Милионски дугови одвели Фабрику мотора специјалне намјене у Палама у стечај

Милијана Латиновић
Милионски дугови одвели Фабрику мотора специјалне намјене у Палама у стечај

Пале - Дугови према радницима и Пореској управи РС, који су премашили осам милиона марака, гурнули су у стечај Фабрику мотора специјалне намјене у Палама.

Захтјев за покретање стечајног поступка поднио је директор предузећа Мићо Цицовић након што су рачуни некадашњег гиганта блокирани у децембру прошле године.

- Фабрика је на дан отварања стечаја, 19. фебруара, имала 69 радника. Проблем је настао јер у протеклих десет година објективно није било посла за све запослене, а дугови су се гомилали. Законска обавеза је била да 60 дана након блокирања рачуна предузећа поднесем захтјев за покретање стечаја. Дугови према запосленима достигли су четири милиона, а исто толико износи и дуг према Пореској управи РС - рекао је Цицовић.

За стечајног управника именован је Радослав Братић који каже да ће више информација о поступку бити познато након испитног и извјештајног рочишта, која су заказана за 16. април.

- Слиједи попис имовине предузећа, а потом и процјена вриједности. Суд је позвао повјериоце да пријаве своја потраживања у идућих тридесетак дана, а дужници стечајног дужника су позвани да измире своје обавезе према овом предузећу - рекао је Братић.

Први човјек Пала Бошко Југовић истиче за “Глас Српске” да је Фабрика мотора специјалне намјене својевремено била веома важно предузеће за развој ове локалне заједнице.

- Предузеће се бавило производњом војне опреме, мотора за тенкове, а с обзиром на тренутну ситуацију, тржиште је лимитирано са много фактора, што је довело до одређених потешкоћа у пословању фабрике. Проблеми су настали како у производњи резервних дјелова, тако и у пословању са кооперантима - рекао је Југовић.

Додао је да вјерује да је стечај искључиво санационе природе, како би били санирани дугови из претходног периода и да би се кренуло у нову причу.

- Вјерујемо да ће досадашњи преговори са Републиком Србијом бити настављени након што предузеће изађе из проблема и да ће и даље имати подршку коју су тамошње власти најављивале раније. Вјерујем да та производња има перспективу, јер много је опреме на тржишту Блиског истока које тражи ремонт тенковских мотора. Потребно је да фабрика измири обавезе како би могла ући у процес приватизације или продаје - рекао је Југовић.

Након двогодишње паузе, Фабрика мотора специјалне намјене је у јануару прошле године потписала уговор са Министарством одбране Србије за ремонт десет тенковских мотора, а вриједност договореног посла била је нешто више од милион марака. Тада је истакнуто да је дугорочни план да Србија приватизује ово паљанско предузеће.

Такса

У рјешењу о покретању стечаја, које је објављено на Бањалучкој берзи, наведено је да су повјериоци који Окружном привредном суду Источно Сарајево пријављују своја потраживања дужни да приложе и доказ о уплаћеној такси. Наведено је да такса износи један одсто од вриједности потраживања, с тим што не може бити мања од 50 ни већа од 10.000 марака.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана