ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бијељина: Оглашава слободна радна мјеста на дан 22.03.2023. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бијељина: Оглашава слободна радна мјеста на дан 22.03.2023. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 22.03. 2023. године.

 Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

********

*********

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ОПШТИНА ЛОПАРЕ

ЈУ ОСНОВНА ШКОЛА ''ВЕЉКО ЧУБРИЛОВИЋ''

П Р И Б О Ј

Број: 177/23

Еmail: ос[email protected]

Телефон: 055/664-101

 

   На основу члана 114, 125. став (1) и (3) и члана 152. став (3) тачка 16) Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник Републике Српске», број 81/22), директор ЈУ Основна школа ''Вељко Чубриловић” Прибој,  р а с п и с у ј е:

 

К  О  Н  К  У  Р  С

за попуну упражњеног радног мјеста

 

   1.Наставник математике, лице са радним искуством,  на одређено вријеме, до повратка    радника са боловања, 16 часова седмичне норме – 1 извршилац

            

За наведенао радно мјесто поред  општих услова утврђених  Законом о раду (''Службени гласник Републике Српске'' број: 1/16. и 66/18, 91/21 и 119/21)  ,) кандидати треба да испуњавају услове предвиђене чланом 114.  Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник РС”, број: 81/22), односно, да имају завршен први циклус студијског програма

 У складу са чланом 125 став 5. Закона о основном васпитању и образовању (''Службени гласник Републике Српске'' број: 81/22), право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона, испуњавали услове  који се односе на  степен и врсту стручне спреме.

Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са чланом 127. Закона о основном васпитању и образовању (''Службени гласник РС'' број:81/22) и Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи („Службени гласник Републик Српске”, број: 74/18. и 26/19.).

Уз пријаву на расписани конкурс, потписану од стране кандидата који се пријављује на конкурс, потребно је да кандидати доставе и документацију на основу које се доказује испуњеност општих  услова и то:

а) да је држављанин Републике Српске или  Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,
б) да је пунољетан, што се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,
в) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,
г) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава, што се доказује увјерењем о неосуђиваности које ће школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа,

д) да није уписан у Регистар лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце што се доказује увјерењем о подацима из посебног Регистра које ће школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа и

ђ) да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјетето, или малољетним лицем, што се доказује увјерењем које је кандидат дужан доставити.

Кандидати су дужни да доставе  и документацију на основу које се  доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање  по критеријумима из члана 127. став (5) и (6) Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник РС” број: 81/22.) и  Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи („Службени гласник Републике Српске”, број:74/18 и 26/19.) и то:

а) Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у   којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечену након завршених интегрисаних  академских струдија у одређеној области;

б) додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

в) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

г)/увјерење о положеном стручном  испиту за рад у васпитно-обазовном процесу;

д) увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца

Уколико се ради о кандидату из категорије члана породице погинулог борца,  ратног војног инвалида и борца Одбрамбено- отаџбинског рата кандидат је дужан доставити и документацију за одређивање предности у случају да два или више кандидата имају једнак број бодова и то:
а) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца; 
б) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном  статусу  ратног војног инвалида  Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида; 
в) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном  статусу борца  Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Дана 05.04.2023 године у 9:00 часова у просторијама ЈУ ОШ ''Вељко Чубриловић'' Прибој, обавиће се тестирање и интервју са кандидатима за  који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно, који испуњавају услове конкурса.

Школа ће, након прегледа достављене документације, списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Пријаве достављати лично или путем поште на адресу: ЈУ Основна школа ''Вељко Чубриловић, Прибој, улица Друге мајевичке бригаде 15,  75 249 Прибој.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања путем Завода за запошљавање у Бијељини.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ ОШ „ВУК КАРАЏИЋ”, БИЈЕЉИНА

Адреса:Војводе Степе 4, Бијељина, 

телефон:055/209-650,

E-mail: о[email protected]

 

Број:509/23.

 

  На основу члана 125. став 1. и члана 152.став 3. тачка 16) Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник Републике Српске», број:81/22), Правилника о стручним профилима и звањима наставника , стручних сарадника и васпитача (“Службени гласник РС” број: 77/09,86/10,25/14 и 76/15) и Правилника о процедури пријема , критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник РС” број: 74/18 и 26/19) , директор  ЈУ Основна школа «Вук Караџић»,  Бијељина  о б ј а в љ у ј е

 

К О Н К У Р С

За пријем радника у радни однос и то:

 

  1. Наставник математике, 1 извршилац, 16 часова редовне наставе на одређено вријеме до повратка радника са боловања, а најкасније до 31.8.2023.године, са искуством.
  2. Наставник физике,1 извршилац, на 2 часа  редовне наставе, на одређено вријеме до повратка радника са боловања а најкасније до 31.8.2023. године, са искуством.

 

ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

За наведена радна мјеста поред  општих услова утврђених  Законом којим се уређују радни односи и посебних услова прописаних у члану 114. став (1)и став (3), 115. И 116.  Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник РС” број 81/22), кандидати треба да испуњавају услове предвиђене  Правилником о стручним профилима и звањима  наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени гласник Републике Српске”, број 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15). Право учешћа на конкурсу имају и лица 114.став (5) овог Закона.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник РС” број 81/22) испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.
Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са чланом 127. став  (5) Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник РС” број 81/22) и одредбама Правилника о процедури пријема, критеријумима за  пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник РС”, број 74/18 и 26/19).

Уз пријаву на расписани конкурс потписану од стране кандидата који се пријављује на конкурс са биографијом, потребно је да кандидати доставе и документацију на основу које се доказује испуњеност општих  услова и то:

1)да је држављанин Републике Српске или  Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,
2)  да је пунољетан, што се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,
3)  да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности,  које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4)  да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета ,полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава, што се доказује увјерењем о неосуђиваности које ће школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа,

5) да није уписан у Регистар лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце што се доказује увјерењем о подацима из посебног Регистра које ће школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа и

6) да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом, или малољетним лицем, што се доказује увјерењем које је кандидат дужан доставити.

Кандидати су дужни да доставе  и документацију на основу које се  доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање  по критеријумима прописаним  чланом 127. став  (5) Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник РС” број 81/22) и Правилником о процедури пријема, критеријумима за  пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник РС”, број 74/18 и 26/19), и то:

1) Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у   којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,
2) увјерење о положеној педагошко – психолошкој и дидактичко – методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко – психолошку и дидактичко – методичку групу предмета,

3)увјерење о положеном стручном испиту ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са искуством и положеним стручним испитом;

4)увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;
5)  додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
6) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

7)увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца ако је расписан конкурс за пријем у радни однослица са радним искуством.

Уколико се ради о кандидату из категорије члана породице погинулог борца,  ратног војног инвалида и борца Одбрамбено- отаџбинског рата кандидат је дужан доставити и документацију за одређивање предности у случају да два или више кандидата имају једнак број бодова и то:
1) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
2) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном  статусу  ратног војног инвалида  Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида, 
3) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном  статусу борца  Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

 За радно мјесто под бројем: 1. обавиће се тестирање 04.04.2023. године у 11,30 часова у просторијама  ЈУ Основне школе „Вук Караџић” Бијељина  , а истог дана у 13,30 часова биће интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно, који испуњавају услове конкурса.

За радно мјесто под бројем: 2. обавиће се тестирање _04.04.2023. године у 12,30 часова у просторијама  ЈУ Основне школе „Вук Караџић” Бијељина  , а истог дана након теста биће интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно, који испуњавају услове конкурса.

Школа ће, након прегледа достављене документације, списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.
Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Пријаве достављати лично или путем поште на адресу: ЈУ Основна школа “Вук Караџић” Бијељина.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања путем Завода за запошљавање у Бијељини.
Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ Техничка школа „Михајло Пупин”, Бијељина

Рачанска бб, тел.:

055/250-386,

E-mail: [email protected]

Број:  563/23

 

     На основу члана 106. и 132. став (3) тачка 13. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске” број 41/18, 35/20 и 92/20) директор  Школе расписује

 

К О Н К У Р С

за попуну упражњеног радног мјеста

 

Наставник екологије и заштите животне средине, 4 часа, лице са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме до 31.08.2023. године, 1 извршилац.

 

Поред општих услова за заснивање радног односа предвиђених Законом о раду („Службени гласник Републике Српске” број 01/16, 66/18, 91/21- Одлука Уставног суда РС и 119/21)  кандидати треба да испуњавају и посебне услове у складу са чланом 104. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске” број 41/18, 35/20 и 92/20), Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама („Службени гласник Републике Српске” број 29/12, 80/14 и 83/15).  Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са чланом 108. став 3. и 4. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске” број 41/18, 35/20 и 92/20) и одредби  Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Службени гласник Републике Српске” број 24/19), а који нису у супротности са Законом о средњем образовању и васпитању.

Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује на конкурс за пријем у радни однос, са кратком биографијом и контакт телефоном, кандидат доставља документацију на основу које се доказује испуњеност општих  услова и то:

  1. да је држављанин Републике Српске или  Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,
  2. да је пунољетан, доказује се  изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,
  3. да је радно способан, а то се доказује  љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и прилаже га само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,
  4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злупотребе опојних средстава,
  5. увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,
  6. увјерење да против њега није покренут кривични  поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.     

Увјерења под бројем 4. и 5. за изабраног кандидата школа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

Кандидат доставља и документацију којом доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање:

  1. овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ЕСТЅ бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,
  2. увјерење о положеној педагошко – психолошкој и дидактичко – методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студирања није положио педагошко-психолошку и дидактичко – методичку групу предмета,
  3. увјерење о положеном стручном испиту
  4. увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита,
  5. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  6. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,
  7. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, које треба да садржи податке: о врсти посла, степен стручне спреме и дужине оствареног радног стажа по врсти посла
  8. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  9. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида и
  10. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном  статусу  борца  Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Право учешћа на конкурс за лица са радним искуством имају и лица из члана 104. став 7.  Закона о средњем образовању  и васпитању („Службени гласник Републике Српске” број 41/18, 35/20 и 92/20).

Право учешћа на конкурс имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске” број 41/18, 35/20 и 92/20) испуњавала услове у погледу профила и звања наставника.

Тестирање и интервју за кандидате који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса обавиће се дана 06.04.2023. године у 12,00 часова у просторијама ЈУ Техничке школе ''Михајло Пупин'' Бијељина, ул. Рачанска бб.

Школа ће истакнути на огласној табли списак кандидата који испуњавају услове конкурса.  Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на тестирању или интервју, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене.

Неблаговремене  и непотпуне пријаве неће се разматрати.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.  

Пријаве са потребним документима слати на адресу ЈУ Техничка школа ''Михајло Пупин'' Бијељина, Рачанска бб, са назнаком „ ПРИЈАВА НА КОНКУРС” (Навести радно мјесто за које кандидат конкурише).                                                                     

 

***

Слобомир П Универзитет

 Број: 58/23-СПУ

 

На основу члана 79. Закона о високом образовању (Службени Гласник Републике Српске бр. 67/20), Слобомир П Универзитет расписује

 

К О Н К У Р С

За пријем у радни однос

 

1. ванредног професора за ужу научну област Социологија.

Уз пријаву доставити сљедећу документацију:

  • биографија,
  • библиографија,
  • диплома о стеченом звању,
  • увјерење о држављанству,
  • извод из матичне књиге рођених,
  • увјерење да није осуђиван за кривично дјело и да се против истог не води кривични поступак,
  • доказ о претходном избору у звање за прве три позиције (уколико га кандидат посједује).
  • одлука о избору у академско  звање редовног професора за четврту позицију.

Услови за избор наставника и сарадника дефинисани су Законом о високом образовању и Статутом Универзитета.

Пријаве са наведеном документацијом слати на адресу Слобомир П Универзитет, ПФ 70, Слобомир, 76 300 Бијељина.

Конкурс је отворен 7 дана од дана објављивања.

За све остале информације можете се обратити на телефоне 055/231-180 и 055/231-153, као и на е-mail [email protected]

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана