Вишковић са представницима Свјетске банке: Влада ће изабрати најбољи модел за успјешно реструктурисање "Жељезница"

ГС
Вишковић са представницима Свјетске банке: Влада ће изабрати најбољи модел за успјешно реструктурисање "Жељезница"

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, путем видео линка, са представнцима Свјетске банке о досадашњој сарадњи и имплементацији заједничких активности у вези са пројектом реструктурисања јавног предузећа "Жељезнице РС", који се спроводи кроз три компоненте - финансијско реструктурисање, реструктурисање радне снаге и организационо реструктурисање.

Биро Владе за односе с јавношћу саопштио је да је успјешна реализација реструктурисања предузећа "Жељезнице", која се спроводи уз финансијску и техничку подршку Свјетске банке, од изузетне важности за пословање и стабилност овог предузећа, али и за Републику Српску.

На састанку је констатовано да је за дугорочну успјешност реформе веома важно јасно опредјељење по питању модела за организационо реструктурисање.

Вишковић је истакао да ће Влада Републике Српске, преко ресорног министартва, а у сарадњи са управом предузећа и представницима синдиката у "Жељезницама", уз техничку подршку Свјетске банке, сагледати све предности и недостатке предложених модела, те донијети одлуку која ће обезбиједити дугорочну одрживост и стабилност овог предузећа.

Састанку су присуствовали и министарка финансија Републике Српске Зора Видовић, министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић и директор Жељезница Републике Српске Славко Глигорић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана