Очекивана вриједност послова у овој години 32 милиона КМ

Срна
Очекивана вриједност послова у овој години 32 милиона КМ

Зворник - Очекује се да ће вриједност реализације послова компаније "Боксит" из Милића са "Алумином" из Зворника у 2016. години бити око 32 милиона КМ, истакнуто је данас у Зворнику на састанку руководства ова два највећа привредна субјекта у регији Бирач..

На састанку је наведено да компаније "Алумина" из Зворника и "Боксит" из Милића као стратешки пословни партнери имају успјешну пословну сарадњу. Обје компаније остварују позитивне пословне резултате, те имају правилно разумијевање и добар партнерски однос, саопштила је Служба за односе с јавношћу компаније "Алумина".


Предсједник Управног одбора "Алумине" Дарко Лакић каже да је компанија "Боксит" најзначајнији добављач зворничке фабрике и да је ово један од првих састанака руководства два стратешка партнера откако је дошло до промјене на челу Управног одбора "Алумине".

"Драго ми је што је делегација 'Боксита' на челу са предсједником компаније Рајком Дукићем у радној посјети 'Алумини'", рекао је Лакић.

Он каже да ове двије компаније имају континуитет добре и успјешне пословне сарадње.

"Наша сарадња и у претходном периоду је била на високом нивоу. Не постоји ниједан разлог да не буде настављена и у наредном времену", истакао је Лакић.

Предсједник компаније "Боксит" Рајко Дукић изразио је задовољство именовањем Дарка Лакића за предсједника Управног одбора "Алумине".

"Мислим да је ово најбоље рјешење које се могло наћи", рекао је Дукић и додао да је ријеч о образованом, стручном и одговорном менаџеру.

Дукић сматра да ће Лакић врло брзо окупити тим успјешних људи који могу да носе, не само текућу производњу на бази матичне производње, него и кад је у питању развој нових производа.

Он је истакао да су "Алумина" и "Боксит" свијетли примјери на пословној мапи Републике Српске и БиХ, те разговоре са менаџментом зворничке фабрике оцијенио корисним, добрим и пожељним.

"На састанку смо се договорили око текуће и будуће сарадње везано за производњу руде, динамику испорука и цијена, али и о другим облицима наше пословне сарадње", истакао је Дукић.

Он је рекао да је компанија "Боксит" преузела значајан дио превоза робе из фабрике на европско и свјетско тржиште.

"Спремни смо да повећамо тај обим, наравно, под тржишним околностима", навео је Дукић, и додао да компанија "Боксит" има и значајну производњу других врста робе, прије свега хране коју продаје и "Алумини".

Дукић је најавио да ће ових дана, под веома повољним условима, запослени у компанији "Алумина" моћи куповати робу у "Бокситовом" пословном центру у Каракају код Зворника.

"Компанија жБокситж у свом производном и трговачком програму има око 10.000 артикала доступних за широку употребу", рекао је Дукић.

Предсједник милићке компаније очекује да ће вриједност реализације послова "Боксита" са "Алумином" у 2016. години бити око 32 милиона КМ.

Састанку у "Алумини", осим Лакића, учествовали су и чланови менаџмента зворничке компаније - директор сектора Маркетинг Радислав Филиповић, директор Сектора за развој Зоран Обреновић, директор Комерцијалног сектора Биљана Ескић и директор Сектора за економику и финансије Владимир Крстић.

У делегацији "Боксита", осим Дукића, били су извршни директор Компаније Гордана Зарић, извршни директор сектора "Саобраћај" Драган Симић, извршни директор сектора "Комерцијално-производни послови" Бранка Мојевић и извршни директор сектора за финансијски инжењеринг Весна Мировић.

Компанија "Алумина" запошљава око 1.250 радника, док у "Бокситу" ради око 640 запослених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана