Уручена традиционална банкарска признања “Златни БАМ”

Срна
Уручена традиционална банкарска признања “Златни БАМ”

САРАЈЕВО - Најуспјешнијим банкарским колективима у БиХ вечерас у Сарајеву уручена су традиционална банкарска признања “Златни БАМ”, која већ 19. годину, на основу годишњих извјештаја независних ревизора, додјељује Финансијско-пословни магазин “Банке и Бизнис у БиХ”.

Признања су у оквиру традиционалне “Вечери банкара” уручена Уникредит банци Мостар за лидерску позицију у сегментима активе и укупног капитала, затим Рајфајзен банци за величину дионичког капитала у 2020. години, док је НЛБ Банка Бањалука награђена у категоријама РОЕ - принос на дионички капитал, као и РОА - принос на активу.

Новој Банци из Бањалуке уручено је признање за висину активе банака с претежно домаћим капиталом, док је АСА Банка Сарајево признање добила за највећи процентуални раст депозита и кредита.

За нето добит по запосленом банака са претежно домаћим капиталом у 2020. години признање “Златни БАМ” уручено је Привредној банци Сарајево.

Поред ових признања, жири састављен од уредништва и сарадника Финансијско-пословног магазина “Банке и Бизнис у БиХ”, за индивидуални и колективни рад на свестраном унапређењу рада банака и остваривању њихове квалитетније везе са клијентима, додијелио је и одређен број посебних плакета “Златни БАМ”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана