу издато од стране ранијег Послодавца, које садржи врсту посла, степен стручне спреме по систематизацији, и дужину оствареног радног стажа по врстама посла;

7. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу  борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије  борца.

Кандидат који буде примљен на упражњено радно мјесто, прије заснивања радног односа, обавезан је доставити љекарско увјерење о психофизичкој, физичкој и здравственој способности не старије од шест мјесеци;

Са кандидатима  који испуњавају услове конкурса и који су доставили благовремене и потпуне пријаве, обавиће се тестирање и интервју у просторијама школе дана 11.11.2020. године у  12  часова.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе најкасније три дана прије одржавања тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана јавног објављивања.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се разматрати.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Пријаве са потребном  документацијом слати на адресу школе: Јавна установа Основна школа “Петар Кочић” Нова Топола, Бањалучки пут бр.108, 78418 Нова Топола, са назнаком “ЗА КОНКУРС”.

***

ЈУ ОШ “ДАНИЛО БОРКОВИЋ”  

ГРАДИШКА

расписује се

 

КОНКУРС

за пријем радника у радни однос

1. Професор  / наставник  српског  језика   -  1  извршилац ,  лице  са  радним  искуством   и   положеним  стручним   испитом,    одређено  радно  вријеме  до 31.12.2020.  год. ;

2. Професор  /наставник  разредне  наставе  -  2  извршиоца  са  радним  искуством  и  положеним  стручним  испитом, на  неодређено  радно  вријеме; 

3. Професор  / наставник  разредне  наставе   -  1  извршилац   за  рад  у  продуженом  боравку,  лице  са  радним  искуством   и   положеним  стручним   испитом,  одређено  радно  вријеме  до  повратка  радника  са  боловања;

4. Професор  / наставник  разредне   наставе  - 1 извршилац  за  рад  у  продуженом  боравку, лице  са  радним  искуством  и  одрађеним  приправничким стажом ,  одређено  радно  вријеме  до  краја  наставног  процеса  шк. 2020/2021. год. ;          

5. Дипломирани  педагог  -  1  извршилац   за  рад  у  продуженом  боравку,  лице  са  радним  искуством   и   положеним  стручним   испитом,   одређено  радно  вријеме  до  краја  наставног  процеса  шк.  2020/2021. године.         

Уз  потписану     пријаву  са кратком  биографијом (адресом  и  контакт телефоном) ,    доставити  документа  којима  се  доказује  да  кандидат  испуњава  опште  и  посебне  услове  за  пријем у  радни  однос (оригинал или овјерену фотокопију):

Општи  услови: 

1. Увјерење о држављанству  (да је  држављанин РС, БиХ );

2. Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте  (да је пунољетан) ;

3. Љекарско увјерење да је радно способан (прилаже само изабрани кандидат прије заснивања радног односа,  увјерење  не  може  бити  старије  од шест  мјесеци);

4. Увјерење о неосуђиваности  правоснажном  пресудом  за  кривична дјела  учињена  против  достојанства  личности,  морала,  службене  дужности,  трговине  људима,  злостављања  дјетета ,  полног  и  другог  насиља  над  дјететом  или  малољетним  лицем,  злоупотребе  опојних  средстава (школа ће за изабраног кандидата тражити службеним путем, прије заснивања радног односа);

5. Увјерење  о  подацима  из  посебног  Регистра  лица  правоснажно  осуђених  за  кривична  дјела  сексуалне  злоупотребе  и  искориштавања  дјеце  (школа ће за изабраног кандидата тражити службеним путем, прије заснивања радног односа);

6. Увјерење  да  против  њега  није  покренут  кривични  поступак за  дјела  учињена  против  достојанства  личности,  морала, службене  дужности,  полног  интегритета,  злостављања  дјетета,  полног  и  другог  насиља  над  дјететом  или  малољетним  лицем. 

Поред  документације  којом  се  доказује  испуњеност  општих  услова   за  заснивање  радног  односа,  прописаних  Законом  о  раду,    потребно  је  доставити  и  сљедећу  документацију  на  основу  које  се  доказује  испуњеност  посебних  услова  и  документацију  на  основу  које  се  врши  бодовање  по  критеријима  из  члана  115.  Закона  о  основном  васпитању  и  образовању  (“Сл. гласник  РС”,  бр.,  44/17,  31/18, 84/19 , 35/20 , 63/20 )     и  важећег  Правилника  о  процедури  пријема  ,  критеријумима  за  пријем  у  радни  однос  и  начину   бодовања  кандидата  у  основној  школи  (“Сл. гласник  РС”  бр.  74/18,  26/19).

 

Посебни  услови : 

1.  Диплома о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стечено звање у одређеној области или еквивалент;

2. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

3. Увјерење  о  положеној  педагошко-психолошкој  и  дидактичко  - методичкој  групи  предмета ,  које  је  дужан  да  достави  кандидат  који  у  току  студија  није  положио педагошко-психолошку  и  дидактичко-методичку  групу  предмета.

4. Увјерење  да  се  кандидат  ослобађа  обавезе  полагања  стручног  испита  или  је  положио  разлику  дијела  испита  у  складу  са  Правилником  о  полагању  стручног  испита  у  школи,     - није  потребно  за  радно  мјесто  под  редним  бројем  четири (4) .

5. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која се налазе на тој евиденцији;

6. Увјерење о радном стажу издато од послодавца код кога је стекао радни стаж;

7. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије погинулог борца;

8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије борца;

9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

10. Увјерење  о  положеном  стручном  испиту  -  није  потребно  за  радно  мјесто  под  редним  бројем  четири  ( 4 ) .  

Право  учешћа  на  конкурсу  на  основу  члана 104. Став  6) Закона  о  основном  васпитању  и  образовању  имају  и  лица  која  су  стекла  радни  стаж  ван  школе  у  трајању  од  најмање  годину  дана  у  струци  уколико  испуњавају  остале  услове  прописане  Законом  о  основном  васпитању  и  образовању  (“Сл. гласник  РС”,  бр. 44/17,  31/18,  84/19 ). 

 

Право  учешћа  на  конкурсу  имају  и  лица  која  су  по  прописима  важећим  до  ступања  на  снагу  Закона  о  основном  васпитању  и  образовању  (“Сл. гласник  РС”,  бр.  44/17 и  31/18, 84/19, 35/20, 63/20) испуњавала  услове  у  погледу  степена  и  врсте  стручне  спреме.     

Пријем  у  радни  однос  извршиће  се  у  складу  са  чланом  115.  Закона  о  основном  васпитању  и  образовању  (“Сл. гласник  РС”  бр. 44/17,  31/18 , 84/49, 35/20, 63/20 ),  Правилником  о  процедури  пријема, критеријумима  за  пријем  у  радни  однос  и  начину  бодовања  кандидата  у  основној  школи   (“Сл. гласник  РС”  бр 74/18 , 26/19)  а  у  складу  са  Одлуком  Уставног  суда  РС,  бр.  У  - 83/14 од  24.2.2016.  год. 

 

Позивају   се кандидати да на  пријави  тачно наведу која документа достављају уз пријаву.

Пријаве на конкурс са доказима о испуњавању услова слати на адресу школе. (ЈУ Основна школа “Данило  Борковић”, Ул. Мајора  Милана  Тепића бр.19 ; 78 400  Градишка,  са  назнаком “За  конкурс”)

Непотпуне и неблаговремене пријаве, као ни документа која нису овјерена  комисија неће узети у разматрање.

Тестирање  и интервју  ће  се  обавити  11.11.2020.  године (сриједа)  у  12 часова  у  просторијама школе. 

Списак  кандидата  који  испуњавају  услове  конкурса  школа  ће  поставити  на  огласну    таблу  школе  у  петак, 6.11.2020.  године.   

Кандидати  се  неће  посебно  позивати  на  тестирање  и  интервју.

Ако  се не  појави  на  тестирању  или  интервјуу  сматраће  се  да  је  кандидат  одустао  од  пријаве  на  конкурс. 

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневном листу “Глас Српске”.   

Кандидати  су  дужни  доставити  овјерене  копије  свих  докумената  и  те  копије  неће  бити  враћене  кандидатима.                             

***

ПРИМА ИСГ ДОО ГРАДИШКА,

 Дејтонска 2В, 78400 Градишка.

е-mail: [email protected]

 

ОГЛАС

за радно мјесто контролора квалитета (м/ж)

 

Мјесто рада: Градишка, БиХ

Број извршилаца: 2

Задаци и одговорности:

• Контролор  у погону тапацираног намјештаја,

• Праћење израде намјештаја у фазама производње, отклањање  нејасноћа у  производном   процесу, 

• Достизање потребног нивоа квалитета производа и рада на сталном побољшању,

• Приједлози корекције производа,

• Процесна и завршна контрола,

• Координација са техничком службом и другим секторима производње,

• Редовно извјештава водитеља контроле квалитета и директора о текућим пословима и активностима,

• Осигурава провођење смјерница добијених од водитеља контроле квалитета.

 

Право учешћа имају сви кандидати који поред општих услова утврђених законом испуњавају и сљедеће услове:

• ВСС техничког смјера - машински инжињер, шумарски инжињер

• Изврсно познавање MS Office,

• Предност имају кандидати са искуством у производњи тапацираног намјештаја,

• Познавање  енглеског језика,

• Возачка дозвола Б категорија.

 

Лични профил:

• Изврсне комуникацијске и презентацијске вјештине,

• Спремност на тимски рад у динамичној радној атмосфери,

• Одговорност,

• Посједовање организацијске и мотивацијске способности,

• Проактивност и позитиван став,

• Креативност.

 

Нудимо:

• Стабилну и редовну зараду,

• Плаћене путне трошкове, топли оброк, регрес,

• Рад у позитивној атмосфери,

• Прилику за стицање нових знања и професионално усавршавање,

• Прилику за активно учествовање у раду и развоју компаније кроз лични допринос.

Оглас остаје отворен 30 дана.

Мотивационо писмо и биографију можете нам послати на е-mail: [email protected]  или лично на адресу Прима ИСГ д.о.о. Градишка, Дејтонска 2В, 78400 Градишка.

***

ЈУ ЦСШ “ПЕТАР КОЧИЋ” СРБАЦ,

Ул. Данка Митрова 5, 78420 Србац.

Контакт телефон 051-740-135.

КОНКУРС

за пријем радника

 

1. Професор биологије (за 10 часова), приправник  на одређено вријеме, до повратка радника са породиљског одсуства.

          Поред  услова предвиђених Законом о раду (“Сл. гласник РС” број 1/16 и 66/18) кандидати треба да испуњавају услове у складу са Законом о средњем образовању и васпитању (“Службени гласник Републике Српске” број 41/18, 35/20 92/20), Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији (“Сл. гласник РС”  број 34/15 и 83/15) и Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у стручним техничким и средњим стручним школама (“Сл. гласник РС” број 29/12 и 80/14 и 83/15).

          Пријем радника врши се у складу с Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем (“Службени гласник Републике Српске” број 24/19).

Потребна документа:

1. Пријава на конкурс потписана од стране кандидата који се пријављује са контакт подацима (адреса, телефон, е-mail)

2. Увјерење о држављанству

3. Извод из матичне књиге рођених

4. Увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

5. Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент

6. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење  високошколске  установе о просјеку оцјена током студирања  уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена

7.  Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета

8. Увјерење издато од Завода за запошљавање  о времену проведеном на евиденцији незапослених лица

9. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством (увјерење треба да садржи податке из којих се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла). Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме

10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца.

11. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида

12. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије бораца.

13. Љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима, које не може бити старије од шест мјесеци прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа.

14. Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,  школа ће службеним путем прибавити за кандидата који буде изабран, а прије заснивања радног односа.

15. Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце, школа ће службеним путем прибавити за кандидата који буде изабран, а прије заснивања радног односа.

Кандидати су дужни уз пријаву доставити овјерене фотокопије приложених докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Са кандидатима који  су доставили потпуне и благовремене пријаве  и који испуњавају  услове конкурса, обавиће се  тестирање 10.11.2020. у 12  часова у просторијама школе а интервју истог дана у 13.30 часова.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе три дана прије заказаног тестирања, а по могућности и на интернет страницу школе.

 Школа кандидате неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Непотпуне и неблаговремене пријаве на конкурс неће се разматрати.

Конкурс остаје отворен  7 дана од дана објављивања у дневним новинама.

          Пријаве и доказе о испуњавању услова конкурса доставити на адресу:  ЈУ Центар средњих школа “Петар Кочић” Србац, Ул. Данка Митрова 5, 78420 Србац.

          Контакт телефон 051-740-135.

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ ОШ “ДРИНИЋ”, ДРИНИЋ

 Центар 13,

тел/факс: 050/465-020,

 е-mail: [email protected]

КОНКУРС

за избор и именовање директора

Јавне установе Основна школа “Дринић” Дринић

I - Предмет

На основу Одлуке Школског одбора Јавне установе Основна школа “Дринић” Дринић број: 550/20. од 19.10.2020. године, Школски одбор расписује јавни конкурс за избор и именовање директора Јавне установе Основна школа “Дринић” Дринић.

II - Опис послова

Директор школе руководи радом школе и одговоран је за законитост рада и успјешно обављање дјелатности школе у складу са позитивно-правним прописима. За свој рад одговара Влади, министру и школском одбору.

Директор школе одговаран је и за обављање осталих послова утврђених Законом о систему јавних служби, Законом о основном васпитању и образовању и Статутом школе.

III - Мандат

Мандат директора траје четири године и почиње од дана ступања на дужност.

Школски одбор доставља документацију и списак кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора у року од осам дана од дана разматрања пријава. На приједлог министра Влада именује за директора једног од кандидата са списка достављеног од стране школског одбора.

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

IV – Статус

Директор школе заснива радни однос и своја права из рада и по основу рада остварује у складу са општим и посебним законима, колективним уговорима, Статутом Јавне установе Основна школа “Дринић” Дринић, те Правилником о раду.

V - Услови за учешће на конкурсу

За директора Јавне установе Основна школа “Дринић” Дринић може бити изабрано лице које испуњава услове утврђене Уставом Босне и Херцеговине, Законом о раду, Законом о основном васпитању  и образовању, Статутом школе и Правилником о условима и поступку избора и именовања директора основне школе и то:

1. Општи услови:

              - да је држављанин Републике Српске/Босне и Херцеговине,

              - да је старији од 18 година и

              - да има општу здравствену способност за рад.

2. Посебни услови:

- да има завршен први циклус студија у трајању од четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент,

- да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе из претходне алинеје,

- да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, против којег није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

3. На мјесто директора могу конкурисати и лица из члана 177. став 2. Закона о основном васпитању и образовању, односно наставници и стручни сарадници који су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме за радно мјесто директора.

4. Поред општих и посебних услова које кандидат мора да испуњава, за директора не може бити изабрано лице на које се односи члан ИЏ став 1. Устава БиХ, тј. ниједно лице које служи казну изречену од Међународног суда за бившу Југославију и ниједно лице које је под оптужницом тог суда, а није се повиновало налогу да се појави пред Судом.

VI – Потребна документација

Кандидат који конкурише за радно мјесто директора школе уз пријаву на конкурс прилаже сљедеће документе:

1. Извод из матичне књиге рођених,

2. Увјерење о држављанству,

3. Диплому о завршеној стручној спреми,

4. Потврду којом доказује да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе,

5. Љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима, које прилаже само именовани кандидат прије ступања на дужност,

6. Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора,

7. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

8. Приједлог програма рада директора у наредном четворогодишњем мандату,

9. Препоруку ранијег послодавца, односно наставничког вијећа школе у којој је кандидат запослен,

10. Кратку биографију са подацима о претходним пословима и развоју каријере у струци и оствареним резултатима у раду,

11. Овјерену изјаву да кандидат није лице на које се односи члан ИЏ став 1. Устава БиХ, односно да није лице које служи казну изречену од Међународног суда за бившу Југославију и ниједно лице које је под оптужницом тог суда, а није се повиновало налогу да се појави пред Судом,

12. Овјерену изјаву да кандидат не обавља дужност, активност или је на положају који би довели до сукоба интереса предвиђених Законом о спречавању сукоба интереса .

Увјерење да није осуђиван правоснажно пресудом на безусловну казну затвора, школа ће прибавити службеним путем за именованог кандидата, а прије ступања на дужност.

Документи којима се доказује испуњавање општих и посебних услова достављају се у оригиналу или овјереној фотокопији и не смију бити старији од шест мјесеци.

Достављена документација (која је наведена у конкурсу) се неће  враћени кандидатима.

 

VII – Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве

Рок за подношење пријаве је 15 дана од дана објављивања конкурса у дневним новинама које се објављују у Републици.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се узети у разматрање.

Пријаве се могу доставити у затвореној коверти лично или поштом препоручено на сљедећу адресу:

Јавна установа Основна школа “Дринић” Дринић; Центар 13,79 290 Петровац, са назнаком “Конкурс за избор директора Јавне установе Основне школе “Дринић”Дринић – “не варати”.

VIII – Напомене

Школски одбор разматра пријаве кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора и министру доставља документацију и списак кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора у року од осам дана да дана разматрања пријава.

Школски одбор ће писменим путем обавијестити све учеснике о одлуци о избору директора Јавне установе Основна школа “Дринић” Дринић у року од осам дана од дана доношења одлуке Владе о именовању директора.

***

ЈУ СШЦ “ПЕТАР КОЧИЋ” ШИПОВО   

 директор  школе расписује:

КОНКУРС

за пријем радника у радни однос                               

1. Професор физичког васпитања (240 ECTS), на 18 часова, на одређено радно вријеме, до повратка радника са боловања.... 1 извршилац, радник са искуством и положеним стручним испитом.

 

               (1) Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

              1) да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине - доказ увјерење о држављанству,

            2) да је пунољетан  што се доказује изводом  из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте,

           3) да је радно способан, а то се доказује  љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци, и прилаже га само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу а прије заснивања радног односа,

            4) да није осуђиван правоснажном пресудом  за кривична дјела учињена против достојанства  личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља  над  дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

               5) увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце,

                6) увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављање дјетета полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

               Увјерења из става 1. тачки 4) и 5) конкурса за изабраног кандидата  школа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа. 

             

            Уз потписану пријаву и документацију, потребно је доставити и документацију на основу које се доказује и испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописани Правилником и то:

     1. овјерену фотокопију дипломе о завршеном  првом  циклусу студијског програма, у четворогодишњем трајању  са најмање остварених 240 ECTS  бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

     2. додатак дипломи, који садржи  податке о просјеку  оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

    3.  увјерење о радном стажу издато од  ранијег послодавца ако је расписан  конкурс за пријем у радни однос лица са искуством;

   4. увјерење  општинског /градског/ органа  надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном  статусу члана породице погинулог борца  Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске  уколико  се ради о кандидату  из категорије породице погинулих бораца,

  5. увјерење општинског /градског/ органа управе  надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије бораца,

     6. увјерење општинског / градског/ органа управе надлежног за борачко- инвалидску  заштиту о утврђивању статуса  ратног војног инвалида  Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске  ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

      Кандидати достављају овјерене копије свих докумената и овјерене копије неће бити враћене кандидатима.

Поред општих услова прописаних Законом о раду и посебних услова прописаних Законом о средњем образовању и васпитању  кандидати треба да испуњавају и друге услове прописане Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама  и Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у Гимназији.

       Списак кандидата који испуњавају услове конкурса, након прегледа достављене документације, школа ће поставити на огласној табли школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа и то 9.11.2020. године (понедјељак).

      Интервју и тестирање за кандидате који испуњавају услове ће се обавити  12.11.2020. године (четвртак) у 9 часова.

      Уколико се кандидат  не појави  на тестирању и интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

      Конкурс  остаје отворен (8) осам дана од дана објављивања.

 

НАПОМЕНА: Кандидати су приликом доласка у школу дужни поштовати све мјере и препоруке ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске а у циљу спречавања преношења вируса Корона, обавезна дезинфекција руку при уласку у школу поштовање физичке дистанце од 2 метра те обавезна употреба маски.

      Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

      Пријаву са  потребним доказима послати на адресу:

        ЈУ Средњошколски  центар “Петар Кочић”,   улица Николе Тесле број: 34,

        70 270  Шипово -  Комисији за пријем радника

       Контакт  телефон: 050-360-390

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ ОШ “ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ”, ГОРЊИ РИБНИК

Раде Јованића 38,

 тел.: 050/431-017, 431-475,

 е-mail: [email protected]

директор школе расписује

КОНКУРС

за  наставни кадар у школској 2020/2021. години

 

1. Професор физике ……………………………………………… 12 часова, један извршилац, положен стручни испит на неодређено вријеме, централна и подручна школа Доњи Врбљани

2. Професор математике …………………………………….. 16 часова, један извршилац, приправник на неодређено вријеме, централна школа

3. Професор информатике ……………………………………………… 4 часова, један извршилац, приправник до 31.8.2021. године 

4. Професор италијанског језика и књижевности ..............8 часова, један извршилац, положен стручни испит до 31.08.2021.                                                                                             

Кандидат  треба да испуњава услове предвиђене чланом 104. Закона о основном образовању и васпитању и Законом о раду што доказује прилагањем сљедеће документације:

- Увјерење о држављанству 

- Извод из МКР или копија личне карте

- Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области у складу са Правилником о стручним профилима и звањима у основној школи

- Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета

- Љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима (љекарско увјерење се доставља након пријема по  конкурсу)  

- Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета и другог насиља над дјететом или малољетним лицем

- Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце

Поред наведене документације ако кандидат испуњава услове у погледу нивоа и врсте образовања према Правилнику о стручним профилима и звањима у основној школи (“Службени гласник Републике Српске”, број 76/15) потребно је приложити:

- Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања

- Увјерење Бироа за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица

- Доказ о стажу (овјерена копија радне књижице) или увјерење од ранијег послодавца (ако се тражи лице са искуством)

- Увјерење општинског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца

Конкурс остаје отворен седам дана од дана објављивања у “Гласу Српске”.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Неблаговремене и непотпуне пријаве нећемо узимати у разматрање.

Уколико се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе.

Тестирање ће се обавити у просторијама ЈУ ОШ”Десанка Максимовић” у Горњем Рибнику,  9. новембра 2020. године у 9 часова а интервју ће се обавити истог дана након тестирања.

**

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ ОШ “ПЕТАР КОЧИЋ”

Ситница, Ситница 23 – општина Рибник

тел.: 050 421 026,

 е-mail: [email protected]

ЈУ ОШ “Петар Кочић” Ситница објављује

 

ИСПРАВКУ  КОНКУРСА бр.481/20

1. Наставник физичког васпитања - приправник, 8 часова редовне наставе на одређено вријеме до краја школске 2020/2021 год. и

2. Наставник енглеског језика - приправник , 16 часова редовне наставе, до повратка радника са породиљског одсуства.

Поред општих услова прописаних Законом о раду   и чланом 5. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи, кандидат треба да испуњава услове прописане чланом 104 и чланом 129. Закона о основном васпитању и образовању  и Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача.

 (1) Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1) да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2) да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,

3) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа и

4)  да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављање дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава.

5) Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце

6) Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем

Увјерења  из тачака 4) и 5)  за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Уз потписану пријаву и документацију којом доказује испуњеност општих услова, потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање кандидата:

1) Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

2) Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко –методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета

3) Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

4) Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

5) Увјерење општинског / градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца.

6) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида

7) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије бораца.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима

Тестирање и интервју одржаће се у просторијама школе дана 11.10.2020. год. (сриједа) у 8.30 часова.

На огласној табли школе ће бити објављен списак кандидата који испуњавају услове конкурса.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на конкурс неће се узети у разматрање.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Кандидати који се не појаве на тестирању и интервјуу сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

Пријаве доставити у затвореној коверти са назнаком “Пријава на конкурс за радно мјесто наставника  енглеског језика” на адресу: ЈУ ОШ “Петар Кочић” Ситница, Ситница 23, број поште 79283 Ситница.

Напомена: Конкурс се исправља због тога што није наведен наставник приправник и због тога што кандидати приправници не морају да испуњавају посебне услове о положеном стручном испиту и радном стажу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана