Братунац: Објављен конкурс за додјелу пластеника

Срна
Братунац: Објављен конкурс за додјелу пластеника

БРАТУНАЦ- Начелник општине Братунац Недељко Млађеновић расписао је јавни позив за предају захтјева за додјелу 20 пластеника од по 200 метара квадратних, у оквиру пројекта "Економско оснаживање социјално угрожених особа и младих кроз производњу поврћа у пластеницима".

Средства за набавку пластеника са пратећом опремом обезбјеђују хуманитарна организација "Муслиманска помоћ" /Muslim Aid/ и општина Братунац у износу 80 одсто вриједности, а 20 одсто треба да суфинансирају изабрани корисници овог пројекта.

Право учешћа у пројекту имају повратници, те избјегла и интерно расељена лица која имају властито или одговарајуће земљиште узето у закуп у близини објекта гдје станују, да имају могућност наводњавања, да су незапослена, регистрована као пољопривредна газдинства и да прихватају обавезно учешће у едукацији за пластеничку производњу поврћа и воћа.

Изабрани корисници обавезни су да користе пластеник најмање три године.

Комисија за избор корисника пројекта предложиће ранг-листу кандидата, а коначну сагласност за избор корисника потписује начелник општине.

Рок за постављање добијених пластеника је 15 дана, што ће комисија контролисати.

Захтјеви за додјелу пластеника могу се предати до 12. октобра у шалтер сали на протокол општине са назнаком "За јавни позив за додјелу пластеника".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана