ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Требиње: Оглашава слободна радна мјеста на дан 18.01.2023. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Требиње: Оглашава слободна радна мјеста на дан 18.01.2023. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 18.01.2023. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*********

*********

ЈУ ОШ „Свети Василије Острошки и Тврдошки"

Требиње

К О Н К У Р С

за пријем наставника

 

1. Наставник њемачког језика – пуна норма, 1 извршилац на одређено вријеме до повратка наставника са боловања, а најдуже до 31.08.2023. године, са најмање годину дана радног искуства  и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу,

2.  наставник физичког и здравственог васпитања - 5 часова у настави на одређено вријеме до 31.08.2023. године, са најмање годину дана радног искуства  и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу.

 

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 114. став (5) Закона о основном васпитању и образовању која су стекла радни стаж ван школе у трајању најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане овим законом.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим да ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Кандидати су дужни да поред општих услова предвиђених Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" број 1/16, 66/18, 91/21 - одлука Уставног суда и 119/21) испуњавају и услове предвиђене Законом о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број 81/22), Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача  у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15) и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број 74/18 и  26/19 ).

Уз потписну пријаву од стране кандидата на којој ће обавезно бити назначена адреса и контакт телефон, кандидати достављају сљедећа документа:

1. Увјерење да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине,

2. Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте, којом се доказује да је кандидат пунољетан,

3. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области (дипломе одговарајуће стручне спреме које нису издате у Босни и Херцеговини и Републици Србији  или на територији бивше СФРЈ до 6. априла 1992. године морају бити нострификоване),

4.   Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета ако кандидат у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета.

5.  Овјерену фотокопију Увјерења о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу.

6. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи.

7. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

8. Увјерење Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

9. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен:

-  на радном мјесту који одговара стручној спреми и профилу који се тражи овим Конкурсом,

- на радном мјесту у школи на другим пословима, а који одговарају стручној спреми која се тражи овим Конкурсом,

- на радном мјесту ван васпитно-образовног рада, а који одговарају стручној спреми и профилу који се тражи овим Конкурсом.

Из увјерења треба јасно да се види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме.

10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице  погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

11. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

11. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије  борца,

12. Љекарско увјерење не страрије од шест мјесеци о психичкој и физичкој способности за рад са дјецом  доставиће кандидати који буду изабрани,

13.Увјерење да није правоснажном пресудом осуђиван за кривична дјела из члана 105. став (1) Закона о основном  васпитању и образовању (Школа ће службеним путем тражити за кандидате који буду изабрани, а прије заснивања радног односа).

14. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце (Школа ће службеним путем тражити за кандидате који буду изабрани, а прије заснивања радног односа).

15. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.
-  Кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије свих докумената и те копије неће бити враћене.

- Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, тестирање и интервју, обавиће се дана 03.02.2023. године ( петак ) по сљедећем распореду: наставник њемачког језика у 08:00 (тест) и 09:00 (интервју), наставник физичког и здравственог васпитања у 09:00 (тест) и 10:00 (интервју) у ЈУ ОШ „Свети Василије Острошки и Тврдошки" Требиње.

- Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе.

- Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

 

Пријаве слати на адресу:

ЈУ ОШ „Свети Василије Острошки и Тврдошки", Горичка бр. 19, 89101 Требиње.
Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање, већ ће се евидентирати уз констатацију да нису достављене благовремено или нису потпуне.
Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ Основна школа  „ Јован Јовановић Змај "

Т  Р  Е  Б  И Њ Е

 

Ј  А  В  Н  И    К  О  Н  К  У  Р  С

за пријем радника у радни однос

 

1)  Наставник математике – пуна норма, положен стручни испит, на одређено вријеме до до 31.8.2023. године, 1 извршилац;

2)  Наставник физичког васпитања – 3 часа у настави , положен стручни испит, на одређено вријеме до 31.08.2023. године,

■ На    сва радна  мјеста  примају   се  кандидати са радним искуством од годину дана  и положеним стручним испитом.

■ Уколико за поменута радна мјеста не буде пријављених кандидата са радним искуством и положеним стручним испитом, бодоваће се кандидати без искуства и положеног стручног испита за рад у васпитно – образовном процесу.

■ Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж  ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане  овим конкурсом  и Законом о основном васпитању и образовању - чл. 114. став (5) („Службени гласник РС" бр. 81/22).

 

Кандидати су дужни да поред општих услова предвиђених Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" број 1/16, 66/18, 91/21 – Одлука Уставног суда РС и 119/21) испуњавају и услове предвиђене Законом о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број 81/22), Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача  у основној школи  („Службени гласник Републике Српске" број 77/09, 86/10, 25/14,76/15), и Правилником о процедури пријема, критеријумима за  пријема  у радни однос и начину бодовања у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број  74/18, 26/19).

Уз ПОТПИСАНУ ПРИЈАВУ од стране кандидата на којој ће ОБАВЕЗНО  навести на које радно мјесто конкурише,   адресу и контакт телефон, кандидати достављају сљедећа документа:

1. Увјерење да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине,

2. Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте, којом се доказује да је кандидат пунољетан,

3. Овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно  дипломе, стечене након завршених интегрисаних академских студија  у одговарајућој области (дипломе одговарајуће стручне спреме које нису  издате у Босни и Херцеговини и Републици Србији  или на територији бивше СФРЈ до 6. априла 1992. године морају бити признате),

 ■ Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању  испуњавала услове у погледу степена и  врсте стручне спреме.

4.Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан  да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

5. Овјерену фотокопију Увјерења о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,

6. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

7. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

8. Увјерење о радном искуству  од годину дана на пословима за које подносе пријаву,

9. Увјерење Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

10 . Увјерење о радном стажу   издато од ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен. Из увјерења треба јасно да се види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме,

11. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије погинулог борца,

12. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу   ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије  ратног војног инвалида,

13.Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђивању статуса борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије бораца.

- Љекарско увјерење не старије од шест мјесеци о психофизичкој способности за рад са ученицима доставиће кандидат који буде изабран. Прихвата се само љекарско увјерење које изда надлежна здравствена установа.

- Увјерење да није правоснажном пресудом осуђиван за кривична дјела из члана 105. став 1. Закона о основном  васпитању и образовању (Школа ће службеним путем тражити за кандидата који буде изабран, а прије заснивања радног односа).

▪ Кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије свих докумената и те копије неће бити враћене.

 

ТЕСТИРАЊЕ И ИНТЕРВЈУ кандидатата обавиће се у ПЕТАК, 03.02.2022.године,по сљедећем распореду:

 

  Наставник математике, пуна норма: Тест у 12  часова, Интервју 13 часова;

  Наставник физичког васпитања, три часа у настави: Тест у 12 часова, Интервју 13  часова;                                                                  

■  Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће истакнут на огласној табли Школе.

•  Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

•  За кандидате који се не појаве на тестирању  или интервјуу сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

                                                                          

Пријаве слати на адресу:

ЈУ Основна школа „ Јован Јовановић Змај " Требиње, Октобарска бр.1
Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати  у разматрање.
Конкурс остаје отворен  8 (осам) дана од дана објављивања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана