ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бањалука: Оглашава слободна радна мјеста на дан 31.05.2023. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бањалука: Оглашава слободна радна мјеста на дан 31.05.2023. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 31.05. 2023. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

***********

***********

„СТОП" СП

КРАЈИШКИХ БРИГАДА 219, БАЊА ЛУКА

ТЕЛЕФОН: 065-663-147

Е-mail : draskomalicevic.com@gmail.com

 

Расписује оглас за рад на неодређено вријеме

ПЕРАЧ МОТОРНИХ ВОЗИЛА – ВУЛКАНИЗЕР  .............................................. 1 ИЗВРШИЛАЦ

Мјесто рада: Бања Лука

Оглас је отворен до 29.06.2023. године.

Кандидати могу да се пријаве на оглас на контакт телефон 065-663-147 или на адресу:

„СТОП" СП

***

КРАЈИШКИХ БРИГАДА 219, БАЊА ЛУКА

 

Пореска управа Републике Српске

Трг Републике Српске број 8

78000 Бања Лука

 

објављује:

 

КОНКУРС ЗА УПРАЖЊЕНА РАДНА МЈЕСТА

 

1.1 Сарадник за обраду уплата – Сједиште, Сектор за централну обраду пореских докумената, Одјељење за обраду налога ПУРС, 1 (један) извршилац на неодређено вријеме, намјештеник прве категорије са ССС;

Услови: завршена средња школа (економска, управна, техничка, гимназија или друга средња школа економског или техничког смјера), IV степен стручне спреме, најмање шест мјесеци радног искуства у траженом степену образовања.

Општи услови за пријем намјештеника у радни однос:

  1. да је држављанин РС или БиХ,
  2. да је старији од 18 (осамнаест) година,
  3. да има општу здравствену способност,
  4. да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у органу државне управе и
  5. да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у БиХ 3 (три) године прије објављивања конкурса.

Пријава на конкурс доставља се на прописаном Обрасцу за пријаву који је доступан на Интернет страници Пореске управе Републике Српске, www.poreskaupravars.org, а може се добити и у Пореској управи. На прописаном обрасцу кандидати су обавезни унијети тачне податке о: називу радног мјеста, датум и начин објављивања јавног конкурса, личне податке, податке о образовању и радном искуству у степену стручне спреме, као и посебне изјаве, а тачност ових података кандидат потврђује својим потписом.

Уз пријаву на јавни конкурс, кандидати су обавезни приложити доказе о испуњавању општих и посебних услова, и то фотокопије сљедећих докумената:

  1. свједочанство или диплома о завршеној стручној спреми  и
  2. увјерење или потврда о радном искуству у траженом степену образовања.

Испуњеност других услова наведених у јавном конкурсу кандидати доказују изјавом која је саставни дио пријаве на јавни конкурс. 

Позивају се сви кандидати који испуњавају услове, односно кандидати чија пријава не буде одбачена Закључком, да се одазову на улазни интервју који ће се одржати дана:

 14.07.2023. године (петак) у 9:00 сати, у просторијама Пореске управе Републике Српске – Трг Републике Српске број 8 у Бањалуци.

Списак кандидата који испуњавају услове из јавног конкурса и састав конкурсне комисије биће објављени на интернет страници Пореске управе прије одржавања интервјуа.

Сви кандидати који приступе интервјуу су обавезни донијети личну карту или пасош на увид Конкурсној комисији, у противном неће моћи приступити истом.

Резултати јавне конкуренције биће објављени на огласној табли Пореске управе у Бањој Луци, и на интернет страници Пореске управе.

Изабрани кандидат након спроведеног јавног конкурса, прије заснивања радног односа, обавезан је да у року од седам (7) дана од дана објављивања листе успјешних кандидата, достави оригинале или овјерене копије сљедећих докумената:

  1. дипломе о одговарајућој школској спреми,
  2. родног листа,
  3. увјерења или потврде о радном у траженом степену образовања,
  4. увјерења о држављанству БиХ или РС,
  5. увјерења о општој здравственој способности,
  6. увјерења да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од    најмање 6 (шест) мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у републичком органу управе;

Уколико изабрани кандидат не достави оригинале или овјерене фото-копије тражених докумената у прописаном року или ако, на основу достављених доказа Комисија утврди да кандидат не испуњава опште и посебне услове, позваће сљедећег кандидата по броју освојених бодова са Листе успјешних кандидата да достави наведене документе.

Пријаве се могу достављати лично или путем поште на адресу: Пореска управа Републике Српске – Трг Републике Српске број 8, 78000 Бања Лука.

Јавни конкурс остаје отворен 15 (петнаест) дана од дана објављивања у дневном листу „Глас Српске".

Неблаговремене, неразумљиве или непотпуне пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају опште и посебне услове из јавног конкурса, Пореска управа одбацује закључком. Јавни конкурс ће се објавити у дневном листу „Глас Српске" и на службеној интернет страници Пореске управе www.poreskaupravars.org.

Пореска управа Републике Српске

Трг Републике Српске број 8

78000 Бања Лука

 

Објављује:

ЈАВНИ КОНКУРС

ЗА ПРИЈЕМ ПРИПРАВНИКА

           Пореска управа Републике Српске врши пријем:

    1. . Једног (1) приправника са високом стручном спремом (VII степен стручне спреме), који ће приправнички стаж обављати у Одјељењу наплате за предузетнике, у Подручном центру Бањалука;
    2. . Једног (1) приправника са високом стручном спремом (VII степен стручне спреме), који ће приправнички стаж обављати у Одјељењу наплате за физичка лица, таксе и казне, у Подручном центру Бањалука;

 

Општи услови за пријем приправника:

-  да је држављанин РС или БиХ,

-  да је старији од 18 година,

-  да има општу здравствену способност,

-  да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци  или кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у органу државне управе.

    Посебни услови за пријем приправника:

-  Завршен економски факултет или други факултет економског смјера, правни факултет или други факултет правног смјера,  VII степен стручне спреме (четворогодишњи студиј или први циклус студија са 240 ECTS бодова).

Приправник је лице које након завршене средње школе, више школе или првог и другог циклуса студија на високошколској установи, први пут заснива радни однос у том степену школске спреме, што кандидат под пуном кривичном и материјалном одговорношћу потврђује посебном изјавом која је у саставу обрасца Пријаве на јавни конкурс (Тачка В).

Приправнички стаж за лица са завршеном високом стручном спремом траје годину дана, а рачуна се од дана заснивања радног односа у својству приправника.

Пријаве на конкурс подносе се лично, или путем поште, на адресу: Пореска управа - Трг Републике Српске број 8, Бања Лука, у року од 15 (петнаест) дана од дана објављивања конкурса у дневном листу „Глас Српске".

Пријава се подноси на обрасцу „Пријава на јавни конкурс", који се може добити у Пореској управи, а образац се налази и у прилогу Јавног конкурса који је објављен на  интернет страници Пореске управе.

Кандидати су уз пријаву дужни доставити:

- копију дипломе о траженој школској спреми.

Позивају се сви кандидати који испуњавају услове, односно кандидати чија пријава не буде одбачена Закључком, да се одазову на улазни интервју који ће се одржати дана:

13.07.2023. године (четвртак) у 09:00 сати у просторијама Пореске управе Републике Српске – Трг Републике Српске број 8 у Бањалуци.

Списак кандидата који испуњавају услове из јавног конкурса и састав конкурсне комисије биће објављени на интернет страници Пореске управе прије одржавања интервјуа.

Интервју ће се одржати у просторијама Пореске управе Републике Српске – Трг Републике Српске број 8 у Бањалуци.

Сви кандидати који испуне услов за улазни интервју обавезни су донијети личну карту или пасош на увид Конкурсној комисији – у противном неће моћи приступити истом.

Изабрани кандидат је, прије ступања на рад, дужан доставити сљедећу документацију (у оргиналу или овјерене копије):

- диплому о завршеној школској спреми,

- увјерење о држављанству БиХ или Републике Српске,

- родни лист,

- љекарско увјерење,

- увјерење о неосуђиваности и

- радну књижицу.

Изабрани кандидати дужни су да доставе наведене документе у року од седам дана након објављивања Листе успјешних кандидата на интернет страници Пореске управе и на огласној табли Пореске управе.

   Уколико изабрани кандидат наведене документе не достави у прописаном року или ако, на основу достављених доказа, Комисија утврди да кандидат не испуњава опште и посебне услове, позваће сљедећег кандидата по броју освојених бодова са Листе успјешних кандидата да достави наведене документе.

                   Неблаговремене, недопуштене, неразумне и непотпуне пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају опште и посебне услове из јавног конкурса, Пореска управа одбацује закључком.

       Пореска управа ће објавити резултате јавне конкуренције на интернет страници Пореске управе и на огласној табли Пореске управе. Обавјештење и рјешење о избору доставиће се свим кандидатима који су учествовали на интервјуу.

***

ПУ -КЛУБ ЗА ДЈЕЦУ „НАША ДРУГА КУЋИЦА"

Булевар Војводе Степе Степановића 197А

78000 Бања Лука

 

Расписује:

О Г Л А С

1.ВАСПИТАЧ ...........................................  1 ИЗВРШИЛАЦ

2.ПРОФ.РАЗРЕДНЕ НАСТАВЕ/ПЕДАГОГ  ЗА ПРОДУЖЕНИ БОРАВАК  .............  1 ИЗВРШИЛАЦ

Мјесто рада: Бања Лука

Рад на неодређено вријеме

Заинтересовани кандидати се могу јавити на контакт телефон 066/694-958 , 066/707-588

Оглас отворен до 25.06.2023 године

***

ПУ КЛУБ ЗА ДЈЕЦУ "ЉУТКО"

Књаза Милоша бр.39

78000 Бања Лука

 

Расписује:

О Г Л А С

 

ВАСПИТАЧ  ........................................    1 ИЗВРШИЛАЦ

 

ЗАИНТЕРЕСОВАНИ КАНДИДАТИ СЕ МОГУ ЈАВИТИ НА КОНТАКТ ТЕЛЕФОН 065/377-955

Оглас отворен до 24.06.2023 године.

***

„Космос" Бања Лука

Цетињска бр.1

780000 Бања Лука

Расписује:

ОГЛАС

  1. За пријем радника на неодређено вријеме, и то:

 

  1. ДИПЛОМИРАНИ ИНЖЕЊЕР МАШИНСТВА 
  2. СЕРТИФИКОВАНИ РАЧУНОВОЂА
  1. Општи услови:
  1. Да је држављанин РС или БиХ
  2. Да је старији од 18.година
  3. Да има здравствену способност за рад,
  4. Да се против њега не води кривични поступак и да није подигнута оптужица
  1. Посебни услови:

 АД 1 Да има завршен Машински факултет, занимање дипломирани инжењер машинства

 АД 2 Да има завршен Економски факултет – комерцијални смјер, занимање дипломирани економиста са лиценцом за сертификованог рачуновођу.

За сва наведена мјеста, пожељно је да кандидати имају радно искуство.

  1. Обавезан пробни рад у трајању од 03(три) мјесеца.

 

  1. Уз пријаву на оглас са адресом пребивалиштва и бројем телефона кандидати су дужни доставити доказе о испуњавању општих и посебних услова.
  2. Пријаве на оглас подносе се на адресу: Акционарско друштво за производњу, ремонт и трговину „Космос" Бања Лука, Ул.Цетињска бр.1
  3. Рок за подношење пријаве је 30 дана од дана објављивање огласа.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се узети у разматрање.

***

DEZIS COMPANY д.о.о.

Тараса Шевченка 7а

78000 Бања Лука

 

ОГЛАС

 

  1. АДМИНИСТРАТИВНИ РАДНИК ................................... 1 ИЗВРШИЛАЦ
  2. КОМЕРЦИЈАЛИСТА(м) ................................................ 1 ИЗВРШИЛАЦ

Посебни услови:

-за радно мјесто под тачком 1. потребно је звање  економски техничар или дипломирани економиста

 

Сви заинтересовани кандидати могу да се јаве на број телефона: 065/668-866.

Конкурс је  отворен до попуне радног мјеста.

***

ГМП Компани" д.о.о.

Производња тапацираног намјештаја
Билећка 2 ф

78000 Бања Лука

 

РАСПИСУЈЕ ОГЛАС ЗА РАД НА НЕОДРЕЂЕНО ВРИЈЕМЕ
 

-Радник на тапацирању намјештаја – тапетар (пет извршилаца м,ж)

-Радник на монтажи тапацираног намјештаја – монтажер (пет извршилаца м)

-Радник на склапању конструкција за тапацирани намјештај – столар (пет извршилаца м,)

-Помоћни радник  у производњи тапацираног намјештаја  (пет извршилаца м,ж)


Опис посла
Послови у производњи тапацираног намјештаја (у зависности од радног мјеста на који кандидат аплицира: пресвлачење намјештаја, монтажа тапацираног намјештаја, склапање конструкција за тапацирани намјештај, паковање намјештаја).

Кандидати који немају искуства на наведеним пословима ће имати организовану обуку  и преквалификацију. 

Услови
•    Радно искуство на истим или сличним пословима није основни предуслов за запослење
•    Особине које цијенимо: труд, прецизност, спремност на обављање различитих задатака, у зависности од потреба производње.

Шта нудимо
•    Сигуран посао и редовна примања која зависе од труда и залагања
•    Рад у стабилној и успјешној компанији која континуирано проширује производњу

Како се пријавити:

Пријаву за запослење можете послати путем mailа [email protected] или лично  на адреси Билећка 2 ф, Бања Лука (Приједорска петља) за све информације можете контактирати на број тел 066/826-960.

Оглас је отворен до 23.06.2023.

***

 ГП "Крајина" а.д. Бања Лука

Трг српских јунака бр. 4                               

78000 Бања Лука

 

расписује сљедећи:

О Г Л А С

за пријем у радни однос

                                                               

Више извршилаца на позицијама:

  1. Грађевински радник (армирач, тесар, зидар, нк радник)
  2. Краниста

Сви заинтересовани кандидати са или без радног искуства могу се пријавити на оглас за посао, на начин да доставе пријаву са биографију на сљедећу адресу: Трг Српских јунака број 4 ( са назнаком пријава за оглас на посао) или путем мејл адресе: кабинет.директораЖгпкрајина.цом

Оглас остаје отворен 30 дана, од дана објављивања огласа.

***

ЈУ Грађевинска школа Бањалука

 Младена Стојановића бр. 7

78000 Бањалука

 

Расписује:

 

КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

 

1.  Наставник стручно-теоријске и практичне наставе (дипл.инж.грађевинарства), 1 извршилац на неодређено вријеме, пуно радно вријеме- радник са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави,

2. Наставник стручно-теоријске наставе (дипл.инж.архитектуре), 1 извршиоца на неодређено вријеме, пуно радно вријеме- радник са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави и

3. Наставник стручно-теоријске наставе (дипл.инж.геодезије), 1 извршилац на неодређено вријеме, пуно радно вријеме- радник са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави.

 

Поред општих услова потребних за заснивање радног односа прописаних Законом о раду кандидати треба да испуњавају и посебне услове наведне у члану 104. став 1. Закона о средњем образовању и васпитању и стручну спрему прописану Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама .

Кандидати су дужни доставити сљедећу документацију (овјерене фотокопије):

1. пријаву на конкурс, у којој се обавезно мора навести контакт телефон, адреса,  кратка биографија  и која мора бити потписана од стране кандидата који се пријављује на конкурс,

2. диплому о одговарајућој стручној спреми-завршен први циклус студијског програма  у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

3. увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

4. увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави,

5. додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење  високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6. извод из матичне књиге рођених или копију личне карте,

7. увјерење о држављанству,

8. увјерење да  против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем ,

9. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

10. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, из којег се јасно види: врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио са непуним радним временом, то радно вријеме потребно је прерачунати у пуно радно вријеме,

11. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

12. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

13. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца.

 

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу наведеног закона испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем .

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

          Са кандидатима који испуњавају услове из конкурса и који уз пријаву на конкурс доставе сву тражену документацију, Комисија за пријем радника обавиће  интервју и тестирање дана 15.6.2023. године у 9.00 часова у просторијама Школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидат који буде изабран дужан је прије заснивања радног односа доставити љекарско увјерење надлежне здравствене установе о општој способности за рад и о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима које није старије од шест мјесеци.

Школа ће за кандидата који буде изабран прије заснивања радног односа прибавити увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава и увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије докумената и школа не враћа достављену документацију кандидатима.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневним новинама „Глас Српске".

Пријаве на конкурс са потребном документацијом доставити  запечаћене у коверти лично на протокол у Секретаријат школе или поштом на адресу школе са назнаком „Пријава на конкурс" и навести редни број  радног мјеста на које се кандидат пријављује.

 

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ ОШ „ ИВАН ГОРАН КОВАЧИЋ" БАЊА ЛУКА

Марка Липовца 1

Тел. 051/345-150

 

 

расписује:

К О Н К У Р С

 за попуну упражњеног   радног  мјеста

  1. Водитељ продуженог боравка, на одређено вријеме до повратка радника са  породиљског одсуства, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу,  пуна норма, 1 извршилац

 

Поред општих услова прописаних Законом о раду кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 104. Закона о основном васпитању и образовању и  Правилника о стручним профилима и звањима наставника , стручних сарадника и васпитача  . Пријем у радни однос извршиће се у складу са  Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи .

Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању .

Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању ,  испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме у складу са чланом 177. Закона.

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс су:

1) да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2)да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

3) да је радно способан , а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности који не може бити старији од шест мјесеци и који прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

 4) да није осуђиван  правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против  достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

5)увјерење о подацима из посебног Регистра правоснажно осуђених  за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,

6)увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности , морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета , полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерења из  тачке 4) и 5) за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем,  а прије заснивања радног односа.

Уз  пријаву  потписану  од  стране кандидата  (са кратком биографијом, адресом и контакт телефоном) поред документације којом се доказује испуњеност општих услова за заснивање радног односа, потребно је доставити  документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документације на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 115. Закона о основном васпитању и образовању и Правилника о процедури и критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи  :

  • овјерену  фото-копију  дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одређеној области,
  • увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  • увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,
  • додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење висошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје оцјене о просјеку оцјена,
  • увјерење о држављанству,
  • извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте,
  • увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,
  • увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, које треба да садржи  врсту посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла,
  • увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,
  • увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС , уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  • увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС , уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида ,
  • увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС , уколико се ради о кандидату из категорије  борца.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати.

Тестирање кандидата ће се  обавити   дана  15.6.2023.године (четвртак) са почетком у  11,00 часова.

Након тестирања обавиће се интервју у просторијама школе  са кандидатима који су доставили потпуне  и благовремене  пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.

Списак кандидата који испуњавају услове школа ће поставити на огласну  таблу школе  најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен осам ( 8) дана од дана објављивања у дневном листу „ Глас Српске".

Пријаве са потребном документацијом достављају се лично или поштом на  адресу школе са назнаком „ ЗА КОНКУРС ".

***

ЈУ ОШ ,,Бранислав Нушић" Бања Лука

Мањачких устаника 32

78000 Бања Лука

 

расписује:

Ј А В Н И     К  О  Н  К  У  Р  С

за пријем на радно мјесто

 

1. Секретар школе – дипломирани правник – приправник на пословима секретара у основној школи, 85% норма , на неодређено вријеме - 1 извршилац.

Кандидати морају испуњавати опште услове предвиђене Законом о раду, и посебне услове прописане чланом 142. Закона о основном  васпитању и образовању .

Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су, по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању, испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Пријем у радни однос вршиће се у складу са чланом 127. Закона о основном  васпитању и образовању и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи . 

Општи  услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс су:
- да је држављанин РС или БиХ што доказује увјерењем о држављанству;
-  да је пунољетан, што доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте;
-  да је радно способан, што доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од 6 мјесеци; (прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу);
- увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанстава личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиња над дјететом или малољетним лицем.

- да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела  учињена против достојанства личности, морала, злоупотребе опојних средстава, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над  дјететом или  малољетним лицем (за изабраног кандидата,школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа

 - да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, што доказује увјерењем из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце (за изабраног кандидата,школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа).

Кандидати су дужни да приложе сљедеће документе:

1. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у трајању од четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент, дипломирани правник.

2. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

3. Увјерење о држављанству,

4. Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте,

5. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица за незапослена лица која се налазе на тој евиденцији,

6. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

7. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца,

8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Кандидат који буде изабран дужан је прије заснивања радног односа приложити љекарско увјерење о психофизичкој способности да је радно способан (не старије од 6 мјесеци).

Увјерење о неосуђиваности за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата неће се узети у разматрање.

Са кандидатима који су доставили благовремене и потпуне пријаве, односно са кандидатима који испуњавају услове конкурса, дана 14. јуна (сриједа) 2023. године, у просторијама школе, обавиће се тестирање са почетком у 10 часова  и интервју са почетком у 11 часова.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса школа ће поставити на огласну таблу школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју, а ако се не појаве на интервју, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана јавног објављивања.

Пријаве слати на адресу школе са назнаком  ''за конкурс''.

***

„КРАЈИНА КЛАС" ДОО 

ПРЕСНАЧЕ ББ, БАЊА ЛУКА

е-mail: natasa.[email protected]

Телефон: 066/711-976

 

Расписује оглас :

Радник у пекарској и посластичарској производњи ................. 10 извршилаца

Нудимо:

  • Обуку и менторство
  • Редовна и стимулативна примања
  • Могућност заснивања радног односа на неодређено
  • Топли оброк

Вашу пријаву са контакт телефоном пошаљите путем еmail-а, [email protected] или се јавите на број телефона 066/711-976 радним даном од 08-16.

Будите дио успјешног тима.

Локација: Бања Лука -Дебељаци

Оглас је отворен 3 дана од дана објаве.

***

Г Р А Д  Б А Њ А  Л У К А                                                                                  

ЈУ ЦЕНТАР ЗА ПРЕДШКОЛСКО ВАСПИТАЊЕ И ОБРАЗОВАЊЕ

Б А Њ А  Л У К А

 

 

расписује се:

 

Ј А В Н И     К О Н К У Р С

за пријем у радни однос на упражњена радна мјеста са радним искуством

 

  1. Васпитач - на неодређено вријеме  ........................................................... 10 (десет) извршилаца,

 

  1. Стручни сарадник-главни књиговођа – на неодређено вријеме ................................1 (један) извршилац,
  2. Руководилац одјељења за правне послове - Секретар – на неодређено вријеме .... 1 (један) извршилац,

Кандидати за радна мјеста: васпитач, стручни сарадник-главни књиговођа  и руководиоц одјељења за правне послове - секретар треба да испуњавају сљедеће опште услове:

 

-        да су  држављани РС или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству;

-        да су пунољетни, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;

-        да су радно способни, а то се доказује љекарским увјерењем о психичкој и физичкој способности за рад са дјецом, издатим од цетрификоване здравствене установе, које не може бити старије од 6 (шест) мјесеци и прилаже га само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

-        да нису осуђивани правоснажном пресудом за кривична дјела која их чине недостојним за рад, кривична дјела учињена против слобода и права грађана, службене дужности, полног интегритета, сексуалног злостављања и искориштавања дјеце, а то се доказује увјерењем о неосуђиваности које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа;

-           да се не воде у Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориставања дјеце, а то се доказује увјерењем о подацима из посебног Регистра  лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориставања дјеце у складу са прописима којима је уређена одласт вођења Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупоребе и искориштавања дјеце које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа;

-         да против њих није покренут кривични поступак за дјела која их чине недостојним а рад, кривична дјела учињена против слобода и права грађана, службене дужности, полног интегритета, сексуалног злостављања и искориштавања дјетета, а то се доказује увјерењем о невођењу кривичног поступка.

 

1) Кандидати за радно мјесто „васпитач", треба да испуњавају сљедеће посебне услове:

-        завршен факултет – први циклус студијског програма или еквивалент и стечено високо образовање на студијском програму предшколског васпитања и образовања или програму за образовање васпитача;

-        1 година радног искуства у струци;

-        положен стручни испит;

-        познавање рада на рачунару.

 

Кандидати за радно мјесто васпитач уз пријаву су дужни приложити доказе о испуњавању општих и посебних услова Конкурса и то:

1. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање „дипломирани васпитач" или еквивалент;

2. Увјерење о положеном стручном испиту или увјерење да се ослобађа обавезе полагања стручног испита;

3. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена или овјерену фотокопију индекса;

4. Увјерење Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица који траже запослење, а након стицања одговарајуће стручне спреме;

5. Овјерену фотокопију радне књижице или увјерење о радном стажу у струци издате од ранијег послодавца;

6. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко- инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца одбрамбено – отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије из породице погинулог борца;

7. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко- инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида одбрамбено – отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

8. Увјерење општинског градског/органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца одбрамбено – отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца;

9. Увјерење о држављанству;

10. Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте;

11. Љекарско увјерење о психофизичкој способности, које не може бити старије од 6 мјесеци и прилаже га само изабрани кандидат након извршеног избора по Конкурсу, а прије заснивања радног односа;

12. Доказ (цертификат) о познавању рада на рачунару;

13. Потврда о једној години радног искуства у струци;

14. Увјерење да се против кандидата не води кривични поступак;

15. Увјерење о неосуђиваности;

16. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце у складу са прописима којима је уређена област вођења Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце.

Увјерења под тачком 15. и 16. за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања  радног односа.

Право учешћа на конкурсу за пријем у радни однос на неодређено вријеме са радним искуством имају и васпитачи који су стекли радно искуство у струци, а нису положили стручни испит уколико испуњавају остале услове тражене Конкурсом.

2) Кандидати за радно мјесто стручни сарадник-главни књиговођа треба да испуњавају сљедеће посебне услове:

-        завршен факултет – први циклус студијског програма или еквивалент и стечена академска титула и стручно звање „дипломирани економиста"

-        1 (једна година) радног искуства у струци;

-        положен стручни испит;

-        познавање рада на рачунару.

 

Кандидати за радно мјесто Стручни сарадник-главни књиговођа уз пријаву су дужни приложити доказе о испуњавању општих и посебних услова Конкурса и то:

 

1. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање „дипломирани економиста" или еквивалент;

2.  Увјерење о положеном стручном испиту или увјерење да се ослобађа обавезе полагања стручног испита;

3. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена или овјерену фотокопију индекса;

4. Увјерење Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица који траже запослење, а након стицања одговарајуће стручне спреме;

5. Овјерену фотокопију радне књижице или увјерење о радном стажу у струци издате од ранијег послодавца;

6. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко- инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца одбрамбено – отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

7. Увјерење општинског градског/органа управе надлежног за борачко- инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида одбрамбено – отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко- инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца одбрамбено – отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца;

9. Увјерење о држављанству;

10. Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте;

11. Љекарско увјерење о психофизичкој способности, које не може бити старије од 6 мјесеци и прилаже га само изабрани кандидат након извршеног избора по Конкурсу, а прије заснивања радног односа;

12. Цертификат о познавању рада на рачунару;

13. Потврда о једној години радног искуства у струци;

14. Увјерење да се против кандидата не води кривични поступак;

15. Увјерење о неосуђиваности;

16. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце у складу са прописима којима је уређена област вођења Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце.

Увјерења под алинејом 15. и 16. за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања  радног односа.

3) Кандидати за радно мјесто Руководилац одјељења за правне послове - Секретар треба да испуњавају сљедеће посебне услове:

 

  • завршен факултет – први циклус студијског програма или еквивалент и стечена академска титула и стручно звање „дипломирани правник";
  • 3 године радног искуства у струци;
  • положен стручни испит;
  • познавање рада на рачунару;
  • цертификат из посебних области (јавне набавке).

Кандидати за радно мјесто Руководилац одјељења за правне послове - Секретар уз пријаву су дужни приложити доказе о испуњавању општих и посебних услова Конкурса и то:

 

1. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање „дипломирани правник" или еквивалент;

2. Увјерење о положеном стручном испиту или увјерење да се ослобађа обавезе полагања стручног испита;

3. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена или овјерену фотокопију индекса;

4. Увјерење Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица који траже запослење, а након стицања одговарајуће стручне спреме;

5. Овјерену фотокопију радне књижице или увјерење о радном стажу у струци издате од ранијег послодавца;

6. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко- инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца одбрамбено – отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије из породице погинулог борца;

7. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко- инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида одбрамбено – отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко- инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца одбрамбено – отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца;

9. Увјерење о држављанству;

10. Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте;

11. Љекарско увјерење о психофизичкој способности, које не може бити старије од 6 мјесеци и прилаже га само изабрани кандидат након извршеног избора по Конкурсу, а прије заснивања радног односа;

12. Цертификат о познавању рада на рачунару;

13. Цертификат из области јавних набавки;

14. Потврда о три године радног искуства у струци;

15. Увјерење да се против кандидата не води кривични поступак;

16. Увјерење о неосуђиваности;

17. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце у складу са прописима којима је уређена област вођења Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце.

Увјерења под алинејом 16. и 17. за изабраног кандидата установа прибаља службеним путем, а прије заснивања  радног односа.

 

Документи се достављају у овјереним копијама.

Дана 16.06.2023. године (петак) у 08:00 часова и дана 19.06.2023. године (понедјељак) у 08.00 часова, у просторијама ЈУ Центар за предшколско васпитање и образовање Бања Лука, Улица Јована Дучића обавиће се интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, за радно мјесто под редним бројем 1. односно  који испуњавају услове Конкурса, према распореду који ће бити објављен на огласној табли Центра три дана прије заказаног интервјуа.

Дана 15.06.2023. године (четвртак) у 08:00 часова у просторијама ЈУ Центар за предшколско васпитање и образовање Бања Лука, Улица Јована Дучића обавиће се интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве,за радно мјесто под редним бројем 2. односно  који испуњавају услове Конкурса.

Дана 15.06.2023. године (четвртак) у 08:00 часова у просторијама ЈУ Центар за предшколско васпитање и образовање Бања Лука, Улица Јована Дучића обавиће се интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве,за радно мјесто под редним бројем 3. односно  који испуњавају услове Конкурса.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју. Ако се не појаве на интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на Конкурс.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће објављен на Огласној табли Центра и на Сајту Центра.

Кандидатима по завршеном поступку пријема у радни однос по овом конкурсу документа која приложе  неће бити враћена.

 

Рок за подношење пријава са доказима је 12 дана од дана објављивања Конкурса у дневним гласилима.

Неблаговремене и непотпуне молбе неће се разматрати.

Пријаве се могу доставити лично или путем препоручене поште на адресу: ЈУ Центар за предшколско васпитање и образовање Бања Лука, Улица Јована Дучића 3.

***

ЈУ СШЦ Мркоњић Град

Симе Шолаје број 91

70260 Мркоњић Град

 

директор школе расписије

К О Н К У Р С
   за пријем радника у радни однос

  • Дипломирани професор физичког васпитања, један извршилац, 12 часова у настави, на неодређено вријеме, лице са радним искуством и положеним стручним испитом.

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

Кандидати су дужни доставити следеће документе:

1. Пријаву на конкурс (потписану)са кратком биографијом и контакт телефоном,

2. Извод из матичне књиге рођених,

3. Увјерење о држављанству,

4. Диплому о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент;

5. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања,  уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

6.  Увјерење о положеном стручном испиту, осим за приправника ;

- увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи оредмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

7. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, која траже запослење, за подручје јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен
8. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца које треба да садржи податке из којих се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног стажа , осим за приправника ,

9. Љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима ће доставити кадидат који буде примљен у радни однос и не може бити старије од шест мјесеци;
10. Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије погинулог  борца;

11. Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу  ратног војног инвалида   Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице ратног војног инвалида;
12. Увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;

13Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа.
Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 7. Закона о средњем образовању и васпитању, као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу наведеног закона испуњавали услове у погледу профила и звања наставника. 
Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве обавиће се у  понедељак, 12.06.2023. године у 13:00 часова у просторијама ЈУ Средњошколски центар Мркоњић Град,

Улица Симе Шолаје 91.
Школа ће објавити на огласној табли списак кандидата који испуњавају услове конкурса и кандитати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и достављена документа

се неће враћати кандидатима. Непотпуна и неблаговремена документа неће се разматрати.

Конкурс је отворен 8 дана од дана објављивања.
Документе доставити лично у секретаријат школе или поштом на адресу:
ЈУ  Средњошколски центар Мркоњић Град
Улица Симе Шолаје број 91
70260 Мркоњић Град
***

 

ЈУ ОШ „Дринић", Дринић

Петровац, Центар бр.13, Дринић

 тел/факс: 050465020,

е-mail: os192@skolers.org

 

КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

Опис радног мјеста

 

Расписује се конкурс за попуну упражњеног радног мјеста :

  1. Наставник/професор математике , 16 часова седмично ........................... 1 извршилац, приправник , до краја наставног процеса  школске 2022/2023.године.

Поред општих услова предвиђених Законом о раду ,кандидати треба да испуњавају и посебне услове предвиђене Законом о основном васпитању и образовању и услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника,стручних сарадника и васпитача , а пријем у радни однос вршиће се у складу са Правилником о процедури пријема , критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи. Уз потписану пријаву са кратком биографијом,доставити документа којима се испуњавају општи и посебни услови за пријем у радни однос.

 Општи услови су:

1.Да је држављанин РС или БиХ,а то се доказује увјерењем о             држављанству,

2.Да је пунољетан,а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,

3.Да је радно способан,а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након  извршеног избора по конкурсу,а прије заснивања радног односа,

4.Да није осуђиван правоснажном судском пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности , морала , службене дужности, трговине људима,злостављања дјеце ,полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

5.Увјерење о подацима  из посебног Регистра лица правоснажно осуђених  за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце,

6.Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности,морала,службене дужности,полног интегритета злостављања дјетета,полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерење из става 4) и  5) општих услова  школа ће прибавити службеним путем (ако је кандидат рођен у РС), а прије заснивања радног односа, а увјерење о невођењу поступка тачка 6) кандидат је дужан доставити уз пријаву на конкурс.

Поред документације којом се доказује испуњеност општих услова  за заснивање радног односа,потребно је доставити и следећу документацију на основу које се доказује  испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању и члана 9. Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи.

 

Посебни услови су:

 

  1. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,односно дипломе стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;
  2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета,које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;
  3. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током стидирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања,уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
  4. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;
  5. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца;
  6. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаджбинског рата РС,уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;
  7. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС,уколико се ради о кандидату из категоријератног војног инвалида;
  8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС,уколико се ради о кандидату борца;

 

      Право учешћа на конкурс имају и лица која су по прописима  важећим до ступања на снагу  Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Пријаве на конкурс са доказима  о испуњавању услова могу се доставити лично (ковертирано) или поштом на адресу школе : ЈУ ОШ „Дринић" Дринић, Центар бр.13 , 79290 Петровац,  са назнаком „ЗА КОНКУРС".

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе,а по могућности и на интернет страницу.

Интервју и тестирање кандидата који испуњавају услове конкурса ће се обавити у просторијама школе, у четвртак   08.06.2023. године  у 11:00 часова.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју,ако се кандитат не појави на тестирању или интервју ,сматра се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Оглас остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања у средствима јавног информисања

(„Глас Српке").

Школа ће писменим путем обавјестити све учеснике о исходу конкурса у року од осам дана од дана доношења одлуке.

***

ОСНОВНИ СУД У КОТОР ВАРОШУ

Цара Душана број 87

78220 Котор Варош

о б ј а в љ у ј е:

 

ЈАВНИ КОНКУРС

 

За попуну упражњеног радног мјеста у Основном суду у Котор Варошу на неодређено вријеме, уз обавезан пробни рад до три мјесеца.

  1. Дактилограф – 1 (један) извршилац

Општи услови:

  1. да је држављанин РС или БиХ,
  2. да је старији од 18 година
  3. да има општу здравствена способност,
  4. да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање 6 мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова и задатака у суду,
  5. да се не води кривични поступак
  6. да није отпуштен из органа управе као резултат дидциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини, три године прије објављивања конкурса

Посебни услови:

  1. Завршена средња четверогодишња школа
  2. Познавање рада на рачунару.

 

Потребна документација:

  1. увјерење о држављанству
  2. извод из матичне књиге рођених
  3. увјерење да се не води кривични поступак
  4. доказ о школској спреми
  5. увјерење о здравственој способности
  6. краћа биографија и контакт телефон.

 

Документи под редним бројем 1. и 3. не смију бити старији од шест мјесеци.

Документ под редним бројем 5. ће доставити кандидати који уђу у ужи избор.

Неблаговремене, неразумљиве и непотпуне пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају опште и посебне услове, биће одбачене Закључком од стране Комисије за спровођење јавног конкурса.

Избор кандидата за радно мјесто  дактилографа ће се извршити након обављеног интервјуа са кандидатима.

Конкурс ће бити објављен у дневном листу „Глас Српске" и на њеб страници суда www.ossud-kotorvaros.pravosudje.ba и отворен 8 (осам) дана од дана објављивања конкурса у дневном листу „Глас Српске".

Пријаве доставити непосредно или путем поште на адресу Основни суд у Котор Варошу, улица Цара Душана број 87, 78220 Котор Варош.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана