Вишковић: “Хе на Дрини” значајан енергетски капацитет

Срна
Вишковић: “Хе на Дрини” значајан енергетски капацитет

Вишеград - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да је предузеће “Хидроелектране на Дрини” један од најзначајнијих енергетских капацитета Републике Српске и да већ низ година послује позитивно, чиме доприноси развоју Српске.

“Драго ми је да су и поред оваквих хидрометеоролошких услова близу извршења плана, а уколико буде падавина до краја године премашиће план за ову годину”, рекао је Вишковић новинарима у Вишеграду.

Вишковић каже да је изградњом приступних путева ка “Хидроелектрани на Дрини” у дужини од пет километара, за шта је издвојено 900.000 КМ, омогућен неометан рад овог предузећа.

Он је подсјетио да саобраћајница која води ка предузећу “Хидроелектране на Дрини” током поплава није била у функцији и да су зато сада оспособљене и помоћне улице како би запослени имали приступ предузећу и у случају природних непогода.

Вишковић је оцијенио да је ова инвестиција од значаја и за грађане који живе на овом подручју, јер није ревитализована само главна саобраћајница, него и помоћне.

Директор предузећа “Хидроелектране на Дрини” Недељко Перишић рекао је да је задовољан изведеним радовима и да ће реконструкција путева бити настављена наредне године.

Он каже да је направљена и алтернативна дионица, јер је због поплава 2010. године био онемогућен приступ предузећу.

Перишић је рекао да је извршен ремонт генератора, те да је изабран извођач за увођење новог система управљања - СКАДА, који ће омогућити да ово предузеће одржи погонску спремност и стабилност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана