Врховац: ИРБ - подршка привреди и становништву Српске

СРНА
Врховац: ИРБ - подршка привреди и становништву Српске

БАЊАЛУКА - Вршилац дужности директора Инвестиционо-развојне банке /ИРБ/ Републике Српске Дражен Врховац рекао је да је ИРБ током пандемије вируса корона показао праву снагу, те да је у највећој кризи доказао да привреда, али и Република Српска, могу да се ослоне на ову банку.

Он је истакао да је ИРБ преузео лидерску улогу у заштити привреде и да су сви кораци који су услиједили водили и воде ка истом циљу - напријед, ка развоју Републике Српске, саопштено је из ИРБ-а.

Врховац, којем је синоћ у Новом Саду уручено престижно признање "Лидер одрживог развоја" на централној свечаности 12. Дунавског бизнис форума, захвалио је што су проактивност ИРБ-а препознали и стручњаци у региону, те изразио наду да ће ИРБ и даље бити подршка привреди и становништву Републике Српске и предводник на путу њеног развоја.

У образложењу одлуке жирија о додјели награде наводи се да је ИРБ, под руководством Дражена Врховца, препознат као респектабилан носилац одрживог развоја и конкурентности у региону.

Овогодишњи Дунавски бизнис форум окупио је еминентне стручњаке, представнике привреде, дипломатије, политике, науке, културе и медија из Њемачке, Аустрије, Чешке, Словачке, Мађарске, Словеније, Хрватске, Републике Српске, БиХ, Црне Горе, Румуније, Бугарске и Србије који су кроз 12 панела сагледали стање, размијенили искуства и понудили нова рјешења у области економије и развоја бизниса.

Врховац је био говорник на панел-дискусији "Одрживи развој и циркуларна економија" гдје је говорио о значају ИРБ-а у подршци привреди и становништву Републике Српске. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана