ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бањалука: Оглашава слободна радна мјеста на дан 28.09.2022. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бањалука: Оглашава слободна радна мјеста на дан 28.09.2022. године

ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бањалука: Оглашава слободна радна мјеста на дан 28.09.2022. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 21.09.2022. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*********

*********

*********

 

РЕПУБЛИКА СРПСКА                                 

ЈУ Гимназија,  Градишка

 Ул. Петра Мисимовића 3а, тел.051/814-783 ,

 е-mail: ss[email protected]

Број:     708/22.

Датум: 22.09.2022.

На основу члана 106. и 132. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске", број: 41/18, 35/20, 92/20), директор школе расписује:


ЈАВНИ КОНКУРС
ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

 

ОПИС РАДНОГ МЈЕСТА

Педагог школе, један извршилац,  са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у образовно-васпитном процесу,  на одређено вријеме до повратка радника са породиљског одсуства.

 

ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

Кандидати треба да испуњавају опште услове предвиђене Законом о раду („Сл. гласник РС", бр. 1/16, 66/18, 91/21-Одлука УС РС, 119/21), као и услове из члана 105. Закона о средњем образовању и васпитању („Сл. гласник РС", бр. 41/18, 35/20, 92/20).
Пријем кандидата у радни однос вршиће се на основу Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Сл. гласник РС", бр. 24/19).

ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА
Уз обавезну потписану пријаву и краћу биографију, кандидати требају доставити оригинале или овјерене фотокопије (овјера не смије бити старија од 6 мјесеци) сљедећих докумената, којима се доказује испуњавање општих и посебних услова.

I Општи услови се доказују сљедећом документацијом:
*Да је држављанин РС- БиХ - увјерењем о држављанству,
*Да је пунољетан – изводом из матичне књиге рођених,
*Да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психичкој, физичкој и здравственој способности (не старијим од 6 мјесеци) издатим од надлежне установе, које ће доставити кандидат који буде одабран по конкурсу, а прије заснивања радног односа,
*Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела против достојанства личности, морала, злоупотребе опојних средстава, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем. Увјерење о неосуђиваности за изабраног кандидата школа ће затражити службеним путем, а прије заснивања радног односа.
*Увјерење да није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем. Наведено увјерење доставља кандидат.
*Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце. Наведено увјерење школа ће затражити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

II Посебни услови се доказују документацијом прописаном Законом о средњем образовању и васпитању, Правилником о стручним профилима и звањима наставника и стручних сарадника у гимназији (,,Сл. гласник РС", бр. 120/20)  као и Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем, а на основу којих ће се извршити бодовање и рангирање пријављених кандидата:
*Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова и стручно звање у одређеној области или еквивалент,
*Увјерење издато од Завода за запошљавање на подручју јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, а након стицања стручне спреме тражене конкурсом,
*Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен на радном мјесту које одговара стручној спреми која се тражи овим конкурсом у коме је назначено: врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног стажа по врстама посла.
*Увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави или увјерење о радном стажу ван школе у трајању од најмање 1 године у струци,
*Увјерење издато од високошколске установе или додатак дипломи о просјечној оцјени током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена, а у изузетним случајевима, уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити претходно наведене документе, просјечна оцјена се може доказати и овјереном фотокопијом индекса.
*Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску  заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
*Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску  заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико  се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
*Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску  заштиту о утврђеном статусу  борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске,  уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Достављена документација и други докази ће се бодовати од стране комисије на начин и у складу са одредбама Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем.

Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве:
Пријаве се могу доставити поштом или лично на сљедећу адресу: ЈУ ГИМНАЗИЈА, ул. Петра Мисимовића  3а, 78400 Градишка, са назнаком „за конкурс" и напоменом „не отварати".
Рок за подношење пријаве је 8 (осам) дана од дана објављивања конкурса посредством Завода за запошљавање Републике Српске.
Неблаговремене и непотпуне пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају услове конкурса неће се узети у разматрање, већ ће се евидентирати, уз назнаку да пријава на јавни конкурс није достављена благовремено и/или да није потпуна, а након тога комисија предлаже директору школе доношење закључка којим се пријава одбацује.
Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну плочу најкасније 3 дана прије заказивања тестирања и интервјуа.
Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове утврђене овим Конкурсом, комисија за избор обавиће тестирање кандидата дана 10.10.2022. године са почетком у 9:00 часова.
Интервју са кандидатима ће се обавити дана 10.10.2022. године са почетком у 10:30 часова.
Кандидати се неће посебно позивати на тест и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу у заказаним терминима, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.
Достављена документација школи по овом конкурсу се неће враћати кандидатима.
Школа ће писменим путем обавијестити све учеснике о исходу конкурса.

***

 „ТРИ БЕСТ" д.о.о.

 Рамићи бб,  Бања Лука

 

због проширења својих активности, расписује Оглас за пријем у радни однос:

 

  • Монтер лифтова БиХ – 2 извршиоца

 

1. ОПИС РАДНОГ МЈЕСТА

- Обавља послове монтаже лифтова, уз обавезно планирање и извјештавање о урађеном;

-   Врши монтирање, уградњу и замјену лифтова у стамбеним зградама, индустријским погонима и осталим објектима;

-   Врши требовање потребног материјала и потрошног материјала-алата у складишту;

- Свакодневно обавља све предрадње за припрему радног мјеста (припрема и постављање алата)

-   Провјерава функционалност и похабаност алата и опреме;

-   Врши попуњавање дневника рада;

- Обавља послове према процедурама и упутствима и по налогу непосредног руководиоца.

 

2. ОПШТИ УСЛОВИ

III/IV степен стручне спреме;

-  Радно искуство пожељно;

-  Возачка дозвола.

 

3. ПОСЕБНИ УСЛОВИ:

- Самосталност у раду, самоиницијативност, организационе способности;

Рок трајања огласа – 15 дана

Начин пријаве кандидата: Заинтересовани кандидати који испуњавању горе наведене услове могу своје Пријаве/Биографије послати на е-mail: [email protected]

За све додатне информације можете нас контактирати на број тел. 051/394-076.

 

„RILEX Co " д.о.о. Бања Лука

 Бранка Радичевића 14.

 

У вези са исказаним потребама за пријемом једног броја радника ради повећаног обима пословања Друштва, директор Друштва објављује сљедећи:

 

О  Г  Л  А  С

за пријем радника у радни однос

  на одређено вријеме, и то:

 

Оглас за радна мјеста:

1.       Хигијеничар (Ж) – 1 извршилац

 

          Поред општих услова прописаних Законом о раду, кандидати морају испуњавати и сљедеће посебне услове:

-  да су физички и психички способни за обављање послова;     

                                                             

         Оглас је отворен 15 дана од дана објављивања у дневном листу „ГЛАС СРПСКЕ" и огласној табли Завода за запошљавање, Филијала Бања Лука.

         Са изабраним кандидатима ће се закључити Уговор о раду на одређено вријеме. По истеку уговора постоји могућност да се закључи Уговор о раду на неодређено вријеме. 

         Пријаве са краћом биографијом и доказима о испуњености услова огласа могу се доставити лично или путем поште на адресу „RILEX Co" д.о.о. Бања Лука, Бранка Радичевића 14. са назнаком „пријава на оглас" или на е-mail адресу: [email protected]

         Све додатне информације везане за оглас можете добити на контакт телефон Друштва број: 051/926-070

         Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати приликом избора кандидата.

***

„АЛФОЛ" ДОО

ШАРГОВАЧКА 475, БАЊА ЛУКА

ТЕЛЕФОН: 065-518-096

Е-mail: а[email protected]

Расписује оглас за рад на неодређено вријеме

РАДНИК У ПРОИЗВОДЊИ КАРТОНСКЕ АМБАЛАЖЕ  ................... 2 ИЗВРШИОЦА

Посебан услов:

  • Возачка дозвола"Б" категорије

Мјесто рада Бања Лука.

Оглас је отворен до попуне радног мјеста а кандидати могу да се пријаве на оглас путем наведених контаката:

„АЛФОЛ" ДОО ,ШАРГОВАЧКА 475, БАЊА ЛУКА,ТЕЛЕФОН: 065-518-096

Е-mail: а[email protected]

***

ВИГМЕЛТ  д.о.о. Бања Лука

Ул. Булевар војводе Степе Степановића бр.132, Бања Лука

ТЕЛЕФОН: 051 438 589

 

Предузеће за производњу и промет погонске технике и опреме

 

Расписује

О Г Л А С

 

ПОМОЋНИ РАДНИК ...........................    2 ИЗВРШИОЦА

Потребна знања и вјештине:

-средња стручна спрема, ССС , или НК

-радно искуство

Пријаве се могу слати на [email protected]

Оглас отворен до попуне радног мјеста.

***

ПУ КЛУБ ЗА ДЈЕЦУ „ЗВЈЕЗДИЦА"

Ул. Јована Дучића бр.50 ,78000 Бања Лука

[email protected]

Телефон: 051-492-120; 065-347-888

 

расписује         

 О Г Л А С

За рад на неодређено вријеме:

ДИПЛОМИРАНИ ВАСПИТАЧ ....................................... 1 ИЗВРШИЛАЦ

ДИПЛОМИРАНИ ПЕДАГОГ........................................... 1 ИЗВРШИЛАЦ

Опис посла:

-Рад у групи са дјецом

Заинтересовани кандидати се могу јавити на контакте послодавца.

Оглас отворен до 26.10.2022. године.

***

ЈУ Електротехничка школа ''Никола Тесла'' Бања Лука

Јеврејска 48, Бањалука

 

расписује

КОНКУРС

за пријем у радни однос на радно мјесто

 

  1. Професор математике, на одређено вријеме до 31.08.2023.године, са искуством, 1 извршилац, непуна норма, 1 час

Поред општих услова предвиђених Законом о раду кандидати треба да испуњавају и посебне услове наведене у члану 104. Закона о средњем образовању и васпитању  и да имају:

-        Стручну спрему прописану Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама .

Кандидат треба да испуњава и друге посебне услове прописане наведеним Правилником.

Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем .

Кандидати  су дужни   доставити следећу докуметацију:

  1. пријаву  на конкурс, која мора бити потписана од стране кандидата који се

пријављује на конкурс и  у којој се обавезно мора навести адреса, контакт телефон  и кратка биографија кандидата као и која документа уз пријаву прилажу;

  1. диплому о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање;
  2. увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;
  3. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  4. извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте;
  5. увјерење о држављанству РС  или БиХ;
  6. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији  незапослених лица која траже запослење;
  7. увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија
    није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  8. увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави или увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита
  9. увјерење о  радном стажу издато од ранијег послодавца из којег се јасно види врста посла, степен  стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио са непуним радним временом, то радно вријеме потребно је прерачунати у пуно радно вријеме
  10. увјерење општинског /градског органа управе надлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из  категорије породице погинулог борца;
  11. увјерење општинског /градског органа управе надлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
  12. увјерење општинског /градског органа управе надлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије борца.

 

Кандидат који буде изабран дужан је прије заснивања радног односа доставити љекарско увјерење надлежне здравствене установе о општој способности за рад и о психичкој и физичкој способности за рад са  ученицима које није старије од 6 мјесеци.

Увјерење да кандидат није осуђен правоснажном пресудом на безусловну казну затвора затражиће Школа по службеној дужности за кандидата који буде изабран по конкурсу.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Тестирање и интервју са кандидатима који доставе благовремене и потпуне пријаве односно који испуњавају услове конкурса обавиће се дана  13.10.2022. (четвртак) у 10 часова у просторијама Школе. Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса објавити на огласној табли школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и  интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервју, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Конкурс је отворен осам дана од дана објављивања у дневном листу ''Глас Српске''.

Неблаговремене и непотпуне пријаве се неће разматрати.

Пријаве са потребном документацијом доставити лично запечаћене на протокол у Секретаријат школе или поштом на адресу школе Јеврејска 48, Бањалука, са назнаком  „За Комисију за избор кандидата".

***

ЈУ ОШ ''Станко Ракита"'' Бања Лука

 Јове Г. Поповића 9, 78000 Бања Лука

расписује

К  О  Н  К  У  Р  С

за попуну упражњених радних мјеста

 

            1.  Водитељ продуженог боравка , пуна норма,  1 извршилац, на неодређено вријеме, лице са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу,

             2. Водитељ продуженог боравка, 50% радног времена,  1 извршилац, на одређено  вријеме до 30.06.2023. године, лице  са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу,        

             3.Наставник/професор српског језика, 9 часова редовне наставе,  1 извршилац  на одређено вријеме до повратка радника са боловања  а  најдуже   до 31.08.2023.  године, лице  са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу,

Кандидати морају испуњавати опште услове предвиђене Законом о раду ,   и посебне услове прописане   Законом о основном васпитању и образовању , Правилником о начину организовања проширеног програма и Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача .

 Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

  1. да је држављанин РС и БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству;
  2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте;
  3. да је радно способан, а то се доказује увјерењем  о психофизичкој способности које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;
  4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављана дјетета полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,
  5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;
  6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала ,службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

  Увјерења из тачака 4 и 5. школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

          Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс  (уз назначење адресе пребивалишта и броја телефона), поред документације којом се доказује испуњеност општих услова за заснивање радног односа, потребно је доставити и сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању и члана 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем  у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи:

  1. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;
  2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;
  3. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;
  4. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,
  5. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
  6. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;
  7. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца,
  8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца;
  9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
  10. Увјерење општинског/градског органа управе недлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца;

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Законом,као и лица која су по прописима важећим до ступања Закона на снагу, испуњавали  услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Са кандидатима који су доставили благовремене и потпуне пријаве, односно са кандидатима који испуњавају услове конкурса, дана 12.10.2022. године у просторијама школе обавиће се тестирање са почетком у 10,30 часова  и интервју са почетком у 11,30 часова.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса школа ће поставити на огласну таблу школе,

најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на  тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању и  интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на јавни конкурс, комисија неће разматрати.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана јавног објављивања.

Пријаве слати на адресу школе са назнаком "за конкурс".

***

ЈУ Гимназија Бања Лука

 Ул. Змај Јовина бр.13, 78 000 Бања Лука

 

расписује:

Ј А В Н И  К О Н К У Р С

за пријем радника у радни однос

 

  1. Професор Рачунарства и информатике, непуна норма, 1 извршилац, 16 наставних часова, на одређено радно вријеме до повратка радника са  породиљског боловања;
  2. Секретар школе, 1 извршилац, на одређено радно вријеме до повратка радника са боловања;
  3. Радни однос из тачке 1. и 2. Јавног конкурса ће засновати лица са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави, односно са стручним испитом за послове секретара школе;

     Кандидати поред општих услова потребних за заснивање радног односа прописаних законом којим се уређују радни односи, треба да испуњавају и посебне услове прописане одредбом члана 104. став 1. тачка 1., 2. и 3. и одредбом члана 104. став 3. и одредбом члана 124. став 2. Закона о средњем образовању и васпитању, одредбама чланова 1.-25. Правилника  о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем и одредбама чланова 1.- 8. Правилника о стручним профилима и звањима наставника и стручних сарадника у гимназији .

Уз пријаву, потписану од стране кандидата, са бројем телефона и адресом становања, потребно је доставити:

  1. Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте;
  2. Увјерење о држављанству;
  3. Увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;
  4. Љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима и на пословима секретара школе ће доставити кандидат који буде примљен у радни однос и не може бити старије од шест мјесеци;
  5. а) Диплому о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент;

б) Увјерење о завршеном другом циклусу студијског програма достављају кандидати који имају завршен други циклус студијског програма и стечено академско звање;

  1. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања,  уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена. Уколико  кандидат не може из оправданих разлога прибавити додатак дипломи,  просјек  оцјена се може доказати  овјереном копијом индекса;
  2. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави или увјерење о радном стажу ван школе у трајању од најмање једне године у струци (за лица која се пријављују на основу члана  104. став 7. Закона о средњем образовању и васпитању);
  3. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником којим се регулише полагање стручног испита);
  4. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета (за кандидата из тачке 1. Јавног конкурса);
  5. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, која траже запослење, за подручје јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен;
  6. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца које треба да саржи  податке из којих се јасно види:
  • врста посла,
  • степен стручне спреме,
  • дужина оствареног радног стажа по врстама посла,
  • непуно радно вријеме прерачунато у пуно радно вријеме (уколико је кандидат радио са непуним радним временом);
  1. Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;
  2. Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу РВИ Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
  3. Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца;

 

Увјерење да кандидат није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем и злоупотребе опојних средстава и Увјерење  о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа.

Право учешћа на конкурсу имају и лица из одредби члана 104. став 7. Закона о средњем образовању и васпитању, као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу наведеног закона испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

Тестирање и интервју са кандидатима, који су доставили потпуне и благовремене пријаве обавиће се дана, 10.10.2022. године у 12.40 часова, у просторијама  ЈУ Гимназија, Бања Лука, Ул. Змај Јовина бр. 13, Бања Лука.

 

Школа ће објавити на огласној табли списак кандидата који испуњавају услове конкурса и кандитати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима. Непотпуна и неблаговремена документа неће се разматрати.

Конкурс је отворен 8 дана од дана објављивања.

 

Документе доставити лично у секретаријат школе или поштом на адресу школе.

***

 

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ ОШ ''ГЕОРГИ СТОЈКОВ РАКОВСКИ"  БАЊА ЛУКА

Ул.  Драгише Васића 29, 78000 БАЊА ЛУКА

Тел:051/309-658

 

расписује

                                                

К О Н К У Р С

за попуну радних мјеста

 

  1. Водитељ продуженог боравка са радним искуством (положен стручни испит) на неодређено вријеме - 5 извршилаца;
  2. Наставник математике без радног искуства (приправник) на одређено вријеме до повратка радника са функције- 1 извршилац;
  3. Наставник математике без радног искуства (приправник) на одређено вријеме до повратка радника са боловања- 1 извршилац;
  4. Наставник математике без радног искуства (приправник) на одређено вријеме до 31.8.2023. године – 4 часа наставе;
  5. Наставник информатике без радног искуства (приправник) на одређено вријеме до повратка радника – 15 часова наставе..

 

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 114. став 5. Закона о основном васпитању и образовању као и лица која су прије ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу врсте и степена стручне спреме у складу са чланом 125.став 5. Закона.

 

ОПШТИ УСЛОВИ:

          Поред општих услова прописаних Законом о раду кандидати треба да испуњавају  и услове прописане  чланом 114. став 1. Закона о основном васпитањи и образовању и Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача .

          Пријем у радни однос извршиће се у складу са Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи .

          За радна мјеста наставника математике под тачком 2,3 и 4. конкурса кандидати ће се примати тако што ће првопласирани кандидат бити примљен на радно мјесто под тачком 2., другопласирани под тачком 3., а трећепласирани под тачком 4.

Уз пријаву (потписану од стране кандидата који се пријављују на конкурс за пријем у радни однос)  потребно је доставити и  документацију на основу које се доказује испуњеност општих и посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по важећем Правилнику.

 

Кандидати су дужни приложити слиједеће документе:

  1. Потписану пријаву за конкурс;
  2. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном  првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области.;

3)   Извод из матичне књиге рођених или копија личне карте;

       4)  Увјерење о држављанству;

       5) Увјерење суда о неосуђиваности;

       6) Увјерење о положеном стручном испиту (само за радна мјста под тачком 1.).

Кандидат  који буду  изабран  накнадно ће доставити љекарско увјерење о способности за рад, док ће послодавац службеним путем прибавити.Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце и Увјерење да је против њега није покренут поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем .

 

Документација на основу које се врши бодовање:

  1. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  2. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,
  3. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца (осим за конкурс под тачком 8.);
  4. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана  породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  5. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца,
  6. Увјерење општинског/градског органа управе  надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије  ратног војног инвалида.

 

 

Пријаве са потребном документацијом достављају се лично или поштом на адресу школе.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити разматране.

Тестирање и интервју ће се обавити  12.10. 2022. године са почетком у 10 часова у просторијама школе са кандидатима који су доставили благовремене и потпуне пријаве.

Списак кандидата који испуњавају услове биће постављен на огласној табли школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на конкурс.

 Ако се кандидат не појави на тестирању или интервју, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

 

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

***

ЈУ ОШ „Св. Ћирило и Методије" Пискавица

 Пискавица бб, 78217 Пискавица – Бања Лука

 

расписује

 

Ј А В Н И     К О Н К У Р С

за попуну упражњеног радног мјеста

 

  1. Професор хемије – један извршилац, непуна радна норма, 4 часа редовне наставе на одређено вријеме до повратка радника са породиљског одсуства.

 

На наведено радно мјесто прима се лице са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу.

 

          Поред општих услова предвиђених Законом о раду , кандидати треба да испуњавају и посебне услове предвиђене чланом 114. и 115. Закона о основном васпитању и образовању и услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача .

          Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 114. став 5. Закона о основном васпитању и образовању, као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

 

  1. Да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству,
  2. Да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,
  3. Да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,
  4. Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављана дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,
  5. Да се не налази у посебном Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,
  6. Да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

Увјерење за изабраног кандидата из тачака 4. и 5. школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Уз потписану пријаву од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс, поред документације којом се доказује испуњеност општих услова за заснивање радног односа, потребно је доставити и сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним Правилником о процедури пријема,  критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи :

 

  1. Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплома стечена након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,
  2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  3. Увјерење о положеном стручном испиту ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом,
  4. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или је положио  разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,
  5. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  6. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица за незапослена лица која траже запослење. За кандидате који се пријављују на конкурс рачуна се укупно вријеме чекања на посао у стручној спреми траженој конкурсом, закључно са даном издавања увјерења о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,
  7. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца ако је расписан конкурс за пријем радника у радни однос лица са радним искуством, а које треба да садржи податке о врсти посла, степену стручне спреме и дужини оствареног радног стажа по врстама посла,
  8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  9. Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
  10. Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца.

          Са кандидатима који су доставили благовремене и потпуне пријаве, односно са кандидатима који испуњавају услове конкурса, у просторијама школе обавиће се интервју и тестирање у сљедећем термину:

  1. Интервју и тестирање кандидата за радно мјесто професор хемије, непуна радна норма, 4 часа редовне наставе, на одређено вријеме до повратка радника са породиљског одсуства, одржаће се 13.10.2022. године у просторијама школе с почетком у 08:00 часова.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса, школа ће поставити на огласну таблу школе, а по могућности и на интернет страницу школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Кандидат који се не појави на тестирању и интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на јавни конкурс, комисија неће разматрати.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана јавног објављивања.

Пријаве за радно мјесто професор хемије, слати на адресу школе са назнаком „за конкурс – професор хемије".

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

 ЈУ ОШ  ''ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ"     

 78  215 ДРАГОЧАЈ

 Тел. 051/392-166

К О Н К У Р С

за попуну   радних мјеста

 

1.Професор разредне наставе  на одређено вријеме до повратка радника са     боловања           1 ......... извршилац (приправник)

2.Водитељ у продуженом боравку пуна норма , на неодређено вријеме 1................... извршилац 

3. Водитељ у продуженом боравку, пуна норма, на одређено вријеме, до повратка радника са боловања ,а најдуже до 30.06.2023.год. 1......... извршилац.

                                                                                                                                         

Поред општих услова прописаних Законом о раду  кандидати треба да испуњавају  и посебне услове прописане чланом 114,115,116 .Закона о основном васпитању и образовању  услове предвиђене Правилником о процедури  пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи и услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника , стручних сарадника и васпитача .

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс су:

 1.да је држаљанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем  о држављанству ,

2.да је пунољетан , а то се доказује изводом  из матичне књиге рођених или  копијом  личне карте;

3.да је радно способан , а то се доказује  љекарским  увјерењем  о психофизичкој 

способности које не може бити старије од шест мјесеци и које  прилаже само  изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног однос.              

4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног или другог насиља над дјететом или малољетним лицем ..

5.Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавање дјеце .

       6. Увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала службене дужности , полног интегритета злостављања дјетета,полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерење из тачке 4.и 5.за изабраног  кандидата Школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

  Уз пријаву (са кратком биографијом ,адресом и контакт телефоном ) потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс, потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документације на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127.Закона о основном васпитању и образовању и правилника о процедури и критеријумима за пријем у радни однос начину бодовања кандидата у основној чколи .

           1.Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма             у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

         2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко- методичкој  групи предмета, које је дужан да достави кандидат  који у току студија није положио педагошко методичку групу предмета;

        3.Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;( за радна мјеста под редним бројем 2 и 3.)

        4.Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је полпжио разлику дјела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи.

5.Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

6.Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица;

7.Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца;(за радна мјеста под редним бројем 2 и 3.)

8.Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС , уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца ;

9.Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида  Одбрамбено-отаџбинског рата РС , уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида  ;

10.Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС , уколико се ради о кандидату из категорије борца .

 

Са кандидатима који су доставили благовремене и потпуне пријаве, односно са кандидатима који испуњавају  услове конкурса дана 12.10.2022. са почетком у 10,30 часова у просторијама школе, обавиће се тестирање и интервју.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса објавити на огласној табли школе најкасније три дана  прије заказаног тестирања и интервјуја.

Кандидати се неће посебно позивати на  интервју, а ако се не појаве, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата и пријаве кандидата који не приступе на  интервју и тестирање  неће се узети у разматрање.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања  у дневном листу „Глас Српске".

Пријаве са потребном  документацијом слати на адресу школе са назнаком „ЗА КОНКУРС".

***

 

 РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ ОШ „ СВЕТИ САВА" БАЊА ЛУКА

Ужичка бб, 78000 Бања  Лука

 

расписује:

 

К О Н К У Р С

 за попуну  радних мјеста

 

  1. Водитељ у продуженом боравку, пуна норма, 8 извршилаца, на неодређено вријеме, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу

 

Поред општих услова прописаних Законом о раду кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 114. Закона о основном васпитању и образовању и  Правилника о стручним профилима и звањима наставника , стручних сарадника и васпитача. Пријем у радни однос извршиће се у складу са  Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи .

Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци као и они који су стекли радни стаж у школи ван наставног процеса, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању.

Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању, испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме у складу са чланом 198. Закона.

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс су:

1. да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству;

2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;

3. да је радно способан, а то се доказује увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављана дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава;

5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;

6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем . - Доставља кандидат.

Увјерења из тачака 4.и 5. школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 Уз потписану пријаву ( са кратком биографијом, адресом и контакт телефоном ) потребно је доставити  документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документације на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању и Правилника о процедури и критеријумима за пријем у радни односи начину бодовања кандидата у основној школи :

• Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

• Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

• Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;

• Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;

• Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

• Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

• Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца;

• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца;

• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

• Увјерење општинског/градског органа управе недлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца;

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати.

Тестирање и интервју ће се обавити дана 12.10.2022. године (сриједа) са почетком у 10,00 часова, у просторијама школе са кандидатима који су доставили потпуне  и благовремене  пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.

Списак кандидата који испуњавају услове школа ће поставити на огласну  таблу школе  најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен осам ( 8) дана од дана објављивања у дневном листу „ Глас Српске".

Пријаве са потребном документацијом достављају се лично или поштом на  адресу школе са назнаком „ ЗА КОНКУРС ".

***

ЈУ ОШ „ Бранко Ћопић" Бања Лука

 Мише Ступара 24, 78000 Бања  Лука

 

расписује

 

К О Н К У Р С

 за попуну  радних мјеста

 

  1. Водитељ продуженог боравка – на неодређено вријеме, пуна норма, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно – образовном  процесу – 2 извршиоца.

 

Поред општих услова прописаних Законом о раду, кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 114. Закона о основном васпитању и образовању и  Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача. Пријем у радни однос извршиће се у складу са  Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи .

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 114. став (5) Закона о основном васпитању и образовању.

Право учешћа на конкурсу имају и лица који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању, испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс су:

1. да је држављанин РС (БиХ), а то се доказује увјерењем о држављанству;

2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;

3. да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављана дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава;

5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;

6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерења из тачака 4. и 5. Школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 Уз потписану пријаву (са кратком биографијом, адресом, контакт телефоном и назнаком на које радно мјесто се пријављује), потребно је доставити  документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању и Правилника о процедури и критеријумима  за пријем у радни односи начину бодовања кандидата у основној школи:

• Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

• Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

• Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;

• Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;

• Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

• Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

• Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца у којем се наводи врста посла, степен стручне спреме и дужина радног стажа по врстама посла;

• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца;

• Увјерење општинског/градског органа управе недлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца;

• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати.

Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне  и благовремене  пријаве, односно који испуњавају услове конкурса обавиће се у просторијама Школе у сриједу 12.10.2022. године у 10,00 часова.

Списак кандидата који испуњавају услове Школа ће поставити на огласну  таблу  најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен осам ( 8) дана од дана објављивања у дневном листу „ Глас Српске".

Пријаве са потребном документацијом достављају се лично или поштом на  адресу Школе са назнаком „ ЗА КОНКУРС ".

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ ОШ ''АЛЕКСА ШАНТИЋ''БАЊА ЛУКА

Триве Амелице 24, Бањалука

 

 

расписује

Ј А В Н И    К О Н К У Р С

за попуну упражњених радних мјеста

 

 

  1. Водитељ продуженог боравка, пуна норма,  на неодређено вријеме, 5 извршилаца
  2. Водитељ продуженог боравка, пуна норма,  на одређено вријеме, до повратка радника с функције, 1 извршилац
  3. Професор/наставник разредне наставе, на одређено вријеме, до повратка радника с боловања -1 извршилац

У радни однос примају се лица са радним искуством и положеним стручним испитом.

Поред општих услова предвиђених Законом о раду  кандидати треба да испуњавају услове предвиђене Законом о основном васпитању и образовању,  Правилником о начину организовања проширеног програма и  Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача .

Општи  услови које кандидати треба да испуњавају  приликом пријављивања на конкурс су:
–да је држављанин РС или БиХ што доказује увјерењем о држављанству;
–да је пунољетан што доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте;
–да је радно способан што доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од 6 мјесеци; прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу,а прије заснивања радног односа;

- да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем-што доказује кандидат увјерењем

- да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава -(за изабраног кандидата,школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа).

-да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, што доказује увјерењем из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце
(за изабраног кандидата,школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа).

Уз пријаву на конкурс (са  потписом и контакт телефоном ) и документацију којом се доказује испуњеност општих услова, потребно је доставити и  документацију, којом се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127.Закона о основном васпитању и образовању и члана 6.Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос  и начину бодовања кандидата у основној школи ,  а она подразумијева:        
1. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;
2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;
3. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу

4. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;

5. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење издато од стране високошколске установе о просјеку оцјена које је кандидат остварио током студирања уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
6. Увјерење од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;
7. Увјерење о радном стажу издато од стране ранијег Послодавца

            

Уколико се ради о кандидату из категорије члана породице  погинулог борца, ратног војног инвалида и борца Одбрамбено-отаџбинског рата, кандидат је дужан доставити:

1. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;
2. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
3. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије борца.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Законом, као и лица која су по прописима важећим до ступања Закона на снагу, испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме. Сви документи које кандидат доставља  уз пријаву  морају бити  овјерене копије и исте неће бити враћене кандидатима. Непотпуне и неблаговремене пријаве  Комисија неће  разматрати. Тестирање и интервју са  кандидатима,који испуњавају услове конкурса,обавиће се у сриједу, 12.10.2022. године и то са почетком у

  • 10,00 часова за кандидате за радна мјеста под редним бројем 1.и 2.
  • 11,00 часова за кандидате за радно мјесто под редним бројем 3.

 у просторијама школе.

 Списак кандидата који испуњавају услове конкурса, Школа ће објавити на огласној табли, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа. Кандидати неће бити појединачно позивани, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.  Конкурс остаје отворен 8 дана од дана јавног објављивања. Пријаве и доказе о испуњавању услова конкурса доставити поштом на адресу  школе са назнаком "За конкурс".

***

Република Српска

ЈУ ОШ „Петар Кочић''

78 207 Кола, бб, Бањалука

 

расписује

 

Ј А В Н И     К О Н К У Р С

за попуну упражњеног радног мјеста за

 

  1. Професор/наставник разредне наставе- пуна норма,  на одређено радно вријеме до повратка радника са боловања, ЦШ Кола,  1 извршилац.

 

За радно мјесто под редним бројем 1. тражи се лице са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу.

 

Поред општих услова предвиђених Законом о раду  кандидат треба да испуњава и посебне услове предвиђене чланом 114., 115. и 116.  Закона о основном васпитању и образовању, услове предвиђене  Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем  у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи и услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача .

 

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

  1. да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству;
  2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;
  3. да је радно способан, а то се доказује увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;
  4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава;
  5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;
  6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерења из тачака 4.и 5. Школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

          Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс, поред документације којом се доказује испуњеност општих услова за заснивање радног односа, потребно је доставити и сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању и члана 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем  у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи :

  1. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;
  2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;
  3. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;
  4. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;
  5. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
  6. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;
  7. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца;
  8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца;
  9. Увјерење општинског/градског органа управе недлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца;
  10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

           Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 114. став 5) Закона о основном васпитању и образовању, као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању  испуњавала услове у погледу степена и врсте стручне спреме у складу са чланом 198.

Са кандидатима који су доставили благовремене и потпуне пријаве, односно са кандидатима који испуњавају услове конкурса, дана  12.10.2022. године (сриједа) у 11:00 часова у просторијама Централне школе у Колима обавиће се тестирање и интервју.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса школа ће поставити на огласну таблу школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју, а ако се не појаве на интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

 

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на јавни конкурс, комисија неће разматрати.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана јавног објављивања.

 

Пријаве слати на адресу школе са назнаком "За конкурс".         

***

ЈУ ОШ „БОРИСАВ СТАНКОВИЋ"

ИВАНА КОСАНЧИЋА 2, БАЊА ЛУКА

 

расписује

 

К О Н К У Р С

 за попуну  радних мјеста

 

  1. Водитељ продуженог боравка – на неодређено вријеме, пуна норма, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно – образовном  процесу – 4 извршиоца.

 

Поред општих услова прописаних Законом о раду, кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 114. Закона о основном васпитању и образовању и  Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача . Пријем у радни однос извршиће се у складу са  Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи .

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 114. став (5) Закона о основном васпитању и образовању.

Право учешћа на конкурсу имају и лица који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању, испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс су:

1. да је држављанин РС (БиХ), а то се доказује увјерењем о држављанству;

2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;

3. да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављана дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава;

5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;

6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерења из тачака 4. и 5. Школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Уз потписану пријаву (са кратком биографијом, адресом, контакт телефоном и назнаком на које радно мјесто се пријављује), потребно је доставити  документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању и Правилника о процедури и критеријумима  за пријем у радни односи начину бодовања кандидата у основној школи:

• Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

• Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

• Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;

• Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;

• Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

• Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

• Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца у којем се наводи врста посла, степен стручне спреме и дужина радног стажа по врстама посла;

• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца;

• Увјерење општинског/градског органа управе недлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца;

• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати.

Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне  и благовремене  пријаве, односно који испуњавају услове конкурса обавиће се у просторијама Школе у сриједу 12.10.2022. године у 10.30 часова.

Списак кандидата који испуњавају услове Школа ће поставити на огласну  таблу  најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен осам ( 8) дана од дана објављивања у дневном листу „ Глас Српске".

Пријаве са потребном документацијом достављају се лично или поштом на  адресу Школе са назнаком „ ЗА КОНКУРС ".

***

ЈУ ОШ „Јован Цвијић" Бања Лука

 Ђуре Јакшића 14, 78000 Бања Лука

расписује:

 

К О Н К У Р С

за попуну радног мјеста

 

  1. Водитељ продуженог боравка - пуна норма, на неодређено вријеме, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу - 6 извршилаца.

 

Поред општих услова прописаних Законом о раду кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 54. став 1. тач. 1) и 2), чланом 114. и чланом 115. став 1. Закона о основном васпитању и образовању  и услове предвиђене чл. 5. и 6. Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи .

Пријем у радни однос извршиће се у складу са одредбама Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начином бодовања кандидата у основној школи .

 

Право учешћа на конкурсу изузетно имају и лица из члана 125. став 4) Закона о основном васпитању и образовању  уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању, о чему су као доказ дужни доставити увјерење о радном стажу у струци у трајању од најмање 12 мјесеци.

 

Право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове који се односе на степен и врсту стручне спреме.

 

Кандидати који буду изабрани по конкурсу, прије заснивања радног односа ће доставити:

  • љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима које не може бити старије од шест мјесеци.

 

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс су:

  1. да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству;
  2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;
  3. да је радно способан, а то се доказује увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;
  4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава;
  5. увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;
  6. увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, које доставља кандидат.

 

Увјерења из тачака 4. и 5. школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

 Уз пријаву потписану од стране кандидата (са адресом и контакт телефоном) потребно је доставити  документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. став 6. Закона о основном васпитању и образовању и члана 6. Правилника о процедури и критеријумима  за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи :

  1. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области, а према члану 54. став 1. тач. 1) и 2) Закона о основном васпитању и образовању;
  2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;
  3. Увјерење о држављанству;
  4. Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте;
  5. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;
  6. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;
  7. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
  8. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;
  9. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца које треба да садржи податке о: врсти посла, степену стручне спреме и дужини оствареног радног стажа по врстама посла;
  10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца;
  11. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
  12. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца;
  13. Увјерење надлежног суда да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати.

 

Тестирање и интервју са кандидатима ће се обавити дана 12.10.2022. године (сриједа) са почетком у 10,00 часова у просторијама школе, са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.

 

Списак кандидата који испуњавају услове школа ће поставити на огласну  таблу школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

 

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

 

Ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

 

Пријаве са потребном документацијом достављају се лично или поштом на адресу школе са назнаком „ЗА КОНКУРС".

***

ЈУ ОШ „Змај Јова Јовановић" Бања Лука

 Бранка Загорца бр.1, 78000 Бања  Лука

 

расписује:

К О Н К У Р С

 за попуну  радних мјеста

  1. Водитељ  продуженог  боравка, на неодређено радно вријеме , са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу , - 4 извршиоца;

Поред општих услова прописаних Законом о кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 114. Закона о основном васпитању и образовању и  Правилника о стручним профилима и звањима наставника , стручних сарадника и васпитача .

Пријем у радни однос извршиће се у складу са  Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи .

        Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци као и они који су стекли радни стаж у школи ван наставног процеса, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању .

     Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању, испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме у складу са чланом 198. Закона.

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс су:

1. да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству;

2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;

3. да је радно способан, а то се доказује увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала и службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава;

5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;

6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала  и службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем . - Доставља кандидат.

Увјерења из тачака 4.и 5. школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

     Уз потписану пријаву ( са кратком биографијом, адресом и контакт телефоном ) потребно је доставити  документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документације на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању и Правилника о процедури и критеријумима  за пријем у радни односи начину бодовања кандидата у основној школи:

      Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

      Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

      Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;( за радна мјеста под редним бројем 1.,2.,3. и 4.)

      Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи; ;( за радна мјеста под редним бројем 1.,2.,3. и 4.)

      Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

      Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

     Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца;( за радна мјеста под редним бројем 1.,2.,3. и 4.)

     Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца;

       Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

        Увјерење општинског/градског органа управе недлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца;

        Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати.

          Тестирање и интервју ће се обавити дана 12.10.2022. године (сриједа) са почетком у 10,00 часова, у просторијама школе са кандидатима који су доставили потпуне  и благовремене  пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.

         Списак кандидата који испуњавају услове школа ће поставити на огласну  таблу школе  најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

        Ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

       Конкурс остаје отворен осам ( 8) дана од дана објављивања у дневном листу „ Глас Српске".

Пријаве са потребном документацијом достављају се лично или поштом на  адресу школе са назнаком „ ЗА КОНКУРС ".

***

Република Српска

ЈУ ОШ „Бранислав Нушић''

78 000 Бањалука, Мањачких устаника 32.

 

расписује

Ј А В Н И     К О Н К У Р С

за попуну упражњених радних мјеста

 

  1. Водитељ продуженог боравка-пуна норма, на неодређено вријеме, лица са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу–4 извршиоца

 

  1. Наставник/професор разредне наставе, на одређено вријеме, до повратка радника са функције, лица са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу -1 извршилац

 

 

Поред општих услова предвиђених Законом о раду кандидати треба да испуњавају и посебне услове предвиђене чланом 114. Закона о основном васпитању и образовању, услове предвиђене  Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем  у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи и услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача .

 

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1. да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству;

2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;

3. да је радно способан, а то се доказује увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава;

5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;

6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.-доставља кандидат

Увјерења из тачака 4.и 5. школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

          Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс, поред документације којом се доказује испуњеност општих услова за заснивање радног односа, потребно је доставити и сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању и Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем  у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи:

1. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

3. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;

4. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;

5. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

6. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

7. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца;

8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца;

9. Увјерење општинског/градског органа управе недлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца;

10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

           Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 114. став 5) Закона о основном васпитању и образовању, као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавала услове у погледу степена и врсте стручне спреме у складу са чланом 198.

Са кандидатима који су доставили благовремене и потпуне пријаве, односно са кандидатима који испуњавају услове конкурса, дана  12.10.2022. године (сриједа) у 10:30 часова у просторијама Централне школе „Бранислав Нушић" Бања Лука обавиће се тестирање и интервју.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса школа ће поставити на огласну таблу школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју, а ако се не појаве на интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на јавни конкурс, комисија неће разматрати.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана јавног објављивања.

Пријаве са потребном документацијом достављају се лично или поштом на адресу школе са назнаком "За конкурс".                                        

***

ЈУ ОШ „Доситеј Обрадовић"

Мирка Ковачевића 27, 78000 Бања Лука

 

расписује

 

Ј А В Н И   К О Н К У Р С

за попуну упражњених радних мјеста

 

  1. Професор/наставник  разредне наставе –   водитељ продуженог боравка - пуна норма – 6 извршилаца  на неодређено вријеме
  2. Професор/наставник  разредне наставе –   водитељ продуженог боравка - пуна норма – 2 извршиоца  на одређено вријеме до краја наставног процеса у школској 2022/2023. години
  3. Професор/наставник разредне наставе – 1 извршилац – пуна норма на неодређено вријеме
  4. Професор/наставник разредне наставе – 1 извршилац – пуна норма на одређено вријеме до повратка раднице са продиљског одсуства
  5. Професор/наставник српског језика и књижевности – непуна норма – 13 часова редовне наставе – на одређено вријеме до краја школске 2022/2023. године
  6. Професор/наставник њемачког језика пуна норма – на одређено вријеме до повратка радника са неплаћеног одсуства

За горе наведена радна мјеста, траже се лица са положеним стручним испитом за рад у васпитно образовном просецу.

 

          Поред општих услова предвиђених Законом о раду  кандидат треба да испуњава и посебне услове предвиђене чланом 114. 115. и 116. Закона о основном васпитању и образовању ,  услове предвиђене Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем  у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи и услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача .

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1. да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству;

2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;

3. да је радно способан, а то се доказује увјерењем о психофизичкој способности које изда цертификована здравствена установа а које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављана дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава;

5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;

6. Увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерења из тачака 4. и 5. за изабраног кандидата Школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

          Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс, поред документације којом се доказује испуњеност општих услова за заснивање радног односа, потребно је доставити и сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању и члана 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем  у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи:

1. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

3. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;

4. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;

5. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

6. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

7. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца; 

8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца;

9. Увјерење општинског/градског органа управе недлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца;

10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

           Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 125. став 4) Закона о основном васпитању и образовању, као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању  испуњавала услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

         

Са кандидатима који су  конкурисали за радно мјесто под редним бројем 1. доставили благовремене и потпуне пријаве, односно са кандидатима који испуњавају услове конкурса, дана 12.10.2022. године у 10.30 часова у просторијама школе обавиће се тестирање.

         

Са кандидатима који су  конкурисали за радно мјесто под редним бројем 2. доставили благовремене и потпуне пријаве, односно са кандидатима који испуњавају услове конкурса, дана 12.10.2022. године у 10.00 часова у просторијама школе обавиће се тестирање.

         

          Са кандидатима који су  конкурисали за радно мјесто под редним бројем 3. доставили благовремене и потпуне пријаве, односно са кандидатима који испуњавају услове конкурса, дана 12.10.2022. године у 10.30 часова у просторијама школе обавиће се тестирање.

 

          Са кандидатима који су  конкурисали за радно мјесто под редним бројем 4. доставили благовремене и потпуне пријаве, односно са кандидатима који испуњавају услове конкурса, дана 12.10.2022. године у 10:00 часова у просторијама школе обавиће се тестирање.

 

          Са кандидатима који су  конкурисали за радно мјесто под редним бројем 5. доставили благовремене и потпуне пријаве, односно са кандидатима који испуњавају услове конкурса, дана 12.10.2022. године у 11:30 часова у просторијама школе обавиће се тестирање.

 

          Са кандидатима који су  конкурисали за радно мјесто под редним бројем 6. доставили благовремене и потпуне пријаве, односно са кандидатима који испуњавају услове конкурса, дана 12.10.2022. године у 08:00часова у просторијама школе обавиће се тестирање.

 

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса за наведена радна мјеста, школа ће поставити на огласну таблу школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тест и интервјуу, а ако се не појаве на тесту и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

 

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на јавни конкурс, комисија неће разматрати.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана јавног објављивања.

 

Пријаве слати на адресу школе.

***

ЈУ ОШ '' Ђура Јакшић " Бања Лука

 Суботичка 28

расписује

 К  О  Н  К  У  Р  С

за попуну упражњених радних мјеста

  1. Наставника / професора математике - 4 часа седмично – 1 извршилац – одређено радно вријеме до 31.08.2023.године – приправник;
  2. Наставника / професора њемачког језика- 4 часа седмично – 1 извршилац на одређено радно вријеме до 31.08.2023.године , лице са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно образовном процесу;
  3. Наставника / професора информатике - 1 час – 1 извршилац , одређено радно вријеме до 31.08.2023.године , лице са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно образовном процесу;
  4. Водитеља продуженог боравка – пуно радно вријеме, 1 извршилац на неодређено радно вријеме , лице са радним искуством и положеним стручним испитом  за рад у васпитно образовном процесу  и
  5. Водитеља продуженог боравка , на 50% радног времена , 1 изврилац на одређено радно вријеме до 31.08.2023.године , лице са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно образовном процесу.

 

Кандидати морају испуњавати опште услове предвиђене Законом о раду и посебне  услове прописане чланом 114. став 1. Закона о основном васпитању и образовању и Правилника о стручним профилима и звањима наставника , стручних сарадника и васпитача .

Пријем у радни однос извршиће се у складу са са чланом 127. Закона о основном  васпитању и образовању и  Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи.

Општи услови који кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс су:

1. да је држављанин РС или БиХ а то се доказује увјере4њем о држављанству ;

2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;

3. да је радно способан,а то се доказује увјерењем о психофизичкој способности које издаје цертификована здравствена установа а које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу , а прије заснивања радног односа;

4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног или другог насиља над дјететом или маљолетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

5. увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце ( школа тражи  
6.  увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерења под тачком 4. и 5. за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

Кандидати су дужни приложити сљедећа документа:

  1. Пријаву за пријем у радни однос, уредно потписану (на којој  ће обавезно бити назначена адреса и контакт телефон),
  2. Увјерење о држављанству,
  3. Извод из матичне књиге рођених или  копија личне карте,
  4. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплома стечена након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,
  5. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  6. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  7. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу  ( за кандидате под редним бројем 2, 3, 4, и 5 )
  8. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи под тачком 1),
  9. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,
  10. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца која треба да садржи податке из којих се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла ( за кандидате под редним бројем 2, 3 ,4 и 5 ),
  11. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  12. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако  се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.
  13. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца.

 

Право учешћа на конкурс имају и лица из члана 125.став 4) Закона о основном васпитању и образовању ,  као и лица  која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавала услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

 Кандидат који буде изабран дужан је прије заснивања радног односа приложити љекарско увјерење о психофизичкој способности да је радно способан (не старије од 6 мјесеци).

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата неће се узети у разматрање.

Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса обавиће се: за  радно мјесто наставника математике 11.октобра у 12,30 часова ; за радно мјесто наставника њемачког језика 11. октобра у 12,30  часова ; за радно мјесто наставника информатике 11.октобра у 12,30 часова ; за радно мјесто водитеља продуженог боравка на неодређено радно вријеме 12.октобра у 10,30 часова и за водитеља продуженог боравка на одређено радно вријеме 12.октобра у 12,30 часова , у просторијама школе.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласној табли школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирање и интервју сматраће се да су одустали од пријаве за конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије се неће враћати кандидатима.

Сви кандидати ће бити обавјештени о извршеном избору кандидата по конкурсу.

Пријаве слати на адресу школе у року од 8 дана од дана објављивања конкурса са назнаком ''за конкурс''.

***

ЈУ ОШ ''Бранко Радичевић'' Бања Лука

Булевар војводе Степе Степановића 116, 78000 Бања Лука

 

 

расписује

 

Ј А В Н И     К О Н К У Р С

за попуну слободног радног мјеста

 

  1. Професор разредне наставе – пуна норма на одређено вријеме до повратка радника са породиљског одсуства;
  2. Наставник математике - пуна норма на одређено вријеме до повратка радника са породиљског одсуства;
  3. Наставник музичке културе - 7 часова (4 часа редовне наставе и 3 часа оркестра) на одређено вријеме  до 31.8.2023. године;
  4. Наставник техничког образовања - пуна норма на неодређено вријеме ;
  5. Библиотекар - непуна норма (30 часова у радној недјељи) на одређено вријеме до повратка радника са породиљског одсуства;
  6. Библиотекар – непуна норма (10 часова у радној недјељи) на одређено вријеме до 31.8.2023. године.

Поред општих услова предвиђених Законом о раду  кандидат треба да испуњава и посебне услове предвиђене чланом 114. 115. и 116. Закона о основном васпитању и образовању , услове предвиђене Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи и услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача .

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1 .да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству;

2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;

3. да је радно способан, а то се доказује увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављана дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава;

5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;

6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерења из тачака 4. и 5. школа ће за изабраног кандидата прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

          Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс, поред документације којом се доказује испуњеност општих услова за заснивање радног односа, потребно је доставити и сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању и члана 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем  у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи :

  1. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;
  2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;
  3. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;
  4. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;
  5. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
  6. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;
  7. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца;
  8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца;
  9. Увјерење општинског/градског органа управе недлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца;
  10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

          Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 114. став 5) Закона о основном васпитању и образовању, као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању  испуњавала услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

          Са кандидатима који су доставили благовремене и потпуне пријаве, односно са кандидатима који испуњавају услове конкурса за радна мјеста под редним бројем 1. 2. 3. 4. и 5. дана 13.10.2022. године у 12.30  часова у просторијама школе обавиће се тестирање и интервју.

          Са кандидатима који су доставили благовремене и потпуне пријаве, односно са кандидатима који испуњавају услове конкурса за радно мјесто под редним бројем 6. дана 13.10.2022. године у 13.30  часова у просторијама школе обавиће се тестирање и интервју.

          Списак кандидата који испуњавају услове конкурса школа ће поставити на огласну таблу школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тест и интервју, а ако се не појаве на тесту и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на јавни конкурс, комисија неће разматрати.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана јавног објављивања.

Пријаве слати на адресу школе са назнаком "за конкурс".

***

ЈУ ОШ „ Вук Стефановић Караџић" Бања Лука

 Саве Ковачевића бб, 78000 Бања  Лука

расписује                                              

К О Н К У Р С

за попуну  радних мјеста

 

  1. Водитељ продуженог боравка, пуна норма, на неодређено вријеме, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно – образовном процесу  -  7 извршилаца;

2. Водитељ продуженог боравка, непуна норма – 50% радног времена, на одређено вријеме, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно – образовном процесу, до 30.06.2023. године  -  1 извршилац;

Поред општих услова прописаних Законом о раду  кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 114. Закона о основном васпитању и образовању и  Правилника о стручним профилима и звањима наставника , стручних сарадника и васпитача. Пријем у радни однос извршиће се у складу са  Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи .

Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању .

Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању  , испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме у складу са чланом 198. Закона.
Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс су:
1. да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству, да није старије од шест мјесеци;
2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;
3. да је радно способан, а то се доказује увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;
4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављана дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава;
5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;
6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, да није старије од шест мјесеци
Увјерења из тачака 4. и 5. школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.
Уз потписану пријаву (са кратком биографијом, адресом и контакт телефоном) потребно је доставити  документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документације на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању  и Правилника о процедури и критеријумима  за пријем у радни односи начину бодовања кандидата у основној школи :
• Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;
• Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;
• Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;
• Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;
• Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
• Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;
• Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца;
• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца;
• Увјерење општинског/градског органа управе недлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца;
• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.
Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати.
Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне  и благовремене  пријаве, односно који испуњавају услове конкурса ће се обавити  12.10.2022. године са почетком  у 10.00 часова у просторијама школе.
Списак кандидата који испуњавају услове школа ће поставити на огласну  таблу школе  најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.
Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.
Ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен осам ( 8) дана од дана објављивања у дневном листу „ Глас Српске".
Пријаве са потребном документацијом достављају се лично или поштом на  адресу школе са назнаком „ ЗА КОНКУРС ".

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ ОШ „ МИЛАН РАКИЋ" БАЊА ЛУКА

Карановац  бб

Тел. 051/ 427-129

 

расписује:

Ј А В Н И   К О Н К У Р С

 за попуну  радних мјеста

  1. Водитељ продуженог  боравка, на неодређено вријеме, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу  -2 извршиоца;
  2. Водитељ  продуженог  боравка, на одређено вријеме до краја школске 2022/2023 године са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу  - 1  извршилац;

Поред општих услова прописаних Законом о раду кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 114. Закона о основном васпитању и образовању и  Правилника о стручним профилима и звањима наставника , стручних сарадника и васпитача.

Пријем у радни однос извршиће се у складу са  Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи .

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс су:

  1. да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству;
  2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;
  3. да је радно способан, а то се доказује увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;
  4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављана дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава;
  5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;
  6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем . - Доставља кандидат.

Увјерења из тачака 4.и 5. школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 Уз потписану пријаву ( са кратком биографијом, адресом и контакт телефоном ) потребно је доставити  документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању и Правилника о процедури и критеријумима  за пријем у радни односи начину бодовања кандидата у основној школи :

  1.  Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;
  2.  Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;
  3.  Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;
  4.  Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;
  5.  Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
  6. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;
  7.  Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца;
  8.  Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца;
  9.  Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
  10. Увјерење општинског/градског органа управе недлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца;

Право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци као и они који су стекли радни стаж у школи ван наставног процеса, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању .

Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме у складу са чланом 198. Закона.

За радна мјеста под редним бројем 1. и 2. кандидати су дужни назначити у пријави да ли конкуришу на једно или оба радна мјеста.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати.

Тестирање и интервју ће се обавити дана 12.10.2022. године (сриједа):

 - са почетком у 10:00 часова, за кандидате који конкуришу за радно мјесто под бројем 1 и

-  са почетком у 11:00 часова, за кандидате који конкуришу за радно мјесто под бројем 2

у просторијама Централне школе у Карановцу, са кандидатима који су доставили потпуне  и благовремене  пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.

Списак кандидата који испуњавају услове школа ће поставити на огласну  таблу школе  најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања у дневном листу „ Глас Српске".

Пријаве са потребном документацијом достављају се лично или поштом на  адресу школе са назнаком „ ЗА КОНКУРС ".

***

 

Пореска управа Републике Српске

 Трг Републике Српске број 8, 78000 Бања Лука

 

објављује:

 

КОНКУРС ЗА УПРАЖЊЕНА РАДНА МЈЕСТА

 

1.1. Програмер за одржавање апликативних рјешења - Сједиште, Сектор за информационе технологије, Одјељење за развој и одржавање апликативних рјешења; 1 (један) извршилац на неодређено вријеме, намјештеник треће категорије са ВСС;

Опис послова: осигурава и прати континуиран рад апликација и пружа неопходне информације о раду апликација корисницима, пружа техничку подршку корисницима апликативног рјешења сервиса за које је задужен, предлаже унапређење процеса и апликација, односно прикупља и систематизује такве приједлоге од корисника система, учествује у изради корисничких упутстава за апликације, задужен је за садржај и дизајн екстерне и интерне веб-стране, као и за давање дизајнерских рјешења за различите захтјеве који захтијевају графичко уређивање, брине се за рад и администрира веб-сервер и све постојеће веб-сервисе, обавља координацију обуке и учествује у обуци за рад са апликативним рјешењима за која је задужен, обавља и друге послове по налогу непосредног руководиоца.

Услови: електротехнички факултет или други факултет информатичког смјера, VII степен стручне спреме, најмање једна година радног искуства у траженом степену образовања.

1.2. Сарадник за архиварске послове - Сједиште, Одјељење за стручне послове менаџмента, Одсјек за канцеларијске и техничке послове; 1 (један) извршилац на неодређено вријеме, намјештеник прве категорије са ССС;

Опис послова: организује чување и архивирање регистратурског материјала за Сједиште ПУРС, води одговарајуће евиденције, прати рокове чувања регистратурског материјала, по потреби издаје регистратурски материјал и о томе издаје реверс, издваја регистратурски материјал који је потребно уништити, обавља и друге послове по налогу непосредног руководиоца.

Услови: завршена средња школа (гимназија, економска или управна), ИВ степен стручне спреме, најмање шест мјесеци радног искуства у траженом степену образовања.

1.3. Сарадник за административне послове – Подручни центар Источно Сарајево, Одјељење за правне и опште послове; 1 (један) извршилац на неодређено вријеме, намјештеник прве категорије са ССС;

Опис послова: води евиденцију о запосленима у ПЦ и припадајућим ПЈ, ажурира и чува персонална досијеа запослених и прати електронску евиденцију запослених о присуству на послу, израђује нацрте увјерења о чињеницама из персоналних евиденција (радном стажу, платама итд.), нацрте рјешења о годишњем одмору и плаћеном одсуству за ПЦ и припадајуће ПЈ, води уписник предмета управних поступака, води евиденцију аката који се достављају извршиоцима путем интерних доставних књига за сва одјељења и одсјеке, води рачуна о роковима у којима су извршиоци обавезни поступити по примљеним поднесцима, као и о роковима извршности управних аката и њиховом достављању на даље поступање, отпрема управна и друга акта ПЦ путем поште и о томе води предвиђене евиденције, обавља и друге послове по налогу непосредних руководилаца.

Услови: завршена средња школа (гимназија, економска или управна), IV степен стручне спреме, најмање шест мјесеци радног искуства у траженом степену образовања.

 

Општи услови за пријем намјештеника у радни однос:

  1. да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине,
  2. да је старији од 18 (осамнаест) година,
  3. да има општу здравствену способност,
  4. да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у органу државне управе и
  5. да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини 3 (три) године прије објављивања конкурса.

Пријава на конкурс доставља се на прописаном Обрасцу за пријаву који је доступан на Интернет страници Пореске управе Републике Српске, www.poreskaupravars.org, а може се добити и у Пореској управи. На прописаном обрасцу кандидати су обавезни унијети тачне податке о: називу радног мјеста, датум и начин објављивања јавног конкурса, личне податке, податке о образовању и радном искуству у степену стручне спреме, као и посебне изјаве, а тачност ових података кандидат потврђује својим потписом.

Уз пријаву на јавни конкурс, кандидати су обавезни приложити доказе о испуњавању општих и посебних услова, и то фотокопије сљедећих докумената:

  1. свједочанство или диплома о завршеној стручној спреми (уколико су стечене ван Републике Српске и БиХ, морају бити признате дипломе, у складу са Законом о високом образовању „Службени гласник Републике Српске", број 67/2020) и
  2. увјерење или потврда о радном искуству у траженом степену образовања.

Испуњеност других услова наведених у јавном конкурсу кандидати доказују изјавом која је саставни дио пријаве на јавни конкурс. 

Позивају се сви кандидати који испуњавају услове, односно кандидати чија пријава не буде одбачена Закључком, да се одазову на улазни интервју који ће се одржати дана:

  •  11.11.2022. године (петак) у 9:00 сати, за радна мјеста под бројем:
    1. .Програмер за одржавање апликативних рјешења - Сједиште, Сектор за       информационе технологије, Одјељење за развој и одржавање апликативних рјешења;

 1.2.Сарадник за архиварске послове - Сједиште, Одјељење за стручне пословбе      менаџмента, Одсјек за канцеларијске и техничке послове;

      -      11.11.2022. године (петак) у 11:00 сати, за радно мјесто под бројем:

 

 1.3.Сарадник за административне послове – Подручни центар Источно Сарајево, Одјељење за правне и опште послове;

 

Списак кандидата који испуњавају услове из јавног конкурса и састав конкурсне комисије биће објављени на интернет страници Пореске управе прије одржавања интервјуа.

Интервју ће се одржати у просторијама Пореске управе Републике Српске – Трг Републике Српске број 8 у Бања Луци.

Сви кандидати који приступе интервјуу су обавезни донијети личну карту или пасош на увид Конкурсној комисији, у противном неће моћи приступити истом.

Резултати јавне конкуренције биће објављени на огласној табли Пореске управе у Бањој Луци, и на интернет страници Пореске управе.

Изабрани кандидат након спроведеног јавног конкурса, прије заснивања радног односа, обавезан је да у року од седам (7) дана од дана објављивања листе успјешних кандидата, достави оригинале или овјерене копије сљедећих докумената:

  1. дипломе о одговарајућој школској спреми,
  2. родног листа,
  3. увјерења или потврде о радном искуству у траженом степену образовања,
  4. увјерења о држављанству Босне и Херцеговине или Републике Српске,
  5. увјерења о општој здравственој способности,
  6. увјерења да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од    најмање 6 (шест) мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у републичком органу управе;

Уколико изабрани кандидат не достави оригинале или овјерене фото-копије тражених докумената у прописаном року или ако, на основу достављених доказа Комисија утврди да кандидат не испуњава опште и посебне услове, позваће сљедећег кандидата по броју освојених бодова са Листе успјешних кандидата да достави наведене документе.

Пријаве се могу достављати лично или путем поште на адресу: Пореска управа Републике Српске – Трг Републике Српске број 8, 78000 Бања Лука.

Јавни конкурс остаје отворен 15 (петнаест) дана од дана објављивања у дневном листу „Глас Српске".

Неблаговремене, неразумљиве или непотпуне пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају опште и посебне услове из јавног конкурса, Пореска управа одбацује закључком. Јавни конкурс ће се објавити у дневном листу „Глас Српске" и на службеној интернет страници Пореске управе www.poreskaupravars.org.

***

 "Routing" д.о.о. Бања Лука

 Ул. I Крајишког корпуса 16, 78 000 Бања Лука

 електронска пошта: info@routingbl.com

 

РАСПИСУЈЕ ОГЛАС ЗА РАД НА НЕОДРЕЂЕНО ВРИЈЕМЕ

Дипломирани инжињер грађевинарства – смјер хидротехника- 1 извршилац

Услови:

-пожељно радно искуство у пословима израде просторно-планске и техничке документације из области нискоградње и високоградње

- пожељно посједовање возачке дозволе Б категорије

-пожељно познавање енглеског језика

 

Уз пријаву треба приложити:

-ЦВ

Оглас остаје отворен: до попуне радног мјеста

 

Пријаве се могу доставити лично, путем поште или електронским путем на наведене адресе са назнаком "ПРИЈАВА НА ОГЛАС".

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ ОШ „ ИВАН ГОРАН КОВАЧИЋ" БАЊА ЛУКА

Марка Липовца 1

Тел. 051/345-150

 

расписује:

К О Н К У Р С

 за попуну упражњених  радних  мјеста

 

  1. Водитељ  продуженог  боравка, на неодређено вријеме,  пуна норма, 3 извршиоца
  2.  Водитељ  продуженог  боравка, на одређено вријеме до  краја наставног процеса у школској 2022/2023  години, а најдуже до 30.06.2023.године,  непуна норма ( 50 %  радног времена), 1 извршилац
  3. Водитељ  продуженог  боравка, на одређено вријеме до повратка радника са боловања,  пуна норма, 1 извршилац
  4. Наставник хемије, 14 часова редовне наставе, на одређено вријеме до повратка радника са боловања, 1 извршилац
  5. Библиотекар,  пуна норма, на неодређено вријеме, 1 извршилац

У радни однос примају се лица са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу

Поред општих услова прописаних Законом о раду кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 114. Закона о основном васпитању и образовању и  Правилника о стручним профилима и звањима наставника , стручних сарадника и васпитача . Пријем у радни однос извршиће се у складу са  Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи .

Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању, као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона  испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме у складу са  Законом.

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс су:

1) да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2)да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,

3) да је радно способан , а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности који не може бити старији од шест мјесеци и који прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

 4) да није осуђиван  правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против  достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,злоупотребе опојних средстава,

5)увјерење о подацима из посебног Регистра правоснажно осуђених  за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,

6)увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности , морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета , полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерења из  тачке 4) и 5) за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем,  а прије заснивања радног односа.

Уз  пријаву  потписану  од  стране кандидата  (са кратком биографијом, адресом и контакт телефоном) поред документације којом се доказује испуњеност општих услова за заснивање радног односа, потребно је доставити  документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документације на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању и Правилника о процедури и критеријумима  за пријем у радни односи начину бодовања кандидата у основној школи :

  • овјерену  фото-копију  дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одређеној области,
  • увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  • увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,
  • додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење висошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје оцјене о просјеку оцјена,
  • увјерење о држављанству,
  • извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте,
  • увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,
  • увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, које треба да садржи  врсту посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла,
  • увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,
  • увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  • увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида ,
  • увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије  борца.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати.

Тестирање кандидата  за радно мјесто под редним бројем 1. ће се обавити дана  12.10.2022.године (сриједа) са почетком у 10,30 часова,  за радно мјесто под редним бројем 2. обавиће се  дана 13.10.2022.године са почетком у 12,00 часова, за радно мјесто пед редним бројем 3. обавиће се дана 12.10.2022.године са почетком у 12:00 часова, под редним бројем 4. обавиће се дана 13.10.2022.године са почетком у 13:00 часова, за радно мјесто под редним бројем 5. обавиће се дана 14.10.2022.године са почетком у 12:00 часова.

Након тестирања обавиће се интервју у просторијама школе  са кандидатима који су доставили потпуне  и благовремене  пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.

Списак кандидата који испуњавају услове школа ће поставити на огласну  таблу школе  најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен осам ( 8) дана од дана објављивања у дневном листу „ Глас Српске".

Пријаве са потребном документацијом достављају се лично или поштом на  адресу школе са назнаком „ ЗА КОНКУРС ".

***

ЈУ ОШ „Милош Црњански"

Бања Лука, Зоре Ковачевић 38а

 

 

расписује:

К О Н К У Р С

 за попуну  радних мјеста

  1. Водитељ продуженог боравка, пуна норма, на неодређено вријеме, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно – образовном процесу  -  1 извршилац;
  2.  Водитељ продуженог боравка, непуна норма – 50% радног времена, на одређено вријеме до 31.8.2023. године, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно – образовном процесу  -  1 извршилац;
  3. Наставник за наставни предмет Хемија,  8 часова редовне наставе, до повратка радника са боловања, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно – образовном процесу  -  1 извршилац;
  4. Наставник за наставни предмет Хемија, 4 часа редовне наставе, до 31.8.2023. године, приправник;
  5. Наставник за наставни предмет Математика, 4 часа редовне наставе, до 31.8.2023. године, приправник;
  6. Наставник за наставни предмет Физика, 4 часа редовне наставе, до 31.8.2023. године, приправник;
  7. Наставник за наставни предмет Географија,  16 часова редовне наставе, до повратка радника са обављања функције помоћника директора, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно – образовном процесу  -  1 извршилац;
  8. Наставник за наставни предмет Физичко и здравствено васпитање, пуна норма, до повратка радника са обављања функције директора, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно – образовном процесу  -  1 извршилац;
  9. Наставник за наставни предмет Енглески језик, пуна норма, до повратка радника са боловања, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно – образовном процесу  -  1 извршилац;
  10. Професор разредне наставе, до повратка радника са боловања, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно – образовном процесу  -  1 извршилац;
  11. Наставник за наставни предмет Информатика, 11 часова редовне наставе, до 31.8.2023. године, приправник.

Поред општих услова предвиђених Законом о раду кандидат треба да испуњава и посебне услове предвиђене чланом 114. 115. и 116. Закона о основном васпитању и образовању , услове предвиђене Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем  у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи и услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача .

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1. да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству;

2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;

3. да је радно способан, а то се доказује увјерењем о психофизичкој способности које изда цертификована здравствена установа, а које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављана дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава;

5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;

6. Увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерења из тачака 4. и 5. за изабраног кандидата Школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.         

 

Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс, поред документације којом се доказује испуњеност општих услова за заснивање радног односа, потребно је доставити и сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању и члана 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем  у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи:

1. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

3. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу (за радна мјеста под редним бројем: 1., 2., 3., 7., 8., 9. и 10.);

4. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи (за радна мјеста под редним бројем: 1., 2., 3., 7., 8., 9. и 10.);

5. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

6. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

7. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца (за радна мјеста под редним бројем: 1., 2., 3., 7., 8., 9. и 10.); 

8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца;

9. Увјерење општинског/градског органа управе недлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца;

10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

За радна мјеста под редним бројем 1. и 2. прворангирани кандидат се прима у радни однос на неодређено, а другорангирани на одређено вријеме.

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 125. став 4) Закона о основном васпитању и образовању ,  као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању  испуњавала услове у погледу степена и врсте стручне спреме.         

 

Са кандидатима који су доставили благовремене и потпуне пријаве, односно са кандидатима који испуњавају услове конкурса, за радна мјеста под тачком 1. и 2. дана, 12.10.2022. године у 10:00 часова, у просторијама школе, обавиће се тестирање након чега и интервју, а за остала радна мјеста  истог дана у 12:00 часова, обавиће се тестирање након чега и интервју.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса за наведена радна мјеста, школа ће поставити на огласну таблу школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тест и интервјуу, а ако се не појаве на тесту и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

 

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на јавни конкурс, комисија неће разматрати.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана јавног објављивања.

 

Пријаве слати на адресу школе са назнаком "за конкурс".

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ ОШ „ МИРОСЛАВ АНТИЋ" БАЊА ЛУКА

Бистрица бб

Тел. 051/277-057

 

расписује:

К О Н К У Р С

 за попуну  радних мјеста

  1. Водитељ  продуженог  боравка, на одређено вријеме до 31.08.2023.године , са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу , рад у  ПО Борковићи -1 извршилац;
  2. Водитељ  продуженог  боравка, на одређено вријеме до 31.08.2023.године, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу,  75% радног времена -1 извршилац;
  3. Социјални радник, на одређено вријеме до повратка радника са неплаћеног одсуства са радним искуством и положеним стручним испитом -1 извршилац;
  4. Наставник музичке културе, на одређено вријеме до 31.08.2023.године са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу , рад у  ПО Перван , 8 часова – 1 извршилац;
  5. Наставник информатике и техничког образовања на одређено вријеме до 31.08.2023.године, 11 часова – 1 извршилац (приправник).

Поред општих услова прописаних Законом о раду  кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 114. Закона о основном васпитању и образовању и  Правилника о стручним профилима и звањима наставника , стручних сарадника и васпитача.

Пријем у радни однос извршиће се у складу са  Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи .

Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци као и они који су стекли радни стаж у школи ван наставног процеса, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању .

Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању, испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме у складу са чланом 198. Закона.

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс су:

1. да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству;

2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;

3. да је радно способан, а то се доказује увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављана дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава;

5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;

6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем . - Доставља кандидат.

Увјерења из тачака 4.и 5. школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 Уз потписану пријаву ( са кратком биографијом, адресом и контакт телефоном ) потребно је доставити  документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документације на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању  и Правилника о процедури и критеријумима  за пријем у радни односи начину бодовања кандидата у основној школи:

• Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

• Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

• Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;( за радна мјеста под редним бројем 1.,2.,3. и 4.)

• Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи; ;( за радна мјеста под редним бројем 1.,2.,3. и 4.)

• Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

• Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

• Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца;( за радна мјеста под редним бројем 1.,2.,3. и 4.)

• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца;

• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

• Увјерење општинског/градског органа управе недлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца;

За радна мјеста под редним бројем 1. и 2. кандидати су дужни назначити у пријави да ли конкуришу на једно или оба радна мјеста.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати.

Тестирање и интервју ће се обавити дана 12.10.2022. године (сриједа) са почетком у 10.30 часова  у просторијама школе са кандидатима који су доставили потпуне  и благовремене  пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.

Списак кандидата који испуњавају услове школа ће поставити на огласну  таблу школе  најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен осам ( 8) дана од дана објављивања у дневном листу „ Глас Српске".

Пријаве са потребном документацијом достављају се лично или поштом на  адресу школе са назнаком „ ЗА КОНКУРС ".

***

ЈУ ОШ „Јован Дучић" Залужани

 Ненада Костића број 7, 78214 Залужани

 

р а с п и с у ј е:

 

К О Н К У Р С

за попуну следећих упражњених радних мјеста

 

  1. Водитељ продуженог боравка, на неодређено вријеме, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно образовном процесу, пуна норма, 5 извршилаца и
  2. Пофесор/наставник разредне наставе, на неодређено вријеме, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно образовном процесу, пуна норма, 1 извршилац.

     Поред општих услова који су прописани Законом о раду, кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 114. Законом о основном васпитању и образовању и Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача. Пријем у радни однос извршиће се у складу са  Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи .

     Права учешћа на конкурс имају и кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, као и лице које је стекло радни стаж у школи ван наставног процеса, уколико испуњавају остале услове прописане Закона о основном васпитању и образовању .

      Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су, по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању , испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме у складу са чланом 198. Закона.

     Општи  услови које кандидати треба да испуњавају  приликом пријављивања на конкурс су:

1. да је држављанин РС или БиХ што доказује увјерењем о држављанству;

2. да је пунољетан што доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте;

3. да је радно способан што доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од 6 мјесеци, и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела  учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над  дјететом и малољетним лицем, што се доказује увјерењем издатим од стране МУП-а, које ће послодавац прибавља службеним путем за изабраног кандидата;

5. увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, које ће послодавац прибавља службеним путем за изабраног кандидата;

6. да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над  дјететом и малољетним лицем, што се доказује увјерењем издатим од стране надлежног основног суда, а које кандидат прилаже уз пријаву на јавни конкурс.

     Увјерење о неосуђиваности и увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем (ако је кандидат рођен у Републици Српској), а прије заснивања радног односа.

     Уз потписану пријаву од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс, поред документације којом се доказује испуњеност општих услова за заснивање радног односа, потребно је доставити и сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању и Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи:

  1. Овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;
  2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;
  3. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;
  4. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;
  5. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење издато од стране високошколске установе о просјеку оцјена које је кандидат остварио током студирања уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
  6. Увјерење издато од Завода за запошљавање  о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;
  7. Увјерење о радном стажу издато од стране ранијег Послодавца ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством;
  8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;
  9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту утврђеном статусу ратног војног инвалида  одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
  10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу  борца одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије  борца.

     Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

     Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати.

     Кандидати који буду примљени на упражњена радна мјеста, прије заснивања радног односа, обавезни су доставити љекарско увјерење о психофизичкој, физичкој и здравственој способности не старије од шест мјесеци.

     Са кандидатима који испуњавају услове конкурса, а који су доставили благовремене и потпуне пријаве, обавиће се тестирање и интервју у просторијама школе у Злужанима дана 12.10.2022. године у 10:30 часова.

     Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе најкасније три дана прије одржавања тестирања и интервјуа. Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

     Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана јавног објављивања. Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се разматрати.

     Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

     Пријаве са потребном  документацијом слати на адресу школе са назнаком „ЗА КОНКУРС".

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ ОШ „Иво Андрић" Бања Лука

 Бранка Радичевића 16

 

 

расписује

Ј А В Н И   К О Н К У Р С

за попуну радног мјеста

 

  1. Водитељ продуженог боравка, пуна норма, на неодређено вријеме, лице са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу - 4 извршиоца.

 

          Поред општих услова предвиђених Законом о раду кандидати треба да испуњавају и посебне услове предвиђене чланом 54. став 1. тачка 1) и 2), чланом 114. 115. став 1. Закона о основном васпитању и образовању , и услове предвиђене Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи. Пријем у радни однос извршиће се у складу са одредбама Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи .

 

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1. да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству;

2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;

3. да је радно способан, а то се доказује увјерењем о психофизичкој способности које изда цертификована здравствена установа а које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављана дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава;

5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;

6. Увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерења из тачака 4. и 5. за изабране кандидате Школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

          Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс, поред документације којом се доказује испуњеност општих услова за заснивање радног односа, потребно је доставити и сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању и члана 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем  у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи :

1. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој област, а према члану 54. став 1. тачка 1) и 2) Закона о основном васпитању и образовању;

2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

3. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;

4. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;

5. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

6. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

7. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца које треба да садржи податке о:врсти посла, степену стручне спреме и дужини оствареног радног стажа по врстама посла; 

8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца;

9. Увјерење општинског/градског органа управе недлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца;

10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

           Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 125. став 4) Закона о основном васпитању и образовању, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитњу и образовању, о чему су као дакз дужни доставити увјерење о радном стажу у струци у трајању од најмање 12 мјесеци.

 

Право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

 

          Са кандидатима који су доставили благовремене и потпуне пријаве, односно са кандидатима који испуњавају услове конкурса, дана 12.10.2022. године у 10:00 часова у просторијама школе обавиће се тестирање док ће се интервју обавити након тестирања.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса школа ће поставити на огласну таблу школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тест и интервјуу, а ако се не појаве на тесту и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

 

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на јавни конкурс, комисија неће разматрати.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана јавног објављивања.

 

Пријаве слати на адресу школе са назнаком "за конкурс".

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ ОШ „ МИЛУТИН БОЈИЋ" ПОТКОЗАРЈЕ - БАЊА ЛУКА

Тел. 051/395-231

 

расписује:

К О Н К У Р С

 за попуну  радних мјеста

  1. Водитељ  продуженог  боравка, на неодређено вријеме, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу -2 извршиоца;
  2. Професор /наставник физичког и здравственог васпитања  на одређено вријеме до 31.08.2023. године , са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу , 2  часа - 1 извршилац.

Поред општих услова прописаних Законом о раду кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 114. Закона о основном васпитању и образовању и  Правилника о стручним профилима и звањима наставника , стручних сарадника и васпитача.

Пријем у радни однос извршиће се у складу са  Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи .

Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци као и они који су стекли радни стаж у школи ван наставног процеса, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању .

Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању , испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме у складу са чланом 198. Закона.

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс су:

1. да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству;

2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;

3. да је радно способан, а то се доказује увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављана дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава;

5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;

6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем . - Доставља кандидат.

Увјерења из тачака 4.и 5. школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 Уз потписану пријаву ( са кратком биографијом, адресом и контакт телефоном ) потребно је доставити  документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документације на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању и Правилника о процедури и критеријумима  за пријем у радни односи начину бодовања кандидата у основној школи:

• Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

• Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

• Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;

• Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи; ;

• Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

• Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

• Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца;

• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца;

• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

• Увјерење општинског/градског органа управе недлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца;

За радна мјеста под редним бројем 1. и 2. кандидати су дужни назначити у пријави да ли конкуришу на једно или оба радна мјеста.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати.

Тестирање и интервју ће се обавити дана 12.10.2022. године (сриједа) са почетком у 10,00 часова, у просторијама школе са кандидатима који су доставили потпуне  и благовремене  пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.

Списак кандидата који испуњавају услове школа ће поставити на огласну  таблу школе  најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен осам ( 8) дана од дана објављивања у дневном листу „ Глас Српске".

Пријаве са потребном документацијом достављају се лично или поштом на  адресу школе са назнаком „ ЗА КОНКУРС ".

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ ОШ „ПЕТАР ПЕТРОВИЋ ЊЕГОШ" БАЊА ЛУКА

Булевар војводе Степе Степановића 28

Тел. 051/465-188

 

 

расписује:

К О Н К У Р С

 за попуну  радног мјеста

1. Водитељ продуженог боравка - на неодређено вријеме,  са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, пуна норма - 4 извршиоца.

2. Наставник/професор њемачког језика – на одређено вријеме, до повратка раднице са боловања, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно- образовном процесу , пуна норма- 1 извршилац.

 

Поред општих услова прописаних Законом о раду  кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 114. Закона о основном васпитању и образовању и Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача. Пријем у радни однос извршиће се у складу са  Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи.

 Право учешћа на Конкурсу под редним бројем  1. и 2.  имају и кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци,као и лице које је стекло радни стаж у школи ван наставног процеса, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању .

Право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме у складу са чланом 198. Закона.

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс су:

1. да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,

3. да је радно способан , а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности који не може бити старији од шест мјесеци и који прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

 4.  да није осуђен правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против  достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,злоупотребе опојних средстава (школа ће за изабраног кандидата прибавити увјерење службеним путем, а прије заснивања радног односа)

5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце (школа ће за изабраног кандидата прибавити службеним путем , а прије заснивања радног односа)

6.  Увјерење да против њега није покренут поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем .

 Уз потписану пријаву ( са кратком биографијом, адресом и контакт телефоном ) потребно је доставити  документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документације на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању и Правилника о процедури и критеријумима  за пријем у радни односи начину бодовања кандидата у основној школи:

  • овјерену  фото-копију  дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одређеној области,
  • увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  • увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,
  • додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење висошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје оцјене о просјеку оцјена,
  • увјерење о држављанству,
  • извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте,
  • увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,
  • увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, које треба да садржи  врсту посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла,
  • увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,
  • увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС , уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  • увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида ,
  • увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије  борца.

 

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати.

За радно мјесто под редним бројем 1. ,тестирање и интервју  ће се обавити 12.10.2022.године у 10,30 часова , у просторијама школе са кандидатима који су доставили потпуне  и благовремене  пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.

За радно мјесто под редним бројем 2., тестирање и интервју ће се обавити 12.10. 2022. године у 12,30 часова , у просторијама школе са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.

Списак кандидата који испуњавају услове школа ће поставити на огласну  таблу школе  најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен осам ( 8) дана од дана објављивања у дневном листу „ Глас Српске".

Пријаве са потребном документацијом достављају се лично или поштом на  адресу школе са назнаком „ ЗА КОНКУРС ".

***

JOLA WELNES HOTEL

Ул.Ивана Горана Ковачића бб

78000 Бања Лука

расписује

  О Г Л А С

КОЗМЕТИЧАР (Ж) .........................................   2 ИЗВРШИОЦА

Заинтересовани кандидати се могу јавити на контакт телефон 066/051-444

 

Оглас отворен до 11.10.2022

***

„WASHKO" СП

БУЛЕВАР СРПСКЕ ВОЈСКЕ 7, БАЊА ЛУКА

ТЕЛЕФОН: 065-992128

Е-МАИЛ: [email protected]

Расписује оглас  за рад на неодређено вријеме

  1. РАДНИК У АУТОПРАОНИ ...................................................... 4 ИЗВРШИОЦА

 

ОГЛАС ОСТАЈЕ ОТВОРЕН 08.10.2022. ГОДИНЕ.

КАНДИДАТИ МОГУ ДА СЕ ПРИЈАВЕ НА ОГЛАС ПУТЕМ КОНТАКАТА:

„ЊАСХКО" СП, БУЛЕВАР СРПСКЕ ВОЈСКЕ 7, БАЊА ЛУКА

ТЕЛЕФОН: 065-992128, Е-МАИЛ: [email protected]

***

ЈУ Економска школа Бањалука

Краља Алфонса XIII бр. 34

расписује:

К О Н К У Р С

за упражњено радно мјесто професора

ОПИС РАДНОГ МЈЕСТА

  1. ПРОФЕСОР ЕКОНОМСКЕ ГРУПЕ ПРЕДМЕТА – на одређено вријеме до повратка раднице именоване за помоћника директора, односно на период од годину дана, 1 извршилац са искуством – пуна норма.

Услови: дипломирани економиста.

 

  1. ПРОФЕСОР ИНФОРМАТИКЕ –на одређено вријеме до 31.8.2023. године, 1 извршилац са искуством - 2 часа.

Услови: професор информатике, професор физике и информатике, професор рачунарства и информатике, професор математике и информатике, дипломирани инжењер информатике, дипломирани инжењер рачунарства и информатике, дипломирани математичар и информатичар, дипломирани инжењер електротехнике (смјер рачунарства и информатике), дипломирани информатичар и дипломирани инжењер машинства.

 

ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

Кандидати поред општих услова потребних за заснивање радног односа  прописаних законом којим се уређују радни односи, треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 104. став 1. тачка 1., 2. и 3. Закона о средњем образовању и васпитању и Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама. У радни однос прима се лице са искуством.

Пријем у радни однос извршиће се у складу са Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања крутеријума за .

Уз пријаву (потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс  за пријем у радни однос и са наведеним бројем телефона) кандидати  су дужни  приложити :

  • Диплому о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова или еквивалент и стручно звање у одређеној области;
  • Увјерење о положеној педагошко – психолошкој и дидактичко – методичкој групи предмета, за наставника који у току студија није положио наведену групу предмета;
  • Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно – образовном процесу;
  • Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником којим се регулише полагање стручног испита;
  • Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
  • Извод из матичне књиге рођених;
  • Увјерење о држављанству;
  • Љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима (не старије од 6 мјесеци) и прилаже га само изабрани кандидат након извршеног избора, а прије заснивања радног односа;
  • Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава и увјерење о подацима из посебног региста лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупоребе и искориштавања дјеце, школа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа;
  • увјерење да није покренут кривични поступак за дјела учињена  против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;
  • Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица;
  • Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са искуством. Увјерење треба да садржи сљедеће податке:

1) врста посла,

      2)  степен стручне спреме,

            3)  дужина оствареног радног стажа по врстама посла.

  • Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко – инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;
  • Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко – инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца;
  • Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко – инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
  • Изузетно право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 7. Закона;
  • Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог Закона испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Тестирање и интервју са кандидатима који испуњавају услове конкурса обавиће се дана  13.10.2022. године у  10:00 часова у просторијама школе.

Школа ће истакнути на огласној табли списак кандидата који испуњавају услове конкурса и кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервју, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Пријаве са потребном документацијом слати на адресу школе.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се разматрати.

***

 

ЈУ ОШ  ,,Васа Чубриловић" Г Р А Д И Ш К А

Михајла Пупина 10,

 

На основу члана 125. и члана 152. Закона о основном васпитању и образовању и Правилника о процедури пријема, критеријумима за  пријем у радни однос  и начину бодовања кандидата и основној школи, директор установе  р а с п и с у ј е  

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

 

  1. водитељ продуженог боравка, на неодређено вријеме, за рад у продуженом боравку -4 извршиоца, лица са искуством и положеним стручним испитом;
  2. водитељ продуженог боравка- на неодређено вријеме, за рад у продуженом боравку - 1 извршилац, лице са искуством и положеним стручним испитом;
  3. водитељ продуженог боравка - на одређено вријеме, за рад у продуженом боравку, до 31.08.2023. године- 4 извршиоца, лице са искуством
  4. водитељ продуженог боравка - на одређено вријеме, за рад у продуженом боравку, до 31.08.2023. године- 1 извршилац,  лице са искуством
  5. наставник техничког образовања, 12 часова (непуна норма), на одређено вријеме, до 31.08.2023. године, лице са искуством
  6.  наставник разредне наставе,  на одређено вријеме, - до 31.08.2023. године – 1 извршилац- лице са искуством.

 

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс супрема члану 5. Правилника :


1. Да је држављаним РС или БиХ , што доказује увјерењем о држављанству,


2. Да је пунољетан, што доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом     личне карте,


3. Да је радно способан, што доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које    не може бити старије од 6 мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног

    избора по конкурсу а прије заснивања радног односа,

4. Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства       личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и     другог насиља над дјететом или малољетним лицем,злоупотреба опојних средстава;

 

5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажмо осуђених за кривична дјела            сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,

 

 

      6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против   достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања

         дјетета,  полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

  Увјерење из става 1. т.4) и т.5 овог члана за изабраног кандидата школа ће прибавити    службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

Посебни услови :

 

-     за водитеља продуженог боравка- под редним бројем 1.- да има завршен први циклус

       одговарајућег студијског програма и звање професор разредне наставе или еквивалент,  

       односно високу стручну спрему и радно искуство након стицања стручне спреме и траженог

       звања у васпитно –образовном раду;

 

  • за водитеља продуженог боравка - под редним бројем 2.- да има завршен први циклус одговарајућег студијског програма и звање дипломирани педагог или еквивалент , односно високу стручну спрему и радно искуство након стицања стручне спреме и траженог звања у васпитно –образовном раду;
  • за водитеља продуженог боравка- под редним бројем 3.- да има завршен први циклус

       одговарајућег студијског програма и звање професор разредне наставе или еквивалент,  

       односно високу стручну спрему и радно искуство након стицања стручне спреме и траженог

       звања у васпитно –образовном раду;

  • за водитеља продуженог боравка- под редним бројем 4.- да има завршен први циклус одговарајућег студијског програма и звање професор енглеског језика или еквивалент , односно високу стручну спрему и радно искуство након стицања стручне спреме и траженог звања у васпитно –образовном раду;
  •  
  • за наставника под редним бројем 5.- да има завршен први циклус одговарајућег студијског програма и звање професор техничког и информатике за основну школу или еквивалент , односно високу стручну спрему;
  •  
  • за наставника под редним бројем 6.- да има завршен први циклус одговарајућег студијског програма и звање професор разредне наставе или еквивалент , односно високу стручну спрему и радно искуство након стицања стручне спреме и траженог звања у васпитно –образовном раду.

 

Уз потписану пријаву на конкурс (са кратком биографијом и контакт телефоном) и документацијом којом се доказује испуњеност општих услова, потребно је доставити:


1.       Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је           наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,  односно диплому стечену              након завршених интегрисаних академских студија у одговрајућој области;


2.       Увјерење о положеном стручном испиту ( за лица под редним бројем 1., 2., и 6.)

 

3.       Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење           издато од стране високошколске установе о просјеку оцјена које је кандидат остварио током           студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;


4.                Увјерење или потврду од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији           незапослених лица која траже зпослење;


5.       Увјерење о радном стажу издато од стране ранијег послодавца, које треба да садржи податке   из којих се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареном радног стажа      по врстама посла;


6.       Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о    утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се       ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;


7.       Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о  утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из

  категорије  борца;


8.       Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о    утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

 

Право учешћа на конкурс имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају услове прописане Законом, као и лица која су по прописима важећим до ступања Закона на снагу, испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће бити разматране као ни пријаве кандидата који се не одазову на интервју и тест.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Листа кандидата који испуњавају услове тражене конкурсом биће објављена на огласној табли школе.

Тестирање и интервју са кандидатима биће обављен 11.10.2022. године са почетком у 16,00 часова у просторијама  школе. Кандидати се неће позивати посебно на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирање или интервју, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен осам дана од дана објављивања.

Пријаве са документацијом достављају се на адресу школе.

***

Фирма HEFEST д.о.о.-Гламочани, Лакташи

Раде Јањуша 77

78250 Лакташи

 

Запошљава на позицијама :

I- Оператере на CHC машинама 2 извршиоца

Опис рада:

  • Рад на CNC машини

 

Потребни услови:

  • Средња стручна спрема - није услов
  • За кандидате који немају потребне квалифијације или радно искуство нудимо обуку ( за вријеме обуке радник прима плату)
  • Радно искуство није битно
  • Организованост и тачност
  • Предантност и одговорност, како лична тако и према послу
  • Комуникативна особа, ведрог духа, тимски играч

 

Предузеће нуди:

  • Раднао вријеме у двије смјене (понедељак-петак)
  • Повремени рад суботом
  • Обезбјеђен топли оброк
  • Годишњи одмор који је законом прописан
  • Нерадни државни и вјерски празници
  • Плаћен минули рад, плаћени прековремени сати и ноћни рад у складу са законом
  • Плаћен бонус за остварене резултате

II- Раднике у производњи 2 извршиоца

 

Опис рада:

  • Помоћни радник на CNC машини
  • Контрола производа
  • Хигијена производног простора
  • Други задаци додјељени од стране непосредног руководиоца

 

Потребни услови:

  • Средња стручна спрема - није услов, НК
  • За кандидате који немају потребне квалифијације или радно искуство нудимо обуку ( за вријеме обуке радник прима плату)
  • Радно искуство није битно
  • Организованост и тачност
  • Предантност и одговорност, како лична тако и према послу
  • Комуникативна особа, ведрог духа, тимски играч

 

Предузеће нуди:

  • Раднао вријеме у двије смјене (понедељак-петак)
  • Повремени рад суботом
  • Обезбјеђен топли оброк
  • Годишњи одмор који је законом прописан
  • Нерадни државни и вјерски празници
  • Плаћен минули рад, плаћени прековремени сати и ноћни рад у складу са законом
  • Плаћен бонус за остварене резултате

Пријаве са назнаком на коју позицију се пријављујете можете слати поштом или лично у просторије предузећа на адресу:

ХЕФЕСТ д.о.о.
78250 Лакташи, Гламочани
Раде Јањуша 77

Или путем е-mailа: о[email protected]

Више информација можете добити путем телефона:+38751586533

***

ЈУ ОШ „Десанка Максимовић" Трн

Доситејева 34

78252 Трн

          На основу члана 125. Закона о основном васпитању и образовању, директор ЈУ ОШ „Десанка Максимовић" Трн, расписује

К О Н К У Р С

за радно мјесто

 

  1. Професор/наставник разредне наставе, у ПО Гламочани,  на неодређено радно вријеме, лице са искуством – положен стручни испит.

 

Поред општих услова прописаних Законом о раду, кандидати треба да испуњавају услове прописане Законом о основном васпитању и образовању   и Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача

Пријем у радни однос извршиће се  у складу са чланом 127. Закона о основном васпитању и образовању , Правилником  о процедури пријема, критеријумима за пријем  у радни однос и начину бодовања кандидата  у основној школи ).

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс су:

  1. да је држављанин РС или БиХ,
  2. да је пунољетан,
  3. да је радно способан,
  4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног или другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средтава,
  5. увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,
  6. увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерења под тачком 4. и 5. за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Кандидати су дужни приложити сљедећа документа:

  1. Пријаву за пријем у радни однос, уредно потписану од стране кандидата ( назначити адресу и контакт телефон),
  2. Увјерење о држављанству (да је држављанин РС и БиХ),
  3. Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте,
  4. Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,
  5. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  6. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  7. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,
  8. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца,
  9. Увјерење  да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,
  10. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,
  11. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана  породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  12. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца,
  13.     Увјерење општинског/градског органа управе  надлежног за борачко-инвалидску заштиту о    утврђеном стаатусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије  ратног војног инвалида.

У складу са чланом 125. став 5. Закона о основном васпитању и образовању  право учешћа имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Љекарско увјерење којим кандидат доказује да је радно способан а које не  може бити старије од  шест мјесеци прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се разматрати.

Интервју и тестирање кандидата који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се 11.октобра 2022.године  са почетком у  1200 часова у просторијама школе (члан 8. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи).

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен  на огласној табли школе најкасније три дана прије закакзаног тестирања и интервјуа.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије се неће враћати кандидатима.

Кандидати се неће  посебно позивати на  интервју и тестирање, у случају непојављивања, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

 Пријаве слати на адресу школе улица Доситејева 34, 78252 Трн, у року од 8 дана од дана објављивања конкурса са назнаком "за конкурс".

 О пријему и ранг листи кандидати ће бити обавијештени 14.октобра 2022.године.

У случају да пријављени кандидат није задовољан одлуком директора, може поднијети приговор Школском одбору, у року од 8 дана од дана пријема обавјештења.

***

ЧЕЛИНАЦ

ЈУ СШЦ ЧЕЛИНАЦ

 

 

КОНКУРС

за пријем у радни однос на радна мјеста

 

  1. Професор стручно-теоријске наставе за електротехничку струку, на одређено вријеме до повратка раднице са породиљског боловања, пуна норма, са радним искуством  - 1 извршилац
  2. Доктор медицине на одређено вријеме до 31.08.2023. године, непуна норма – 18 часова наставе, са радним искуством                                                                                                                                      – 1 извршилац;
  3. Наставник практичне наставе за медицинске техничаре (дипломирана медицинска сестра или виша медицинска сестра – техничар), на одређено вријеме до 31.08.2023. године, непуна норма – 8 часова наставе, са радним искуством                                                                                                                 – 1 извршилац;
  4. Дипломирани правник, на одређено вријеме до 31.08.2023. године, непуна норма – 2 часа наставе, са радним искуством                                                                                                                                      – 1 извршилац.

 

Услови за пријем радника у радни однос:

Поред општих услова прописаних Законом о раду, кандидат треба да испуњава и услове прописане чланом 104. Закона о средњем образовању и васпитању, Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем и Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим стручним и техничким школама.

 (1)Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1) да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству;

2) да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;

3) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци, и прилаже га само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу , а прије заснивања радног односа;

4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена  против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава;

5) увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце;

6) Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена  против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерења из става 1. тачка 4) и 5) за изабраног кандидата школа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Уз пријаву (потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс за пријем у радни однос и са неведеним бројем телефона) и документацију којом се доказује испуњеност општих услова за заснивање радног односа, кандидати су дужни приложити :

1)Овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент; за радно мјесто под тачком 1), 2), и 4).

2) За радно мјесто под тачком 3. овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент или овјерену фото-копију дипломе о одговарајућој вишој стручној спреми у којој је наведено стручно звање у одређеној  области или еквивалент;

3) Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

4) Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

5) Увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави;

6) Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита;

7) Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

8) Увјерење о радном стажу, издато од ранијег послодавца из којег се јасно види: врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио са непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме;

9) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-  инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбранбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

10) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко- инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено–отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије борца;

11) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко– инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено– отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 7. Закона о средњем образовању и васпитању, односно лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњава остале услове прописане наведеним законом, као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу наведеног закона испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

Пријем у радни однос извршиће се у складу са Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем.

Дана, 12.10.2022. године (сриједа) са почетком у 10 часова у просторијама школе ће се обавити тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на тестирању или интервју, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.            

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса, школа ће објавити на огласној табли школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

            Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Пријаве доставити лично или путем поште на адресу школе, ЈУ Средњошколски центар Челинац ул. Војводе Мишића 36, Челинац.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневном лист „Глас Српске".

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

***

СРБАЦ

ЈУ ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД СРБАЦ

Моме Видовића бр. 21

78420 Србац

 

На основу члана 39. Закона о раду члана 4. и 5. Колективног уговора за запослене у ЈУ Центар за социјални рад Србац, број 01/530.1-1/22 и члана 38. Статута ЈУ Центар за социјални рад Србац, број 01/530.1-1/18, Директор ЈУ Центар за социјални рад Србац,  расписује

                                             

ЈАВНИ КОНКУРС

за пријем радника на одређено вријеме – дипломираног социјалног радника

у ЈУ Центар за социјални рад Србац

 

I - Расписује се Јавни конкурс за пријем радника на одређено вријеме у ЈУ Центар за социјални рад Србац ради ради замјене привремено одсутног радника до његовог повратка са породиљског одсуства:   

  1. дипломирани социјални радник  - 1 извршилац,

II - Опис послова

Опис послова утврђен је Правилником о унутрашњој организацији послова и систематизацији радних мјеста ЈУ Центар за социјални рад Србац.

III - Општи услови:

  1. да је старији од 18 година,
  2. да има одговарајућу, односно општу здравствену способност.

IV - Посебни услови

  1. дипломирани социјални радник - први циклус студија у трајању од најмање три, а највише      четири године који су вредновани са најмање 180, односно 240 ECTS бодова, односно четверогодишњи факултет, студијски програм Социјални рад,
  2. положен стручни испит за рад у области социјалне заштите,
  3. најмање једна година радног искуства у струци,
  4. познавање рада на рачунару.

 

Уз "Пријаву на јавни конкурс", кандидати су дужни приложити доказе о испуњавању општих и посебних услова:

  1. извод из матичне књиге рођених,
  2. доказ о стеченом образовању, (кандидати који су високо образовање стекли по Болоњском систему студирања уз диплому достављају и додатак дипломи),
  3. увјерење о положеном стручном испиту за рад у области социјалне заштите,
  4. доказ о радном искуству у струци.

          Најбоље рангирани кандидат, за пријем у радни однос, биће обавезан прибавити увјерење о општој здравственој способности.

          Конкурсна комисија за пријем радника у ЈУ Центар за социјални рад Србац обавиће интервју са свим кандидатима који испуњавају опште и посебне услове и извршити провјеру стручне оспособљености, знања и вјештина кандидата.

Кандидати ће бити благовремено обавијештени о терминима интервјуа.

Јавни конкурс биће објављен у дневном листу „Глас Српске". Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања Конкурса.

Комисија ће закључком одбацити неблаговремене, недопуштене, неразумљиве и непотпуне пријаве и пријаве кандидата који не испуњавају опште и посебне услове јавног конкурса.

Пријава за учешће на јавном конкурсу подноси се на прописаном обрасцу  „Пријава на јавни конкурс", који се  може преузети у пријемној канцеларији ЈУ Центар за социјални рад Србац, уз коју се прилажу докази о испуњавању општих и посебних услова. Тачност података наведених у  обрасцу Пријаве на јавни конкурс, кандидат потврђује потписом. Пријава на јавни конкурс са доказима, доставља се лично или путем поште, на адресу: ЈУ Центар за социјални рад Србац, Конкурсна комисија за пријем радника у ЈУ Центар за социјални рад Србац, Моме Видовића бр. 21, 78420 Србац.

***

ПРЊАВОР

ЈУ ОШ „Свети Сава", Горњи Смртићи

78438 Смртићи

директор школе расписује

 

КОНКУРС

за попуну упражњених  радних  мјеста

 

  1. Наставник или професор основа информатике 4 часа седмично, 1 извршилац, рад на одређено вријеме до повратка радника са функције, у радни однос се примају лица са радним искуством и положеним стручним испитом;
  2. Наставник или професор техничког образовања 4 часа седмично, 1 извршилац, рад на одређено вријеме до повратка радника са функције, у радни однос се примају лица са радним искуством и положеним стручним испитом;

 

Заинтересовани кандидати треба да испуњавају услове прописане Законом о раду, Законом о основном васпитању и образовању, Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача, а пријем кандидата ће се вршити у складу са   Правилником о процедури пријема, критеријумима за  пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

  • Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1) да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству;

2) да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;

3) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након изавршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава;

5)Увјерење о неосуђиваности за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

  • Уз потписану пријаву и документацију о испуњености општих услова из Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним овим Правилником и то:
  1. овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;
  2. увјерење о положено педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;
  3. увјерење о положеном стручном испиту ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом, као и увјерење о положеном стручном испиту за обављање библиотечко-информационе дјелатности;
  4.  увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;
  5.  додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
  6.  увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;
  7.  увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством;
  8.  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;
  9.  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида  Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
  10.  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца  Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије борца.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Пријем кандидата вршиће се у складу са чланом 127. Закона о основном васпитању и образовању.

Право учешћа на конкурсу на основу члана 198. став 1. Закона о основном васпитању и образовању имају лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се тестирање и интервју дана 11.10.2022. године у просторијама ЈУ ОШ „Свети Сава" Горњи Смртићи, са почетком у 10.00 часова.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса, школа ће поставити на огласној табли школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

                  Кандидати уколико се не појаве на тестирању и интервјуу  сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата неће се разматрати.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневном листу „Глас Српске".

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Пријаву са потребним документима слати на адресу : ЈУ ОШ „Свети Сава"

Горњи Смртићи, 78438 Смртићи.

***

ЈУ ОШ ''ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ'' КНЕЖЕВО 

Д.Комљеновића бб

Кнежево

К О Н К У Р С 

за слободна радна мјеста

Водитељ продуженог боравка -1 извршилац - пуно радно вријеме са  радним искуством и положеним  стручним испитом, на одређено вријеме  до 30.6.2023. године   

Општи и посебни услови за пријем у радни однос:

Сви кандидати морају испуњавати опште услове предвиђене Законом о раду, услове прописане чланом 114.  Закона о основном  васпитању и образовању и члана 5. тачка г)Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача и услове прописане чланом 6. Правилника о начину организовања проширеног програма. Пријем у радни однос извршиће се у складу са Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи.

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана  114 став 6. Закона о основном васпитању и образовању као и лица која су прије ступања на снагу овог закона испуњавала услове  у погледу врсте  и степена  стручне спреме  у складу са чланом 198.закона.

Уз пријаву на конкурс потребно је доставити:
1. увјерење о држављанству,
2. извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте,
3. да је радно способан, доказ  љекарско увјерење о психофизичкој способности не старије од 6 мјесеци доставиће кандидат који буде изабран;

4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављана дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава;
5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;
6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.
Увјерења из тачака 4. и 5. школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.    
Уз пријаву потребно је доставити  документацију  на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 9.  Правилника  и то:

а) овјерену фото-копију дипломе  о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је     наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену  након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

б) увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

в) увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу  ако је расписан конкурс за пријему радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом,                  

г)  увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,                     
д) додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење  високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
ђ) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,
е) увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством,                                                                                                                                                       

ж) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;                                                                                                                         

 з) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату  из категорије борца;
и) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;     

Кандидат који буде примљен на упражњено радно мјесто, прије радног односа, обавезан је доставити љекарско увјерење о психофизичкој, физичкој и здравственој способности не старије од шест мјесеци;

Тестирање и интервју са кандидатима који испуњавају услове конкурса, а који су   доставили благовремене и потпуне пријаве, обавиће се у просторијама школе дана  10.10.2022. године ( понедјељак) у 13:00

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе најкасније три дана прије одржавања тестирања и интервјуа. Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс. 
Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана јавног објављивања. Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се разматрати.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима 

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневном листу „Глас Српске".                 Пријаве на конкурс са доказима о испуњавању услова слати на адресу школе:                                                   

ЈУ- Основна школа ''Доситеј Обрадовић'' Кнежево Ул.Дујка Комљеновић бб.                       

***

ШИПОВО

ЈУ Дјечији вртић „Младост" Шипово

Гаврила Принципа 14А

70 270 Шипово

 

На основу члана 62. став 1. Закона о предшколском васпитању и образовању и Статута ЈУ Дјечији вртић „Младост" Шипово, в.д. директор расписује

 

КОНКУРС

за пријем радника у радни однос на неодређено вријеме

у ЈУ Дјечији вртић „Младост" Шипово

 

  1. Васпитач – 2 извршиоца

 

I Опис послова:

Задатак васпитача је да, у тиму и појединачно, стручним знањем и дјеловањем, осигура постизање прописаних циљева и задатака васпитања, образовања и његе који су одређени програмом предшколског васпитања и образовања, а у складу са потребама, могућностима и интересовањима дјеце те у складу са Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста.

II Мјесто рада:

ЈУ Дјечији вртић „Младост" Шипово, Гаврила Принципа 14А, 70 270 Шипово.

III Општи услови:

  1. да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству,
  2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,
  3. да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и прилаже га само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,
  4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, искориштавања дјеце и малољетних лица за порнографију, производње и приказивања дјечје порнографије, одузимања малољетног лица, запуштања и злостављања малољетног лица и насиља у породици или породичној заједници и друга кривична дјела, а то се доказује увјерењем о неосуђиваности,
  5. да се не води у посебном Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, а то се доказује увјерењем о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце у складу са прописима којима је уређена област вођења Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,
  6. да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, искориштавања дјеце и малољетних лица за порнографију, производње и приказивања дјечије порнографије, одузимања малољетног лица, запуштања и злостављања малољетног лица и насиља у породици или породичној заједници и друга кривична дјела, а то се доказује увјерењем о невођењу кривичног поступка.

Увјерења из подтачке 4. и 5. за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа.

IV Посебни услови:

  1. да има одговарајући ниво високог образовања - најмање први циклус студијског програма и стручно звање у одређеној области или еквивалент – 180 или 240 ECTS бодова,
  2. да има положен стручни испит за васпитно-образовни рад,
  3. да има најмање 1 (једну) годину радног искуства у струци.

 

V Потребна документација:

  1. Увјерење о држављанству (не старије од шест (6) мјесеци);
  2. Извод из матичне књиге рођених или копија личне карте;

Уз потписану пријаву и документацију из тачке III овог конкурса, потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним правилником.

Документација из овог конкурса подразумијева:

1. овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

2. увјерење о положеном стручном испиту, уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом,

3. увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита,

4. додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена или овјерена фото-копија индекса,

5. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

6. овјерена фото-копија радне књижице или увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством,

7. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

8. увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

9. увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Кандидати достављају овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

 

VI Објављивање конкурса:

Конкурс ће бити објављен у једном од дневних новина.

 

VII Вријеме и мјесто обављања интервјуа са кандидатима:

          Са кандидатима који су благовремено доставили потпуне пријавење, односно који испуњавају услове конкурса Комисија ће обавити интервју дана 17.10.2022. године у просторијама ЈУ Дјечији вртић „Младост" Шипово, Гаврила Принципа 14А, 70 270 Шипово, те се кандидати неће посебно позивати на интервју.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса, након прегледа достављене документације, установа поставља на огласној табли установе, а по могућности и на интернет страници установе, најкасније три дана прије заказаног интервјуа.

 

VII Рок за подношење пријава:

          Рок за подношење пријава је петнаест (15) дана од дана објављивања конкурса.

 

Пријаве се достављају лично или препоручено, путем поште, на адресу:

ЈУ Дјечији вртић „Младост" Шипово, Гаврила Принципа 14А, 70 270 Шипово, са назнаком: За пријем радника у радни однос на неодређено вријеме у ЈУ Дјечији вртић „Младост" Шипово.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се разматрати.

ЈУ ОШ „Десанка Максимовић", Горњи Рибник

Раде Јованића 38

 

К О Н К У Р С

За  наставни кадар у школској 2022/2023.години

 

  1. Професор разредне наставе  ..................................... , један извршилац, подручна школа Делибрдо радно искуство,положен стручни испит,до повратка радника са боловања,
  2. Водитељ продуженог боравка ...................................... један извршилац,положен стручни испит до 31.08.2023.године.

                                                                                        

 

Кандидат  треба да испуњава услове предвиђене чланом 114. Закона о основном образовању и васпитању  и Законом о раду што доказује прилагањем сљедеће документације:

-Увјерење о држављанству 

-Извод из МКР или копија личне карте

-Овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области у складу са Правилником о стручним профилима и звањима у основној школи

-Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

-Увјерење о положеном стручном испиту

-Љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима (љекарско увјерење се доставља након пријема по  конкурсу)   

-Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за  дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета и другог насиља над дјететом или малољетним лицем

-Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце

Поред наведене документације ако кандидат испуњава услове у погледу нивоа и врсте образовања  према Правилнику о стручним профилима и звањима у основној школи

потребно је приложити :

-Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања

-Увјерење Бироа за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица

-Доказ о стажу  увјерење од ранијег послодавца ( ако се тражи лице са искуством)

-Увјерење општинског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца

Конкурс остаје отворен ОСАМ  дана од дана објављивања у „Гласу Српске".

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Неблаговремене и непотпуне пријаве нећемо узимати у разматрање.

Уколико се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе.

Тестирање ће се обавити у просторијама ЈУ ОШ"Десанка Максимовић" у Горњем Рибнику,  10.ОКТОБАРА.  2022.године у 0900 часова а интервју ће се обавити истог дана након тестирања.

***

ЈУ ОШ „ПЕТАР ПЕТРОВИЋ ЊЕГОШ" МАСЛОВАРЕ

ТЕКСТ ИСПРАВКЕ КОНКУРСА ЈУ ОШ „ПЕТАР ПЕТРОВИЋ ЊЕГОШ" МАСЛОВАРЕ

ОБЈАВЉЕНОГ  ДАНА  14.09.2022. год. У   ДНЕВНИМ НОВИНАМА  " ГЛАС СРПСКЕ".

 

У   Конкурсу ЈУ ОШ „ПЕТАР ПЕТРОВИЋ ЊЕГОШ" МАСЛОВАРЕ објављеном дана 14.09.2022.године у дневним новинама

 "Глас Српске"  врши се исправка  везана за пријем радника под тачком 2.:

У наведеном конкурсу стоји сљедеће:

„За наведена радна мјеста потребно је имати радно искуство и положен стручни испит. У случају да се не пријави ни један кандидат са положеним стручним испитом и радним искуством, у разматрање ће се узети пријаве кандидата који немају положен стручни испит.

Кандидати треба да испуњавају услове предвиђене Законом о раду („ Службени гласник РС " број: 01/16,66/18,91/21 и 119/21) и чланом 104. Закона о основном васпитању и образовању („ Службени гласник РС " број: 81/22 ) и Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача („ Службени гласник РС " број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15)."

Из разлога што је расписан конкурс за приправника, није потребно радно искуство и положен струлни испит, и кандидати не треба да испуњавају услове предвиђене чланом 104. Закона о основном образовању и васпитању ( „Службени гласник РС" број: 81/22 ) , већ чланом 122. Закона о основном васпитању и образовању ( „Службени гласник РС" број: 81/22 ).

Такође, од документације на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документације на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем  у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи ( „ Службени гласник РС " број: 74/18 и 26/19, у даљем тексту: Правилник), кандидати не морају доставити документе који се односе на тачке   4. и 5.

Исправка се врши због уочене техничке грешке.

Преостали текст конкурса остаје исти.

***

ЈУ ОШ „Свети Сава" Котор Варош

Светосавска 2

Котор Варош

тел: 051/927-220, 051/785-175,

е-mail: о[email protected]       

          На основу Одлуке број 1050/22 од 26.9.2022. године, директор школе врши

 

ПОНИШТЕЊЕ ДИЈЕЛА КОНКУРСА

број 927/22 од 5.9.2022. године објављеног у „Гласу Српске" 7.9.2022. године

 

1. Поништава се дио конкурса број 927/22 објављеног у дневном листу „Глас Српске" 7.9.2022. године под тачком 1 – наставник основа информатике, пуна норма  - на неодређено вријеме, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу - 1 извршилац и под тачком 3 - наставник основа информатике, непуна норма (6 часова), на одређено вријеме до повратка радника са боловања, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу - 1 извршилац.

2. Остале тачке конкурса остају непромијењене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана