Влада креирала онлајн платформу "Бизнис Српске"

Агенције
Влада креирала онлајн платформу "Бизнис Српске"

БАЊАЛУКА- Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је Влада креирала онлајн платформу "Бизнис Српске" за инвестиције, на којој су представљени природни ресурси Републике.

"Ријеч је о материјалу који се сваки дан иновира. Поносан сам на овај материјал", истакао је Вишковић. 

Он је нагласио да је ово први пут да Република Српска има овакав материјал на енглеском, руском, српском и њемачком језику, који је доступан свим потенцијалним инвеститорима. 

"Ми ћемо посредством наших представништава и привредних комора са којима смо већ разговарали, у Баварској, Санкт Петербургу, материјал дистрибуисати да бисмо потенцијалним инвеститорима показали чиме располаже Република Српска у сфери пољопривреде, енергетике, бањског туризма, прерађивачке индустрије", рекао је предсједник Владе синоћ за РТРС. 

Према његовим ријечима, у презентацију су уврштена и законска рјешења Републике Српске и могућност да инвеститори министарствима упуте одређена питања. 

"Има и водич на који начин се могу регистровати предузећа, а бесплатно су презентовани и наши привредни капацитети из разних области", изјавио је Вишковић. 

Он је поручио да Влада и на овај начин позива "велике играче" из Европе да дођу и скупа искористе потенцијале Републике Српске на обострану корист. 

"Крајем марта у Административном центру имаћемо састанак о позицији привреде и правцима даљег развоја са стотињак учесника са оба јавна универзитета, највећим привредницима из Српске, представницама потребних институција да креирамо неколико мјера и закључака који су то кораци да нашу привреду још брже и боље позиционирамо у европским и регионалним оквирима", нагласио је Вишковић. 

Он је за 4. септембар најавио међународну конференцију у Бањалуци на којој ће бити представљени потенцијали Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана